82
  • Molnibalage
    #82
    Magyarország pl. teljesen felkészületlen volt a légi bombázásokra.

    Magyarország soha nem lett volna képes kellően felkészülni, mert olyan szintű túlerő volt.

    Úgy röpködtek a magyar légtérben az ellenséges bombázók, mintha otthon lettek volna.

    A solymári és budaörsi utón levő angol és amerikai katonatemetők másról árulkodnak. Az védekező fél lehetőségeihez képest aránytalanul nagy veszteséget szenvedtek. 1:10-1:20 arányban jöttek és mégis képesek voltak helyi sikerek felmutatására a honi vadászerők.

    A lakosság tiltakozására mindenkinek kusst parancsoltak, sőt, még azzal is megvádolták a zajongókat, hogy pánikot terjesztenek.

    A Regimentben több részes cikksorozat volt a légoltalomról a II.Vh-s időkben. Fényévekre van a valóság attól, amit írsz.
  • Kara kán
    #81
    "elkezdték a gazdaságukat visszaállítani a békegazdaságra, a hosszútávú katonai fejlesztéseket leállítani."

    Azért ez nem teljesen így van, de tény, hogy a németek nem alkalmazták pl. a női vagy a gyermekmunkát, míg ellenségeik igen. Egyszóval, naivak, bénák voltak. Szövetségesek dettó.
    Magyarország pl. teljesen felkészületlen volt a légi bombázásokra. Úgy röpködtek a magyar légtérben az ellenséges bombázók, mintha otthon lettek volna. A lakosság tiltakozására mindenkinek kusst parancsoltak, sőt, még azzal is megvádolták a zajongókat, hogy pánikot terjesztenek.
    A magyar katonai főparancsnokság azzal intézte el az egészet, hogy az ellenséges bombázók olyan magasan repülnek, ahová a légvédelmi ágyúk nem érnek el, tehát nincs mit tenni.
    A 2 vgh. jó példa arra, hogy a hőbörgés, hőzöngés, nagypofájú üvöltözés nem vezet sehova, ill. vezet, a katasztrófába.
  • NEXUS6
    #80
    Az oroszoknak is volt rakétameghajtású vadászgépük már 41-42 környékén. BI-1, de sorozatgyártásig nem jutottak vele.

    Mellesleg a Me-262 rendszerbeállítása elött több évvel a németek már kis számban rendszeresítették a He-280-at. De a német vezetés elrendelte a cégnek 42-ben, hogy hagyjon fel a további fejlesztésével. Egy a Me-262-nél könnyebb fordulékonyabb, de sebességében és fegyverzetében is hasonló teljesítménnyel rendelkező gép volt.
    Ez a szitu nagyban jellemzi a német vezetést, azt hogy miért veszítették el a háborút. 41-re gyakorlatilag meghódították Európát és elkezdték a gazdaságukat visszaállítani a békegazdaságra, a hosszútávú katonai fejlesztéseket leállítani. Merthogy a Blitzkrieg koncepciója az volt, hogy a német békegazdaság teljesítményével nyerjék meg a gyors háborúkat, ami azt jelentette, hogy olyan szintű hadigazdaságot, mint az oroszok, vagy az amcsik soha nem is vezettek be!
    Mire rájöttek, hogy a háború el fog húzódni ennek megszervezésére már nem volt idő, és tervük se nagyon volt rá.

    Van erről egy nagyon jó könyv a Alan S. Milvard: Háború, gadaság, társadalom 1939-1945.

    Az amcsik a mostani háborúikkal ugyan ilyen kihívásokkal kerülnek szembe, lásd Vietnám, Irak, Afganisztán. Mivel nem akarnak komolyan háborúzni, ezért az épp folyó háborúba mindenhonnan vonják el a forrásokat. A jelenlegi háborúk miatt ők is hosszútávú katonai, és tudományos fejlesztéseket állítanak le, késleltetnek, mint a németek a 42-után.
    És azt hiszem a gondolatmenetek itt körbeértek.

