Senki nem erőlteti az USB 3.0 terjedését

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
"Szerintem jól felismerhetõ, hogy mikor beszéltem általánosítva, és mikor beszéltem rólad, a többi talán az egód játéka lehet, nem látom okát annak, hogy bújtassam az esetleges véleményemet rólad."
Én sem látom okát hogy miért kell a beszélgetésünkbõl egyik pillanatrol a másikra többesszám elsõ személyre váltani, és irni egy monologot olyan emberekrõl akik itt sincsenek... vagy miért éreztede fontosnak hogy ezt megoszd velem? Oka csak volt, azt pedig tudjuk... szóval burkolt vélemény, de okosan nyomod azt elismerem 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Igen, ezért kell több forrásból tájékozodni, és kiprobálni a telefonokat. Valóban, abbban a cikkben egyértelmûen kiderüol hogy iPhone tulaj az író.. épp ezért kell fenntartással fogadni... de a többi oldalból azét már össze lehet rakni a képet...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Gondoltam hogy ezt fogod írni 😊 Persze hogy nem rám gondoltál, ezt mondod, de azért a 63as hozzászolásodban csak leirtad amit leirtál, ha pedig nem rám vonatkozik akkor minek irtad le? Csak úgy? 😊 Ugyan már....

Akkor most én is leírom... huu, de unom már azokat az arcokat akiknek mindegy hogy mirõl van szó, ha apple akkor az már szar.. persze ez nem ráéd vonatkozik, csak úgy leírtam 😊

Nem kerestem lehúzó összehasonlító videókat, hanem egy cikket linkeltem be neked, hogy hogy vezeti félre az embereket egy olyan adott oldal, amiben megbíznak. Abban a cikkben egyértelmûen kiderül, hogy az író iphone tulajdonos, és nem használt még nokiát, amúgy meg szerintem van abban a cikkben egy kis mesterkéltség is, hogy mindenáron az iphone jöjjön ki gyõztesen.

Válasz a 69. hsz-omban.

"egy szóval nem mondtam hogy jobb az iphone vegyél azt 😄 egyfolytában te hozod fel.."

Ezt én sem állítottam rólad. Mellékesen meg tudom, hogy az iphone mellett szoktál kiállni, mint ahogy most is 3 általam említett telefonból csak kettõ maradt vitában, és abból az egyik szidtad, tehát iphone maradt melletted.

én csak az n8ról beszéltem hogy az milyen gyengus lett, pedig sokat vártak tõle... és pont te vagy az aki probálja bizonygatni hogy de, mégis milyen jo a symbian 😊

A symbian nem csak egy aktuális telefonon fut mint az IOS. Ez alól a 3-as verzió sem kivétel. Tehát az adott telefon nem egy a rajta futó rendszerrel. Tehát amikor a symbianról beszélek az nem törvényszerûen n8. a többit meg már leírtam.

"Rámutatnál hogy mégis hol probálom neked bizonygatni, akár erõszakosan is hogy mégis milyen csucs telefon az iphone?"

Tudtommal nem írtam ilyet kifejezetten veled kapcsolatban...

"persze most többesszám elsõ személyben beszéltél végig, de tudjuk, rám, gondoltál, ha meg nem akkor nem is értem minek hoztad fel ezt"

Szerintem jól felismerhetõ, hogy mikor beszéltem általánosítva, és mikor beszéltem rólad, a többi talán az egód játéka lehet, nem látom okát annak, hogy bújtassam az esetleges véleményemet rólad.

"Egyébként meg leszarom hogy mit neveznek okostelefonnak... teljesen mindegy... nekem olyan telefon kell amin meg tudom azokat a dolgokat tenni amiket ma egy androidos, iOS telefon tud, ennyi. 5 éve nem volt egy nagy élmény netezni egy telefonon, ma már az..."

Ezt inkább úgy mondanám, hogy képes legyen az adott telefon a tulajdonosának az összes igényét fedezni, ami lehetséges manapság, platformtól függetlenül. És akkor máris nem annyira behatárolt...

