27
-
Papichulo #27 "De mondok neked egy példát... az első magas szintű nyelvek vajon hogy keletkeztek? jaaaa gépi kódban írták. Mégsem kezdték el basicban megírni a pascalt amiben a c-t és amiben a c++-t és így tovább, mert okos emberek csinálják nem olyanok mint pl te :)"
Az az eros kulonbseg, hogy ezek mind forditok es mindegyik gepi kodra fordit. Tehat a te ertelmezesed szerint ez mind native code. Ugyhogy gratulalok, ahogy magadnak mondtal ellent.
Ki sem terek most olyanokra, hogy VM kornyezetben nem lehet teljesitmeny vagy eroforraskritikus alkalmazasokat irni. Leforditva szamodra: ugyanazon a hardware-en egy modern FPS jatek mindig is jobb es szebb lesz ha native megirjak arra kornyezetre, mintha egy VM-en keresztul futna, mely extra eroforrasokat von el a rendszertol.
ps: Az meg honnan jon, hogy en Apple fan vagyok (mert ugy a fan szora te sem tudsz magyar kifejezest, ezert hasznalod az angolt->double standard)? En csak tenyeket irok le. Amugy most openAT oprendszerre fejlesztek ARM processzorra, windows kornyezetben, melyekhez semmi koze sincs az Apple-nek. Jobban kedvelem az OSX-t es szivesebben hasznalom, mint a windows-t, de nem vagyok elfogult, ellentetben veled, aki minden egyes alkalmat megragad, hogy irrelevans modon, odabofogjon valami frocsogest. Ennyit az en "fan"-sagomrol es a te megszallottsagodrol.
ps2: "előveszel egy angol szótárt". A rossz hir szamodra, hogy nekem ehhez nem kell elovennem a szotart. Mivel az elmult 10 ev legnagyobb reszet Amerikaban toltottem, ezert tobbet hasznaltam az angolt meg a spanyolt, mint a magyart, mialtal bizonyos kifejezeseknek nem ismerem a magyar analogiajat es kedvem sincs gondolkoznom rajta. Ha szamodra ez ennyire megterhelo, megkerlek elore is, hogy ne olvasd es ne reagalj a hozzaszolasaimra. Idot sporolnal meg mindkettonknek. Koszonom...
ps3: Te ugyan magyarul irsz, de hibaktol hemzsegoen. Nekem lenne ra mentsegem, mi a tied? Pl: "Értelem szerűen" = "ertelemszeru", "magas szintű" = "magasszintu", "hogy" ele vesszo, mondat mindig nagybetuvel, stb... Nem, nem vagyok grammar nazi, de aki ennyire lokalpatriota, hogy meg az angol szavakon is kiakad, annak illene legalabb az altala tisztelt nyelvet tokeletesen beszelnie. -
sanyicks #26 MUHHHAHAHA "Tanultal egy uj szot es azt ismetelgeted?" ha jól emlékszem pont te szoktad azt csinálni, hogy előveszel egy angol szótárt, és jó sok angol szót helyettesítesz a magyar mondatokba, gyakran ismételve, hogy szakmaibbnak tűnjenek a marhaságaid :)) -
sanyicks #25 Értelem szerűen csak egy vm kell. Csak az olyan idióták tudnak ilyen marhaságot kitalálni hogy vm-ben vm mint te és a többi epl fan, mert ti nem vagytok értelem szerűek :)...
De mondok neked egy példát... az első magas szintű nyelvek vajon hogy keletkeztek? jaaaa gépi kódban írták. Mégsem kezdték el basicban megírni a pascalt amiben a c-t és amiben a c++-t és így tovább, mert okos emberek csinálják nem olyanok mint pl te :)
Hülye m$ is külön vm-et írt a c#-hoz, ahelyett hogy java vm-ben futtatta volna... kár hogy nem kérdeztek meg téged :DD (vagy szerencsére) -
lenox01 #24 Na te csak ne dumálj aki widgetet akar rakni egy unreal engine-be. :) -
lenox01 #23 Ti még nem ismeritek a végtelen lehőségek fogalmát. VM a VM-ben, az aztán az igazi. Aztán a következő meg az előző VM-jében és így tovább. Nem kell leragadni a mánál :D -
Papichulo #22 Honnan vesznek emberek ekkora baromsagokat, mint te? Tenyleg hihetetlen...
Tojas es tyuk problema: A VM-et miben fogjak megirni? Az egy regebbi VM-ben fog futni? :) -
sanyicks #21 hát ilyen nem fog megtörténni, ugyanis a jővő a jit, a natív nyelv meg a múlt ;) -
Ulkesh #20 Az operációs rendszer feladata az alkalmazások futtatása, az erőforrások menedzselése és kiosztása, perifériák kezelése stb.
Vagyis igen, a te felfogási szintedre leegyszerűsítve, az a dolga, hogy alkalmazásokat tudjál elindítani. Apró gond, hogy mindegyik OS-nek ez a feladata :D az, hogy most ez egy Unreal engine-se FPS játék, vagy egy idióta widget, nem igazán jelentős.
Szóval mielőtt szakmai témában beböfögnél egy fórumra, lehet, hogy el kéne pár szakmai témájú oldalt, ne adj isten könyvet is olvasnod és akkor egyrészt okosabb lennél, másrészt nem nevettetnéd ki magad.
