142
Geopolitical Simulator 2 - A geopolitikai szimulátorok új generációja
 • JACKAL89
  #142
  Sziasztok!

  Teljesen kezdő vagyok ezzel a játékkal kapcsolatban.
  Mivel imádom az ilyen témájú játékokat, így megfogott, de angol tudásom nem az igazi, szóval piszkosul nehéz neki kezdeni.
  Van valakinek valami jól bevált terv, hogy hogyan kezdjen az ember igazán neki?

  Természetesen MO.-ot akarom kivezetni a süllyedőből.
 • Geri 12
  #141
  Sziasztok!(Én továbbra is kommunista lennék, csak az új beléptető rendszer megszívatott, így egy 4 évvel ezelőtti nickemet használom :P )

  Én jelenleg most Türkmenisztánnal nyomom, viszonylag jól haladok, főleg hogy ott nem nagyon kell ügyelni a demokratikus j"játékszabályokra".
 • bakkerman
  #140
  megint előkaptam a gémet :) Tervem az,hogy egy kis országgal érjek el jelentős gazdasági,és politikai dominanciát európán belül,és a választásom CIPRUS-ra esett :) 2013 van,a gazdasági mutatók abszolút remekek,egyszerre nő a gazdaság,csökken a munkanélküliség,és 2014-re már talán 1,5-2 %-os excess-t tudok elérni. Népszerüségem jelenleg 80%-on van,2016-ban lesznek a választások,addig drasztikus gazdasági,és politikai lépést nem teszek,cél hogy újraválasszanak 70-75%-al,és utána jöhet a "nagy munka": egypártrendszert akarok majd bevezettetni,államosítani a TV-ket,eltörölni a szabad sajtót,és a hatalmat csak és kizárólag 1 ember kezébe adni,aki ugye én lennék :)
 • garadas20
  #139
  Sziasztok! tudom hogy nem a legszebb dolog, de valaki tudna mondani egy oldalt ami használható ahhoz, hogy leszedjek egy tört verzióhoz szériaszámot? szeretném aktiválni a játékot, mert van egy eredeti moddoló kiegészítőm, amihez van kód, de kellene a játékhoz is egy széria szám. Tudtok nekem segíteni? mert ki akarnám próbálni, de drága nekem 40 euróért és még plusz ez volt 10 euró hozzá. Előre is köszönöm :)
 • Kommunista
  #138
  Én is csak ajánlani tudom! :)
  Üdv:
  Kommunista(yusuf)
 • Cormac
  #137
  Sziasztok,

  Akit érdekel van egy nagyon jó játék :), ami ilyen témát dolgoz fel és ez a Republik.
  Nem kell excelben számolgatni, mert haderőre, büdzsére és fejlesztésekre van weboldal kigyúrva.
  Fórumon pedig a diplomácia, élő játékosokkal....akit érdekel...
  Itt eléritek..
 • Kozarikris
  #136
  Sziasztok.
  Én Magyarországgal vagyok hát a 2011es év nem sikerült valami jól, ugyanis nagyon sok minden adtam el más országokba és ( gondolom én,hogy ezért) magas lett a növekedés (grow) kb. 14%-os és ezért (ezis csak tipp) növekedett az infláció. 8% inflátiom volt mikor átléptem 2012-be és 2%os lett a növekedésem és elkezdett csökkenni az inflatio.. :D majd megszüntettem az eladásokat és azzonal elkezdett zuhanni az inflatio( no meg a növekedés -8% os lett). Most 3% körül van az inflatio és 70%-os a népszerűségem 2012 elején. Közben pedig az Oroszok megtámadták az Amerikaikat és rengetteg ország beszállt a buliba... én probálok meghuzodni, remélem sikerülni fog..:D
  Sok sikert mindenkinek aki még játszik a játékkal!
 • curse86
  #135
  Én nem tudok sajna :S
  Valki tudja hogy hogy kéne visszatartani az inflációt!???
  Ha valaki tudja írjon!THX
 • Kommunista
  #134
  Valakinek van olyan ismerőse, aki készít magyarításokat?
 • bakkerman
  #133
  óriási nagy bug,hogy 2014-re már kirobban a III. világháború,akárkivel kezdek,mindig 2014-2015 körül már megy a világégés...én Szlovéniával szép csöndben fejlődgetek,amíg a nagyok egymást ölik,én megteremtek egy jó gazdasággal rendelkező,harmónikus,békés országot :)
 • Cnut
  #132
  A kereskedelemmel lehet nagyon jó bevételekre szert tenni, próbálkozz azzal. Nekem egy év alatt németországgal a -3%os költségvetésből +6% lett és 8%-os GDP növekedés ezzel...