  • Molnibalage
    #79
    Melyik témában? Én vittem el off irányba? Nem. Akkor miért engem baszogatsz? Talán te vagy itt a fórum úristene?

    Az "okoskodást" meg tartsd meg magadnak.

  • Molnibalage
    #78
    a rakétameghajtású vadászgépeik csak nekik voltak

    És utána soha senki másnak, mert a rakétahajtású gép az evolúciós zsákutcának minsősült...
    A franciáknak később volt egy protó gépük, de ejetették a koncepciót.

    A gázturbinás Me-262 valóban előremutató volt, de iszonytosan kiforratlan. A jenkik és britek is rendelkeztek gázturbinás vadászokkal a németetkkel kb. egyiődben, csak őket nem vitter rá a harci helyzet, hogy ellenséges légtérben operáljanak nem kiforrott technikával. A Meteorok inkább V-1-ek hajkurásztak.

    <i>de nem tudták sorozatban gyártani őket.</i>

    Valóban nem készült sok belőlük, de inkább a pilóták hiánya volt a gond. Mire elkészültek a Me-163-ok örültek, ha olyan pilótákat tudtak képezni, akik a hagyományos vadászokkal minimális túlélési eséllyel mehettek csatába. A Me-163 nem éppen átlagos pilótákat kívánt meg. A Me-263-as változatból meg egy darab készült. Ez volt az, ami már nem csúszótalpakra szállt le.

    Ez a két tényező eldönthette volna a háborút. (Az atombomba csak egy plusz lett volna.)

    Akkor a szövik is kifejlesztik a saját gépeiket, ami ezeket megfogja. Legfeljebb tovább tartott volna a háború. Az USA egymaga többet termelt 3,5 év (!) alatt, mint az összes többi hadviselő fél az egész háború alatt. Brutális.

    Mert a békeidőben elszúrt cuccok az esetleges jövőbeni háborúkban elszenvedett vereségek fő okai!

    Na, ez elég komoly súlyban igaz. Viszont mai napig érezni azt a trendet, hogy a jövő háborúira mindig csak az előző tapasztalatai alapján lehet felkészülni. A '80-as évek beli VSZ taktikai manőverek a II.Vh-s mozdulatokat idézték.
  • Meridian
    #77
    USA védelmi költsége 2010ben 636milliárd dollár volt tervezve...
    ehhez képest mi az a 6,5 milliárd dollár? Persze sok pénz, de a tudomány az ami minden pénzt megér, a hadiiparuk is ebből "profitál" sokat amúgy...
  • Luthero
    #76
    Tisztelt Molnibalage ha nem tudsz a témával kapcsolatban értelmes hozászolást írni, akkor inkább ne írj. A háborús okoskodásaiddal, mindig szétzilálod az itteni fórumozást. Légyszíves írj a HTKA -n vagy más ilyen témájú fórumokon, oldalakon, de ne itt. Köszönöm.
  • Kara kán
    #75
    Megint egyet értünk?
    A fene egye meg.

    2vgh-s témához: Néha banánhéjon csúszik meg az ember.
    Valamelyik dokfilmben hallottam, hogy a német fegyverekbe (kézi, de a tankokba is) belefagyott a kenőolaj. A géppuskák pl. beragadtak, nem lehetett velük lőni. A ruszkik ezt józan paraszti ésszel oldották meg: az olajat felhígították benzinnel. (Nem véletlenül szoktam én itt rugózni a JPÉ-n!)

    A másik: légiháborút elvesztették. Ez mindent eldöntött.
    Itt egyértelműen a felső vezetés, elsősorban Hitler és Göring középszerűsége, butasága bukott ki. A németek a radarokat biztosan ki tudták volna fejleszteni, a rakétameghajtású vadászgépeik csak nekik voltak, de nem tudták sorozatban gyártani őket. Ez a két tényező eldönthette volna a háborút. (Az atombomba csak egy plusz lett volna.)

