6
  • grobs
    #6
    Autoba műteni GPS-t nem tűnik jó dolognak. Beteszik és 5 év múlva ott lesz egy elavult cucc a több millios autoban, amit ráadásul nehezen és aranyárban lehet csak frissíteni (ha egyáltalán még lehet). 20k HUF-ért már szép PNA-t lehet kapni, és ha nem tetszik, elavult akkor kidobom. 2-3 év múlva meg az összes telefonban alap dolog lesz a navi.
    Nyaraláson a mecsekben végig telefonos navival (copilot) vezettem, és nem éreztem úgy, hogy kényelmetlen lenne.
    A cikk utolsó előtti bekezdése pedig olyan jövőt próbál előre vetíteni amiben nem szeretnék részt venni: "a személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett a berendezés alkalmas lesz arra is, hogy információkat rögzítsen a gépkocsi tulajdonosának vezetési stílusáról" Üdvözöljük Gattaca-ban!
  • opeca
    #5
    Ez a GPS is 7 éve volt jó biznisz, napaság már Dunát lehet rekeszteni a különböző megoldásokkal...
  • Chriss745
    #4
    En mobillal navigalok vezetes kozben, mind Primoval mint Google maps-el (Magyarorszagon meg nem elerheto) tokeletesen lehet navigalni, sot most mar az 1.2-es primoban hanggal is tudod vezerelni.

    Kell a halalnak beepitett GPS. Es ha kiszallok??? Legtobbszor nem csak addig kell GPS amig odaerek, mert pl varosban nem tudsz ott parkolni, ahova mesz. Kiszallok, atallitom gyalogos modra es navigal tovabb. Ezt csinald meg autoba epitett GPS-el...
  • uniu
    #3
    1, A mobilokon lévő ingyenes navi progikat a PNA/PDA-kra is lehet telepíteni.
    2, Próbálj meg egy mobillal navigálni vezetés közben...
    Biztos jó lesz MAJD, de addig is nagyon használhatóak a mostani megoldások.
  • Kara kán
    #2
    A beépített navigáció nem hülyeség, de már alap gyári tartozék kellene legyen, mindenféle felár nélkül, mint az ABS.
  • torreadorz
    #1
    Aham. Próbált már valaki autóba épített gps-ben térképet frissiteni?
    Horror összegekért, márkaszervizben...

    Másrészt szerintem manapság már olyan nagymértékben terjednek az ingyenes/olcsó gps rendszerek (lásd pl. a mobiltelefonokban), hogy nem lesz értelme a beépített gps-nek. Kb. mint hogy régen a luxusautókba volt beépített telefon. Ma meg már feleslegessé vált.