198
A 2010 év legjobb játéka
  • bosco05 #158
    Igen biztosan. Butább, primitívebb, viszont szebb játékokra számítok :)
  • Reg5
    Mi az az LP2?
  • Prince23
    Év FPS játéka: sztem egyértelműen a CODBO (leszámítva a multis bugokat)

Év lag játéka: ez is egyértelmű hogy melyik játék

ÉV rts: Napoleon TW

Év pc-s portja: LP2, Darksiders

Év sandbox játéka: Mafia 2

Év meglepetés játéka: MoH SP

Év multis csalódása: MoH MP

Év Coop lopakodós játéka: Conviction (bár a CT még mindig sokkal jobb)
  • Line
    Nem baj, 2011 durva lesz!
  • obe
    köszi, megvan mindkettö külön - külön, csak jeleztem hogy az orginshoz viszonyitva nem tartom teljes ertekünek...csak ennyi:)...meg ugye az alapjätek 2009-es
  • bosco05 #153
    "Hát bizony ez elég szomorú. Nem tudom, velem van-e baj, vagy tényleg ennyi szar vagy jó esetben közepes játék jelent meg, amiket a sajtó meg a játékosok többsége nagyon felül értékelt?
    Tényleg nem tudom, de az biztos, hogy a legtöbb idén megjelent játékon csak fintorogni tudtam. Én is változtam, de a játékok is."

Nem veled van a baj. A mai játékokat úgy írják meg, hogy egy ötéves is végig tudja vinni a legnehezebb szinten. Vegyük az FPS-t egy picit szemügyre. Ha pl a Call Of Duty sorozatot nézzük, messze az első részhez kell a leginkább tudni játszani (multiban), onnantól folyamatosan egyszerűsítettek rajta és mára már annyira primitív, hogy az valami eszméletlen. 3 gomb lenyomásával mindent tudsz, a fegyver nem ránt stb... Nem tudom miért jó, hogy mindent leegyszerűsítünk. Korábban volt tudásbéli különbség játékosok között Cod-ban is, de mára szinte semmi, hisz a játék teljesen úgy lett megírva, hogy mindenkinek legyen sikerélménye, pedig az élet nem ilyen... Régen is voltak olyan játékosok akik 1/20-as stattal csont utolsók voltak, de érdekes módon nem léptek ki vagy törölték le a játékot, hanem szórakoztak. Ha ma valakit kétszer lelőnek csíterezik őrjöng és kilép a játékból... Ide jutottunk. Szép grafikával eladni a sok sok gagyi szart. Minden névből csinálnak 60 folytatást, akármilyen szar is csak legyen, mert a sok hülye veszi mint a cukrot. Ameddig az emberek többsége igénytelen módon elégedett az ilyen agyonhájpolt szarokkal, addig nem is lesz minőségbeli előrelépés. Marad játéknak a Cod1, a HL2, az RBR és a régebbi becsülettel megírt darabok.
  • Encore
    Ez van akkor, ha az embernek nincs ideje megjelenéskor tolni egy játékot, hanem csak hónapokkal később. Meg voltam győződve, hogy ez idén év elején jelent meg. Mondjuk utána nézhettem volna, de annyira biztos voltam benne. :)
  • ratgab
    Bukó listával egyetértek, kivéve a Bioshock 2-t(még nem próbáltam, láttatlanban meg nem ítélkezem) és a Mass Effect 2 se hozta ugyan az 1 színvonalát, de azért bőven jó volt egynek szerintem!

A kedvenc listádból: Ass. Creed 2-vel egyetértek, jó lett szerintem is az Alpha Protocol a többi nekem felejtős!
  • ratgab
    Akkor neked javaslom a Dragon AGe Ultimate Edition-t: Angliából rendelhető és mindent tartalmaz: Dragon AGe Origins alap játék+ Dragon AGe Awakening kiegészítő+ 7 db megjelent DLC! Mindez átszámolva postával együtt 6500-7000 Ft-ért.

Magyarországon valami elmebeteg ötlettől fogva nem forgalmazzák, nem kapható!
  • ratgab
    UGyanaz a problémám, mint Encore hsz-e esetében, Saboteur az 2009-es egyébként meg ismételten mondom, hogy teljesen egyetértek, nekem is az egyik kedvencem!
  • ratgab
    The Saboteur: Teljes mértékben egyetértek, csak az a bökkenő, hogy az 2009-es!
  • Encore
    Fallout New Vegas - Igazi RPG, hangulat, kaland, karakterek, felfedeznivaló, sok sok óra játék, újrajátszhatósági faktor, tonnányi érdekesebbnél érdekesebb mellékküldetés.