  Szép is lett volna, de mindenki megtámadott mindenkit és mikor venezuela megtámadta Kanadát, akkor inkább abbahagytam az egészet.
 • CamelX
  #131
  "a szükséges (rossz)" :) másképp nem lehet Magyarországot játszani, max ha eladod Izraelnek :DD
 • bakkerman
  #130
  ugyanakkor ami vicces,hogy a népszerűségem 42%-on áll,bár amikor választási időszak volt,akkor se nagyon ment 50-60% fölé,és mégis meggyőző fölénnyel véálasztottak újra :D
 • bakkerman
  #129
  2014 nyarán járok,2012 decemberében újraválasztottak,munkanélküliség 3,5-4% környékén áll,a GDP folyamatosan növekszik,a growth grafikon is növekedést mutat,jövőre 3%-os excess szintet jósol a pénzügyminiszterem,de tervbe van véve őszre egy minimálbér emelés,egy átfogó adócsökkentés(VAT,company income tax,stb...),és házakat,kórházakat,iskolákat akarok éppítetni,tovább csökkentve a munkanélküliésget
 • bakkerman
  #128
  Beleuntam az állandó kudarcokba,akárhányszor Magyarrországgal kezdtem,6-12 hónap volt a maximum időm,kibasztak mindig...általában sikerült ráállnom a hiány csökkentésre,de akkor meg a nép annyira elégedetlen volt,hogy nem volt maradásom...próbáltam sok módszert,hogy csak 2-3 havonta terjesszek elő valami új törvényt,addig meg csak pörgetem a játékot,meg járok találkozókra,de akkor is napi szinten 2-3%-ot esett a népszerűségem...nagyon nehéz a magyarokkal kezdeni. Most Szlovéniával vagyok,kis ország,kis(2%-os) deficit,donor statussal indul alapból az ország a WB-nél és az IMF-nél is,ugye ebből leszűrhető,hogy jó helyzetben van az ország! Célom,hogy gazdaságilag európában top5-ben legyünk,a béreket is német,francia szintre akarom vinni,és természetesen a -2%-os deficitből +2,+3%-ot csinálni,ami baromira nehéz lesz,de sikerülhet :)
 • MitsuMishi
  #127
  Pedig jó lenne megbeszélni valahogy a dolgokat,meg pár ember aki nagyon jól ért hozzá,mert én még mindig bajban vagyok ezzel :DD
 • Kommunista
  #126
  Jaja :)
  Hát ugye az ilyen játékok nem a nagy tömegeknek készülnek, hanem annak egy kis szeletének.
 • MitsuMishi
  #125
  Kár hogy ennek a játéknak nincs valami nagy community-je, de meglátszik hogy eléggé rétegjáték :D
 • Kommunista
  #124
  Üdv!
  Valaki tud valami jó módszert az infláció visszafordítására(defláció) vagy lelassítására?(a jegybanki alapkamattal való bűvészkedésen kívül)
  A választ előre is köszönöm! :)
 • MitsuMishi
  #123
  Ti a magyarokkal hogy kezdetek?Hogy lábaltok ki ebből a sz*rból? :D Van lehetőség provokálni valahogy egy másik országot hogy támadjon meg?(ezt most általánosan kérdezem)Jó lenne ha a háborúban nem hoznák rám az egész bagázst
 • gatoth
  #122
  Valaki tudna segíteni, hogyan tudom bármely országot választani?
  Most új játéknál csak azokra tudok menni, ahol van zászló, vagyis a nagyhatalmakra (Fro, No, Nbr, Usa stb..)
 • Kommunista
  #121
  (pl Szaud-Arábia, Líbia stb)
 • Kommunista
  #120
  Ezt nem tudom honnan vetted mert ilyet egy szóval se írtam. Én OPEC tagországra gondolok.
 • bakkerman
  #119
  magyarországgal akarsz olajat exportálni? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
 • Kommunista
  #118
  VAlaki amúgy tudott OPEC tagországgal valakinek olajat eladni? Nálam sose akarnak venni :(
 • Kommunista
  #117
  :D Dehogy tanultam. Távol álljon tőlem.(már bocs aki közgázos :p)
  Nekem az angolom se egy 5 csillagos, de egy minimális angol tudás, és egy webfordító vagy szótár segítségével már ellehet tájékozódni.
