84
  • Madve
    Nem korlátoz, de ha egy elkezdi, akkor több is csinálni fogja. Na az nem tetszik..
  • Madve
    Az apple meg azzal korlátozza, hogy be sem kerül a store-ba.
  • G_ArchAngel #42
    Komolyan nem értelek...

Valaki kényszerít rá, hogy vegyél?
    Én sem hülyézem le a Ferrarit, mert nem tudom a kapálógépet felvinni vele a telekre, ezért nem is veszek.

Ha valamiben van választásod, nem vagy rákényszerítve egy termék használatára és megvásárlására, szabad akaratod szerint dönthetsz, akkor teljesen jogtalan a felháborodásod.
  • Madve
    Az alattad írták az talán hivatalos infó? De ha így is van a sim azonosítója marad a régi, szóval nem akkora poén, még mindig szívsz ha a telefont előtted pl. egy bűntény elkövetésére használták. Nálam voltak már házkutatáson, mert egy simkártyát kerestek, amit vettem egy telefonnal, majd külön eladtam, és azt később bűntényhez használtak.. Ott is csak az azonosítót látták, és csak síma feltöltőkártya volt.
  • Papichulo
    Mindezeket te mibol vontad le? Milyen szabadsagodtol akarnak teged szemely szerint megfosztani? Ami raadasul az utolsod lenne...

btw: AFAIK, eddig egyedul a Google csinalt olyat, hogy egy nekik nem tetszo alkalmazast tavolrol minden androidos telefonrol letorolt.
  • Madve
    Nem elég, hogy megpróbálták befolyásolni, hogy milyen alkalmazásokat telepíthetsz a telefonodra, amit a jailbreak legalizálása keresztülhúzott nekik, aztán megpróbálták megmagyarázni, hogy hogy tartsd a telefonod beszélgetés közben, most még az utolsó szabadságodtól is meg akarnak fosztani. Innentől ténylegesen csakis hozzád lesz kötve a telefon, szóval próbálj meg egy apple-nek nem tetsző módosítást végrehajtani, mindjárt be is perelhetnek. Mi lesz a következő? Megmondják, hogy kik azok a személyek, akik szerepelhetnek a névjegyeid között? Apple és az ő korlátozott világa...
  • Papichulo
    Amig mar alattam irtak, plusz egyszerre tulajdonkeppen vegtelen sim kartyad lehet es programbol cserelhetned, hogy melyiket mire hasznalod. Meg azt is beallithatod, hogy bizonyos orszagokban vagy bizonyos halozatokon eppen melyiket hasznalja. Ez azert nem egy rossz dolog.
  • G_ArchAngel #37
    Hozzád képest tényleg majom vagyok, ami egyenesen az evolúció csúcsa egy ilyen papucsállatkához viszonyítva
  • G_ArchAngel #36
    Lentebb írták: lesz egy kódod az adott szolgáltatóhoz, ha másikat akarsz használni beütöd a másik kódot. Tényleg mennyivel bonyolultabb lenne, ha erre vezetne a jövő!!!

Sokkal kényelmesebb a kártyát cserélgetni, pénztárcában tartani...
  • G_ArchAngel #35
    Nézd csak meg a Marketet, sosem hozza ezt be az AppStore...

Igaz az Apple nem is szervez nekik felvonulást, mint Nektek a Google:)

Mert a TÉNYEKről fotók is készültek:)))

• Madve
    Asszem 15 éve láttam az utolsó beépített simkártyás telefont. Emlékeim szerint Nokia 450 volt a neve. Ez tényleg nagy újítás lesz az apple-től. Visszalépünk 15 évet. Akkor most mi lesz azokkal, akik már most is több kártyát használnak, pl azért mert több ország között ingáznak? Ha veszek egy használt iphone-t, akkor előszőr egy üzletbe sétáljak be vele karonöltve az extulajdonossal, hogy ugyan állítsák már át az én előfizetésemre, ne az extulaj számlájára telefonáljak már, vagy ezt hogy gondolják? Ha számot akarok cserélni, az is problémás lesz, és teljes mértékben lekövethető. Magyarul bonyolítsunk egy egyszerű dolgot, mert rosszul mutat dizájn szempontjából az a kis vágás a telefonon, ahol bemegy a simkártya.
  • Justil
    hagyd ra, akkora majom hogy az mar faj, kar vele vitatkozni...
  • lenox01
    Akkor halkan azt is elmondhatnad, hogy miert jelenik meg egyre tobb buz*knak szant alkalmazas iPhone-ra, Androidra pedig egy sem. Mert a tenyek azok tenyek
  • G_ArchAngel #31
    UK-ben itt a Carphone Warehouse. Bemész, kiválasztod a telefont, hozzá a szolgáltatót és a díjcsomagot. Ennyi.

