219

Operation Flashpoint: Red River
 • noname23
  #219
  Ez egy elcseszett cod clone lett semmi köze a régi OP érzéshez full zárt árkád fos a terep még a DR is sokkal jobban sikerült bár így is végig toltam nem olyan rossz de azért akkor is a régi kicsit több szabad teret adott és jobban hasonlított egy jó katonai játékhoz nem szeretek párhuzamot kötni a játékok között de a bf2 (vagy arma2 xD) sokkal jobb.
 • hunwhite
  #218
  Haha! Ha nem nyerek akkor kilépek! Ha lelőnek akkor kilépek! Jobb esetben azonnal valami csitet keresek......hihetetlen szánalmasak!
 • hunwhite
  #217
  Fiúk! Tegnap feltoltam a játékot! A bevezetőben van hang! Amikor elindul a játék akkor azonnal tök csend! Valaki megoldás?
 • koschwarz
  #216
  hozzá kell tenni, hogy a DR-ben gyakorlatilag a misszió elején beállítottam magam mögé libasorba őket, harci helyzet beállítva danger close-ba vagy mibe, aztán szépen így végignyomtam a küldetést. így nem okoztak különösebb bajt. na most a RR-ben nem látom, hogy lennének ilyen opciók.

  igaz, a DR-ben pl. a faluvédős misszióban ott aztán szívtam rendesen velük, ott jól el kellett helyezni őket, hogy valami hasznuk is legyen és lehetőleg ne halljanak meg.
 • Muttley
  #215
  aha :)
  ám'tom te mivel nyomtad :)
  ugyanarról a gammáról beszélünk?
  József Atesz Balatonszárszói vonatactionje kutyagumi ahhoz képest, amit a csapattársak a DR-ben levágtak
  lopakodó küldetéskor (is) úgy suhannak parancs ellenére is (!) céltáblának, mint a pinty
  tény, h összélmény tekintetében jobban jön sim feeling ott, mint ebben
 • koschwarz
  #214
  édeskevés...játékélményben messze veri a DR az utódot, ha már csak azt nézem, hogy ott fel sem merült, hogy ennyire kelljen vigyázni a csapattársakra. ott szépen jöttek mögöttem, elég jól támogattak, itt meg csak lelövetik magukat.
 • Muttley
  #213
  grafikában azért lényeges az előrelépés
  a mentési rendszer is sokkal emberbarátibb
  az időkorlátos küldetések idiotizmusa is alább hagyott
  a többiben valóban jobb a DR
 • koschwarz
  #212
  szerintem a 74% is túlságosan sok. 60. annyit érdemel, már csak azért is, mert az első rész (mármint a DR) ennél sokkal-sokkal jobb volt minden téren, tehát eleve érthetetlen, hogy sikerült még annál is lejjebb adni...pedig az is éppen csak átfért a léc felett.
 • sherlock1
  #211
  teljes gémszar
 • bgabor
  #210
  Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy játék futtatása miatt nem tudsz utána bevinni egy billentyűkombinációt? Már hogyan lehetne egy leállított task hatással a windowsra utána? Másik billentyűzetet próbáltál már?

 • highlander15
  #209
  Szerintem más rajtad kívül megértette,de te...Legközelebb az ipari cementbe kössél bele,OK?
 • Muttley
  #208
  ehhez annyit tennék hozzá, h
  nálam sem lesz az év EPIC játéka az RR
  mégis megtartom a DR-rel együtt, mert
  így ketten képviselik a komolyabb FPS-t, ugyanis konzolon pillanatnyilag nincs (!) jobb
  szebb, látványosabb, more epic van - jobb nincs
  ezúton is csókoltatom a Bohemia interactive-ot, h pofánkakálták a konzolplatformokat az ArmA II only PC edition-jével
  pedig beígérték :P
 • MR ME
  #207
  biztos azért mert altgr+v-vel kell
 • highlander15
  #206
  Nagyon vicces kis játék ez,kilépés után nem enged "kukacot" írni(alt+v)...
 • koschwarz
  #205
  nekem inkább az a teóriám, hogy minden más kasztnak lenni nagyon macerás. foglalni kell zászlókat, ammot dobni, medkitet dobni, éleszteni, esetleg járművet javítani. eközben sokat szív az ember, lelövik, romlik a k/d, és az hogy néz már ki, hogy kevés a killjeim száma, a death meg sok. ez árt a léleknek, demoralizáló hatású. ha már az életben egy nyomi vagyok, nehogy már egy játékban is ezzel szembesüljek. azonkívül némi skill és taktikai érzék is kell ahhoz, hogy egy pályán jól mozogj és az 1v1-ekből is lehetőleg győztesen kijöjj. sokkal egyszerűbb egy távoli dombra vagy háztetőre felülni, é s onnan puffogatni.

  mindennek ellenére, ha most konkrétan a battlefield play4free-t nézem (ezzel játszom mostanában), akkor mindig meg lehet nézni, kik vannak a táblázat tetején és az alján. sniper csak akkor kerül a tetejére, ha jó pilóta, esetleg ha bevállal egy shotgunt a puska helyett, és beveti magát a közelharcba.

