A PC utáni korszakról vízionál Ray Ozzie
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagyis nem kell(nem szükséges) programozónak lenni ahhoz, hogy hasznos, új dolgokat alkothassunk.
"Csak a sok barom el akarja hitetni velunk, hogy vegyunk ujat, mert mar mindenkinek van PC-je, es nem cserlik az emberek, mert nincs akkora fejlodes mint regen."
Szerintem is még jó ideig lesznek pc-k...
A másik amit ír a Felhõ -alkalmazások, ha jól tudom az hasonló a google -egyes szolgáltatásaihoz, mint pl a szövegszerkesztõ, stb. Na már most én ezeket a saját gépemen szeretném tudni nem egy "idegen" cég kezében. A közösségi oldalakról meg nem is beszélve.
Szerintem is még jó ideig lesznek pc-k...
A másik amit ír a Felhõ -alkalmazások, ha jól tudom az hasonló a google -egyes szolgáltatásaihoz, mint pl a szövegszerkesztõ, stb. Na már most én ezeket a saját gépemen szeretném tudni nem egy "idegen" cég kezében. A közösségi oldalakról meg nem is beszélve.
"Sokkal inkább képesek lesznek valamire, valakire figyelni, hallani, látni, érzéseket és mozdulatokat rögzíteni, illetve azokra reagálni, a jelenlétünket, a magasságot, a mélységet, a hõmérsékletet, a szívverésünket és az egészségi állapotunkat érzékelni."
Egy hologramos rendszer klassz lenne, mint pl Atlantisz könyvtára. (SG:A)
Egy hologramos rendszer klassz lenne, mint pl Atlantisz könyvtára. (SG:A)
Naja. Ma már az angol szótár használata helyett mindig az az 1. kérdés: "vammá magyarosítás?"
Az elsõ lépés a jövõbe vezetõ úton mindenképpen az álmodás.
Ez Orsos Viktortól lopta a "merjünk nagyot álmodni" szlogent! ^^
Ez Orsos Viktortól lopta a "merjünk nagyot álmodni" szlogent! ^^
Valaki nagyon szeretné, ha az autonóm, és általam birtokolt, használt és ellenõrzött PC helyett valami általam befolyásolhatatlan, mások által kézbentartott eszközt használnék.
Hát erre csak azt mondom: LÓF****T!!!!!!!!
Ha rajtam múlik, akkor nem lesz PC utáni világ.
Ray Ozzie nélküli világot viszont gond nélkül el tudok képzelni.
Menjen el programmozni, vagy lapátolni, vagy amit akar
Hát erre csak azt mondom: LÓF****T!!!!!!!!
Ha rajtam múlik, akkor nem lesz PC utáni világ.
Ray Ozzie nélküli világot viszont gond nélkül el tudok képzelni.
Menjen el programmozni, vagy lapátolni, vagy amit akar
Egyre gyakrabban olvasok errõl a PC nélküli világról, de ez egyre reklámszagúbb!
Mintha valami más, a PC-nél sokkal ócskább, de valaki által DIVATbahozott szart akarnának rám erõltetni.
Én csak azt látom, hogy amire szükségem van, azt a PC tudja, és nem a mikroszkópikus gombokkal és képernyõvel felszerelt, mobiltelefon-szerû ócska szar!
Mintha valami más, a PC-nél sokkal ócskább, de valaki által DIVATbahozott szart akarnának rám erõltetni.
Én csak azt látom, hogy amire szükségem van, azt a PC tudja, és nem a mikroszkópikus gombokkal és képernyõvel felszerelt, mobiltelefon-szerû ócska szar!
"Szerintem minél jobban leegyszerûsítik az IT eszközök használatát, a felhasználók is annál statikusabbak lesznek, mivel nem lesz érdekükben a gondolkozás, problémamegoldás."
Tévedés. Minél jobban egyszerûsödik egy IT eszköz használata, annál jobban tud a felhasználója a megoldandó feladatra koncentrálni (ami ugyebár a lényeg) ahelyett, hogy az eszközzel kûzdene. Lásd pl. számítógépgrafika: minél fejlettebb egy grafikai szoftver, annál egyszerûbb és intuitívabb a használata. Az elmúlt két évtizedben jól érzékelhetõ a CG-ben a szinvonal növekedés, mert olyan alkotók is képesek ma már számítógéppel alkotni, akik a húsz évvel ezelõtti technikával képtelenek lettek volna. Ezek az emberek ma nyugodtan koncentrálhatnak az alkotásra és nem kell matematikai algoritmusokban gondolkodniuk, mert a szoftver kellõen fejlett ahhoz, hogy elrejtse elõlük.