Az Apple ötlete abban más, hogy valószínűleg nem lenne fizikálisan SIM a telefonokban.
  • Komolytalan
    "A megoldág ugyanis lehetővé tenné, hogy az ügyfelek az iPhone megvásárlásával az Apple weboldalán keresztül az általuk kiválasztott szolgáltatásra fizessenek elő, és azonnal használhassák a megvásárolt telefont."

Ehhez a szolgáltatónak adnia kellene valami azonosítót (mondjuk telefonszám), vagy tévedek? Akinek ez nem tetszik, nem ad, és csók. Akinek meg tetszik az ad. MediaMarktban is lehet venni telefont, miért ne lehetne az almabótban is?
  • Thaison
    Ez érdekes megoldás lenne az biztos, de én ennek még örülnék is, sokkal jobban felgyorsítaná a dolgokat ha mindent neten lehetne intézni, még azt is hogy a telefonba épített sim melyik szolgáltatóhoz tartozzon. Amúgy az Apple-től mi mást vár az ember? Elég meghökkentő megoldásaik vannak ettől függetlenül nagyon jól egy nekik. Szóval valamit tudhatnak...
  • bm823
    Amúgy magára a sim kártyára miért van szükség?
    Azt nem lehetne megcsinálni, hogy beírok valami előfizetési azonosítót és onnantól a telefon az adott hálózatot használja? Vagy akár több azonosítót...
  • narumon
    "A sznobság pedig az, ha valamit divatból megveszünk, holott van ugyanannyiért jobb, vagy olcsóbbért olyan :"

Akkor a világon mindenki sznob, aki mondju Sony terméket vesz, sznob aki Szuzukit vesz, sznob aki McDonaldsban, Burger Kingben vesz valamit, sznob aki Levist vesz, sznob aki belvárosi lakást vesz, sznob aki kertvárosi házikót vesz, sznob aki Asust vesz, stb stb, sorolhatnám, mert ezekre mind ráillik amit te állítasz.
  • G_ArchAngel #26
    olyan nincs, hogy almat hasonlitunk a Duna vizhozamahoz...

IOS vs Android (tabletek/telefonok oprendszere) vagy iPhone vs XY telefon

Igen van olcso Androidos telefon, de van olyan draga is, mint az iPhone - persze mindeketto elviheto az adott szolgaltatoktol 0 Ft-ert, mert altalaban az ember ugy vesz telefont, hogy hosszutavra, elofizetessel...
  • harcu
    Csak halkan jegyzem meg, hogy ez egy kibaszott nagy baromság, az android simán elérte az 50%-os elterjedtséget, az ifón meg lemaradt mögötte. Ebből következőleg, na meg, hogy jócskán olcsóbb egy androidos telefon, valószínűleg minden korosztályban és társadalmi rétegben felülreprezentáltabb az ifónnál, és egyébként minden másnál. Úgyhogy ez fennáll a zsidóknál, románoknál, de még a zusában is.
  • G_ArchAngel #24
    Dehogynem, azert hasznalok Apple cuccokat, mert trendi.
    A kutya nem latja, hogy milyen gep van itthon az asztalomon, de felvagni vettem. Magamnak es az asszonynak:)

Elkepzelem, hogy valaki vesz egy Samsung Galaxy-t es legazdagkocsogozi az iPhone usert, vagy GalaxyTabrol az iPad usert. Esetleg Audibol a BMW-st:)
    Vagy Nikon D3x-sel a kezeben a Canon EOS 1DS-t hasznalo fotost:)

Annyira vicces, hogy nehany embernek megallt az ido 2007-ben es nem fogjak fel, hogy azota minden kiegyenlitodott...
  • G_ArchAngel #23
    Magyarorszagon.
    Innentol Nyugatra leszarjak milyen telefonod van. Kiveve a kulfoldon elo magyarok, mert azoknak fetistargy.
    Folyik a konnyem a rohogestol, amikor ekkora baromsagokat olvasok, mint amiket itt irsz. Normalis ember igenyes tokban tartja a telefonjat, ami meg a fulehez emelve is vedi es takarja. A kutya nem mondja meg manapsag egy londoni buszon, hogy ki, mivel telefonal, hacsak nem kivancsiskodsz.

