47
-
bagoly007 #47 Használtam már iPhone-t, Androidos HTC-t (nem tudom pontosan mi volt az), most pedig Blackberryt... azt kell mondanom, hogy mind a 3 nagyon jó, de én maradok a Blackberrynél... a következő pedig vagy egy BB lesz, vagy egy HTC, az iPhone nekem túl drága... (bagoly007 semmitmondó kommenjét olvashatták :P) -
#46 Hát ja. Ezek az okostelók már túl bonyisak ahhoz, hogy átlagjúzer ne baxxa szét őket, gyak kézi számítógépek. Az epl stratégiája, hogy lekorlátozza a júzert inkább, és így próbál relatív biztonságot/nagyobb megbízhatóságot elérni.
Na most ha a júzer még büxke is rá, hogy hülyének nézik és ezért tutkóbbnak látja kis ájfonját, arra én sem tudok mit mondani.
-
#45 "Van, akiknek nincs pénze Iphone-ra. Pedig nem elérhetetlen. Csak dolgozni kellene."
Itt azért szerintem bejön, hogy kishazánkban elég alacsonyak az átlagkeresetek, így a magyar vásárló meglehetősen "árérzékeny".
Aki nem az, az vagy jól keres ahhoz, hogy az epl termékek túlárazottságát -ami tény- lexarja, vagy télleg eplfan. -
sanyicks #44 Ott vannak a hozzászólásban, olvassál :) nem fogom leírni még 5ször hogy te 5ször odaírd hogy nincs ott :) -
#43 Szerű? Az mindegyiknél olcsóbb akkor ilyen érveléssel, ugyanolyan hülye aki SGS-t vesz meg nokiát, mert olyan szerűeket is gyártanak a kínaiak, harmadáron. -
#42 Hol az a konkrét tény? -
sanyicks #41 Keresd meg azt a kínai mobilgyárt céget amit legutóbb perelt be az epl... na vajon miért perelte be? Hát igen azért mert kb féláron csinált egy szifon szerű telefont... asszem a meizu vagy mi. -
sanyicks #40 Teljesen konkrét tények jöttek ki. Persze neked semmi sem az ami a kedvenced ellen van, de ez nem újdonság. -
aronvirginas #39 Majd december elején megnézem, hogy talál-e frissítést a KIES. Végülis nem létfontosságú, de ettől függetlenül elé szénalmas a Samsung frissítési procedúrája. Arról nem is beszélve, hogy a KIES egy rakás sz*r és csak Windowsra érhető el (szerencsére ott csücsül a gépemen egy virtuális XP, hogy az ilyen eseteket megoldja). -
#38 Nov. 15-30-ig kerül a KIES-be, vagy is bármikor mostanában, de ha nagyon nem bírod ki, akkor "németnek kell kiadnod" magad a kies átvágásával és hivatalosan ott lesz a froyo. Sajnos a magyar (meg ezek szerint a románia) sem arról híres, hogy elsőként nyalnák ki a seggünket. -
aronvirginas #37 @narumon: "A Frissítés meg MINDKÉT telefonnak jót tesz hisze az apple is nagyon dicséretesen folyamatosan frissíti a rendszert."
Inkább úgy lehetne mondani: elsősorban az Apple. Én már hónapok óta várom a Galaxy S-re a hivatalos Froyo-t, de nálunk (Erdély) még mindig nem érhető el. Tudom persze, hogy vannak nem hivatalos ROM-ok és egyéb trükkök, de szórakozzon velük az, akinek van kedve és ideje. Több mint siralmas, ahogyan az androidos telefonok szoftverét frissítik a gyártók. -
#36 -
#35 Igen láttam, hogy saját vélemény, ezért is közeledtem úgy. A gyorsteszteddel egyetértek, bár én egymás mellett nézve a kettőt nekem az iphone tűnik jobbnak főleg napfényben. A gyári füles mindkettőre szar (nagyjából az összes telefoné), én egy Sennheiser CX300-II-t használok ezzel már jó. A Frissítés meg MINDKÉT telefonnak jót tesz hisze az apple is nagyon dicséretesen folyamatosan frissíti a rendszert. -
#34 Ott van, hogy SV (saját vélemény)...
Amíg az iphone-t használtam, illetve használom most is mind a kettőt, addig én is ezt mondtam, hogy ennél szebb nem lehet egy kijelző, de az amoled megeszi reggelire.
