10
  • bakagaijin
    #10
    Mmm, itt nem csak oldalak blokkolásáról van szó, sokkal többről.

    1. Amerikai DNS kiszolgáló nem resolve-olhatja, ok ez idáig az alap.
    2. Amerikai pénzügyi szervezet (pl. bank, bankkártyaszolgáltató ld. bankkártyás fizetések, paypal) nem utalhat pénzt a tiltólistán levő cégeknek
    3. Amerikai reklámkiszolgálónak nem lehet ügyfele tiltólistás cég

    Ki beszélt itt torrentről, itt az a legkevésbé érdekes. Ha egy céget sikerül feljuttatni a tiltólistára (és mint pedofil-oldalas tiltólistás tapasztalatok mutatták: kb 95-98%-os a mellélövés esélye) akkor tetszőleges céget vagy politikai szervezetet el lehet vele lehetetleníteni.

    Bővebben: COICA
  • Laza
    #9
    Bírálják ezek Kínát, Korát, stb az internet 'cenzúrázása' miatt ... erre Ők is ugyanerre készülnek.
  • NEXUS6
    #8
    Hát igen, max azt érik el, hogy elterjednek az olyan spec oldalak, ahonnan olyan eszközöket tölthetnek le, amivel elérhetik a blokkolt torrentoldalakat, ahonnan letölthetik azt a fájlt, aminek segítségével letölthetik a warez anyagot.

    Aztán persze blokkolni fogják a blokkolást megoldó oldalakat is. Ami azt hozza magával, hogy megjelennek azok az oldalak, amivel a blokkolás, blokkolásának a blokkolását lehet majd feltörni. És így tovább...
  • Szefmester
    #7
    És a kerüljük meg a blokkolás verseny esélyes pályázata: használjunk proxyt, és keressünk egy olyan kalóz oldalt ami még működik olyan, mindezt egy olyan régióban tegyük ahol nem akarnak mindent tiltani. :)
  • NEXUS6
    #6
    A jogsértő gyakorlat ellen 2 módon lehet küzdeni, ez az egyik, amiről a cikk is szól.
    A másik viszont csak egy törvénymódosítás a kiadók jogainak a korlátozásáról. Az első iszonyatos erőfeszítéseket követel és szembe megy az emberek nagy részének az életmódjával. A másik viszont semmibe nem kerül az államnak és az adófizetőknek.

    Ha a kiadók az első megvalósítását akarják látni az államtól, akkor fizessék is meg ennek minden költségét, ne a saját pénzünkből harcoljon már az állam ellenünk!
  • Yv@n
    #5
    Attól kezdve, hogy elfogadtatták a világgal, hogy a jogsértő anyagok blokkolhatók, már csak egy lépés, hogy azt később egyéb célokra is kiterjesszék. Aztán gyakorlatilag bármi tiltható, ami zavaró lehet a vezetés számára.
  • peterx
    #4
    Támogatom! Az amerikaiak igenis vegyék meg a dolgokat ezzel is fellendítve a piacot! az az undorító, hogy ott nagyon sokan megtehetnék mégse veszik meg!
  • sanyicks
    #3
    ő is blokkolná
  • Shid
    #2
    Először is egyetértek miszterjoe véleményével. Másodszor, szerintem ennek a törvénynek az lesz a következménye, hogy kénytelenek lesznek bevezetni a warezturizmus fogalmát.
  • miszterjoe
    #1
    Érdekes, hogy a kalózkodás felszámolása ellen milyen gyorsan képesek valamit "megtárgyalni" (bár inkább lobbi szaga van). Bezzeg, ha normális értékeket kellene képviselni, az persze büdös.

    Igazából ezt nem csak torrent oldalak ellen alkalmazhatják. Bármilyen p2p, és tartalom terjesztő weboldalak ellek (direktletöltéses oldalak: RS, MU és társai; scene blogok - a linkek miatt; stb). A kulcsfogalom a: jogsértő. Ergo ilyen alapon a Youtube-ot is simán lezúzhatnák.

    Sajnos a cikkből nem derül ki, hogy ez az ACTA, vagy a COICA...