  és nem tudják, annál jobb érzés nincs, amikor körről körre ott vagy a legjobb játékosok között, aki a legtöbb pontot gyűjtötte, és e mellé ráadásul szinte törvényszerű, akármivel is éred el a sok pontot, hogy a k/d is pozitív.
 • bgabor
  #204
  Jónáhány hollywoodi film tette nagyon népszerűvé a sznájperkedést, nemcsoda hogy mindenen kiscsávó az akar lenni. Az ésszarű szempontok figyelembevételéhez ennél érettebbnek kell lenni. Én nemigazán találkoztam olyan szituval a játékban, amit a távolság miatt ne lehetett volna egy marksman szkópos M-16-ossal megoldani, viszont olyat sokat láttam, hogy közelre kéne lőni és sokat, és az ember csak szív a félautomata M14-essel. Én az M-16ossal toltam végig, de szerintem M4-essel se okoz gondot.

  Igazából ennek szerintem lélektani oka van, ez a korosztály minden területen ki akar tűnni a tömegből és a filmekben azt látják, hogy többszáz M4-eses bakára jut egyetlen sznájpör. Ezért ők a sznájpör akarnak lenni. Ugyanezért öltözködnek például extrém módon. Na, ennek a kis ostoba hozzáállásnak a következményei az olyan szituk, mint amikor az osztályban pont a normális ruhákban járó kicsávó az egyedi, mert az összes többi emós/rokker/más idióta csoport ruháit hordja. Meg az, amikor a játékban húsz sznápörre jut egy Rifleman.

  Szerencsére ez a korosztály az első néhány pofáraesés után vissza szokott térni a COD-hoz, nem szokták élvezni az ARMA/OP stílust.
 • koschwarz
  #203
  na, ezeket nagyjából az első küldetésben is meg lehet tapasztalni. siralmas. nekem már a DR is nehezen indult, aztán a végére csak megkedveltem, mert kitapasztaltam, de az RR még ehhez képest is egyértelmű visszalépés.

  milyen jellemző, amit ír: mindenki sniper akar lenni a coop-ban. röhejes, szeretném már megtudni, hogy mi ennek az oka, minden multis játékban ez a tendencia. a csapat fele sniper, és idióta zombiként lövöldöznek egy dombtetőről. nem értem. ezeknél eltörik a mécses, ha valaki lelövi őket, és anyuciért kiabálnak, hogy bántottak az interneten?
 • koschwarz
  #202
  király vagy.
 • sherlock1
  #201


 • bgabor
  #200
  Mi már majdnem végigtoltuk öcsémmel. Szeritem, főleg a Coop miatt, kifejezetten jó játék lett. Főleg hogy ma már alig lehet tört játékkal multizni, főleg coopozni, a tetves steam meg hasonlók korában.
 • koschwarz
  #199
  na kipróbáltam. hát, az AI valami kegyetlenül rossz. follow-ra tényleg ott rohangálnak a fegyverem előtt. annak a knox nevű fekete csókának meg legszívesebben a szájába tolnám a puskatust, annyira irritáló. az előző részben szinte semmilyen személyiségük nem volt az npc-knek, itt meg túlzásba estek.