Ezt írtam pár hete az egyik topikban:
[i]Feltettem a motonav-ot, kifogástalanul működik, azonnal talált holda(kat) és nem veszíti el. Már többet nyüstölöm, mint az iphone4-et, bár mind a kettőnek megvannak az előnyei meg a hátrányai, de a Samu talán egy picit be is előzte. Hiába a 960X480-as felbontás, ha a samu kijelzője élesebbnek és szebbnek tűnik, ha egymás mellett vannak. Az oldalakat hamarabb tölti be, ami nem semmi, mert a safari is gyors, de van ahol, a GS már rég letöltött mindent, a phone meg állt egy helyben. A phone egy árnyalatnyival gyorsabban dolgozik, ha valamit meg kell nyitni, szinte lagmentes.
A képe az iphone-nak jóval szebb, mondjuk nem csoda, mert igényes optika van benne. A HD videó mind a kettőnél hasonló minőségű, este az iphone nyer, mert van benne elég erős fényforrás.
32GB kártyát tökéletesen és gyorsan kezeli a samu, a gyári füles egy hulladék, senheiserrel losslessben már élvezet hallgatni. A rádió legtöbbször monóban szól, de lehet csak én vagyok szar helyen.
A telefonálás közbeni hangminőség sokkal jobb, mint az apple készülékén, a hátlap nem ehhez a telefonhoz való, szerintem ezzel mindenki egyetért, olcsó szarokra is szál csiszolt valamit raknak. A samu extra könnyű az iphone-hoz képest, ez dicséretes, a fogása is jobb, bár néha többször fogom meg fordítva.
A fentiek alapján az iphone drága, vagy a samu olcsó, bár én 135-ért vettem az iphone-t ismerős által, a samut meg 110-ért, mind a kettő kártyafüggetlen, de az iphone, tudomásom szerint 200 felett van, hát annyit kurvára nem ér meg. Mind a kettőre rengeteg app létezik, és gondolom a frissítés még jobbat tesz majd a samunak, ezért az egyik legjobb telefon a piacon.
Remélem nem gond, hogy csináltam egy saját gyors tesztet a két mobilról. -
#33 "Van, akiknek nincs pénze Iphone-ra. Pedig nem elérhetetlen. Csak dolgozni kellene."
Ezt a hülyeséget ... bármikor simán megvehetném, mégsem dobnék ki rá ennyi lovét. Szerintem ez egy feleslegesen és szándékosan túlárazott termék, amivel szinte évente beetetik a jónépet, és lerántják róluk ugyanazt az összeget. EA Fifa szindróma. És az is vicces, hogy a többség mire használja ... max villogni, meg a bugyuta játékokkal bohóckodni. Ezért tényleg érdemes megvenni :) -
#32 Ez is egy vélemény. Az enyém meg az, hogy a Retina Display majd egy nagyságrenddel jobb minten tekintetben mint a samsung galaxyé. Egyébként ha visszanézel ilyen témákat volt ott bőven aki pl pont az ellenkezőjét írta mint te; azaz az iphone4 szerinte sokkal jobb mint a Galaxy S. Persze ez innen már egyébként nem vita tárgya mert az hogy a kék vagy a piros a szebb nem tisztje senkinek sem eldönteni. Ez a két telefon egy súlycsoportban versenyzik, nagyjából ugyanazt tudják és az áruk is szinte megegyezik.. -
#31 Megint szép konkrétumok jöttek, hogy miben korlátolt.... hát igen vagdalkozni nehezebb mint tények írni, az az anti apple fanoknak soha nem ment mert kurvagyorsan kiderül, hogy nem is láttak még közelről iphonet. (lásd előző hírek) -
#30 Jó, hogy te mondod meg hogy mi az amit le kell programozni és mi az amit meg szabad venni... -
#29 Jah még annyi hogy nem Józsika boltja érdekel hanem a három szolgáltató valamelyikénél lehessen hivatalosan kapni: Vodafone, T vagy Pannon amit már nem tudom hogy hívnak. -
#28 "ami a konkurenciánál annyival olcsóbban, ugyanolyan tudás mellett kapható.."