Kifejezetten nincsenek olyan oldalak, ahol olvasgatok mindig, mivel tág az érdeklõdési köröm, az idõ, amit ilyesmire tudok szánni az igen csekély. Az oldalakat én is ismerem amiket említettél, de nem követem õket rendszeresen. Én inkább mindig az aktuálisan engem foglalkoztató dolgokról próbálok meg minél több infót megtalálni, mielõtt döntésre jutok. Ebben benne vannak a szakoldalak, és az átlag felhasználók véleményei is, többek között a youtube is. Youtube-ot azért említettem elsõk között, mivel a nyáron kezdtem el telefont keresni magamnak, és amikor többek között az n8 is felkeltette az érdeklõdésemet, akkor még jóformán a youtube-on lehetett róla használható információkat találni a prototípusokról amiket felvillantottak egy két kiállításon...

De ha cikkeket akarsz, akkor tessék:
engadget
Techradar

Én ahogy látom mint már lejjebb is említettem a symbian kinézetét(UI) húzzák le, és nem magát a rendszert(OS), de az változtatható...

Ez meg csak egy válasz a gizmodo összehasonlítására.
Ebbõl is látszik, hogy ezek az oldalak sem feltétlenül objektívek, érdemes mindenrõl több helyrõl tájékozódni. + nem árt, ha olyan nyúl hozzá egy adott készülékhez, aki ért is hozzá.

Is is, symbian és linux alatt mindkét féleképp megy. Ha akarod, ha nem, ebben az irányban halad az összes telefon.

Tikal
az 50-es hozzászolásodbol indult az egész.. ahol azt állítod csak azok huzzák le a symbian akik nem probálták még a 3.0át.. pedig nem.. az általam emlitett három nagy site mind lehuzta, és õk már ismerik a 3.0, hiszen azt tesztetlték... te lehuzo összehasonlito videokat keresgéltél, én tech siteokat és review-kat, lehetõleg elismert oldalakról.. én csak azért lepõdtem meg hogy a youtube-ot hoztad fel, mert oda sok önjelölt telefon tesztelõ tesz fel videokat, ezért is kértem konkrét linket...

Tikal
hehe.. neked fobiád van 😊 egy szóval nem mondtam hogy jobb az iphone vegyél azt 😄 egyfolytában te hozod fel..most meg oda próálsz kilyukadni hogy ÉN bizonygatom neked hogy az iphone milyen jóóó... én csak az n8ról beszéltem hogy az milyen gyengus lett, pedig sokat vártak tõle... és pont te vagy az aki probálja bizonygatni hogy de, mégis milyen jo a symbian 😊

Rámutatnál hogy mégis hol probálom neked bizonygatni, akár erõszakosan is hogy mégis milyen csucs telefon az iphone? Többször el is mondtam, vegyen mindenki olyat ami kielégiti az igényeit... ( persze most többesszám elsõ személyben beszéltél végig, de tudjuk, rám, gondoltál, ha meg nem akkor nem is értem minek hoztad fel ezt )

Egyébként meg leszarom hogy mit neveznek okostelefonnak... teljesen mindegy... nekem olyan telefon kell amin meg tudom azokat a dolgokat tenni amiket ma egy androidos, iOS telefon tud, ennyi. 5 éve nem volt egy nagy élmény netezni egy telefonon, ma már az...

Tikal
igaz, tulajdonképpen én oldalakat kértem tõled ahol olvasgatsz, mivel azt irtad youtube-on mindenki a saját telefonját hasonlithatja pl az n8hoz.. na én ilyen oldalakat videokat nem nézegetek csak nagy ritkán...

"Amiknek a többsége a youtubra rakja fel a videót és hozzálinkeli az adott cikkhez..."
ezért kérdeztem melyik oldalak ezek... egy linket kaptam tõled 😊 ráadásul az sem olyan igazi review...én nem kértem hogy VS videot mutass, valamiért te erõltetted a hasonlitgatást.. mivel elõtte a symbian gyengeségérõl beszéltem, és mondtam hogy mindenhol lehuzzák... persze nem hitted el.. pedig az általam emlitett oldalakon mindenhol dicsérik hardverban, de OS-ben lehuzzák...

Tikal
ja persze, mappát létre tudsz hozni... de ez még messze van a pc-s társátol, nem tudom arrra gondoltál e.. mikor mappábol mappába mászkálok egy struktura mentén.. hát olyat nem akarok kösz... az hogy egy mappápa dobom a játékokat az még az egy bites usernek is megy szerintem...