    De igazából mit érdekel minket a 2vgh vagy a németek veresége?
    Azért érdekel, hogy megvizsgáljuk, melyek azok a dolgok, amelyeket mi magyarok elszúrunk, most békeidőben. Mert a békeidőben elszúrt cuccok az esetleges jövőbeni háborúkban elszenvedett vereségek fő okai!

    Fog menni egyedül a továbbgondolás?

  • Molnibalage
    #74
    De megnézheted a mai rakétatechnológiát is. A németekén alapul.

    Ez még igaz lehetett a '60-as évek végén. Ma már kevésbé. Sajnos divat lett mindent visszavezetni a II.Vh-s német tevékenységre. Attól, mert voltak jó ötleteik a megvalósítához az anyagi forrást és technológiát a SZU vagy az USA adata.


    Sok lúd disznót győz bezony. Nézd meg wikin van ott színes térkép elég ha összehasonlítod a két foltot.

    Egy ország erejét nem az áltla birtokolt vadon nagysága mutatja. A SZU nagy része meg az. Végtelen vadon. Ezek szerint a II.VH alatt akkor Ausztrália katonai világhatalom kellett volna, hogy legyen...

    Kerítettek rá pénzt és meg csinálták. Nem szarakodtak.

    Magyarán technikailag semmi sem gátolja, hogy maglev legyen akár itthon is. Csak itthon nem futja presztízsberuházásokra* mert nem nyelné le azt senki, hogy 5 millió ember középkori szinten tengődjön. Mert Kínában ilyen az arány.


    * Vagy de. Feleselges és megkérőjelezhető autópályák és a korona a 4-es metró. :(
  • Molnibalage
    #73
    Még egyszer mondom, nem vagyok oda a nácizmusért, de egy fölösleges, emberek 10 millióit elpusztító VH-ért még kevésbé.

    Én se. Viszont akkor hogyan állítasz meg egy terjeszkedő militarista diktatórikus rezsimet? Az, hogy a Chamberlain féle megoldás mennyire volt effektív és jó, azt kérdezd meg pl. a csehektől...

    Ezekután nem tudom hogy értékelni a szavaidat a nácizmus legyőzéséről, meg a szükséges milliós (10 milliós) áldozatokról! Még ha a mai napig ez ugye a hivatalos nyugati/keleti propaganda magja.

    A lenne nácizmus vagy kőkemény kommunizmus, akkor te valszeg most nem netezénél és filozofálnál arról, hogy milyenek voltak, mert nem lenne hogyan...


    Leszámítva, hogy Hitler azért gazdaságilag rendbe rakta a háború elött Németországot (gazdaságilag és szociálisan is)

    A legyenlország elleni elindított háború gazdasági szükségszerűség volt egyesek szerint, mert így pörghetetet tovább a német gazdaság. Én ehhez nem értek.
  • menetrend
    #72
    Nem mondtam, hogy a legerősebb és legfejlettebb. Hanem az EGYIK. Ez roppant fontos. Csak szólok akkori technikai szinten Németország igen magasan állott. Anno ez szivatta meg őket mikor beállt az orosz tél. A tökéletes illesztésü alkatrészek a mínusz 40 fokban befagytak simán. Míg a szovjet fegyver csörömpölt zörgött de igénytelenebb lévén jobban bírta. De megnézheted a mai rakétatechnológiát is. A németekén alapul.
    Mellesleg a náci a nacionalizmusból ered, a kommunizmus meg ugye kommuna vagyis nép. Had ne magyarázzam el ezeket.

    Sok lúd disznót győz bezony. Nézd meg wikin van ott színes térkép elég ha összehasonlítod a két foltot.

    Kínához meg annyit: senki nem mondta hogy nulláról kifejlesztettek egy maglevet. Azt írtam kellett egy hát csináltak. Ők építették, a szerelvények németektől jöttek. Kerítettek rá pénzt és meg csinálták. Nem szarakodtak.

