13
-
sanyicks #13 hát én nem úgy vettem észre, amikor 1,8-ról 2,1ghz-ra húzott thoroughbred-b procim (athlon xp) simán vert egy 3 ghz-s northwoodot, és hát árban is volt különbség... az xp 12k volt akkoriban, a northwood meg 50k körül.
De a p4 akármilyen volt a konkurenciához képest, a lényeg hogy magasan legborzasztóbb ár/teljesítményt adták cpu történelemben. -
#12 Ez így nem teljesen pontos. A 800-as FSB-s P4-ek már gyorsabbak voltak a K7-eseknél.
-
FoodLFG #11 Még jó, hogy veri az atomot. amekkora szar az... :D
(mondjuk engem nem érint ez az alacsony fogyasztásos, tabletes, netbookos divatszegmens) -
#10 Neked nem mindegy? Akkor is intelt veszel, ha az AMD versenyképesebb. -
sanyicks #9 hát nézzük: k7 1999-ben jött aztán végig jobb volt 2003 ig, amikor kijött az athlon64 ami már durván jobb volt mint a konkurencia, és ez tartott 2006-ig a core2-ig, ami után is versenyképes maradt ár/teljesítményben, persze a vérpistikék megvesszük a legjobbat az ára nemérdekel kategóriájában nem, mert ott az ár nem tényező.
Tehát 10ből 6 évig tisztán jobb volt teljesítményben, és ha ésszerű vásárlást nézünk, és ár/teljesítményt 10-ből 10 évig :)
Amúgy igazad van :DD -
opeca #8 Kár, hogy 10 évenete egyszer jön ki az AMD versenyképes processzorokkal:) -
sanyicks #7 na szal ittvan
mobil i5-öt veri holott az amd alsóbb kategóriákba készül :)
bár annyira nem ahogy a videon látható, ugyanis kiugrasztotta a teszt az intelt a bokorból és kiadta mobilra is az asztali gpu driverét ami gyorsabb, mivel a mobilos eredetileg szándékosan lassítva volt az intel által (látszik megbecsülik a vásárlóikat...) -
sanyicks #6 pedig pentiumnak is ellenfele lesz, atom fogyasztással :D
plusz el lehet vele játszani is, persze nem max grafikán :) -
sanyicks #5 milyen pentium 2-ről beszélsz?
Az első amd apu-kon finomított phenom II alapú magok lesznek, fejlettebb technológiával, alacsony órajelen, és shader tömbök.
Aztán később ezekbe is bekerül a bulldozer mag.
x86 akkora teljesítményt ad amennyit most ad egy cpu. vegyesen vegyes feladatokra mindig gyorsabb lesz a gpu és cpu.
vótmár teszt, gpu veri az iont, cpu rész péppé az atomot. -
kvp #4 Jo bonyolult modon fogalmaztak meg, hogy egy lapra integraltak a cpu es a gpu magokat. Az intel is ezzel probalkozik. Az egyetlen elteres, hogy az amd pentium II-es felepitesu x86-os magokat es egyszeru simd-es magokat integral, tehat az egyszerubb design miatt egyszerubb feladata van. Ez az aszimmetrikus cpu/gpu modell egyebkent az amiga-k egyik jellemzoje volt, ezert tudjuk hogy mukodokepes, csak nehezebb ra jo szoftvert irni. Viszont egysegesitett memoriamodell lesz, aminek a hianya miatt halt ki a cell csalad, tehat legalabb a cell fejlesztok hibaibol tanultak. Erdekes, hogy a power csalad regebbi vektoregysegei pont ilyenek voltak mint amit most az amd tervez, tehat tudjuk, hogy bevalt technologiarol van szo.
Az intel gpu magnak (amd apu-nak hivja) is x86-osokat akar hasznalni, ez viszont csak bonyolitja a feladatukat, mert komplexebb rendszert kell osszehozniuk, bar az nagyobb teljesitmenyt adna. Az intel akkor jarna legjobban, ha hibrid core es atom rendszereket kezdene el gyartani, tehat x darab core mag es x*y darab simd-es atom mag lenne egy aramkorben. Egyebkent varjuk a teljesitmeny adatokat, akkor vegre rendesen ossze lehet majd oket hasonlitani. -
#3 oké, rájöttem h netbookba lesz. sorry. -
#2 Ezek tényleg most csinálnak a Pentiumoknak ellenfelet, vagy én tévedek? A kép alapján igazam van, és csak az utolsó bekezdésben van szó 4 magról. Világosítsatok fel kérlek! -
#1 Jónak ígérkezik.