Nem, a vezetékes forgótárcsás telefon az, amit mindenki tudott használni. Iphone elõtt az esetek többségében az vett okostelefont, akinek ténylegesen szüksége is volt rá, persze mindig voltak kivételek. Aztán megjelent az iphone ami erõszakkal ki lett nevezve okostelefonnak, holott az akkori megfogalmazás szerint nem érte el az okostelefonok minimum szintjét, és onnantól kezdve trendi lett okostelefont venni. Most meg ott tartunk, hogy buta emberek használnak okostelefonnak kinevezett cuccokat is megmagyarázzák, hogy az õ telefonjuk jobb az összes okostelefonnál, és erõszakosan meg is próbálják bebizonyítani. Nehéz velük vitatkozni, mert a bonyolultabb dolgokat nem értik meg, csak mindenáron ellenállnak, mindenen fogást keresnek, miközben nem tudják értelmezni amit a másik mond, mint ahogy te is. Pedig ezerszer megfogadtam már, hogy nem fogok mélyebb beszélgetésbe elegyedni iphone-nal kapcsolatban hozzád hasonlókkal, mert nincs semmi értelme, de néha mégis belecsúszok..
Most megint megfogadom....

Én sem ismerem az adott oldalt, google adta ki az elsõk között an n8 vs iphone 4 keresésre. Ha értelmeznéd végre, hogy mit írok, akkor megértenéd, hogy miért linkeltem be. Amúgy az általad említett oldalak youtube-on tárolják a videóikat.
Amúgy meg nem videót linkeltem....

Pedig a telefonok kezdenek nagyon is pc jellegûek lenni, hasonló oprendszereket futtatnak, és a tárhely növekedésével együtt a telefonon a fájlok száma is nõ, amiket mappákban lehet jól rendszerezni. Fájlkezelõ és mappák is bármelyik symbianos telefonban fellelhetõek, és ez a linux alapú telefonoknál sincs másképp. Én személy szerint az indítóikonokat is mappákba rendszerezem az alkalmazás típusától függõen, és csak az ezekre a mappákra mutató ikonokat tárolok a kezdõ képernyõn. Meg esetleg néhány másik ikont, amit napi szinten használok, plusz egy pár widget.Gyorsabb, rendszerezettebb, és átláthatóbb, mint egy halom ikon beokádva a képernyõre amik között a képernyõk lapozásával keresgélsz. Egyébként tudtommal az iphone 4-ben is újításként már létre tudsz hozni mappákat, ez talán véletlen? Vagy rosszul tudom talán? Fájlkezelõ meg igenis kell.

Tikal
Egyébként szerintem az a jó eszköz, amit mindeki tud használni és nem kell hozzá 32 bitesnek lenni... 😊

Tikal
Nem ismerem ezt az oldalt... ezért is kérdeztem te mégis milyen oldalakt látogatsz..

számomra tech oldal: gizmodo, engadget, techradar...

te most direkt egy olyan videot linkeltél ami VS.... én sima reviewkat olvasgattam az n8ról, de említhetném a hazai siteokat is... mindenhol ugyanaz a végkövetkeztetés.. de hagyjuk is.. ez szubjektiv.. ha neked megfelel akkor megfelel...

Tikal
Vagy csak te ragadtál le a mappáknál és azt várod egy teelefontol is hogy ugy nézzen ki mint egy PC? Meg is õrülnék ha total commandert kéne futtatnom a telefonomon, meg mappákban turkálni egy alkalmazásért...legyen az akármilyen 😊

Ezt most komolyan kéred? Inkább menj fel az olyan techsitokra ahol videó is van, és nézd meg hány van közülük a youtube-on. Mellékesen én is így csinálnám, ha mûködtetnék egy hasonló jellegû oldalt. Megcsinálnám a videót, megírnám a cikket az oldalamon, majd a videót feltölteném a youtubra, amivel az oldalamat tároló szervert is kímélném tárhely, és letöltések szempontjából, plusz a youtubról is behozok egy csomó olvasót az oldalamra, akiket érdekel a videóhoz kapcsolódó cikk.
A kérdés az, hogy ki az aki még nem így csinálja?