(Az Androidra meg majd akkor térjünk vissza, ha az alkalmazások nem egy java VM-en keresztül fognak futni, meg JIT compilerrel bohóckodva, hanem natívan.) -
kecskeszeme #19 Most tényleg telefonokon veszekedtek? Szánalmas...
(Ideális esetben most jól összefogtok ellenem és elül az agyatlan vitátok. :P) -
Papichulo #18 "De csak részben sikerült mert apple féle zárt gondolkodásmódod van[...]"
Ha te mondod?! Orulok, hogy ennyire jol ismersz. Hol talalkoztunk?
"[...]ezért a poén nem esett le neked."
Tenyleg nem ertem a poent. Legyszives vilagosits fel ezzel kapcsolatban (is)! -
lenox01 #17 Bocsánat az ismétlésért, de kénytelen voltam rá hogy eljusson a tudatodig :)
De csak részben sikerült mert apple féle zárt gondolkodásmódod van (öö azaz neked nincs mert steve mondja meg neked mit tegyél) ezért a poén nem esett le neked. -
Papichulo #16 Tanultal egy uj szot es azt ismetelgeted? Akarhanyszor is irod le, attol meg nem lesz igaz. Igazabol azt sem ertem, hogy mit akarsz mondani. Az inditott app-nak valamilyen rendszeren futni kell, a te mikrokozmoszodban milyen OS-en zajlik ez? A valosagban amin fut, az egy tovabbfejlesztett BSD, az OSX 10.4 egy valtozata. -
lenox01 #15 Igen csak a kettő között annyi a különbség hogy az androidnál a linuxon dolgoztak még egy kicsit, az iphone-nál meg csak csináltak egy applaunchert. -
Papichulo #14 A vitaba nem akarok belemenni, de szakmai szempontbol valo itelkezesedet elegge bearnyekolja, hogy meg azt sem tudod, hogy az iOS az ugyanugy *nix, alapu, mint az android. -
lenox01 #13 iOS? Ja azaz applauncher, megvan már :D -
sanyicks #12 szerintem meg az apple, és főleg az ios egy szar :) -
krajcsovszkig #11 Lehet (biztos) hogy most ki fogtok röhögni, de szerintem jelenleg, mint oprendszer a Symbian^3 a legjobb. OK, hogy elég ratyi a közösségi integrációja (bár már elég erőteljesen fejlesztik), az OVI shop meg még annál is és kevés az alkalmazás, de androiddal (meg szerintem az iOS-szal is, bár nem biztos) szemben gpu-val számoltatja a kezelőfelületét, sokkal kisebb a gépigénye, mint az androidnak, vagy a winmoknak, nagyon durván testreszabható és a multitask is náluk működik az egyik legjobban.
iOS-nak és WP7-nek is megvan a saját erőssége és célközönsége, egyik se rossz, bár az tény, hogy nem-smart oprendszerből is van, ami többet tud náluk, a smart oprendszereknek pedig mindegyike többet tud. -
levente68 #10 Akkor sajnálunk téged. -
levente68 #9 Android nem gyárt telefont. Az egy oprendszer. Nem tökéletes és nem is lesz az, de egyik sem, viszont nagyon fejlett, Linux alapú és amiről én beszámolhatok, a 2.1 remek. -
levente68 #8 Szerintem kár ezen röhögnöd, szakmai szemmel bizony úgy van, legfeljebb a vallásod tesz hályogot a szemedre. -
#7 A második készülék elég korrekt, kár hogy itthon nem lesz ilyen, sok jóbol kimarad egy európai ember. De sajnos ez van. Szeretem az androidot, jó készülékeket csinál de még van hova fejlődni. Kíváncsi vagyok milyen lesz majd az android 3.0. Abban remélem sok új dolog lesz... -
Tiro2 #6 Akkor te nem a kis zöld droidok táborába tartozól :D -
#5 854 x 480? Örülhetnek az Androidos fejlesztők... -
#4 "Ez lehetett az egyetlen egy okod hogy szarozd az Androidot hiszen az iOS és a WP7 még az android-hoz képest is csak gyerekjáték (nemhogy egy komolyabb rendszerhez képest), a Symbian meg alsó-közép kategóriás telókba-telókkal szállítódik :)"
ezen jót röhögtem,elvakultság FAIL. -
quentit #3 Lehet hogy az android egy szar (annyira azért nem) de rengeteg és egyre több program van rá, ellentétben a nála fejlettebb rendszerekkel (Maemo és webOS)
Ráadásul sok féle hardware van alá, van választék bőven. Ilyet se a nokia nem fog tudni biztosítani a meego-hoz, se a HP a webOS-hez... Mondjuk ha a meego sikeres lesz akkor talán elterjedhet annyira mint az android ha más gyártók is gyártanának hozzá telefont és tableteket de ezen azért meglepődnék.
Ez lehetett az egyetlen egy okod hogy szarozd az Androidot hiszen az iOS és a WP7 még az android-hoz képest is csak gyerekjáték (nemhogy egy komolyabb rendszerhez képest), a Symbian meg alsó-közép kategóriás telókba-telókkal szállítódik :) -
Major #2 Akkor vegyél kettőt :D -
Ferrer #1 És ha szerintem az Android egy szar? :)