Év Játéka 2010

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Saboteur: Teljes mértékben egyetértek, csak az a bökkenõ, hogy az 2009-es!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Encore
Fallout New Vegas - Igazi RPG, hangulat, kaland, karakterek, felfedeznivaló, sok sok óra játék, újrajátszhatósági faktor, tonnányi érdekesebbnél érdekesebb mellékküldetés.

Mafia 2 - sokak számára csalódás, mert valami GTA szerûséget vártak, holott sosem volt az. Igaz, hogy lehetett volna kicsit több, kicsit más, de ilyen karaktereket és életutat, történetet, ilyen szinten megvalósítva ritkán látni...

The Saboteur - GTA, a nácik által megszállt Francia országban. Jól kidolgozott karakterek, hangulatos a város, a mellékküldetések jobb történettel rendelkeznek, mint az ilyen jellegû játékokban szoktak.
Eddig ebben az évben szinte minden játék csalódás volt számomra. Egyik nagy név, a másik után bukott meg nálam. Egyik szarabb volt mint a másik.

Azért voltak jók is.

Elsõ hely Napoleon Total War. -sajnos nem vehettem meg, de szerintem karácsonyra meglepem vele magam, megérdemli hogy fizessek érte, jó játék ! Az év stratégiája, és talán az év játéka is.

Második hely :Settlers . Na, ez csak kicsit marad le a Napoleon mögött. Valami hihetetlenül jó érzés volt, ismét terelgetni a kis falucskánk életét, nézni ahogy a favágó fát vág, majd deszkát csinál belõle, majd a deszkát elcipeli egy harmadik...stb

Harmadik hely Assassin Creed 2. Az elsõ rész még fél óráig se bírta nálam , igaz a másodikat se játszottam végig, de nagyon tetszett. Így kell ezt, jó volt, élveztem.

Negyedik hely Alpha Protocoll , jókora meglepetést okozott, nem vártam tõle semmit, mégis jó lett!

Ötödik hely Bad Company 2, élvezetes háborús FPS. Olyan, amire régóta vártam. Ugyanis a CoD-ok nekem, nagyon nem élvezetesek.

Hatodik hely Singularity, -egyszer végigjátszottam, elég is volt, többször úgyse veszem elõ, de a felhozatalhoz képest, jó volt.

Hetediknek legyen a Dragon Age kiegészítõje

És ezzel ennyi. Nagy nehezen egész évre találtam hét címet, ami nagyjából jó volt. A többi? Vacak, legalábbis számomra.

Pluszban, itt a World of Tanks, amit nem soroltam be, hiszen még nincs kész, csak béta verzió van, de a Napoleon TW mellet, ez a játék az idei év gyõztese.

De nézzük akkor a neveket, amik buktak, -biztos lesz amit kifelejtettem-negatív lista:
Just Cause 2
Bioshock 2
Prince of Persia
Aliens vs Predator
az új C&C óriási bukás, hihetetlen szar!
új Star Wars
Transformers
Kane and Lynch
Medal of Honor
CoD
GTA-kiegészítõ
Starcraft
Valószínûleg bukik az új NFS is, ahogy elnézem, ez se fog nekem tetszeni.
Mafia 2
Mass Effect 2
Gothic
Metro
RUSE
Lost Planet2

Hát bizony ez elég szomorú. Nem tudom, velem van-e baj, vagy tényleg ennyi szar vagy jó esetben közepes játék jelent meg, amiket a sajtó meg a játékosok többsége nagyon felül értékelt?
Tényleg nem tudom, de az biztos, hogy a legtöbb idén megjelent játékon csak fintorogni tudtam. Én is változtam, de a játékok is.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

...idén 4 játékot vettem..<#nevetes1>
egyetértek..gyenge év volt, a vételekbõl is meglátszik, idén 3 game-t vettem, ez kb le is fedi az idei választékot - számomra:

- mass effect 2
- total war napoleon
- fallou new wegas
- metro 2033

esélyt kap még, vagy nem teszteltem még: drakensang , two worlds 2

a dragon age awakening sajnos számomra nem teljes értékû játék, hozzácsaphatták volna az eredetihez, bár nem keveslem az origins játékidejét sem
A Dragon Age az 2009-es 😊
_Atti_
Igaz az még 2009 decemberi de szerintem mostanság legjobb gta klón a Saboteur lett. A mafia 2 szvsz egy random gen városképet adott,nem volt ez alulhasználva így is dögunalom volt a missziók közötti vezetgetés.. egy két jellegzetes utcán kívül elég nagy nulla volt szerintem.Persze az elején a hóban remek benyomást keltett.

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

JethroHUN
<#worship>Mass Effect 2 | Assassin's Creed 2 | Dragon Age: Origins<#worship>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Hm, azt hiszem, h még a Divnity 2-t hozzáteszem a listámhoz. Nem rég kezdtem el játszani és habár vannak hiányosságai (azonban RPGk esetében elfogult tudok lenni 😄), nagyon tetszik.
Eddig :
1,Mass Effect 2
2, Bioshock 2
3, Fallout New Vegas
4, Starcraft 2
Nálam:
Fallout New Vegas és Assassins Creed 2 volt a legjobb idén!

Mafia 2 hatalmas csalódás, semmiben nem ad többet, mint a többi tucat sandbox. Nagyon nagy kimaradt lehetõségek, egy nagyon jól felépített világban... nagyon nagy kár érte... ezért ha rosszindulató vagyok 60 %, ha jó, akkor is csak 70 %!

Sokak által istenített Mass Effect 2 (jó játék, csak kevesebb a szabadság, mint az 1-ben) butítás az elsõ részhez képest így nálam nem lehet elsõ (1 db fegyver lootként/ küldetés, szégyen egy rpg-ben, de még egy akció rpg-ben is).

RPG fronton: 1. Fallout New Vegas, 2. Drakensang: The River of Time-nak megelõlegezem a jó szereplést, Two Worlds 2-nek is megelõlegezem, Mass effect ezeken belül is csak a 4. lehet

TPS: király pc-n az Assassins Creed 2 lett, a királynõ a Darksiders

Amnesiat nem próbáltam, de 73%-nál többet ér, abból ítélve, amiket olvastam!

Indie-bõl a Shank az egy üdítõ színfolt volt számomra.

FPS-ek mûfaja PC-n pedig az idén nagyon gyengélkedõben volt, számomra semmi érdemleges nem volt! Még a Bioshock 2-ben van összes reményem, még nem próbáltam, de hamarosan fogom!

Ugyanez volt stratégiai fronton számomra semmi újdonság, semmi jó nem érkezett. Majd jövõ márciusban a Shogun 2!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

jetblack
Az összes játék megvan eredetibe kivéve a wow de az soha se lesz meg <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

jetblack
Nálam a StarCraft II: Wings of Liberty az év játéka mondjuk ebben elfogult vagyok mert Blizzard buzi vagyok <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU

zorrobomber
Ez már jó ideje így van, minden év a folytatások éve 😊

zorrobomber
Ühh, ez a gamekapocs lista mekkora egy fail már...
Pl. Mafia 2 60%?? Nem volt nagy durranás, de azért közel volt hozzá
Fallout New Vegas 90%?? Jó-jó de mégiscsak egy picit bugos újrahasznosított cím.
Amnesia 73%??
És most csak a nagy böszmeségeket írtam mert azért nyilván létezhet szubjektivitás az újságírásban is, ezt el kell fogadni.

gfreak
hmm...szinte mindenbol a masodik resz jott ki az iden 😄DD a folytatasok eve! 😉

Racism is a weapon of mass destruction!