A tobbit amit irsz, inkabb nem is kommentalnam, mar parszor bebizonyitottad, hogy buta, korlatolt es arrogans vagy, ha Apple-rol van szo, de most mar a divatvilagot is idekevered.
    Mi a kovetkezo, Steve Jobs tehet a termeszeti katasztrofakrol is? Bunozo lesz a gyerek, aki MacBook-ot hasznal?
  • G_ArchAngel #22
    "Lehet majd megnézni hogy a nagy cégek már most is direkt androidra hozzák ki a cuccaikat bármilyen mobile cuccot csinálnak, és már a szolgáltatók, stb is egyre jobban kezd rájukmászni. Érdekes hogy más cégek is rühellik az Apple-t pedig van sok cég az IT iparban, és max versengtek eddig egymással. De az apple mintha közös ellenségévé kezdene válni mindnek."

Mit tettek volna ra? A Symbian elavult platform, csak elterjedt. iOS-t nem tehetnek ra, a WinMo7 most jott ki. Oszinten, volt mas lehetoseguk?

Amit ruhellnek a cegek, Microsoft, Yahoo, Apple, stb. az a Google, de nagyon.
    Kikkel is volt mostanaban Jobsnak privat talalkozoja? Zuckerberg, Obama, Medvedev...
    Kiket szoktak utalni? A sikeres, befolyasos embereket:)
  • G_ArchAngel #21
  • G_ArchAngel #20
    A flash nalam a Macromedia felvasarlasakor verte ki a biztositekot, pedig akkor meg azt sem tudtam mi az Apple.
    Persze, akinek csak azota kerult kepbe, miota a kedvenc Antikrisztus, Steve Jobs felemlegette a nyilvanvalo tenyeket egy platformfuggetlenul szar rendszerrol, annak ez amugysem mond semmit...
  • G_ArchAngel #19
    Halkan megjegyzem a nagy ifag-ezes kozben, hogy a homokosok oprendszere az Android. Ez engem nem zavar, Europa legnagyobb varosaban elek, itt elobb-utobb mindenki tolerans lesz, de a tenyek, azok tenyek.
  • sanyicks
    nem, mint említettem talán azért mert minden filmben i reklámok vannak, hasonlóan mint ahogy itthon bevillanak a filmek közben márkanevek, bár itthon van sokféle cégreklám, az amcsi filmeknél általában i akármi/néha sony, esetleg még autómárkák, vagy olajcégek. Egyszóval ezt tolják az arcodba, többit nem tolják.
    De enélkül is trendy, ha van egy akármilyen telefonod, akkor nem nagyon érdekel senkit. Ha szifon akkor nyomják a hú de szép dogmát, meg hogy hú de jó.
    Ez a húdeszép dogma, vagyis reflex már annyira beivódott a divat által befolyásolható buta tömegbe, hogy ha geronazzo máriára tetoválnának egy megrágott almát, a birkanyájnak tetszene, úgy ahogy hogy beteg buzik által anorexiás modellekre készült ocsmánynál ocsmányabb ruhák is tetszenek a nyájnak, mert az a mondás hogy amit xy csinál az jó alapból és kész, teljesen mindegy mi az.
  • sanyicks
    Fogd már fel hogy a túlárazottság nem fizetéstől függ... ami itt olcsóbb, az amcsiban is, ami itt drágább az amcsiban is.
    A sznobság pedig az, ha valamit divatból megveszünk, holott van ugyanannyiért jobb, vagy olcsóbbért olyan :) és az apple az ilyen divat dolog, "trendye", annyira hogy a konkurenciáról még csak nem is tudnak hogy létezik. Minden filmben ott látják a szereplők sebében az icuccot, és az kell, más nem érdekel :)
  • Tetsuo
    Ja, ebreszto! Az egesz vilag csak tobb penzt akar, senki nem nezi masnak az erdekeit.
  • acdc
    "meg hát ez a trendi"

De miert az valami oka csak van.Vannak dragabb mobilok is meg kulfoldon elofizetessel olyan mindegy,hogy milyen ugyan ugy ingyen vagy jelkepes osszegbe kerul legy az nokia,htc,iphone szoval valamiert csak trendi lett lehetett volna barmelyik.talan mert a legjobb szoftver tekinteteben? :)
  • sathinel
    Ez kb olyan mint amit sok cég is csinál pl a sony, és társai. Amint szórakozni kezdtek velük apple tájékán azonnal minden telefonjuk csak androiddal jön ki. Még a PSP játékokat is megengedik rá átírni. Nem is fura egy olyan cégtől aminek van pénze akár még külön os-t is alárakni a készülékeinek?

