Senki nem erőlteti az USB 3.0 terjedését
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én sem látom okát hogy miért kell a beszélgetésünkbõl egyik pillanatrol a másikra többesszám elsõ személyre váltani, és irni egy monologot olyan emberekrõl akik itt sincsenek... vagy miért éreztede fontosnak hogy ezt megoszd velem? Oka csak volt, azt pedig tudjuk... szóval burkolt vélemény, de okosan nyomod azt elismerem 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Akkor most én is leírom... huu, de unom már azokat az arcokat akiknek mindegy hogy mirõl van szó, ha apple akkor az már szar.. persze ez nem ráéd vonatkozik, csak úgy leírtam 😊
Ezt én sem állítottam rólad. Mellékesen meg tudom, hogy az iphone mellett szoktál kiállni, mint ahogy most is 3 általam említett telefonból csak kettõ maradt vitában, és abból az egyik szidtad, tehát iphone maradt melletted.
én csak az n8ról beszéltem hogy az milyen gyengus lett, pedig sokat vártak tõle... és pont te vagy az aki probálja bizonygatni hogy de, mégis milyen jo a symbian 😊
A symbian nem csak egy aktuális telefonon fut mint az IOS. Ez alól a 3-as verzió sem kivétel. Tehát az adott telefon nem egy a rajta futó rendszerrel. Tehát amikor a symbianról beszélek az nem törvényszerûen n8. a többit meg már leírtam.
"Rámutatnál hogy mégis hol probálom neked bizonygatni, akár erõszakosan is hogy mégis milyen csucs telefon az iphone?"
Tudtommal nem írtam ilyet kifejezetten veled kapcsolatban...
"persze most többesszám elsõ személyben beszéltél végig, de tudjuk, rám, gondoltál, ha meg nem akkor nem is értem minek hoztad fel ezt"
Szerintem jól felismerhetõ, hogy mikor beszéltem általánosítva, és mikor beszéltem rólad, a többi talán az egód játéka lehet, nem látom okát annak, hogy bújtassam az esetleges véleményemet rólad.
"Egyébként meg leszarom hogy mit neveznek okostelefonnak... teljesen mindegy... nekem olyan telefon kell amin meg tudom azokat a dolgokat tenni amiket ma egy androidos, iOS telefon tud, ennyi. 5 éve nem volt egy nagy élmény netezni egy telefonon, ma már az..."
Ezt inkább úgy mondanám, hogy képes legyen az adott telefon a tulajdonosának az összes igényét fedezni, ami lehetséges manapság, platformtól függetlenül. És akkor máris nem annyira behatárolt...
De ha cikkeket akarsz, akkor tessék:
engadget
Techradar
Én ahogy látom mint már lejjebb is említettem a symbian kinézetét(UI) húzzák le, és nem magát a rendszert(OS), de az változtatható...
Ez meg csak egy válasz a gizmodo összehasonlítására.
Ebbõl is látszik, hogy ezek az oldalak sem feltétlenül objektívek, érdemes mindenrõl több helyrõl tájékozódni. + nem árt, ha olyan nyúl hozzá egy adott készülékhez, aki ért is hozzá.
Rámutatnál hogy mégis hol probálom neked bizonygatni, akár erõszakosan is hogy mégis milyen csucs telefon az iphone? Többször el is mondtam, vegyen mindenki olyat ami kielégiti az igényeit... ( persze most többesszám elsõ személyben beszéltél végig, de tudjuk, rám, gondoltál, ha meg nem akkor nem is értem minek hoztad fel ezt )
Egyébként meg leszarom hogy mit neveznek okostelefonnak... teljesen mindegy... nekem olyan telefon kell amin meg tudom azokat a dolgokat tenni amiket ma egy androidos, iOS telefon tud, ennyi. 5 éve nem volt egy nagy élmény netezni egy telefonon, ma már az...
"Amiknek a többsége a youtubra rakja fel a videót és hozzálinkeli az adott cikkhez..."
ezért kérdeztem melyik oldalak ezek... egy linket kaptam tõled 😊 ráadásul az sem olyan igazi review...én nem kértem hogy VS videot mutass, valamiért te erõltetted a hasonlitgatást.. mivel elõtte a symbian gyengeségérõl beszéltem, és mondtam hogy mindenhol lehuzzák... persze nem hitted el.. pedig az általam emlitett oldalakon mindenhol dicsérik hardverban, de OS-ben lehuzzák...
