Teljes a Hayabusa sikere
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Feltételezem, h az aki érvel felhozza az összes bizonyítást és õt igazoló jelenségeket. Talán mond min. 1 újabb dolgot, amin elakadok és elgondolkodtat, ha nem, akkor a cáfolattal segíthetem õt, h pontosíthassa a modelljét.
"Különben sehol nem állitottam hogy a seggünkön kéne ülni."
Különben sehol nem állítottam, h ezt állítottad volna.
Az õsember részemrõl pontatlan volt. Technikailag fejletlen homo sapiensekre gondoltam. Tudtommal õk már tutajoztak és Óceániát is benépesítették.
http://www.sg.hu/cikkek/20130/mit_hoz_a_jovo <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Különben sehol nem állitottam hogy a seggünkön kéne ülni. Viszont nagyobb esélye van a poszthumán életformák elterjedésének itt a földön, medicina, divat/szükség.
Persze van ötletem , de te rühelled a jóslásokat én pedig még nem vagyok tisztában ,azzal hogy ez mennyire lenne megvalósitható, persze csillagmérnöki léptékben kell gondolkodni, és évszázadokban. Ezek közül eggyik sem tartozik az erõsségeink közé.....ugyhogy az õsemberünknek nem azt kell megvárnia amig Titanicot tud épiteni, hanem azt hogy emberré váljon.
Viszont ettõl még 1 jól körülhatárolható bolygó felszínén maradnánk és nem terjeszkednénk.
"de most neked az a fontos, hogy igazad legyen a fórumtársaid elõtt vagy mi a rák?"
írtál 1 választ az én hsz-omra(én, ha van hozzáfûznivalóm, akkor visszaválaszolok), ahol kinyilatkoztattad magad én kíváncsi voltam, h mivel bizonyítod az állításod, mert én nem értek vele 1et így önmagában (nyilván arra tudok korrektül reagálni, amit leírsz, nem arra, amit gondolsz, különben még azt mondanád, h te olyat nem is írtál sehol). 1ébként a jóslásokat alapból rühellem (asszem nyilvánvalóan érthetõ okokból). De feltettem, h legalább a jelenlegi ismeretekre alapozó prognózisról van szó (ezért sincsen bajom a csillagközi utazásra vonatkozó már-már közhelynek számító állításoddal).
A kérdésre visszatérve, számít, h igazam van-e, hiszen az jelzi, h az igazságnak a tudatában vagyok-e vagy a másik illetõ azért mond mást, mert õ tudja jobban, ami engem érdekelne. És felteszem õ is így van ezzel. így végül legalább 1ikünk mindenképpen jól jár, hacsak nem az a félreértés oka, h egyikünknek nem sikerül pontosan megfogalmaznia, amit gondol.
"nekem valahogy nem tûnik egy életbiztositásnak hogy kolonizáljuk a marsot meg fenntartunk pár telepet a naprendszeren belül."
A telepek méretétõl erõsen függ a dolog (de ha 1 kis telep sincsen, akkor 1 nagyobb sem lesz), továbbá az általad is említett biológiai/technológiai átalakulást és alkalmazkodást valszeg segítené. Pl. nem a földi körülmények közt kellene szimulálni a földi környezettõl merõben eltérõ környezeteket. De akkor most mit javasolsz, hogyan biztosítsák az emberiség fennmaradását? Mert úgy tûnik, mintha azt sugallnád, h maradjunk a seggünkön és az ûrbeli dolgokról ne szerezzünk részletesebb ismereteket (ahogyan csak tudunk), amíg nem alkalmazkodunk hozzájuk (technikailag/biológiailag, forgatókönyv függõ).
Egy analógia: mintha az õsemberektõl elvárnád, h ne próbálkozzanak a tutajépítéssel, hanem várjanak, amíg már Titanicot tudnak építeni. Vagy ne sétáljanak és csukják be a szemüket, amíg repülni nem tudnak.
Eleinte ûrutazásról beszélsz, aztán már hirtelen csak a csillagközi ûrutazásról. Mindig úgy fogod szûkíteni fogalmilag a mondandód, h úgy tûnjön annak, aki nem olvassa végig a hsz. láncolatot, h igazad volt vagy legalább annyit elismersz, h pontatlanul fogalmaztál?
De most az újabb felvetésedre: Tudtad, h a Föld légkörén belül (amit nem tekintünk mesterségesnek) tengetjük mindennapjaink és nem az ûrben?
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Tudtad, h a Naprendszer is ûrnek számít?
<#vigyor>#vigyor>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A gyv is kb. ugyanennyibe kerül.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
#52-re: transz-/poszthumán életformák pl.
(folyt. köv.)
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Abban viszont igazad van, hogy a gazdagok pofátlansága ma nem ismer határokat. Nagyobbak a különbségek, mint a középkorban!