NIER😊

level 18 playstation gamer.

mass effect 2,biofos 2

Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W

MerlinW
Továbbá:

RPG: Fallout NV, Drakensang TRoT, Divinty 2
Kaland: Broken Sword Director's Cut, Lost Horizon, Monkey Island 2 Special
"Indie": pedig Deathspank, Shank, Braid, The Ball, Alien Swarm, Blade Kitten
Szimulátor: Ferrari Virtual Academy
Akció: Bioshock 2, Singularity

[merlinw.org]

MerlinW
Sovány év volt, határozottan a Mass Effect 2 viszi a prímet.

[merlinw.org]

bosco05
farmville 3d? 😄
palinho96
F1 2010 vagy CoD:B.O.

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)

Rage47
Colt17
Mafia 2, M&B Warband

Nálam az év játéka a Mass Effect 2.

Asus M5A97 Evo, AMD FX8150 3,6 GHZ, 2X4 GB Kingston Hyper 1600 MHz CL9, Radeon R9-280X, 256GB Samsung SSD, 2x500 GB HDD, Asus VE247H Led

grebber
Bannernak ?

Next PC upgrade: 2022

Starcraf2. Maga a játék kitûnõ. Élveszetes multi, amivel még 5-6-7.. év múlva is játszani fogok. Remek tornák és kupák, minden nap van közvetítés profi kommentárotokkal, játékosokkal.
89
+1
Eszméletlen hangulata van

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Muttley
Luke, ismeeeerd meeeeg az erõõõõ Stalker complete2009 oldalááát 😉

Just do it :)

bosco05
Az egyetlen játék ami nálam a mai napig 100%-os az a Half Life 2 😊
Tinman, és Jakuz001nek üzenem, hogy FAIL!!
Ha már csak úgy be akartok nyögni valamit egy topikba, akkor legalább ellõtte tanulmányozzátok át a topik címének a lényegét.<#rolleyes>

"Mindenki az emberiséget akarja megváltoztatni, nem önmagát."

Jakuza001
Pasziansz

Tinman
Minesweeper.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

nearo
Mount&Blade Warband? Senki? Tény, hogy egy bughalom volt, amikor kijött, de tolják hozzá patch-eket folyamatosan, és egyre jobb véleményeket olvasok róla.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

n3whous3
takarodj

púúúúú

Mr_no_NaMe
Félreértés ne essék, szeretem a stratégiai játékokat mint mûfajt, de nagyon szúrta az oldalam, hogy ezt a játékot még az a csap is isteníti, amibõl kifolyik. Egyszerûen ennyi. Akinek beletapostam a lelkébe attól elnézést kérek, de ezt most ki kellett engedni.

(amúgy amikor az értékeléseket írtam, akkor nem ezekrõl az értékelésekrõl beszéltem, hanem oldalaknak a listáiról)
1. Sokan nagyon kötõdnek érzelmileg a Blizzardhoz, ezért sokszor felértékelik a termékeit.
2. Sokak számára rendkívül szép emlékek kötõdnek az elsõ részhez.
3. És ez a legfontosabb: az, hogy ki szerint mi a legjobb egy szubjektív lista, az illetõnek ez a véleménye. Nem vagyunk iránymutató sajtótermék, szóval simán bejátszhatnak olyan pontok, mint az iménti kettõ, sõt, akár az is, hogy ezt vette meg valaki eredetiben vagy én nem tudom még micsoda.

Amúgy számomra is némileg csalódás volt. Félreértés ne essék, abszolút remek játék, de ahhoz képest, amit vártam kevés lett.

A 100%os értékelés ellen az imént nem azért szólaltam fel, mert a Starcraft 2 kapta, hanem úgy eleve szerintem nonszensz 100%ot adni egy játéknak, esetleg 10-20 évente valami nagyon kivételes darabnak, de az meg inkább lehetett volna a Starcraft 1. Bár akkoriban még nem volt ekkora hype a Blizzard körül úgyhogy az csak erõs közepes értékeléseket kapott.