De hogy kapj egy linket: N8 vs iphone 4
Itt egy jó példa arra, hogy hogy húzzák le az n8-at, és hogy emelik fel az iphone 4-et mindezt egy megbízhatónak tûnõ oldalon. A cikk írója egyértelmûen elvakult iphone tulajdonos, és még soha nem volt symbianos telefonja.

"és pont ezeknek a usereknek ajánlod az iphone-t ugye, nyilván van benned valami elõitélet a telefonnal szemben, ne is tagadd..."

Igen, van. Úgy gondolom hogy pontosan a számítógépen 1 bites usereknek jó választás, akiknek a desktopjuk vastagon van borítva parancsikonokkal mivel alapvetõen az iphone "menüje" sem néz ki másképp, csak több képernyõre van osztva. Nekik az egymásba ágyazott mappák túl bonyolultak, a részletes a túl sok beállítási és egyéb lehetõség zavarba hozza õket, és egyszerûen félnek, hogy elcsesznek valamit. Éppen ezért jó választás nekik az iphone felülete, ami direkt az ilyen usereknek van kitalálva, és a rendszere korlátozottsága, és zártsága, hogy ne tudja még véletlenül sem elb*szni az user. Szóval aki nem szereti a bonyodalmakat, annak ideális választás, ha küllemre is tetszik neki. Ezt nézheted elõitéletnek, de az applenek pont ez volt a célja az iphone-al ha sarkítom akkor okostelefonhoz hasonló vmi a hülyéknek, de ezt szebben szokás megfogalmazni.

"nem tudom, szerintem symbianra közel sincs annyi alkalmazás mint androidra iphone-ra, de te tudod..."

Valóban darabszámra nincs annyi, de itt nem is a mennyiség a lényeg, hanem, hogy adott dologra találsz-e egy használható alkalmazást, vagy nem. A legnépszerûbbek
meg megjelennek az összes platformra, max kis késéssel.

"nem, én se facebook miatt döntöttem, szerintem nem ez alapján döntenek az emberek..."

Mint mondtam nem véletlenül emelik ki a telefonreklámokban az elõtelepített alkalmazások egy részét. Hidd el sokaknak ez számít, mivel nincsenek hozzászokva hogy bármit is telepítenek. Laptop vagy számítógép vásárlásnál sem véletlenül találkozol elõtelepített programokkal...

"de leírás alapján tuti nem döntenék, mert a leírásbol pont egy dolog hiányzik: a felhasználoi felület, a szoftver..."

Nem, nem azt mondtam, hogy csak leírás. Csak leírás alapján pl. gyógyszert szokás választani. Egy kocsit sem csak leírás alapján fogsz választani, hanem azért elviszed egy próbakörre is. A leírás csak abban segít, hogy kiszûrd az igényeidnek legmegfelelõbb hardvert, funkciókat, amiket többek között ki is próbálhatsz amikor a telefont ténylegesen kézbe is veszed vásárlás elõtt. Leírás nélkül a samsung corby, meg a galaxy s tulajdonképpen csak méretben, kijelzõben, kamerában meg árban különbözik. Legalábbis ennyit látsz, ha csak kézbe veszed õket.

Tikal
megmutatnád ezeket? melyik tech site-ok ezek?

Tikal
"Aztán azt mondtam, hogy sok embernek komolyabb tudású telefonja, mint amire szüksége van, és nem is feltétlenül tudják kezelni. Te ebbôl azt vetted le, hogy én tudom kinek mi kell."
ha nem általánositanál... ezt te mégis honnan tudod? és pont ezeknek a usereknek ajánlod az iphone-t ugye, nyilván van benned valami elõitélet a telefonnal szemben, ne is tagadd...

nem tudom, szerintem symbianra közel sincs annyi alkalmazás mint androidra iphone-ra, de te tudod...

nem, én se facebook miatt döntöttem, szerintem nem ez alapján döntenek az emberek...

szóval objektivitás? miközben egyfolytában általánositasz? 😊

de mint mondtam, igazad van, a nokia n8 meg az SE leirása rohadt részletes, segit a döntésben...de leírás alapján tuti nem döntenék, mert a leírásbol pont egy dolog hiányzik: a felhasználoi felület, a szoftver...