Most megint megfogadom....
Amúgy meg nem videót linkeltem....
számomra tech oldal: gizmodo, engadget, techradar...
te most direkt egy olyan videot linkeltél ami VS.... én sima reviewkat olvasgattam az n8ról, de említhetném a hazai siteokat is... mindenhol ugyanaz a végkövetkeztetés.. de hagyjuk is.. ez szubjektiv.. ha neked megfelel akkor megfelel...
A kérdés az, hogy ki az aki még nem így csinálja?
De hogy kapj egy linket: N8 vs iphone 4
Itt egy jó példa arra, hogy hogy húzzák le az n8-at, és hogy emelik fel az iphone 4-et mindezt egy megbízhatónak tûnõ oldalon. A cikk írója egyértelmûen elvakult iphone tulajdonos, és még soha nem volt symbianos telefonja.
Igen, van. Úgy gondolom hogy pontosan a számítógépen 1 bites usereknek jó választás, akiknek a desktopjuk vastagon van borítva parancsikonokkal mivel alapvetõen az iphone "menüje" sem néz ki másképp, csak több képernyõre van osztva. Nekik az egymásba ágyazott mappák túl bonyolultak, a részletes a túl sok beállítási és egyéb lehetõség zavarba hozza õket, és egyszerûen félnek, hogy elcsesznek valamit. Éppen ezért jó választás nekik az iphone felülete, ami direkt az ilyen usereknek van kitalálva, és a rendszere korlátozottsága, és zártsága, hogy ne tudja még véletlenül sem elb*szni az user. Szóval aki nem szereti a bonyodalmakat, annak ideális választás, ha küllemre is tetszik neki. Ezt nézheted elõitéletnek, de az applenek pont ez volt a célja az iphone-al ha sarkítom akkor okostelefonhoz hasonló vmi a hülyéknek, de ezt szebben szokás megfogalmazni.
"nem tudom, szerintem symbianra közel sincs annyi alkalmazás mint androidra iphone-ra, de te tudod..."
Valóban darabszámra nincs annyi, de itt nem is a mennyiség a lényeg, hanem, hogy adott dologra találsz-e egy használható alkalmazást, vagy nem. A legnépszerûbbek
meg megjelennek az összes platformra, max kis késéssel.
"nem, én se facebook miatt döntöttem, szerintem nem ez alapján döntenek az emberek..."
Mint mondtam nem véletlenül emelik ki a telefonreklámokban az elõtelepített alkalmazások egy részét. Hidd el sokaknak ez számít, mivel nincsenek hozzászokva hogy bármit is telepítenek. Laptop vagy számítógép vásárlásnál sem véletlenül találkozol elõtelepített programokkal...
"de leírás alapján tuti nem döntenék, mert a leírásbol pont egy dolog hiányzik: a felhasználoi felület, a szoftver..."
Nem, nem azt mondtam, hogy csak leírás. Csak leírás alapján pl. gyógyszert szokás választani. Egy kocsit sem csak leírás alapján fogsz választani, hanem azért elviszed egy próbakörre is. A leírás csak abban segít, hogy kiszûrd az igényeidnek legmegfelelõbb hardvert, funkciókat, amiket többek között ki is próbálhatsz amikor a telefont ténylegesen kézbe is veszed vásárlás elõtt. Leírás nélkül a samsung corby, meg a galaxy s tulajdonképpen csak méretben, kijelzõben, kamerában meg árban különbözik. Legalábbis ennyit látsz, ha csak kézbe veszed õket.
ha nem általánositanál... ezt te mégis honnan tudod? és pont ezeknek a usereknek ajánlod az iphone-t ugye, nyilván van benned valami elõitélet a telefonnal szemben, ne is tagadd...
nem tudom, szerintem symbianra közel sincs annyi alkalmazás mint androidra iphone-ra, de te tudod...
nem, én se facebook miatt döntöttem, szerintem nem ez alapján döntenek az emberek...
szóval objektivitás? miközben egyfolytában általánositasz? 😊
de mint mondtam, igazad van, a nokia n8 meg az SE leirása rohadt részletes, segit a döntésben...de leírás alapján tuti nem döntenék, mert a leírásbol pont egy dolog hiányzik: a felhasználoi felület, a szoftver...