Ha viszont a mondadód lényege nem a starcraft elle szólt, hanem a stratégiai játékok ellen, akkor szégyelld Magad! 😛
Mr_no_NaMe
Tényleg, kötekedés nélkül szeretnék egy kérdést feltenni, ami régóta fúrja az oldalam:

Sartcraft II: miért elsõ, miért top10bõl elsõ, miért az univerzum elsõ játéka, miért alfa és az omega, amikor csak egy sima stratégiai játék egy hírneves blizz game folytatása. Miért isteníti mindenki ennyire, amikor csak egy sima stratégiai játék? Közelsem annyira jó, hogy mûfajtól független értékelésekben vigye az elsõ helyet rengeteg listán
Fpocok
Sajnos az én jelöltem nagyon rossz helyzetben van, mivel év elején jött ki. Ha mostanában jönne ki, nem lenne gond. Viszont ÉN EMLÉKSZEM ARRA, hogy már akkor megjósoltam, hogy nálam ez az év játéka: MASS EFFECT 2

Parasite Eve 2, best game EVER!

kifli
Évvégén szoktak kiadni egy packot the pirate bay-en, amiben az adott év 10 legtöbbet letöltött játéka van, az mérvadó nem 😄
sapkafej
szempont hogy lehet-e "lopni" hozzá a játékot? itt szálltam ki. amúgy is mondtam már, hogy nem érdekel ez az önigazolás szagú pc vs konzol vita, unalmas

György

Nem is nagyon van mar PC only sztem. Mivel nem tat semeddig se atportolni a cuccost, nyilvan probalnak a legtobb platformon kiadi vmit.

bosco05
BFBC2
Zinaj
egyertelmu hogy a Black Ops<#gun>

i7 azt szevasztok :P

Gerypapa 95
egyértelmû hogy a warcraft 2

Mass Effect 2 meg most ez a COD Black Ops de mondjuk engem annyira nem érdekelnek ezek a pár napos SP játékok.Csakis mmo...

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Ahhoz képest, mekkora fikatengert kaptak a konzolosok nem sok pc only cím szerepelt eddig.

Szóval részemrõl csakazértis Civilization 5!

n3whous3
ték

púúúúú

Na máris eszembe jutott egy játék, amit kifelejtettem. Ez pedig a Nehrim, ami egy Oblivion mod, de tulajdonképpen egy önálló játék, egy másik világban, külön történettel és átalakított skill, illetve craft rendszerrel. Nekem sokkal jobban bejött, mint az Oblivion.
Habár a történet minõségében meg sem közelíti az elsõ részt, de ettõl függetlenül számomra a Mass Effect 2 az év játéka.
Amik még nagyon tetszettek:
Assassin's Creed 2 - kiküszöbölték az elsõ rész monotonitását
Darksiders - PC gamer lévén ritkán van alkalmam hack 'n' slash játékokat játszani, így nagyon élveztem ez
Fallout NV - sokkal hangulatosabb, mint a 3. rész
Lara Croft GOL - az elsõ játék, amit az öcsémmel co-opban játszottam és jókat szórakoztunk rajta
Mafia 2 - mondjon bárki bármit, sztem nagyon hangulatos lett és számomra hozta az 1. rész színvonalát
Metro 2033 - elég optimizálatlan lett, de a hangulat kárpótol mindenért
Shank - hangulatos co-op, régi NES-es beat 'em up-os emlékeket hozott elõ
Singularity - több lehetõséget is ki lehetett volna hozni a TDM-bõl, de ettõl függetlenül tetszett

Sztem nem írtam le mindet, amit kihagytam, azt késõbb leírom még.

Év csalódása: Splinter Cell: Conviction - imádom a sorozatot és azzal, h "fogyaszthatóbbá" akarták tenni ezt a részt az akciósítással, elvesztette azt a hangulatot, amit a korábbi részekben szerettem