Amiknek a többsége a youtubra rakja fel a videót és hozzálinkeli az adott cikkhez...

Ha nem sarkítanál egyfolytában, és figyelmesebben elolvasnád, amit írok akkor nem írnál ilyeneket. Észre vennéd, hogy elsô körben a leírások felületességét kifogásoltam típusoktól függetlenül, amik alapján az ember az igényei alapján kiszrheti a megfelelô készüléket. Szerintem egy ilyen leírásnak a lehetô legrészletesebbnek kell lennie, hogy bármilyen szempontból vizsgálható legyen az adott készülék.
Felhoztam példának két készülék leírását két különbözô gyártótól és szembe állítottam bármelyik iphone leírásával, mellette kijelentettem, hogy nem típusvitát akarok kezdeményezni. Ehhez képest te mégis kiválasztottad az n8-at vmi oknál fogva.
Aztán azt mondtam, hogy sok embernek komolyabb tudású telefonja, mint amire szüksége van, és nem is feltétlenül tudják kezelni. Te ebbôl azt vetted le, hogy én tudom kinek mi kell.
Az alkalmazásokat meg nem kifogásoltam, mivel szinte bármelyik elérhetô bármelyik platformra, ha meg nem, akkor max pár hónapon belül elérhetô lesz, vagy lesz egy jó alternatívája. Tehát én nem az alapján döntök, hogy van-e facebook a telefonon.
Egyébként meg az fm transzmittert, az usb otg-t, a bluetooth 3-at (ami teljes érték) is hasznos dolognak tartom, és ezek olyan dolgok, amiket nem tudsz letölteni. Én személy szerint a feledésbe merülô infrát is vissza raknám a telefonokba, ki tudnék vele váltani egy raklap távirányítót a garázskaputól a tv-ig.
Neked meg annyit, hogy próbáld objektívebben több szempontból vizsgálni a dolgokat, akkor sarkítani is kevésbé fogsz...

Tikal
nem youtube-on nézek reviewkat, hanem hazai és külföldi tech és mobil oldalakon...

Ha youtube-on megnézed a lehúzó összehasonlító videókat, akkor általában ott az illetô másik telefonja is, tehát igen. A symbiant meg csak az szidja, aki még nem próbálta a 3-as verziót, csak annyit tud róla, hogy kinézetre hasonlít a hibás 1-es verzióhoz, de mint mondtam már ennyi erôvel a win7 is fos, mivel hasonlít az elk*rt vistára, és az alapok is ugyanazok.

Tikal
*miatt

Tikal
Az N8at sok helyen lehuzzák, fõleg a symbian mellett, ami egy elvault rendszer képtelen lépést tartani a többiekkel, akkor már inkább egy androidos telefon... de meg sem leptél, te még azt is tudod hogy az n8ról iro embereknek milyen telefonjaik vannak 😊

Tikal
Akkor maradjunk annyiban hogy mindenki az igényei szerint választ telefont... de azt légyszi ne te döntsd már el hogy kinek mi a jó és ki mit tud kihasználni egy telefonban... én 100%ig elégedett vagyok a telefonommal, és nem tudom most miben nyujtana többet egy n8... de persze te már csak tudod ki miért vesz telefont... és 100% hogy nokia n8-at csak olyan vesz aki azt 100ig ki is használja, hát persze 😊

Mondj olyan alkalmazásokat amiket nem érsz el iphone-n.. tényleg érdekel.

Mellékesen az iphone-t még keményebben lehúzzák. Az n8 lehúzásai nagyrészt abból adódnak, hogy nem ugyanolyan mint a véleményt író ember másik telefonja, ezért nem tetszik az illetônek, vagy az illetônek 10 év nem volt elég, hogy elolvassa egy symbianos telefon használatiját. A vicc, hogy ezek mellett a fake problémák mellett nem kapnak nyilvánosságot a telefon valódi hibái.

