24
-
hangulati #24 ez jo. biztos azt tette, amirol itt irsz. azert egy vegleges kitiltast megerne a hozzaszolasod. szanalmas bunko vagy. -
hangulati #23 ugy tudom, az ember, es mas allatfajtak embrioinak, sot ujszulott, valamint novekedesben levo egyedeinek testaranyai is jelentosen elternek a felnott peldanyokeitol. javitsatok ki, ha nem igy van. -
#22 Mit várunk egy fickótól akinek a neve Robert "Reisz" :D Tuti "Reisz"olt egyet a felfedezésre:) nemde?????
-
#21 lol :D -
#20 mennyivel hangulatosabb lenne egy természet film nem?:D
ahogy egy csapat allosaurus épp vadászik:D
-
servell #19 'Brontosauros' tényleg nem létezett de Brontosaurus igen. Abban igazad van, hogy ez a régebbi neve az Apatosaurusnak. -
TomecK #18 Engem az nem zavar, hogy kihaltak, mert tényleg nem élhetnénk most mi. Dé kérem kérem csináljanak már Jurassic Parkot, és lehessen menni T-Rex simogatóba. A mai technikával oldják már meg valahogy bazegh !!! -
#17 A Rontószaurusz, meg a Bontószaurusz. -
halgatyó #16 A második linkhez: ha így haladunk tényleg eltűnik a fajok egynegyede -
#15 Akkor most nem fórumozhatnál. -
#14 azért kár h ezek nem maradtak fenn.
-
Rotyoka #13 műtrágyát :D -
matatom #12 @T0nk: "...szárazföld lakó gerincesek." A halak szerintem igen ritkán szárazföld lakók. -
Alfa Of NS #11 Nem lettem volna ezeknek a dinóknak a helyében, amikor hánynak -
T0nk #10 "A megkövült tojások tanulmányozásából a Robert Reisz professzor vezette csapat kiderítette, hogy a szóban forgó embriók a valaha talált legrégebbi szárazföld lakó gerincesek."
Gerincesek? Már a halaknak, és a belőlük kialakuló kétéltűeknek is van gerince... A dinók már egy következő állomás, szóval itt valami fogalmazásgátló van. -
#9 A kepen novenyevok lathatok.
Ami igazan csipett, az a T-rex. ;)
-
#8 Biztos fájt annak akit ezek megharaptak. -
gulyasandras #7 offocska:
Alakváltó dinoszauruszok
Egyes dinók koponyája olyan képlékeny volt, hogy az öregedés során többszörös alakváltozáson ment keresztül. A különböző koponyaformák annyira megtévesztették a tudósokat, hogy külön fajba tartozónak vélték a különböző korú egyedeket.
link
ez is érdekes -
csimmasz #6 Gondolom a fészek körül talált felnőtt egyedek,esetleg tojás sajátosságok alapján. -
gombabácsi #5 egy 2 centis koponyadarabból is tudnak embercsontvázat kitalálni :) -
halgatyó #4 Ha a tojásból majdnem kikelt állapotban talált kis dinó nem is hasonlított a feltételezett felnőttkori formájához, akkor honnan tudják, hogy a két állat ugyanannak a fajnak a különböző korú egyede?
Ha mondjuk 100millió év múlva találnak egymás mellett egy macska és egy emberi csontvázat, akkor is megállapítják majd, hogy hűűű hűűűű ez a régi állat mekkorát változott felnőtté válása során... nahááát nahááát -
Gilgamesh #3 NEXUS6:
less ide, ezek mekkorák! :) -
W B #2 Brontosauros nem létezett. Amire gondolnak azaz Apatosaurus...
Amúgy meg mit ettek? növényt
csak több volt az oxigén akkoriban. -
#1 "Az embriók feje is aránytalanul nagy volt, ez azonban a test többi részéhez képest a fejlődés további szakaszaihoz képest jóval kevésbé nőhetett, a felnőtt Massospondylusok, melyek hossza elérte az 5 métert is, ..."
Vazze, mit ettek ezek, hogy ekkorára nőttek!?