Alig 20 éve az Amerikai Egyesült Államokban a gazdagok kb. 40x voltak gazdagabbak az átlagpolgároknál. Ma a különbség 400-szoros!!!!
A gond nem az, nem csak az, hogy az emberiség feléli az erõforrásokat, hanem az is, hogy ezekbõl az erõforrásokból, nem építünk olyan dolgokat, amivel aztán átállhatunk más forrásokra. És amikor megy a hiszti, meg a "minmeghalunk" propaganda, azzal elsõsorban a kisember fogyasztását, környezetszennyezését próbálják visszaszorítani és nem a luxusfogyasztást, vagy az értelmetlen háborúk támogatását.
Sokan mondják, hogy majd ha nagy baj lesz, akkor az emberiség összefog és minden hepi lesz. Hát most azért baj van, csak közben a gazdagok elég érdekesen képzelik el ezt az összefogást.
<#hehe>#hehe>
Igen.
Szted, az aki az ûrkutatásban szerzett szakértelmet és az érdekli, most hirtelen kezdjen a termeléssel foglalkozni? Nem olyen 1szerû a világ, mint ahogyan azt sejteted.
Már közhely, de: Ha az ûrben nem terjeszkedünk, akkor is kihal az emberiség.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Továbbá az áram ami a gépedet meghajtja, szintén környezet szennyezõ módon állítódik elõ.
A mai világba lehetetlen úgy élni, hogy ne szennyezd a környezetedet.
Max. picit tudod csökkenteni. A passzív/aktív ház minden eleme környezet szennyezõ, kezdve a vezérlõ elektronikáján...
max. picit lehet csökkenteni.
a link alatt az lehet látni 1 nagy képen, hogy hol is járt az ûrkutatás.
Ngyvonalakban.
Érdekes. Azért nem pár szonda volt, de az is igaz, hogy komolyabb kutatás a Vénusz-Hold-Mars kivételével nagyon nem volt, és 50 év alatt csupán 4 szonda hagyta el a naprendszert.
50 év alatt azért pl. az Újvilágot elkezdték benépesíteni
Kb.
Nincs kocsim. A kínai parasztnak meg van 1-2 tehénkéje, amivel telefingja metánnal az atmoszférát, ami dúrva üvegházgáz. Szal lehet, hogy jobban állok.😊
"persze valószínûbb, hogy egy tájékozatlan bulizósfiatal vagy, aki retteg attól hogy gáz lesz a világban és inkább jól bedugja a fejét a földbe,"
Nem jellemzõ, bár így 40-en túl is eljárogatok diszkózni, ami a korosztályomra nem jellemzõ.😄
"ha elfogy az olaj, akkor jó eséllyel összeomlik a "civilizált" világ, vagy legalábbis totál visszaesik a tudományos fejlõdés, ugyanis a megmaradt erõforrások továbbra is a jólét fenntartására fognak elmenni és a hadi kiadásokra (azokra mégtöbb, mivel felborul a világ egyensúlya)"
Ha elfogy az olaj, vagy a környezetvédelmi gondok miatt elsõsorban a kisemberek fogyasztását fogják visszafogni. Gazdagék persze sugárhajtású repcsikkel, magánhelikopterrel nyomulnak továbbra is, háború meg annyi lesz, hogy ihaj.
Azonban a civilizáció fenntartója az nem az a luxusfogyasztás, amit gazdagék csinálnak, hanem a tömegtermelés/fogyasztás.
A félelem tényleg nagy úr. Ha már akkora a jólét, hogy nincs mivel sakkban tartani az embereket, akkor mesterségesen kell hiányt, biztonsági kockázatokat generálni, ha a hagyományos hierarchikus társadalmi struktúrát akarjuk fenntartani.
Na ez folyik most.
Be is lehet xarni, és tényleg lesznek itt konfliktusok, csak nem biztos, hogy az van mögöttük, mint ami a szép színes szagos brosúrákban megjelenik.
ha elfogy az olaj, akkor jó eséllyel összeomlik a "civilizált" világ, vagy legalábbis totál visszaesik a tudományos fejlõdés, ugyanis a megmaradt erõforrások továbbra is a jólét fenntartására fognak elmenni és a hadi kiadásokra (azokra mégtöbb, mivel felborul a világ egyensúlya)
a jólét csökkenése pedig azt eredményezi, hogy az értelmiség szerepe csökken, kb. megszûnnek az egyetemek stb - a következményeket el lehet képzelni
a legnagyobb gond szerintem a félelem. fõleg a fiatalokra érvényes ez: brutálisan kényelmesen elvannak, és jóval kisebb dolgoktól is rettegnek, mint amelyek el fognak következni 50 éven belül... a félelem pedig nagy úr, fõleg ha a jólét meszûnésétõl való félelemrõl van szó
persze valószínûbb, hogy egy tájékozatlan bulizósfiatal vagy, aki retteg attól hogy gáz lesz a világban és inkább jól bedugja a fejét a földbe, hogy nyugodt lelkiismerettel bulizhasson, utazhasson, pazarolhasson tovább
😊
félelmetes, hogy totálisan alapvetõ dolgokat nem látnak át a "civilizált" világ emberei 😄 na persze nyugtatgatni kell a lelkiismeretet, hogy továbbra is nyugisan lehessen mindenhová autóval menni, hogy ki lehessen dobni a kaja 30-40%-át és a többi...