Az általad említett vásárlók nem okostelefon használók, éppen ezért vesznek telefont fôleg kinézet alapján. Amikor vásárlás elôtt kézbe veszik, akkor már a kinézetre tetszik nekik, csak azt nézik, hogy van-e rajta facebook, youtube, meg google fordító, vagy hasonló alkalmazások, és ezek alapján fog dönteni, még akkor is, ha csak minimális nethozzáférése lesz a telefonnal. Pontosan nekik való az iphone a felületességével, a számukra felhasználóbarát menüjével. Mellékesen akármennyire is tagadják, az ô igényeiket, és képességeiket még az iphone is meghaladja, éppen ezért lesznek boldogok vele, és nem fogják tapasztalni annak hiányosságait.
Nekem személy szerint az utóbbi 10 évben okostelefonjaim voltak, mindig megvolt rá az igényem, hogy kiismerjem ôket, és mindig hiányzott is belôlük valami, éppen ezért nem fogok iphone-t venni.

Tikal
Egyébként kiváncsi lennék milyen extra igényeket elégít ki az n8 ami nélkül nem vagy meg...

Tikal
Aztaaaa, micsoda reszletesseg...még a boltba se kell bemennem neten meg is rendelem az n8-at 😉

Ha jobban belemerulsz szerintem te is Rajohetsz, hogy az emberek igen kis százalékát érdekli annyira részletesen a téma mint téged.... Az átlag nokia vagy Sony vásárló is csak bemegy a boltba megnézi a telefont kérdezget róla aztán dont... De persze igazad van, részletesebben a linkelt leirasaid... Jó vásárlást, de remelem nem az n8 mellett döntesz mert ugyan papíron nagyon ott van, de mindenhol lehúzzák... Ez meg ugye nem derül ki a leirasbol😉

Ez a csilivilibb verziója ennek.
Ok, minimális extra infó azért fellelhetõ rajta, de összességében csak látványosabb.

Az elõbbi hsz-em neked is szól...

Ha körülbelül még 10 másodpercet rá szántál volna a dologra, akkor rákerestél volna az iphone-okon kívül a másik két általam példaként felhozott telefonra, (mondjuk azok többek között flasht is használó oldalak, lehet, hogy ez okozott problémát, és hogy értelmezd azt amit írtam, akkor felfogtad volna, hogy nem az a problémám, hogy nincs,vagy nem találtam, hanem azok részletességét hiányolom. Csak hogy segítsek:
Nokia N8
Xperia X10
Az utóbbi egy kicsit hanyagabb, mesélõsebb, de rövid böngészéssel minden infót megkapsz az oldalon.

Most, hogy láttad ezeket, és ha nem vennéd észre a különbséget, akkor próbáld meg beleélni magad abba a helyzetbe, hogy éppen telefon vásárlás elõtt vagy, nem fogtad még egyiket sem kezedben, és csak nagy vonalakban hallottál az említett telefonokról, szóval rájuk kerestél, hogy képet kapj róluk, és összehasonlítsd õket.
Például ezek a leírások alapján + az általad belinkelt (mellékesen általam is megtalált) próbáld meg pl. az adott telefonok kameráit összehasonlítani bármelyik iphone kamerájával (és nem csak a pixel számít).
Majd tudj meg bármit bármelyik iphone bluetoothjának korlátairól.
Ezek után próbálj meg nagyvonalakban képet alkotni bérmelyik iphone specifikációja alapján, hogy körülbelül mit tudsz kezdeni azzal a telefonnal, gyári telepítéssel, mindenféle extrák hozzáadása nélkül (még mielõtt belekötsz, sokaknak ez is számít, nem véletlenül emelnek ki reklámokban is néhány elõtelepített alkalmazást).
Ez csak néhány példa, mélyebben is bele lehet merülni.
Ha ezeken túl vagy, és mindezt képes vagy elvakultság nélkül objektív módon végrehajtani, akkor te is beismerheted, hogy elég felületes, és hiényos az iphone-ok leírása. Ha meg jobban belemerülsz, akkor akár arra is rájöhetsz, hogy a tudásuk is ugyanilyen felületes, az egész csak a látszatra van építve.
Nem azt mondom, ettõl még lehetsz boldog vele ha a te igényeidet tökéletesen betakarja.

