15
  • boond
    #15
    Vagyis nem kell(nem szükséges) programozónak lenni ahhoz, hogy hasznos, új dolgokat alkothassunk.
  • boond
    #14
    "Csak a sok barom el akarja hitetni velunk, hogy vegyunk ujat, mert mar mindenkinek van PC-je, es nem cserlik az emberek, mert nincs akkora fejlodes mint regen."

    Szerintem is még jó ideig lesznek pc-k...
    A másik amit ír a Felhő -alkalmazások, ha jól tudom az hasonló a google -egyes szolgáltatásaihoz, mint pl a szövegszerkesztő, stb. Na már most én ezeket a saját gépemen szeretném tudni nem egy "idegen" cég kezében. A közösségi oldalakról meg nem is beszélve.
  • boond
    #13
    "Sokkal inkább képesek lesznek valamire, valakire figyelni, hallani, látni, érzéseket és mozdulatokat rögzíteni, illetve azokra reagálni, a jelenlétünket, a magasságot, a mélységet, a hőmérsékletet, a szívverésünket és az egészségi állapotunkat érzékelni."

    Egy hologramos rendszer klassz lenne, mint pl Atlantisz könyvtára. (SG:A)
  • keysersoze
    #12
    Naja. Ma már az angol szótár használata helyett mindig az az 1. kérdés: "vammá magyarosítás?"
  • keysersoze
    #11
    Az első lépés a jövőbe vezető úton mindenképpen az álmodás.
    Ez Orsos Viktortól lopta a "merjünk nagyot álmodni" szlogent! ^^
  • halgatyó
    #10
    Valaki nagyon szeretné, ha az autonóm, és általam birtokolt, használt és ellenőrzött PC helyett valami általam befolyásolhatatlan, mások által kézbentartott eszközt használnék.
    Hát erre csak azt mondom: LÓF****T!!!!!!!!
    Ha rajtam múlik, akkor nem lesz PC utáni világ.
    Ray Ozzie nélküli világot viszont gond nélkül el tudok képzelni.
    Menjen el programmozni, vagy lapátolni, vagy amit akar
  • halgatyó
    #9
    Egyre gyakrabban olvasok erről a PC nélküli világról, de ez egyre reklámszagúbb!
    Mintha valami más, a PC-nél sokkal ócskább, de valaki által DIVATbahozott szart akarnának rám erőltetni.

    Én csak azt látom, hogy amire szükségem van, azt a PC tudja, és nem a mikroszkópikus gombokkal és képernyővel felszerelt, mobiltelefon-szerű ócska szar!
  • kpbendi
    #8
    "Szerintem minél jobban leegyszerűsítik az IT eszközök használatát, a felhasználók is annál statikusabbak lesznek, mivel nem lesz érdekükben a gondolkozás, problémamegoldás."

    Tévedés. Minél jobban egyszerűsödik egy IT eszköz használata, annál jobban tud a felhasználója a megoldandó feladatra koncentrálni (ami ugyebár a lényeg) ahelyett, hogy az eszközzel kűzdene. Lásd pl. számítógépgrafika: minél fejlettebb egy grafikai szoftver, annál egyszerűbb és intuitívabb a használata. Az elmúlt két évtizedben jól érzékelhető a CG-ben a szinvonal növekedés, mert olyan alkotók is képesek ma már számítógéppel alkotni, akik a húsz évvel ezelőtti technikával képtelenek lettek volna. Ezek az emberek ma nyugodtan koncentrálhatnak az alkotásra és nem kell matematikai algoritmusokban gondolkodniuk, mert a szoftver kellően fejlett ahhoz, hogy elrejtse előlük.
  • Wittgen
    #7
    "A kliens PC-k és szerverek világa tehát hamarosan leáldozik, mivel egyrészt túlzottan bonyolult és összetett,"

    Vagy csak a fiatalabb generációk egyre butábbak és nem értik az összefüggéseket.

    Szerintem minél jobban leegyszerűsítik az IT eszközök használatát, a felhasználók is annál statikusabbak lesznek, mivel nem lesz érdekükben a gondolkozás, problémamegoldás.
  • opeca
    #6
    Ja, tehát platformfüggetlen lesz...

    Aha, ehhez előbb meg kell szüntetni a világgazdaságot, vagy pedig egyetlen egy cég monopóliumát kell kikiáltani az összes informatikai, kommunikációs eszközre.
  • Mcsiv
    #5
    igen, pont ez az. Hogy a szolgáltatás a szerveren fut és az egyszerű kliensekkel kapcsolódsz rá.
  • lapaleves
    #4
    nem. azt írja lesz egy szolgáltatás, ami a szerveren / felhőben fut majd és bármelyik eszközödön szolgál majd. legalábbis ha jól tippelek mire gondoltál.
  • Kara kán
    #3
    Elég zavarosra sikerült ez a cikk. részemről 1 csillag.
    Azt írja, hogy a kliens-szerver megoldásoknak nincs jövője, pedig épp ez a közeljövő. Az egész felhőnek ez a lényege.
  • Chriss745
    #2
    Mindneki temeti a PC-t, de szerintem az emberek 99%-a ezt a cikket meg mindig PC-n (belertve a laptop-ot, nettop-ot, stb..) nezi. Mar nem azert, de nekem is van az otthoni Wii-mben bongeszo, a telefonomban is van Opera, de megis szeretem a cikkeket a PC-men nezni.

    Miert? A valasz egyszeru: iranyitas. Ruhellem a Wii-s controllerrel meg a virtualis billentyuzettel beirni a web cimeket, ugyanez van a mobilomon is. Amig ezt nem oldjak meg, nekem ezek nem alternativak. Tudom, hogy a Wii-hez is lehet kotni vezetk nelkuli bill-t, de hova rakom? Olembe? Ne maar. Ott az asztal, jo kis szekkel, pont arra van.

    Csak a sok barom el akarja hitetni velunk, hogy vegyunk ujat, mert mar mindenkinek van PC-je, es nem cserlik az emberek, mert nincs akkora fejlodes mint regen.
  • Datas
    #1
    A PC utáni korszakról vízionált Ray Ozzie és nem látott semmit :) Mégis csak lehet valami abban az 2012-ben :)