Mafia 2 - sokak számára csalódás, mert valami GTA szerűséget vártak, holott sosem volt az. Igaz, hogy lehetett volna kicsit több, kicsit más, de ilyen karaktereket és életutat, történetet, ilyen szinten megvalósítva ritkán látni...

The Saboteur - GTA, a nácik által megszállt Francia országban. Jól kidolgozott karakterek, hangulatos a város, a mellékküldetések jobb történettel rendelkeznek, mint az ilyen jellegű játékokban szoktak.
  • TDantes
    Eddig ebben az évben szinte minden játék csalódás volt számomra. Egyik nagy név, a másik után bukott meg nálam. Egyik szarabb volt mint a másik.

Azért voltak jók is.

Első hely Napoleon Total War. -sajnos nem vehettem meg, de szerintem karácsonyra meglepem vele magam, megérdemli hogy fizessek érte, jó játék ! Az év stratégiája, és talán az év játéka is.

Második hely :Settlers . Na, ez csak kicsit marad le a Napoleon mögött. Valami hihetetlenül jó érzés volt, ismét terelgetni a kis falucskánk életét, nézni ahogy a favágó fát vág, majd deszkát csinál belőle, majd a deszkát elcipeli egy harmadik...stb

Harmadik hely Assassin Creed 2. Az első rész még fél óráig se bírta nálam , igaz a másodikat se játszottam végig, de nagyon tetszett. Így kell ezt, jó volt, élveztem.

Negyedik hely Alpha Protocoll , jókora meglepetést okozott, nem vártam tőle semmit, mégis jó lett!

Ötödik hely Bad Company 2, élvezetes háborús FPS. Olyan, amire régóta vártam. Ugyanis a CoD-ok nekem, nagyon nem élvezetesek.

Hatodik hely Singularity, -egyszer végigjátszottam, elég is volt, többször úgyse veszem elő, de a felhozatalhoz képest, jó volt.

Hetediknek legyen a Dragon Age kiegészítője

És ezzel ennyi. Nagy nehezen egész évre találtam hét címet, ami nagyjából jó volt. A többi? Vacak, legalábbis számomra.

Pluszban, itt a World of Tanks, amit nem soroltam be, hiszen még nincs kész, csak béta verzió van, de a Napoleon TW mellet, ez a játék az idei év győztese.

De nézzük akkor a neveket, amik buktak, -biztos lesz amit kifelejtettem-negatív lista:
    Just Cause 2
    Bioshock 2
    Prince of Persia
    Aliens vs Predator
    az új C&C óriási bukás, hihetetlen szar!
    új Star Wars
    Transformers
    Kane and Lynch
    Medal of Honor
    CoD
    GTA-kiegészítő
    Starcraft
    Valószínűleg bukik az új NFS is, ahogy elnézem, ez se fog nekem tetszeni.
    Mafia 2
    Mass Effect 2
    Gothic
    Metro
    RUSE
    Lost Planet2

Hát bizony ez elég szomorú. Nem tudom, velem van-e baj, vagy tényleg ennyi szar vagy jó esetben közepes játék jelent meg, amiket a sajtó meg a játékosok többsége nagyon felül értékelt?
    Tényleg nem tudom, de az biztos, hogy a legtöbb idén megjelent játékon csak fintorogni tudtam. Én is változtam, de a játékok is.
  • obe
    ...idén 4 játékot vettem..
  • obe
    egyetértek..gyenge év volt, a vételekből is meglátszik, idén 3 game-t vettem, ez kb le is fedi az idei választékot - számomra:

- mass effect 2
    - total war napoleon
    - fallou new wegas
    - metro 2033

esélyt kap még, vagy nem teszteltem még: drakensang , two worlds 2

a dragon age awakening sajnos számomra nem teljes értékű játék, hozzácsaphatták volna az eredetihez, bár nem keveslem az origins játékidejét sem
  • Evoluti0N
    A Dragon Age az 2009-es :)
  • _Atti_
    Igaz az még 2009 decemberi de szerintem mostanság legjobb gta klón a Saboteur lett. A mafia 2 szvsz egy random gen városképet adott,nem volt ez alulhasználva így is dögunalom volt a missziók közötti vezetgetés.. egy két jellegzetes utcán kívül elég nagy nulla volt szerintem.Persze az elején a hóban remek benyomást keltett.
  • JethroHUN
    Mass Effect 2 | Assassin's Creed 2 | Dragon Age: Origins
  • Evoluti0N
    Hm, azt hiszem, h még a Divnity 2-t hozzáteszem a listámhoz. Nem rég kezdtem el játszani és habár vannak hiányosságai (azonban RPGk esetében elfogult tudok lenni :D), nagyon tetszik.
  • Swarczi
    Eddig :
    1,Mass Effect 2
    2, Bioshock 2
    3, Fallout New Vegas
    4, Starcraft 2
  • ratgab
    Nálam:
    Fallout New Vegas és Assassins Creed 2 volt a legjobb idén!