Felhoztam példának két készülék leírását két különbözô gyártótól és szembe állítottam bármelyik iphone leírásával, mellette kijelentettem, hogy nem típusvitát akarok kezdeményezni. Ehhez képest te mégis kiválasztottad az n8-at vmi oknál fogva.
Aztán azt mondtam, hogy sok embernek komolyabb tudású telefonja, mint amire szüksége van, és nem is feltétlenül tudják kezelni. Te ebbôl azt vetted le, hogy én tudom kinek mi kell.
Az alkalmazásokat meg nem kifogásoltam, mivel szinte bármelyik elérhetô bármelyik platformra, ha meg nem, akkor max pár hónapon belül elérhetô lesz, vagy lesz egy jó alternatívája. Tehát én nem az alapján döntök, hogy van-e facebook a telefonon.
Egyébként meg az fm transzmittert, az usb otg-t, a bluetooth 3-at (ami teljes érték) is hasznos dolognak tartom, és ezek olyan dolgok, amiket nem tudsz letölteni. Én személy szerint a feledésbe merülô infrát is vissza raknám a telefonokba, ki tudnék vele váltani egy raklap távirányítót a garázskaputól a tv-ig.
Neked meg annyit, hogy próbáld objektívebben több szempontból vizsgálni a dolgokat, akkor sarkítani is kevésbé fogsz...
Mondj olyan alkalmazásokat amiket nem érsz el iphone-n.. tényleg érdekel.
Nekem személy szerint az utóbbi 10 évben okostelefonjaim voltak, mindig megvolt rá az igényem, hogy kiismerjem ôket, és mindig hiányzott is belôlük valami, éppen ezért nem fogok iphone-t venni.
Ha jobban belemerulsz szerintem te is Rajohetsz, hogy az emberek igen kis százalékát érdekli annyira részletesen a téma mint téged.... Az átlag nokia vagy Sony vásárló is csak bemegy a boltba megnézi a telefont kérdezget róla aztán dont... De persze igazad van, részletesebben a linkelt leirasaid... Jó vásárlást, de remelem nem az n8 mellett döntesz mert ugyan papíron nagyon ott van, de mindenhol lehúzzák... Ez meg ugye nem derül ki a leirasbol😉
Ok, minimális extra infó azért fellelhetõ rajta, de összességében csak látványosabb.
Nokia N8
Xperia X10
Az utóbbi egy kicsit hanyagabb, mesélõsebb, de rövid böngészéssel minden infót megkapsz az oldalon.
Most, hogy láttad ezeket, és ha nem vennéd észre a különbséget, akkor próbáld meg beleélni magad abba a helyzetbe, hogy éppen telefon vásárlás elõtt vagy, nem fogtad még egyiket sem kezedben, és csak nagy vonalakban hallottál az említett telefonokról, szóval rájuk kerestél, hogy képet kapj róluk, és összehasonlítsd õket.
Például ezek a leírások alapján + az általad belinkelt (mellékesen általam is megtalált) próbáld meg pl. az adott telefonok kameráit összehasonlítani bármelyik iphone kamerájával (és nem csak a pixel számít).
Majd tudj meg bármit bármelyik iphone bluetoothjának korlátairól.
Ezek után próbálj meg nagyvonalakban képet alkotni bérmelyik iphone specifikációja alapján, hogy körülbelül mit tudsz kezdeni azzal a telefonnal, gyári telepítéssel, mindenféle extrák hozzáadása nélkül (még mielõtt belekötsz, sokaknak ez is számít, nem véletlenül emelnek ki reklámokban is néhány elõtelepített alkalmazást).
Ez csak néhány példa, mélyebben is bele lehet merülni.
Ha ezeken túl vagy, és mindezt képes vagy elvakultság nélkül objektív módon végrehajtani, akkor te is beismerheted, hogy elég felületes, és hiényos az iphone-ok leírása. Ha meg jobban belemerülsz, akkor akár arra is rájöhetsz, hogy a tudásuk is ugyanilyen felületes, az egész csak a látszatra van építve.