Csak még soha nem sikerült ilyet mutatnatok. Ha mutatsz egyet a konkurenciától ami ugyanazt tudja és 50%-al olcsóbb akkor megeszem a kalapom, de még 20%-al olcsóbbat sem tudsz mondani. Figyelem ugyanolyat mutassál, nem fogadom el az olyan érveket hogy neked nincs szükséged erre meg arra mert akkor már nem ugyanarról beszélünk. Várom. -
torzsvendeg #27 Vicces, régen ezeket a kütyüket bunkófonnak hívták ma meg okostelefonnak, pedig a lényeg mit sem változott. -
aronvirginas #26 @sanyiks: "Hoogyne tudnék itthonról fizetős programokat leszedni? Felmegyek a betonozós vagy a másik oldalra és letöltöm az apk fájlocskákat"
Ne haragudj, de ez egy ugyanolyan magyarázom a bizonyítványt eset, mint amivel (sokszor jogosan) te vádolod az iPhone-osokat. Egyezzünk ki abban, hogy a Market fizetős tartalmának korlátozása igenis gond, még akkor is, ha N más helyről is tölthetsz programot és telepítheted manuálisan, és utána frissítgethetsz is manuálisan, egy hard reset esetében pedig mindig kell legyen backupod az apk-ról. -
aronvirginas #25 @mflex: Sosem értettem honnan erednek ezek az ostoba sztereotípiák. A Mac OS X semmivel nem egyszerűbb vagy kezelhető könnyebben egy modern Linux disztribúciónál vagy a Windows 7-esnél. Ezen kívül pedig természetes, hogy minden rendszer a könnyen kezelhetőségre törekszik, mivel az emberek többsége nem rendszergazda és az idejét produktív munkára, nem a gépe bütykölésére szeretné fordítani. Még maga Linus Torvalds is a felhasználóbarátabb disztribúciókat részesíti előnyben mindennapi használatra. -
#24 Jah, vajon(kiki) mennyi lehet neki, 20-30? -
#23 Sorry, #20-ra ment... -
#22 Nem értem minek véded az apple-t a legtöbb ilyen hírfélében. Nekem van iphone4 és androidos galaxy s is, de jobban bejön a galaxy, hiába a retina kijelző, ha pl az amoled (egymás mellett) kenterbe veri. A gyári böngésző is jóval gyorsabb, mint a safari. El kell ismerni, hogy csak úgy, mint a mac osx, az ios is, a többségében hülye eszetlen amcsiknak készült, pont ettől teszi naggyá a rendszert, mert teszi a dolgát és gyorsan teszi, viszont android rendszerben nagyon sok rejtett tartalék van még, semmi több, az android egyszerűen jobb, amióta használom mind a kettőt. SV!
Mielőtt leugatnál, hogy valami hülye anti apple fan lennék, nem nem vagyok az, sőt szeretem a mac pro gépemet is, ami egy vagyonba van, de akkor is el kell ismernem, hogy az iphone egy igényes telefon, jól alágyúrt oprendszerrel hülyéknek, amin az is meglátszik, ha ráfingik a légy.
Mind a két telefonról septében csináltam videót anno, bár a iphone-ról már akkor, mikor még nem is lehetett itthon kapni, mert kint vettem az usa-ban, de most újra felraktam. Jah és nem vagyok profi operatőr, ez látszik is, de egy kézzel felvenni, meg telefont basztatni nem volt könnyű, állványom meg nem volt a közelben. Tehát a két videó, nem tesztnek készült, csak hirtelen bemutattam pár virtuális havernak.
-
sanyicks #21 Korlátolt max te vagy mert egy apple és steve jobs által uralt világra vagy korlátozódva.
1. nem nem írogatok android forráskódot, de szeretnék flasht játszani, multitaskolni, stb AKKOR és úgy ahogy ÉN akarom.
2. én nem töltök le olyan szirszart ami tönkreteszi a telefonom szoftverét, mert van annyi eszem amennyi neked nincs hogy nem nyomok rá a virus.exe-re ;)
Tudod 2 éve winfos pc-n nem használok állandó vírusirtót, warezolok, töltögetek, és egy darab spy vagy vírus nincs a gépemen, pedig a winfosra való kártyékony programok tényleg nem csak hülye apple fanok agyszüleményei, ellentétben az androidos legendákkal.
Hoogyne tudnék itthonról fizetős programokat leszedni? Felmegyek a betonozós vagy a másik oldalra és letöltöm az apk fájlocskákat :)
De biztos jobb olyan kávéanimációs cuccokért fizetni az appsztórban amihez hasonló színvonalú programok alkotják a teljes kínálat 98%-át, és álmodban jóízűen motyogni "kééétszázezer aapp"
3. hát igen azok ott vannak, szifonon meg az sincs, csak az amit steve bácsi mond :D
De honnan veszed hogy androidom van? Lehet symbian, vagy blackberry is :) -
Ferrer #20 "Amúgy akárhogy vergődhetsz, a szifon nem éri meg az árát, mert szoftveresen korlátolt, dzsunka minőségű, és a hw nem indokolja az árát, sem az sw."