    Végezetül azt írtad zavar, hogy egyesek nem tudnak szöveget értelmezni. Te tudsz?
  • NEXUS6
    #71
    Nem azt mondom, hogy a Nácizmus a világ legjobb rendszere. Csak éppen Hitler az angolszászoknak Franciaország legyőzése után békét ajánlott, akik erre nem igen reagáltak. Hitler erre azt üzente az angoloknak, hogy lehet folytatni a háborút, de az a nagyhatalmi státuszuk végét jelenti. Így vagy úgy, de igaza lett.
    A II. VH igazából ez után lett dúrva. Az amik az óceán túlpartjáról számolatlanul nyomták a fegyvert az angoloknak, majd az oroszoknak is, úgy hogy igazából nekik nem volt semmi kockáztatni valójuk ezen a hadszíntéren. Könnyű más faxával ugye...

    Persze jogos volt egy szinten, hiszen ha ők semlegesek maradnak a háborúban, utána majd eljön az idő, hogy egy elnyomó, agresszív európai hatalommal fordul ellenük pár év múlva.
    Csak éppen a nácik helyett aztán a komcsikkal kellett szembenézniük. Effektíve azon kívül, hogy ezzel a háborúval mind az angolokat, mind a németeket kiütötték, nem nyertek semmit.
    Meg meghalt ugye vagy 60 milkó ember extrában. Ezek közül amcsi kb 400 000, amiből civil 1700, vagy is pl 09.11.-nek több civil áldozata volt!

    Magyar szemmel is a II. VH és ezen belül az, hogy az amcsik támogatták a szövetségeseket, fölösleges és hiábavaló volt. Az országunkat az ő fegyvereik pusztították el, az ő általuk fenmaradásra segített komcsi rezsim szállt meg bennünket 50 évre és vette vissza a magyarlakta területeket.

    Még egyszer mondom, nem vagyok oda a nácizmusért, de egy fölösleges, emberek 10 millióit elpusztító VH-ért még kevésbé.

    Ezekután nem tudom hogy értékelni a szavaidat a nácizmus legyőzéséről, meg a szükséges milliós (10 milliós) áldozatokról! Még ha a mai napig ez ugye a hivatalos nyugati/keleti propaganda magja.

    "A náci és komcsi kőkekmény dikatúrákat hasonlítani a kistigrisekhez elég meredeknek tűnik."
    Leszámítva, hogy Hitler azért gazdaságilag rendbe rakta a háború elött Németországot (gazdaságilag és szociálisan is), meg nálunk is a Kádár-rendszer alapozta meg azt, hogy a rendszerváltáskor egy kisebb magyar csodáról beszéltek.


    "Kínában gazdasági szabadság van. Politikai téren nem nagyon van változás. Észak-Koreában és Kubában megy gyakorlatilag megállt az idő."
    Nem én veszek egy kalap alá, és ítélek el ideológiai háttér szempontjából minden rendszert, hanem te!
    Szóval?
  • morden
    #70
    "Faszom teli van azzal, hogy n+1 ember azt mondja vissza, amit le sem írtam sehol..." lehet nem az n+1 emberben van a hiba, hanem te nem fogalmazol rosszul...
  • Molnibalage
    #69
    Gyakorlatilag igazoltad milliók halálát, csak mert azok a nagy gonosz elleni háborúban gyalogáldozatok voltak. Hát köszi.

    Hol írtam, hogy igazoltam? Komolyan mondom a szövegértelemzést illene ilyen korban megtanulni. Faszom teli van azzal, hogy n+1 ember azt mondja vissza, amit le sem írtam sehol...

    Azon milliók nem is az ellenségeik voltak. A SZU saját állapolgárait is nyírta, ahogy a nácik is.

    hogy ezzel ezeket a rendszereket általában csípőből kéne utálni, ahogy te is teszed. Lásd megint a Kínai fejlődés, vagy Dél-Korea, és más Kistigrisek jobboldali, nemzeti ideológiájú diktatúrái.

    A náci és komcsi kőkekmény dikatúrákat hasonlítani a kistigrisekhez elég meredeknek tűnik.

    Ezek a rendszerek szépen lassan megváltoznak, felszívódnak és nem kell, hogy "felszabadítsuk" ezeket a népeket.

