11
  • [HUN]FaTaL
    #11
    Minek rá patch? Ez egy közönséges linux, ha ez nem tetszik raksz egy másikat.
  • Thaison
    #10
    Azért én kíváncsi leszek hogy mit hoznak ki belőle. Ha a böngészőből indulunk ki meg a cég nagyságából akkor a végén egy elég jó dolog fog születni. De ez az én véleményem.
  • psishock
    #9
    valahogy én is így voltam vele, semmiképpen nem tartom szerencsésnek a kizárólagosan felhőre épülő oprendszer fogalmát. A Windows 8 ra is fintorogva nézek különben. Minél több kontrollt vesznek el az emberektől, annál jobban leszünk kiszolgáltatottak a cégek kényének/kedvének. Pedig ha csak lehet pont fordítva kellene gondolkodnunk, ahol tudjuk függetlenítjük magunkat minden potenciális problémától.

    A cloud fogalma alapjában véve nem rossz, de semmiképpen sem szerencsés mint egy kizárólagos rendszer. Már most van számos hely ahol nap mint nap használom a hasonló felhőket, de ugyanúgy erősen támaszkodok a stabil otthoni erőforrásokra is. Ha egy utópisztikus világban élnénk, ahol nem számítanak az anyagiak, és minden szolgáltatás tökéletesen folydogálna döccenések nélkül, akkor persze már más kérdés lenne, de közel nem állunk ilyen szinten. A pénz egyre nagyobb probléma, a szolgáltatások meg amikor működnek akkor működnek, máskor meg csak vonogassák a vállukat és másokra mutogatnak ha valami nem stimmel.
  • Ferrer
    #8
    Amikor először meghallottam a Google oprendszer ötletét, örültem, mert a Google pont az, aki népszerűsíteni tudná az igencsak bebozontosodott linuxot. De amikor kiderült, hogy itt egyetlen böngészőből akarnak oprendszert csinálni, hát, csak fogtam a fejem.
  • MsUser
    #7
    Egyébként egy hordozható eszközökre tervezett OP nem lesz csak NET-el üzemképes ez rémhír! Ugyanúgy működni fog, csak a számítási felhőre alapozott programok tudása csökken a NET nélkül. De ez jelenleg is igaz minden OP-ra. És egy LINUX alapú dologról beszélünk, mindent tudni fog idővel ami esetleg kifogásolható lesz a BETA verzióban.
  • psishock
    #6
    "Gyakorlatilag meg szerintem egy hét alatt irnak majd rá egy olyan patchet, hogy működjön internet nélkül is..."


    csak mellékkérdésként... te érted a terminál/szerver alapon dolgozó cloud rendszerek működési elvét?
  • Balazs127
    #5
    Gyakorlatilag meg szerintem egy hét alatt irnak majd rá egy olyan patchet, hogy működjön internet nélkül is szóval nem lesz nagy gond vele.

    Mellesleg meg ki mondta, hogy nem lehet rá majd felhasználói programokat telepiteni? (Ha meg esetleg ez mégis igaz, akkor is egy hét múlva meglesz ez a lehetőség is)
  • hzsolt
    #4
    Azt tudod, hogy ezt elvileg nem PC-re szánják?
  • MsUser
    #3
    Hát az újdonságé a jövő, de ha teljesen NET függő lesz akkor tényleg korlátozza a felhasználást. Amúgy Microsoft bloggere biztos precíz megbízható információk alapján nyilatkozik, sőt DigiTimes is egy tuti biztos forrás.
    Ezek találgatások és feltevések, várjuk ki a végét, nem amatőr csapat a Google!
  • B0nFire
    #2
    Ja, és soha nem veszek ilyennel előtelepített cuccot, vagy levonatom az árát, mert úgyis mást rakok fel rá. Ha ingyenes, akkor köszöntem, de első dolgom lesz, hogy letúrom róla, az hétszentség!
  • B0nFire
    #1
    WTF ez? Képes újság, vagy mi? Miért jó ez a rengeteg megnyitott böngészőlap szerteszét hányva. Mellette MSN, Skype, minden tárva-nyitva, mint anyám p***ája szüléskor. Amúgy ha két napig szerelik a netet, addig malmozni fogunk, vagy mit csinálunk? Ezzel a xarral még sakkozni vagy passziánszozni sem lehet internetkapcsolat nélkül.

    Nagyon utálom a Google-nak azt a törekvését, hogy minden pc-t egy közönséges terminállá akar lebutítani, hogy minden munkát a felhőben végezzünk és az ő szervereiken tároljunk. De ha vasárnap délben a műgyűjtő kivágja a gerincvezetéket, és megbénul a fél ország internetelérése, akkor mi van? Egy nyavalyás képet nem lehet megnyitni, mert a gépünk csak egy ostoba terminál...

    Szeretem a Google-t, de ez ellen szurkolok. Volt már egy-két értelmetlen húzásuk, az egyik volt a Hullám, ami akkorát bukott, mint az ólajtó, a másik a Zümm, ami kérdés nélkül kiadta az összes címtárban lévőnek, hogy mit reggeliztem aznap; naná, hogy letiltotta mindenki, bele is buktak szépen; remélem ebbe is belebuknak.

    Nem kell a központosítás. Felhasználói programokat akarok a számítógépemre. Nem böngészőt, amit OS-nek titulálnak.