  nem jók az első benyomásaim, sőt mi több, félreteszem a játékot. (igaz, az első résszel is így volt, vagy a 3. nekifutásra vittem végig, bár egy idő után megtetszett)
 • Muttley
  #198
  én beszoktam küldeni őket fedezékbe, mert
  a 'követés' parancsra ezek gyakran lövetik magukat szitává :)
  mondjuk checkpoint-nál úgyis feltámasztja őket a jóóóisten :D
 • l0b1g
  #197
  jól van, akkor nem velem van a baj.
  egyébként nekem nagyon bejön a játék, végre nem holmi űrlények ellen kell harcolni csodafegyverekkel...
  bár az ellen mesterséges intelligenciája néha hagy kívánnivalót maga után.
 • koschwarz
  #196
  követés és megállás, szeretem ha alapból libasorban jönnek mögöttem ezért néha formációt váltok, védekezős feladatoknál szeretem egyesével is elhelyezgetni az embereket, egyébként meg a danger close-t szoktam nekik mondogatni, akkor mintha figyelmesebbek lennének, ritkán supressing fire...őszintén szólva nem kell nagyon túlbonyolítani. meg abból általában baj is szokott lenni :D ilyenkor van hogy belerohannak ellenséges tűzbe stb.
 • TheGrinder
  #195
  Én csak annyit szoktam, hogy kövessenek + ha kell akkor száljanak be a járműbe. Nem tökölök olyanokkal, hogy menj oda, menj amarra.
 • l0b1g
  #194
  sziasztok!
  ti milyen sűrűn osztogatjátok a parancsokat a team membereknek? már majdnem végigvittem a játékot, de alig használtam ezt a funkciót.
 • MR ME
  #193
  akkor meg
 • koschwarz
  #192
  szóval ilyen lokális games for windows fiókkal akkor megmaradnak a mentések? (úgy döntöttem, nem veszem meg, 1 single végigjátszást érhet a játék...)
 • MR ME
  #191
  na ez jó info, köszi
 • bgabor
  #190
  Na, akit érint:
  Ez a játék teljesen ideális cooperatív játékhoz, gond nélkül lehet LAN-on játszani akár tört verzióval is. És mióta léteznek a neten keresztül LAN-t emuláló programok(pl:Hamachi) gyakorlatilag neten keresztül is lehet játszani.

  Annyit kell tenni, hogy amikor elindítunk egy hadjárat pályát vagy single pályát(Fireteam Engagemants) a menüben rá kell menni ott jobb alul arra, hogy 'Host Options', itt lehet beállítani, hogy játék közben egyben Hostként is futtatod a pályát. Beállítod tehát itt a Host Optionsnál 'LAN'-ra. Ezekután már a hálózaton lévő többi gépen elindítjátok a progit, és a főmenüben Join Game/Browse Servers-t nyomtok, és már látja is a szervert, lehet csatlakozni.

  Mivel a Fireteam négy fős, így egyszerre akár négyen is lehet coopban tolni, ráadásul a már futó pályára is be lehet csatlakozni bármikor, ha éppen van "szabad", azaz AI irányította katona a csapatban.
 • highlander15
  #189
  Most már megoldottam,coopozást meg nem próbáltam még.
 • koschwarz
  #188
  hozzáteszem, ebben a játékban elég max 2-3 jó lövés a killhez, ráadásul nagyobb távokra kell lőni, tehát egyes lövés, célzás, stb.tehát
 • bgabor
  #187
  Bizonyos helyeken szokott lenni lőszeres láda, arra nyomsz egy 'E'-t, és feltölti.
  Amíg pedig nem érsz el egy ilyen ládához, elveszed a lelőtt ellenség fegyverét.(ránézel a földön lévő csúzlira, és 'E'-t nyomsz, az éppen kezedben lévőt cseréli le rá).

  Egyébként pedig figyelj rá hogy tartalékold a lőszert, a játékban többnyire nagy nyílt terek vannak, ide nem kell a sorozatlövés. Van tűzváltókar a fegyvereken, amivel egyes lövésre lehet állítani őket. Meglátod az ellent, célzol jobb gombal, és leadsz rá néhány egyeslövést. A sorozalövés kizárólag nagyon kis távolságokra és épületbelsők megtisztításához kell.

  Amúgy egyszerre két fegyver van a katonádnál, és a pálya elindítása előtt lehet válogatni, mi legyen az a kettő, illetve hogy milyen kasztú karakterrel akarsz lenni. Ha választasz magadnak két gépkarabélyt(a másodikat a pisztoly helyére), gyakorlatilag nem tudsz kifogyni a lőszerből.
 • kr1szmester
  #186
  idióta kérdés, leültem játszani, új vagyok a szériában, nagyon is, és ha kifogy az ammo, azt hogy lehet kérni?
 • bgabor
  #185
  Azt amúgy vágod hogy az nfo fileban részletesen le van írva, hogy kell offline profilt létrehozni, hogy mentsen a játék?
 • bgabor
  #184
  Amúgy a tört verzióval lehet hálózaton coopozni? LAN-on, vagy ilyesmi? Nekem a create server-re kattintva mindig visszadob a főmenübe.
 • MR ME
  #183
  csinálj offline fiókot
 • highlander15
  #182
  Srácok,a tört verzió van meg amiben elvileg nem kellene futnia a windows live-nak,de mégis fut,így nem tudok menteni.Ki lehet lőni valahogy a live-ot?
 • Muttley
  #181
  tizenéves fütyiknek nem ez pálya :)
  szerintük mondjuk EHHEZ képest az OF bármelyik része szaaaaaar(kofág) :)
 • koschwarz
  #180
  a friss megjelenéshez képest annyira nem pörög a topik. ezek szerint van benne egy single végigjátszás és ennyi...?