    Kínában gazdasági szabadság van. Politikai téren nem nagyon van változás. Észak-Koreában és Kubában megy gyakorlatilag megállt az idő.
  • Molnibalage
    #68
    A legutolsó indiánlázongás leverés is benne van, meg félpolgárháborús jellegű dolgok.

    A római lista akkor lenne korrekt, ha az összes kisebb rabszolgafelkelés és lázadás leverése lenne. Ez a két lista semmi más, mint a tények "laza és enyhe "elfedítése...
  • Molnibalage
    #67
    Minek nekem "okostelefon"...?
  • Kara kán
    #66
    Te figyu!

    Okostelóm van (hozzám ilyen illik :-)
    Természetesen kártyás.
    Szoktam venni néha napján 5 ft-os mobilnet csomagot, amellyel egy hónapig netezek. A korlátlan 6k ft.
    Én kártyás ügyfél vagyok, engem nem lehet átbaxni.
    Pedig hívogatnak szirénhangú marketingesek, hogy milyen jó előfizus ajánlatuk van nekem. Én mindig összecsapom a kezeim, és örülök az ajánlatnak, majd elfelejtek áttérni. Majd megint hív egy csajszi, hogy megígértem, hogy lefekszem velük, én meg közlöm, hogy épp nem érek rá. :-)
    Egyébként, nem fogok áttérni, mert akkor többé nem hívnának a szirénhangú csajszik. :-)
    Ez az én egyetlen adum. :-))
  • NEXUS6
    #65
    "És ez miben releváns?"
    Abban pl, hogy nincs közvetlen összefüggés egy ország gazdasági teljesítménye és politikai berendezkedése között.
    A háborúkat, vagy a válságokat sem asszerint küzdik le, hogy milyen demokratikusak, hanem hogy milyen a földrajzi helyzetük, mennyire kedvező a gazdasági környezet.

    "Akik később kártérítést kaptak és azok nem koncentrációs táborok voltak, de oda sen neki... Nemzetbiztonsági okokból indokolt volt. A kor mércéje szerint igen enyhe dolog volt."
    De igen, koncentrációs táborok voltak, csak nem haláltáborok.
    Ez meg azt jelenti, hogy akközött sincs közvetlen összefüggés, hogy egy ország vezetése milyen elnyomó intézkedéseket enged meg magának és hogy milyen a politikai berendezkedés.

    "Ezen sírva röhögnöm kell. Római birodalom? Habsburgok és egyéb hosszú diansztiák lazán lenyomják őket. Talán még a komcsik is..."
    Hát csak sírjál!:D
    Ez meg kb Róma
    Szal nem értem, miért kell megkérdőjelezni a kijelentést!? Amcsi vagy 100 éve globális hatalom, és általában egyáltalán nem a fegyveres konfliktusok elcsitításában sokkal inkább kiélezésében jeleskedik.

    Sajna viszont a háború nem jó a konfliktusok feloldására, attól egy népnek nem lesz jobb önmagában, mert a vezetői ellen Amerika hadat üzen, bármilyen elnyomók is voltak. Így sajna az egy humbugnak tekinthető, hogy Amerika a demokrácia védelmében, vagy elterjesztéséért háborúzott, amivel általában hivatalosan indokolják azokat.