  Nekem most Nigériával egy gondom van:
  A deficit érthetetlenül ugrál. Amikor az újságban is megjelent hogy nagyon alacsony a munkanélküliség, akkor 2,78% 2,68% ment le. Aztán jött is a gazdaságügyi miniszteremtől a jelentés, hogy jó évet zártunk, egyenlőre stabil a gazdaság. A helyzetjelentés után meg 1 nappal vagy 0,50% nőtt a deficit. Bár így is benne vagyok a jó(zöld) sávba, de akkor se örülök neki. Lehet az infláció tehet róla? Most úgy 10%-os.
 • bakkerman
  #116
  nem kell ehhez közgáz,csak jó angol,és érteni kell a nép nyelvén
 • MitsuMishi
  #115
  Am te tanultál közgázt,vagy anélkül is lehet sikeresnek lenni? :D
 • Kommunista
  #114
  Hát sajnos én magával Magyarországgal csak futólag játszottam. Majd viszont tervezem, hogy rendesen belekezdjek, akkor tudok esetleg tanáccsal szolgálni :)
 • MitsuMishi
  #113
  A 106-os kommentbe van pl egy kérdésem :D
  Hát magyarokkal, meg oroszokkal szoktam játszani. Az oroszokkal próbálom újból létrehozni a Szovjetúniót :D csak nem tudom milyen lehetőségek vannak a játékban.
 • Kommunista
  #112
  Én most játszogatok. Nigériával nyomom :P Már meg is van az 1 párt rendszer meg a normális deficit(mondjuk kezdő szinten vagyok)
  De azért nagyon jó lenne egy magyarítás. Tud valamit róla valaki? :)
  Mitsu, amúgy kérdezz nyugodtan hátha tudom valamire a választ. :)
 • MitsuMishi
  #111
  Én benézek,ha irnak,volt kérdésem is,de senki nem tudja a megoldást :D Jó lenne találni valakiket akik játszanak,mert elég kihalt az egész :/
 • Kommunista
  #110
  Sziasztok!
  Nagyon kihaltak tűnik a fórum... :S Egyáltalán még jár ide fel valaki?
 • Razzia96
  #109
  Sziasztok nem tudtok a Rulers Of Nations Geopolitical Simulator 2-höz magyarosítást ?
 • bakkerman
  #108
  jah,és megölettem a szlovák államfőnőt,mivel belekezdett a nukleáris programba. az újság szerint öngyilkosság volt :DDDD 1 millió dollárt megért nekem
 • bakkerman
  #107
  hali,svájccal vagyok,2012 augusztusában járok,javában zajlik a 3. világháború,nálam stabil minden,adom elfele külföldre a technológiáimat,nincs hiány,91%-os a népszerűségem,de a kérdésem az lenne,hogy tudok kölcsönt adni úgy államoknak,hogy azt vissza is fizessék majd valamikor,persze kamattal. tehát ne csak "Aid"-ként kezelje,hanem loanként/kölcsönként. donor vagyok az IMF-nél,meg a WB-nél
 • MitsuMishi
  #106
  Sziasztok!
  Ti hogy tudtok boldogulni a játékban?
  Elkezdtem játszani Magyarországgal.Kötöttem kereskedelmi szerződéseket más országokkal, gabonával és vízzel.Semmire nem költöttem,hogy a deficit ne nőjjön,hanem csökkenjen.Semmit se csináltam,csak vártam hogy javuljon,és olyan 2-3%-ot le is dobtam belőle,volt olyan -9% körül,de év végén meg nem tudom miért,megint rádobott egy adaggal,és megint olyan -13% körül álltam.Nem tudnátok pár tippet,amivel a magamfajta halandó is sikeresen tudna játszani?Pl hogy lehet az ipari ágazatokat,meg egyebeket ösztönözni,hogy fejlődjenek,meg hogy az idióta feleség ne rontsa a százalékot?
  Előre is köszi a segítségért.
 • tttttom
  #105
  patch az van...Csak crack nincs illetve van csak én nem beszélem drága szovjetikosz barátaink nyelvét. :S
 • roy325
  #104
  egyébként meg nekem is a patch kellene, de se az, se crack, se eredeti verzió, szívás
 • roy325
  #103
  ez rossz hír...
  engem pesten körberöhögtek, hogy mit is keresek
  még sosem hallottak erről a játékról...