Várható hogy agresszíven nem nyiltan minden ilyen cég aminek kicsit is alátett az aplle szopatni fogják ahol csak tudják. A multitouch miatt is elég régóta köpködnek rájuk. attól függetlenül hogy nem mondják ki nyiltan, még ahol tudnak gondot fognak nekik okozni.
  • sathinel
    Hát nem túl drága de még így is túlárazott durván. A másik amit a mobilszolgáltatók mondanak az nem az apple fikázóktól jön mint pl én is vagyok. Mivel sok retardált semmit nem vág csak az kell mert az apple és a plázában nem lehet felvágni más telefonnal, meg hát ez a trendi.

Egyre több ellenséget szerez magának ezzel az agresszív kisdisznó mentalítással. Lehet majd megnézni hogy a nagy cégek már most is direkt androidra hozzák ki a cuccaikat bármilyen mobile cuccot csinálnak, és már a szolgáltatók, stb is egyre jobban kezd rájukmászni. Érdekes hogy más cégek is rühellik az Apple-t pedig van sok cég az IT iparban, és max versengtek eddig egymással. De az apple mintha közös ellenségévé kezdene válni mindnek.

Elég visszaolvasni 1-2 évvel ezelőtt miket írtak apple táján, és az ifag-ok az android telók procijairól. Aztán most meg kussolnak mert 1-2 évig szidták aztán SJ az isten kijelentette hogy igen errefelé kell menni, és még szerződést is kötött a qualkom céggel. De ez nem is tűnik fel a sok ifag-nak hanem mondják tovább a véleményüket amit eddig.

Kb ennyire jó az apple amennyire a legendák és az ifag-ek áradozása teszi.

Még pár év és remélem mégtöbb cég fogja útálni a náci mentalitás miatt őket.
  • Arcor
    Az az igazság, hogy akárki akármivel dobálózik az Applenek jól megy ahogy azt a számok is bizonyítják. Lehet azt mondani hogy mindenki hülye aki apple cuccot vesz de biztosan nem önsanyargatásból használják hanem mert jólösszerakott és kényelmes cuccaik vannak. Innentől kezdve miért állnának meg?

A másik ami sokaknak a véleményét alakítja a tipikus magyar irigy hozzáálás és a magyarországi árak. Egyáltalán nem sznobság egy icucc csak az átlag fizetése sehol nincs az európai, amerikai átlaghoz képest.
  • Cat #11
    Nyilván nyilvánosan nem mennek neki az Applenak, mert azt így nem illik, de egy FT szintű lap újságíróinak azért nem hivatalosan elmondják mi a helyzet.
  • willcox
    "Az Apple SIM-kártyás érdekeltsége miatt aggódó cégek között olyanokat lehet találni, mint a Vodafone, a France Telekom, vagy a spanyol Telefónica, ám ezek a vállalatok nem kommentálták az értesülést." - ha nem kommentálták, akkor miből lehet tudni, hogy aggódnak? LOL!
  • bigjoe
    Azt, hogy az apple mindent akar. Isten komplexusuk van.
    A flashes sztori nálam kivágta a biztosítékot..
    Ráadásul a buta iphone még az sms státuszt sem tudja..
    Egyébként jó cuccai vannak, de erössen korlátozott a tudásuk..
    Már a iphoneomat lecseréltem egy desire-re, most az ipadom helyett várom, hogy kijöjjön egy életképessebb megoldás.
  • morden
    "A megoldág ugyanis" 2. bekezdés...
  • endrev
    Uhh, hogy sikerült így elírnom a mondatot.. :D Helyesen: "Ez egy egyszerű adatbázismegosztás, mySQL-ben megoldható technikai probléma."
  • endrev
    Nem értem a problémát. Mobilszolgáltató vagyok, szerződést kötök az Apple-lel, hogy figyelembe veszi a köztem és az ügyfél között megállapodott hűségidőt. A rendszerbe beírják hogy két év, és kész, innentől kezdve beépített SIM-kártya ide, iTunes-os adminisztráció oda, nem válthat bármikor az ügyfél. Ez egyszer adatbázismegosztás, mySQL-ben probléma technikai.

Mit nem látok át rendesen?
  • okosan gyerekek
    beb@szna! :'D