    "A világ nem fekete/fehér."
    "És ki mondta hogy az."
    Te: "Jó lenne, ha a nácizmus és a kommunizmus létezne? Hogyan tűntek el? Úgy, hogy sajnos háborúzni kellett és millióknak meghalni, hogy pár faszkalap borgőzös fajelmélete a faszkalapokkal eltűnjön a bús picsába... Sajnos mai napig vannak hívei ezeknek az aberállt idiótáknak... "
    Gyakorlatilag igazoltad milliók halálát, csak mert azok a nagy gonosz elleni háborúban gyalogáldozatok voltak. Hát köszi.
    Csak hozzátenném, hogy amellett, hogy mind a kommunizmusnak, mind a nácizmusnak voltak megbocsájthatatlan bűnei, az még nem azt jelenti, hogy ezzel ezeket a rendszereket általában csípőből kéne utálni, ahogy te is teszed. Lásd megint a Kínai fejlődés, vagy Dél-Korea, és más Kistigrisek jobboldali, nemzeti ideológiájú diktatúrái. Ezek a rendszerek szépen lassan megváltoznak, felszívódnak és nem kell, hogy "felszabadítsuk" ezeket a népeket.
  • NEXUS6
    #64
    Hát nem egészen ennyi, mert felhívnám a szíves figyelmedet, hogy ez a kis geciség minden szolgáltatónál megvan, amibe én belefutottam.

    Szal ha okostelót veszel nem árt egyből letiltatni a NetStart-ot (más szolgáltatónál is hasonló a neve), vagy egyből átérni valami értelmes díjcsomagra. Ugyan is arról általában nem szólnak, hogy ezzel az átbaxós netes csomaggal hozzák létre az új előfizetésedet, és pl. ha esetleg csak próbaképp rányomsz a böngésző ikonra, akkor az abban a pillanatban kb. 5-10 ezer Ft!
  • NEXUS6
    #63
    Mert te okos vagy!
    Olyan okos, hogy az irigy kutyák telenyomnak felkiáltójellel!
  • Molnibalage
    #62
    Akkor a sok lúd erősebb. Mellesleg az ellenfelik is disznók voltak. Sok disznó legyőzte a kevesebbet...
  • Line
    #61
    A válasz rohadt egyszerű. Kezd leáldozni Amerika csillaga, ott is kezd pénzhiány lenni. Persze ezt nem lehet a mi helyzetünkkel összehasonlítani, de ahoz épp elég, hogy ott is beinduljon ami itt nagyüzemben megy már régóta. Lopás, csalás, hazudás, átverés, bratyizás. Nagyjából ezeknek a tényezőknek köszönhetően lesz az egyből hat. Persze van még egy két elhanyagolható tétel. Pár leküzdendő technikai akadáj.

    Saját tapasztalatok alapján kezdek ráébredni, valójában még mindig a legsötétebb "középkorban" vagyunk. Csak a technika fejlődött, maga az ember nagyon parányit.
  • Line
    #60
    Azért ne túlozzunk. Sőt a fogalomzavart is tisztázzuk.
    Igazság van, olyan is van, hogy valakinek igaza van. Sőt néha olyan is előfordul, hogy mindkét szembenálló félnek igaza van a saját szemszögéből.

    Ami nehéz: Igazságot tenni....
  • #59
    Azért arra kíváncsi lennék, hogy az 1 milliárdból, hogyan csináltak 6,5 milliárdot. Ennyit nem inflálódott a dollár. Vajon a beszállítók hányszor emeltek árat, és az egész technika mögött mekkora a valós érté?Mi van akkor, ha nem tudják pályára állítani, a hordozórakéta félúton felrobban. Egyáltalán van Casscojuk?
    Minden, a tudományra, és oktatásra költött fillér megtérül egy "országnak".
  • Line
    #58
    Sok lúd disznót győzőtt. Általános iskolás anyag.
  • Line
    #57
    Az a baj, hogy van valamilyük ami kell nekem és mástól egyenlőre nem tudom beszerezni. Különben én se lennék velük kapcsolatban...
  • Molnibalage
    #56
    Hitler a béka segge alól szedte ki a németeket és a világ egyik legfejlettebb és legerősebb országának a vezetője volt.

    Akkor mégis hogyan veszthetek. Nem volt sem a legerősebb, sem a legfejlettebb. Mennyire fejtsem ki ezt bőven? Elég sok érvem van ez ellen.

    Szovjetek is a béka segge alatt voltak de mégis a fél világot ők jelentették. Amikor 89 ben kimentek az oroszok, nemcsak a kommunizmust vitték hanem az ipart a vásárlóerőt meg nagyjából mindent.