50 év emberek, és akkor már mindenki számára világos lesz hogy brutális problémák jönnek (ezek már most is teljesen világosak persze), és akkor a "civilizált" világ jólétben élõ embereire akkora nagy félelem száll (mivel belátlják hogy vége a jólétüknek), hogy nagyon valószínû hogy brutális háborúk lesznek Európában, USA-ban stb...
aki pedig felhívja a figyelmet a gondokra, az ostoba pazarlásra, arra rásütik hogy Õ A HIBÁS... tipikus, ostoba bulizósfiatal reakció
jól tippelem, hogy bulizósfiatal vagy?
Az hogy a különbözõ bányák körül szétbasszuk a környezetet, szerintem sokkal rosszabb, mintha fém aszteroidákat potyogtatnánk valami lakatlan helyre. A ma bányászott fém nagyrésze is gyakorlatilag aszteroidákból származik!
Lehet meghúzni a nadrágszíjat, csak éppen ha túl húzzuk elveszítjük a lehetõségét is, hogy valaha hozzáférjünk az ûr erõforrásaihoz, amelyek már most is enyhíthetnék a gondjainkat.
Ha gombabácsi medmekszes, vagy sztím-szájberpunkos jövõképe jön elõ, az ugyan az. A Föld erõforrásai tényleg végesek és jó néhány ilyet évtizedeken belül fölélünk. Ha most nem kezdünk neki az ûr hasznosításához, akkor a jövõnk a lassú, egyre alacsonyabb szintû elvegetálás.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Ha nem teccik költözz más bolygóra!
<#hehe>#hehe>
Mellesleg a földön levõ szénkészlet is még viszonylag sokáig elegendõ, abból is lehet folyékony hajtóanyagot csinálni, mint ahogy a németek csináltak is a II. VH idején.
De akár elektromos energiával, a légköri CO2-bõl is lehet!
A környezetszennyezés viszont tényleg nagy probléma, csak éppen azért kell pl környezetszennyezõ bányászatot folytatnunk, mert amúgy az ûrben viszonylag tiszta állapotban létezõ fémekhez nem férünk hozzá, lásd iszapkatasztrófa!
A gazdaság lényege a termelés és a fogyasztás egyensúlya, illetve folyamatos, fenntartható trendszerû növekedése. Az összességében, hogy kinek mennyi nulla íródik közben a bankszámlája mögé, a profit maga az részletkérdés. A pénz értelme nem kifejezetten a profit, sokkal inkább hogy katalizálja a tranzakciókat. Azonban sajna amíg a kormányok is a profitmaximalizálást tekintik a legfõbb elvüknek, addig ténylegesen feleslegesnek tûnik egy csomó dolog a gazdaságban, sõt a gazdaság maga.
Az állam megtehetné, hogy megszüntetne az égvilágon minden fizikai termelést és fogyasztást, aztán adott idõnként hozzáírna valamekkora összeget a csókosok bankszámlájához, mint ahogy gyakorlatilag ez a trend manapság. Az áru már nem egy olyan valami, ami a központi eleme a gazdaságnak, hanem egy hivatkozás, amire hivatkozva virtuális követeléseket lehet felállítani. A jövõ az lesz, amikor már áru/szolgáltatás sem kell a követelésekhez, illetve bocs ez a jelen, sok esetben ez megvalósul - pl amikor a pénzintézet egyszercsak mindentõl függetlenül emeli a szolgáltatások árát - veled szemben plusz követeléseket támaszt, csak mert szerzõdésben állsz vele. Vagy a parkolási társaság által kiküldött fiktív bírságok, amikor ugye õk elve nem biztosítanak semmilyen szolgáltatást (mert pl nem õrzik a kocsidat, nem adnak extra biztosítást, ha valaki parkolás közben meghúzza stb.) a bíróság elõtt ennek a követelésnek a jogtalanságát meg gyakorlatilag lehetetlen bizonyítani a jelenlegi szabályozók szerint.
Ehhez a rendszerhez képest 1 milkó minimálbéren levõ köztisztasági alkalmazott még mindig hasznosabb a társadalomnak.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
az ember sosem fogja meghódítani az ûrt... és ez lesz a legkisebb problémája 50 év múlva...
sajnos az ostoba "scifi" filmek és egyes felelõtlen tudósok azt terjesztik hogy hú de jó lesz, majd az ûr megment minket... félelmetes... a fiatalok meg be is veszik (az öregek is)