Nem azt mondom, ettõl még lehetsz boldog vele ha a te igényeidet tökéletesen betakarja.
XD
https://twitter.com/foodlfg
http://www.apple.com/iphone/specs.html
A kis cégének az értéke lehet hogy most epp nagy a részvenyarak miatt, de az Apple piaci részesedése elég kicsi világszinten.... De SJ most örülne ha hallana téged 😊)
apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!
usb=pécészar
apple az isten! csaak irigykedik a sok scsoro és azért! iMac 27\", MacBook, iPad3G, iPhone 4 nekem van ti csorok meg megelegszetek a recsegos gagyi mianyag gagyikal!!
http://support.apple.com/kb/SP495 (3G)
http://support.apple.com/kb/SP565 (3GS)
http://support.apple.com/kb/SP587 (4)
Megjegyzem, a mindenkori legújabb iPhone specifikációja itt is elérhetõ (kicsit kevesebb részletességgel): http://www.apple.com/iphone/specs.html
Lehet ideológiákat gyártani az Apple ellen vagy mellett, de a tények makacs dolgok, így az utolsó két hozzászólásod igazságtartalma konvergál a zéróhoz.3G
jah, zsigerbol utalom az apple-t, azert van apple telefonom.
hulyeseget beszelni azt tudsz. te vagy aki zsigerbol imadja az apple-t, igy akivel felesleges vitatkozni az pontosan te vagy kis baratom.
Amúgy meg épp tegnap rendeltem meg az usb 3-as racktokot, meg a nec chipes pcie kártyát (3-6 rugó között van ebayen) és már alkudok egy usb 3-as kártyára a laptopomba, szóval érdekes, hogy ez a cikk pont most jelent meg. A kártyákkal meg a rackkel csak annyit akarok mondani, hogy nem kell gépet, vagy alaplapot cserélni az usb 3-hoz, és kék kábel is van bôven ebayen. Az tény hogy rackeken kívül még én sem találkoztam más 3-as cuccal...
Ez amúgy ugyanaz mint amikor az nvidia CEO kiált megmagyarázni, hogy a Dx11-es kártyákra semmi szükség, hisz a közelében sem voltak annak, hogy saját megoldást toljanak a piacra. Aztán amikor pár hónappal késõbb kiadták az új terméket, hirtelen egybõl fontos volt a dx11. Itt is ez lesz, ha terjedõben lesz a cucc, akkor Jobs majd megint kiáll, és megmagyarázza a világnak, hogy az õ usb3 implementációjuk piacvezetõ, és egyedülálló. 😊
Nyilván veri, ez egy percig sem volt kérdés. Az SCSI is bõven verte mindíg is az IDE meghajtókat, mégsem volt túlságosan jellemzõ az otthoni gépekben az utóbbi. Ha pedig valami egy olcsó technológiát próbál meg leváltani, akkor nem lehet túlzottan fölé árazni.
"és ahogy nézem a videokat, elég hajlékony már ez az kábel, hajszál vékony, ahogy mondja is a csávó..."
Az optikai kábel remekül hajlítható, nem ez a gond vele, hanem mint már mondtam az, hogy nem törhetõ meg. Tehát hajlíthatod egy bizonyos pontig, de ha csak úgy marokra kapod és begyûröd a táskába, akkor lehet szopás lesz a végeredmény. Fogalmam sincs ez most épp milyen megoldás, meglátjuk majd hogy mennyire strapabíró.
"Épp arról beszélgetünk hogy egy olyan csatlakozot akar ami 10GB/sec sebességre képes minimum, emellett pedig még az általad várt USB 3.0 elméleti maximuma is csiga lassu...."
Szerintem neki az a problémája, hogy USB3 vezérlõ már kereskedelmi forgalomban létezõ dolog, tehát nem lenne akadálya a használatának, ha vennék a fáradtságot a gyártók a beépítésre. Lightpeak ezzel szemben jelenleg még nincs. Ettõl kezdve többre menne egy létezõ "lassú" usb3-al, mint egy papírformában és kutatólaborok mélyén megtalálható csudagyors, de amúgy elérhetetlen szabvánnyal.