    A "vásárlóerő" az volt, hogy nevetséges cserearányt állapítottak meg és lerabolták a KGST államokat. Még így is összedőlt az a szarkupac... Borhi Lászlónak volt erről egy jó beszélgetése a Záróában 2 évvel ezelőtt, csak sajnos nem elérhető pont ez a videótárban. Megpróbálom majd megszerezni.

    Nem szarakodik hanem megcsinálja a dolgokat. Kellett maglev vasút, hát csináltak.

    Tévedés. Kína fizet a külföldi vállakozóknak, akik viszik a technikát. Kína nagyjából másolgat, önálló hi-tech fejlesztése nem nagyon van. Elég a hadiiparát megnézni...
  • Line
    #55
    Ha én most elmondanám a kapcsolatomat ezekkel a szemetekkel egyrészt nem esne jól nekem másrészt hosszú volna. :-) Lényeg, hogy szerintem lehúzos egy brigád.
  • Molnibalage
    #54
    Amerika viszont 2 háborúból jött úgy ki, hogy az összes győztes és vesztes nekik tartozott és egyetlen katona sem tette a lábát a földjére, de a termelésüket, a háború szükségletei miatt megtöbbszörözték.

    És ez miben releváns?


    Ettől függetlenül koncentrációs táborba zárták ők is a japó, német, olasz származású állampolgáraikat. A német civilek közül vagy 1,5 milkó, japánok közül félmilkó áldozat írható a számlájukra.

    Akik később kártérítést kaptak és azok nem koncentrációs táborok voltak, de oda sen neki... Nemzetbiztonsági okokból indokolt volt. A kor mércéje szerint igen enyhe dolog volt.


    A legtöbb háborút mellesleg valszeg Amerika kezdeményezte a világtörténelemben.

    Ezen sírva röhögnöm kell. Római birodalom? Habsburgok és egyéb hosszú diansztiák lazán lenyomják őket. Talán még a komcsik is...



    A világ nem fekete/fehér.

    És ki mondta hogy az. Valahogy a világban levő emberek mégis a világosszürke USA és Nyugat-Európát célozták meg mindig. Micsoda véletlen...
  • Line
    #53
    Pontosan. Mekkora lenne már ha kiszúrnának vele egy űrhajót. Bár ez megint súlyos téma, mivel lehet, hogy pont emiatt mondjuk álcázva vannak... Bármi lehet...
  • Molnibalage
    #52
    Nem vagyok T szarossal semmilyen kapcsolatban. Ennyi...
  • Molnibalage
    #51
    Khöm. Vietnám, Korea, Afganisztán és sok helyi háború, ami drága volt a SZU-nak, de a nyugatnak nem, az meg sem történt? Megalol...
  • philcsy
    #50
    "A kondicionálást meg igen is nap mint nap kapják az emberek. Az emberek nagyrésze még mindíg a központi médián csüng, szóval?"
    Igen és valaki megparancsolja nekik?
    Nincs a legtöbb helyen legalább 20 csatorna?
    Kötelező TV-t nézni? (Ehhez még hozzátenném hogy mindenki arra panaszkodik hogy nincs ideje, pedig egy csomót elbasz a TV előtt, amit pl a gyerekeivel vagy barátaival tölthetne.)

    Szerinted mi lenne a megoldás? Cenzúra? Vagy szüntessük be a TV-zést?
    Tudom csináljuk rendes műsorokat. De ki néz manapság rendes műsorokat? Csináljunk az rtlklubból meg a tv2-ből rendes csatornát. Az emberek meg majd néznek cooltv-t meg társait.
    Bármilyen nehéz elfogadni az megy a TV-ben amit az emberek szeretnek nézni. Ha ezt megtagadod tőlük az diktatúra.
    Az emberek jelenleg az agymosásra szavaznak.
  • kvp
    #49
    Ez a tavcso a tudomanyos szempontok mellett meg egy dologra jo igazan, meghozza arra, hogy kozvetlen modon vizsgaljanak vele bolygokat. Ezzel a technologiaval lakhato helyeket lehet keresni. Ha talalnak ilyet, akkor a gazdasagi alapon allo szervezetek kozott valoszinuleg akad olyan aki el is megy oda.