ültesse már valaki dzsobszot seggre, mi a faszér pattog ez mindenhol? <#kocsog><#lama>
XD

https://twitter.com/foodlfg

Tikal
Szerintem itt elég infót találsz, bár lehet téged még ennél is reszltesebb adatok érdekelnek, én mar tudnék ez alapján dönteni.... Lap alján meg azt is megtalálod mi van a dobozban:
http://www.apple.com/iphone/specs.html

Tikal
Te meg menj mar el az Apple oldalára legalább egyszer... Aztán linkeld azt az oldalt ahol epp nem találod mi van a dobozban, vagy epp mekkora a telefon , aztán majd segítek...

Tikal
Elovetted a szokásos stílusod.... A telefonod meg talán kaptad, ha jól emlékszem, onszantadbol biztos nem vettél volna 😊

A kis cégének az értéke lehet hogy most epp nagy a részvenyarak miatt, de az Apple piaci részesedése elég kicsi világszinten.... De SJ most örülne ha hallana téged 😊)

farxis
igénytelen malyom vagy a minõsség az elsõ minden más utána jön!!! ezért veszek apple cuccot, mert azokkal nem leheccséges hogy probléma legyen!!!!!!!

apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!

farxis
rohadjatok meg! a lightpeak jobb! steve jobs amit mond az úgy van! õ egy okos ember aki ért a teknológiákhoz!
usb=pécészar

apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!

Melyik iPhone specifikációjit hiányolod? Linkeltem párat, kb. 10 másodpercbe került megtalálni õket a "Support" oldalon:
http://support.apple.com/kb/SP495 (3G)
http://support.apple.com/kb/SP565 (3GS)
http://support.apple.com/kb/SP587 (4)
Megjegyzem, a mindenkori legújabb iPhone specifikációja itt is elérhetõ (kicsit kevesebb részletességgel): http://www.apple.com/iphone/specs.html
Lehet ideológiákat gyártani az Apple ellen vagy mellett, de a tények makacs dolgok, így az utolsó két hozzászólásod igazságtartalma konvergál a zéróhoz.3G
Például: Menj a nokia oldalára, keress rá pl. a nokia N8 adataira (teljes leírás a telefon dimenzióval kezdôdôen a hardverelemeken, és funkciókon át a doboz tartalmáig) erre csak azért van szükség, hogy lásd mit keresek. Ha ez megvan menj fel az apple oldalára, és találj nekem egy ugyanilyen részletes leírást az iphone 4-rôl, vagy bármelyik elôdjérôl. Miután ez nem sikerült, menj a sony ericcson oldalára és keress rá teszem azt az xperia x10-re, hogy lásd nem csak a nokia készít részletes leírást. Még mielôtt bárki elkezdené fikázni bármelyik telefont, vagy gyártót akiket felsoroltam, csak szólok, hogy nem flame kezdeményezésére soroltam fel ôket, ezek csupán olyan telefonok, amikre rákerestem az utóbbi fél évben...

5c0rp330n
jah, kis cegevel, ami nagyobb a microsoft-nal.
jah, zsigerbol utalom az apple-t, azert van apple telefonom.
hulyeseget beszelni azt tudsz. te vagy aki zsigerbol imadja az apple-t, igy akivel felesleges vitatkozni az pontosan te vagy kis baratom.

Tikal
milyen specifikáciokat nem tudsz meg az apple oldaláról?

Tikal
Itt most akkor nem az van hogy az Intel nem erõlteti a dolgot, ezért mondja SJ is, hogy igen, akkor várjunk mi is... hiába mondaná SJ hogy kell az usb ha az intel nem szállít neki... egyébként se veszt vele senki semmit egy darabig... egyesek itt ugy csinálnak mintha az apple mondaná meg a PC iparnak hogy merre az arra. ha neked kell usb 3 akkor vegyél olyan notit amiben van, vagy olyan pc-t amiben van.