Mafia 2 hatalmas csalódás, semmiben nem ad többet, mint a többi tucat sandbox. Nagyon nagy kimaradt lehetőségek, egy nagyon jól felépített világban... nagyon nagy kár érte... ezért ha rosszindulató vagyok 60 %, ha jó, akkor is csak 70 %!

Sokak által istenített Mass Effect 2 (jó játék, csak kevesebb a szabadság, mint az 1-ben) butítás az első részhez képest így nálam nem lehet első (1 db fegyver lootként/ küldetés, szégyen egy rpg-ben, de még egy akció rpg-ben is).

RPG fronton: 1. Fallout New Vegas, 2. Drakensang: The River of Time-nak megelőlegezem a jó szereplést, Two Worlds 2-nek is megelőlegezem, Mass effect ezeken belül is csak a 4. lehet

TPS: király pc-n az Assassins Creed 2 lett, a királynő a Darksiders

Amnesiat nem próbáltam, de 73%-nál többet ér, abból ítélve, amiket olvastam!

Indie-ből a Shank az egy üdítő színfolt volt számomra.

FPS-ek műfaja PC-n pedig az idén nagyon gyengélkedőben volt, számomra semmi érdemleges nem volt! Még a Bioshock 2-ben van összes reményem, még nem próbáltam, de hamarosan fogom!

Ugyanez volt stratégiai fronton számomra semmi újdonság, semmi jó nem érkezett. Majd jövő márciusban a Shogun 2!
  • jetblack
    Az összes játék megvan eredetibe kivéve a wow de az soha se lesz meg
  • jetblack
    Nálam a StarCraft II: Wings of Liberty az év játéka mondjuk ebben elfogult vagyok mert Blizzard buzi vagyok
  • zorrobomber
    Ez már jó ideje így van, minden év a folytatások éve :)
  • zorrobomber
    Ühh, ez a gamekapocs lista mekkora egy fail már...
    Pl. Mafia 2 60%?? Nem volt nagy durranás, de azért közel volt hozzá
    Fallout New Vegas 90%?? Jó-jó de mégiscsak egy picit bugos újrahasznosított cím.
    Amnesia 73%??
    És most csak a nagy böszmeségeket írtam mert azért nyilván létezhet szubjektivitás az újságírásban is, ezt el kell fogadni.

• gfreak
    hmm...szinte mindenbol a masodik resz jott ki az iden :DDD a folytatasok eve! ;)
  • buggyant
    NIER:)
  • mans
    mass effect 2,biofos 2
  • MerlinW
    Továbbá:

RPG: Fallout NV, Drakensang TRoT, Divinty 2
    Kaland: Broken Sword Director's Cut, Lost Horizon, Monkey Island 2 Special
    "Indie": pedig Deathspank, Shank, Braid, The Ball, Alien Swarm, Blade Kitten
    Szimulátor: Ferrari Virtual Academy
    Akció: Bioshock 2, Singularity
  • MerlinW
    Sovány év volt, határozottan a Mass Effect 2 viszi a prímet.
  • bosco05 #128
    farmville 3d? :D
  • palinho96
    F1 2010 vagy CoD:B.O.
  • Rage47
  • Colt17
    Mafia 2, M&B Warband
  • zsotesz
    Nálam az év játéka a Mass Effect 2.
  • grebber
    Bannernak ?

• NovaTerra
    Starcraf2. Maga a játék kitűnő. Élveszetes multi, amivel még 5-6-7.. év múlva is játszani fogok. Remek tornák és kupák, minden nap van közvetítés profi kommentárotokkal, játékosokkal.
  • 89
    +1
    Eszméletlen hangulata van
  • Muttley
    Luke, ismeeeerd meeeeg az erőőőő Stalker complete2009 oldalááát ;)
  • bosco05 #119
    Az egyetlen játék ami nálam a mai napig 100%-os az a Half Life 2 :)