Már megint ez a korlátoltság. De vajon mit is jelent ez?
1. Gondolom te minden hétvégén az Android forráskódját írogatod át (illetve azt a kis részt, amit kiadtak belőle :D)
2. Vagy esetleg letölthetsz mindenféle szart, ami tönkreteszi a telefonod szoftverét (linuxos zsargonnal széttöredezik a rendszer) Ezt viszont megteheted az Iphone-nal is, de hál'istennek nem a hivatalos app store-ból. Én tudom, te is tudod, hogy milyen valamilyen cydiás szart leszedni, aztán szívni. Elég gáz, hogy a Google az ilyesmit hivatalos repóból engedi áramolni. Ha ez a korlátlanság, akkor én biztos nem kérek belőle :))
Mellesleg mi lehet annál korlátoltabb, hogy ha itthonról nem tudsz leszedni fizetős programokat?!
3. Szokták érteni az Android "korlátlanságára" azt is, hogy ott vannak azok az aranyos kis widgetek. Hát igen. Azok vannak -
sanyicks #19 Ez gyönyörű :) a készítőt, és a terjesztőt is el kéne kapni és ledarálni disznóeledelnek, és ha van ilyen, azt is aki megveszi, mert ilyen dolgokat pénzért adni, és megvenni a hülyeség netovábbja. Nem érdemel életet az ilyen, mert még egy egysejtű és intelligensebb nála... -
sanyicks #18 Nem fogod fel, hogy van aki akkor sem költ ifonra ha van rá pénze? Neked felfoghatatlan hogy egy ember arra költ ami megéri az árát, és nem mindenki konzumidióta?
Egy htc is van olyan drága mint egy szifon, de jóval többet is tud, az van akinek megéri, de van aki akkor sem ad ennyi pénzt telefonra ha 10 db-ot tudna venni... pl én(leütöm a lasztit, most tényleg tudnék venni tizet, és nem hitelből ;) ), mert nem olyan tipikus "fújdeszar hogy van pénzem el is költöm rögtön valami szarra"
Amúgy akárhogy vergődhetsz, a szifon nem éri meg az árát, mert szoftveresen korlátolt, dzsunka minőségű, és a hw nem indokolja az árát, sem az sw.
Én pl ha hajlandó lennék 50k-nál többet egy szaros telefonra költeni akkor is kimaradna a szifon, mert azon az áron jobbat kapok, jobb hw-t jobb os-t. -
Justil #17 ja, meg van aki megengedhetné magának, de inkább vesz olcsóbban jobbat :) -
Justil #16 te meg úgy beszélsz, mintha nem tudnád, hogy ez a bizonyos profit az Applenél sokkal magasabb arányú, gyakorlatilag +25-50%-ot rátesznek simán egy adott termékre, ami a konkurenciánál annyival olcsóbban, ugyanolyan tudás mellett kapható... -
Ferrer #15 http://itunes.apple.com/us/app/make-coffee/id368437989?mt=8 -
Rotyoka #14 Majd akkor veszek ha helyettem főz kávét. Am ájfón egy rakat szar, csak az op rendszere jó -
aronvirginas #13 Szerintem a Symbiant még nem kéne leírni, a 3-as verzió korrektre sikeredett. Most már csak a fejlesztők dolgát kéne kicsit megkönnyíteniük.
@Zoliz: Szóval ha iPhone-t veszel, azzal Steve Jobs pénzéhségét táplálod, de ha Nokiát, Samsungot vagy HTC-t, akkor azzal a Máltai Szeretetszolgálatot támogatod? Úgy beszélsz, mintha csak az Apple hajtana a profitra, más gyártókat csupán a felebaráti szeretet és a világ élhetőbbé tétele vezérelne. Iskolapéldája az elfogultságnak és a kettős mércének. -
Ferrer #12 Van, akiknek nincs pénze Iphone-ra. Pedig nem elérhetetlen. Csak dolgozni kellene. -
sanyicks #11 LOL na most éppen mire is kell irigykedni? -
Ferrer #10 Látom az irigység minden telefonos témánál testet ölt.. -
Zoliz #9 Én is vennék áfónt 150k bruttóért ha szeretném nyalni Steve Jobs pénzéhes hátsó fertályát. De nem kívánom. Elég volt, hogy kaptam egyszer kölcsönbe egyet, hogy feltörjem. -
Justil #8 gcijó!