Tévedés. Minél jobban egyszerûsödik egy IT eszköz használata, annál jobban tud a felhasználója a megoldandó feladatra koncentrálni (ami ugyebár a lényeg) ahelyett, hogy az eszközzel kûzdene. Lásd pl. számítógépgrafika: minél fejlettebb egy grafikai szoftver, annál egyszerûbb és intuitívabb a használata. Az elmúlt két évtizedben jól érzékelhetõ a CG-ben a szinvonal növekedés, mert olyan alkotók is képesek ma már számítógéppel alkotni, akik a húsz évvel ezelõtti technikával képtelenek lettek volna. Ezek az emberek ma nyugodtan koncentrálhatnak az alkotásra és nem kell matematikai algoritmusokban gondolkodniuk, mert a szoftver kellõen fejlett ahhoz, hogy elrejtse elõlük.
"A kliens PC-k és szerverek világa tehát hamarosan leáldozik, mivel egyrészt túlzottan bonyolult és összetett,"
Vagy csak a fiatalabb generációk egyre butábbak és nem értik az összefüggéseket.
Szerintem minél jobban leegyszerûsítik az IT eszközök használatát, a felhasználók is annál statikusabbak lesznek, mivel nem lesz érdekükben a gondolkozás, problémamegoldás.
Vagy csak a fiatalabb generációk egyre butábbak és nem értik az összefüggéseket.
Szerintem minél jobban leegyszerûsítik az IT eszközök használatát, a felhasználók is annál statikusabbak lesznek, mivel nem lesz érdekükben a gondolkozás, problémamegoldás.
Ja, tehát platformfüggetlen lesz...
Aha, ehhez elõbb meg kell szüntetni a világgazdaságot, vagy pedig egyetlen egy cég monopóliumát kell kikiáltani az összes informatikai, kommunikációs eszközre.
Aha, ehhez elõbb meg kell szüntetni a világgazdaságot, vagy pedig egyetlen egy cég monopóliumát kell kikiáltani az összes informatikai, kommunikációs eszközre.
igen, pont ez az. Hogy a szolgáltatás a szerveren fut és az egyszerû kliensekkel kapcsolódsz rá.
nem. azt írja lesz egy szolgáltatás, ami a szerveren / felhõben fut majd és bármelyik eszközödön szolgál majd. legalábbis ha jól tippelek mire gondoltál.
Elég zavarosra sikerült ez a cikk. részemrõl 1 csillag.
Azt írja, hogy a kliens-szerver megoldásoknak nincs jövõje, pedig épp ez a közeljövõ. Az egész felhõnek ez a lényege.
Azt írja, hogy a kliens-szerver megoldásoknak nincs jövõje, pedig épp ez a közeljövõ. Az egész felhõnek ez a lényege.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Mindneki temeti a PC-t, de szerintem az emberek 99%-a ezt a cikket meg mindig PC-n (belertve a laptop-ot, nettop-ot, stb..) nezi. Mar nem azert, de nekem is van az otthoni Wii-mben bongeszo, a telefonomban is van Opera, de megis szeretem a cikkeket a PC-men nezni.
Miert? A valasz egyszeru: iranyitas. Ruhellem a Wii-s controllerrel meg a virtualis billentyuzettel beirni a web cimeket, ugyanez van a mobilomon is. Amig ezt nem oldjak meg, nekem ezek nem alternativak. Tudom, hogy a Wii-hez is lehet kotni vezetk nelkuli bill-t, de hova rakom? Olembe? Ne maar. Ott az asztal, jo kis szekkel, pont arra van.
Csak a sok barom el akarja hitetni velunk, hogy vegyunk ujat, mert mar mindenkinek van PC-je, es nem cserlik az emberek, mert nincs akkora fejlodes mint regen.
Miert? A valasz egyszeru: iranyitas. Ruhellem a Wii-s controllerrel meg a virtualis billentyuzettel beirni a web cimeket, ugyanez van a mobilomon is. Amig ezt nem oldjak meg, nekem ezek nem alternativak. Tudom, hogy a Wii-hez is lehet kotni vezetk nelkuli bill-t, de hova rakom? Olembe? Ne maar. Ott az asztal, jo kis szekkel, pont arra van.
Csak a sok barom el akarja hitetni velunk, hogy vegyunk ujat, mert mar mindenkinek van PC-je, es nem cserlik az emberek, mert nincs akkora fejlodes mint regen.
A PC utáni korszakról vízionált Ray Ozzie és nem látott semmit 😊 Mégis csak lehet valami abban az 2012-ben 😊
8088/4.77mhz processor, 128k RAM (Upgradeable to 256k), 5.25\" Floppy Drive (Full-Height), and a large 10-mb Full-Height Hard Disk Drive.