Hogy rohadjon meg az ilyen idióta, mint ez a dzsobsz. Majdnem minden hónapban olvasok egy cikket, hogy mi nem kell szerinte az újabb, vagy a már elterjedt technológiákból. Usb 3.0 minek? Bluetooth 3.0 sem kell. Flash nélkül is fasza az élet. Ennek az embernek tényleg csak a cuccok külsô megjelenése számít. Nem véletlen, hogy az apple oldalán nem lehet egy részletes specifikációt találni semmirôl sem, csak ilyen szövegeket hogy az adott hardver vagy funkció jobb mint bármelyik másik (pedig nem). Ráakaszt egy pofátlanul elméretezett árcímkét a csilivili elavult és buta de újonnan kiadott termékére, azt megmagyarázza, hogy miért jó, hogy nincs benne ami nyugodtan benne lehetne azért az árért, ha meg elsz*rnak vmit az adott cuccban, akkor te vagy a hülye hozzá, nem ôk hibáztak. Dzsobszot kéne már fejleszteni néhány kilónyi ólom beépítésével, ebben az esetben a fegyver lehetne régebbi verzió is, csak hogy dzsobsz boldog legyen még az utolsó pillanatban is.
Amúgy meg épp tegnap rendeltem meg az usb 3-as racktokot, meg a nec chipes pcie kártyát (3-6 rugó között van ebayen) és már alkudok egy usb 3-as kártyára a laptopomba, szóval érdekes, hogy ez a cikk pont most jelent meg. A kártyákkal meg a rackkel csak annyit akarok mondani, hogy nem kell gépet, vagy alaplapot cserélni az usb 3-hoz, és kék kábel is van bôven ebayen. Az tény hogy rackeken kívül még én sem találkoztam más 3-as cuccal...

Jobs nyilván kell lökje a süketet, hisz ahogy a cikk is írja, az intel egyelõre nem szállítja a chipseteibe integrált usb3 vezérlõt, ettõl kezdve az még jódarabig apple gépeken nem lesz alapban elérhetõ(gondolom külsõ vezérlõvel õk sem akarnak szüttyögni). Más kérdés megintcsak, hogy pl. egy iPhone-ba vagy bármi egyéb ilyen eszközbe ugyan mi a bánatos picsának kéne usb3, mikor az ember még annak is örülhetne, ha az usb2 határait feszegetné velük...

Ez amúgy ugyanaz mint amikor az nvidia CEO kiált megmagyarázni, hogy a Dx11-es kártyákra semmi szükség, hisz a közelében sem voltak annak, hogy saját megoldást toljanak a piacra. Aztán amikor pár hónappal késõbb kiadták az új terméket, hirtelen egybõl fontos volt a dx11. Itt is ez lesz, ha terjedõben lesz a cucc, akkor Jobs majd megint kiáll, és megmagyarázza a világnak, hogy az õ usb3 implementációjuk piacvezetõ, és egyedülálló. 😊

"Minden uj technologia drága... azt viszont nem tagadhatod hogy nem veri az USB-t..."
Nyilván veri, ez egy percig sem volt kérdés. Az SCSI is bõven verte mindíg is az IDE meghajtókat, mégsem volt túlságosan jellemzõ az otthoni gépekben az utóbbi. Ha pedig valami egy olcsó technológiát próbál meg leváltani, akkor nem lehet túlzottan fölé árazni.

"és ahogy nézem a videokat, elég hajlékony már ez az kábel, hajszál vékony, ahogy mondja is a csávó..."
Az optikai kábel remekül hajlítható, nem ez a gond vele, hanem mint már mondtam az, hogy nem törhetõ meg. Tehát hajlíthatod egy bizonyos pontig, de ha csak úgy marokra kapod és begyûröd a táskába, akkor lehet szopás lesz a végeredmény. Fogalmam sincs ez most épp milyen megoldás, meglátjuk majd hogy mennyire strapabíró.

"Épp arról beszélgetünk hogy egy olyan csatlakozot akar ami 10GB/sec sebességre képes minimum, emellett pedig még az általad várt USB 3.0 elméleti maximuma is csiga lassu...."
Szerintem neki az a problémája, hogy USB3 vezérlõ már kereskedelmi forgalomban létezõ dolog, tehát nem lenne akadálya a használatának, ha vennék a fáradtságot a gyártók a beépítésre. Lightpeak ezzel szemben jelenleg még nincs. Ettõl kezdve többre menne egy létezõ "lassú" usb3-al, mint egy papírformában és kutatólaborok mélyén megtalálható csudagyors, de amúgy elérhetetlen szabvánnyal.

Oldal 1 / 2Következő →