    Egyebkent ha van valahol idegen civilizacio es letezik valamilyen urtechnologiajuk, akkor egy-egy nagyobb (pl. nuklearis hajtasu) urhajot is ki lehetne vele szurni. Felteve hogy mukodik es a tudosok ilyen jelek utan is atnezik az adatokat.
  • menetrend
    #48
    2003 ban még hatalmon volt. 1999 pedig 2003 előtt van akár honnan nézem. Amúgy eurót se egyik napról a másikra vezettek be. Így nyugodtan tervezhetett pár évvel előtte egy euró alapú olajtőzsdét.
    Ezenfelül hiába volt súlytalan, egy országa mégiscsak volt. Lehet akármennyire szar a gazdasága, tud alkotni így is vele. Vegyük csak Észak-Koreát. A legmodernebb kórházukban olyan dolgokat használnak amit még mi adományoztunk nekik a kommunizmus közepén, mégis nukleáris fegyvert fejlesztenek.
    Hiába fizetsz euróval olajért, előbb az euródon dollárt veszel és csak azután olajat. Maximum vannak lehetőségek amik automatikusan csinálják a euró-dollár-olaj váltást. A nyers kőolaj csak Usa dollárért (usd) kapható.
    Asszem anno csak a New York-i és a London-i tőzsdén lehetett olajat venni. De ebben már nem vagyok biztos.

    Ahhoz, hogy visszatarts másokat a te javaid lenyúlásától csak tankkal lehetséges, még nem jelenti azt, hogy értelmes dolog. Szükséges, de ettől függetlenül nem lesz értelmesebb se a háború se a gyilkolászás.

    Hitler a béka segge alól szedte ki a németeket és a világ egyik legfejlettebb és legerősebb országának a vezetője volt. Szovjetek is a béka segge alatt voltak de mégis a fél világot ők jelentették. Amikor 89 ben kimentek az oroszok, nemcsak a kommunizmust vitték hanem az ipart a vásárlóerőt meg nagyjából mindent. Viszont amikor gondoltak egyet akkor kimentek az űrbe. Nem töketlenkedtek mint most. Kína is ilyen jelenleg. Nem szarakodik hanem megcsinálja a dolgokat. Kellett maglev vasút, hát csináltak.
    Amit most a Nyugat csinál az ideig óráig elég, de hosszú távon előnytelen.

    Végül, hogy a cikkhez is fűzzek: A Hubble mérföldkő volt. Támogatni kellene ezt is rendesen, akár privát pénzel is. Sajnálatos ez csóringolás ami ott megy :(
  • Kara kán
    #47
    Ne nyafogj, te voltál a béna.
    Engem mér nem vernek át?
  • NEXUS6
    #46
    Na, ma jött meg az értesítés, 40 ezres helyett, 28-at számolnak fel olyan forgalomért, ami gyak 4 weboldal megnyitása. Milyen kegyesek! Gondolom, ha sokat szívózok még, akkor a szolgáltatás felfüggesztése után fizethetem, még a 60 000 Ft-os kötbért is, mert az már benne volt a szerződésben!
    Nesze neked XXI. szd!


    Neked is NetStart?
  • csimmasz
    #45
    +1!
  • Kara kán
    #44
    Mondjak valamit?

    A portugál hírszerzésnek nagyobb költségvetése van, mint a NASA-nak.
  • morden
    #43
    Hogy a témához visszakanyarodjak, ugye a CERN-ben is alapkutások folytak és hopp egy szerencsés véletlen és az internet elterjed. Senki nem látta előre. A Hubble is az emberiség egyik legfontosabb szerkezete, ez szerintem vitán felül áll, lehet a James Webbnek is köszönhetünk egy olyan találmányt, ami évek múlva teljesen megváltoztatja emberek milliárdjainak az életét. Erre itt megy a filléreskedés...