78
  • AgentKis
    Nem is 1 ingyenes program létezik, ha ezzel újat mondtam volna akkor elnézést.
  • Mike at home
    na, csak nem találta fel az MS a spanyolviaszt?
  • AgentKis
    Persze, nyílván az ingyenes programokat mind éhező etiópok írják, zsíroskenyérért...
  • morden
    Fene a sok kalózba, csak nem tudták megakadályozni Újra rekordot döntött az MS nyeresége
  • Riddick
    Egyértelmű,ha olcsóbb akkor megveszik az emberek. Csak,kapzsik a cégek,és azt hiszik mindenhol amerikai,angol fizetések vannak! 5e Ft ért megkaptam ,a Win7 Prof,Win Xp prof,és Office csomagot ,mert egyetemre járok . Annyi pénzt megért. 10e Ft alatt kéne adniuk,és akkor az átlagemberek is megvennék maguknak,csak a cégek kapzsik. Azt meg verik a nyáluk ,hogy kalózkodás van,röhej.
  • G_ArchAngel #33
    A diak verzio, mar tobb, mint egy evtizede nem aktualis:)
    A 700e meg elvileg jo is lenne, de sajnos UK-ben szart sem erek az ArchiCAD-del, tanulhatom meg ezt kobalta AutoCAD-et...:(
  • daninet
    Archicad most akciós 700e körül megvehető, diák verzió ingyen van továbbra is.
  • bakagaijin
    ??? A programozó csak egy költség a sok közül, egy MS jellegű cégnél szerintem nem ők adják ki a kiadások nagyobbik részét. Talán a felét de lehet még annyit sem. Pl. az MS nemrég költött 500 millió dollárt egy reklámkampányra.
  • gombabácsi
    hát elég sok ingyenélő programozóval találkoztam már, de mind sima magyar volt...
  • ozdimorgo
    Ja... Aki megveszi, az meg dögöljön éhen a kölkeivel együtt, a rezsire sem kell költeni, csak az a lényeg, hogy utalja át egy évi fizetését a programozónak, mert az szeret jól élni.
  • bigjoe
    Egy összetettebb szoftveren nagyon sok munka van.
    Vannak ugye azok az emberek akik ezeket tervezik és fejlesztik a nevük: programozó.
    Ezek az emberek szeretnek jól ėlni, enni adni a gyereknek, stb...
    Van az iroda ahol ezek az emberek dolgoznak, azt is fizetni kell a rezsivel együtt..
    Stb...
  • Balumann
    Nem egyszer láttam már olyat, hogy otthoni használatra ingyenes, cégeknek meg kell venni, illetve van egy olyan megoldás, hogy ingyenesen letölthető, de aki támogatni szeretné, az támogathatja. Ez mellett vannak olyan megoldások, mint pl. a szoftver honlapra, illetve maga a szoftverbe (pl. játékoknál) reklámokat helyeznek el, akár lehetne hálózat esetén dinamikus is.

Ezek mellett pl. a kiadók megkerülésével, pl. csak neten keresztüli publikálással, lehetne csökkenteni a szoftverek árait, tehát ha maguk lennének a kiadók is.

A lényeg, hogy létezne számtalan megoldás,amivel egyrészt olcsóbbá tehetnék a szoftvereket, pl. lehetőséget adnának jogtisztán használni otthoni célokra is ezeket, emellett akinek érdeke hogy folytatódjon a fejlesztés, és van rá erőforrása tudja támogatni. Csökkenhetne a warez, és a programozók, fejlesztők is jobban járhatnának.
    Az illegális szoftverhasználat visszaszorításának az ilyen törekvések lennének a korrekt módjai,mert ezzel nem csak a kalózkodást szorítanák vissza, de a bevételek terén is hatékonyabbá válhatnának.
    Természetesen lehet, hogy némelyik szoftver minősége bánná valamilyen szinten, de az még mindig jobb eset, mint az, hogy mindenki lewarezolja.
  • NEXUS6
    A dolog háttere egyrészt az, hogy manapság a kínai tőke már benn van nagy márkában, így nekik is érdekükké vált már a legalizálás.

Kína kezd feljönni a harmadik világból a vezető hatalmak közé immár minden téren.
  • NEXUS6
    Csak a Linux, OpenOffice, Gimp, meg ilyenek.

Csupa Xar ugye.
  • mynameisbence
    Mi kerül egy szoftveren többszázezerbe vagy pár millióba?
  • bigjoe
    Na végre!
  • gombabácsi
    "-a dobozos elvileg annyiszor telepitheto ahanyszok akarjuk"

Na, látod te is odaírtad, hogy elvileg. :)
  • kocsisarpi
    ... megyek letorrentezek egy-két kalózos szoftvert...

• kvp
    -az oem csak ahhoz a gephez jo amihez megvettek
    -a dobozos elvileg annyiszor telepitheto ahanyszok akarjuk
    -de ha aktivalni kell, akkor csak 3x telepitheto

A tanulsag, hogy ha fizetos szoftver, akkor a geppel egyutt kell megvenni, lehetoleg ugy, hogy a gep bios-aban benne legyen a licensz kulcs, igy nem ker kodot ujratelepites soran sem. A nagyobb amerikai gyartok ilyen gepeket arulnak. Ha a gep kesobb tonkremegy, akkor a szoftvere is megy vele a kukaba. A macos is ilyen rendszer, az aktivacios (licensz) kulcs a gep alaplapjan levo egyik chip-ben van.

Alternativa meg az ingyenes megoldas, amikor egy teljesen ingyenes operacios rendszert hasznal valaki. Ilyen pl. a linux is. (a mostanaban nepszeru valtozata, az android mar egesz felhasznalobarat es meg a baratait sem valogatja meg annyira mint a regiek)
  • gombabácsi
    én pl windózt azért nem veszem meg, mert nem tudom hogy tényleg utána felrakhatom-e az új gépemre
    nem oem-et vennék, azt tudom hogy csak arra a gépre jó amivel vettem
    de a többiről se tudom és azt se mondjátok hogy olvassam el a licensz szerződést, mert ott tuti hogy tök homály direkt a leírás
  • kisgabo
    Windows 7 Home Premium

A Home Premium verziók bruttó ára:

dobozos 55.990 Ft
    OEM 35.990 Ft

oem le van xarva.... ha a dobozos lenne bruttó 20k, meglepően sok elkelne, de a mocsodék inkább kaszál 1-1 darabon, és rinyál.

olyan mint a bkv jegy, egyre drágább, egyre kevesebben veszik, megint emelni kell... eszük nincs, hogy pont rossz úton járnak. mohó szemét világ.
  • xrm
    Ez hihetetlen ,megfizethető áron adják a szoftvereket és megveszik ???
    Megsúgom én is több-et vennék...
  • strogg
    Megyek a tescoban és tolom a kosarat. Megnézem a játékok dobozait, mert szép szinesek. És mit látok: 1-2-3-4-5e huf. Amit szeretek/szerettem, és szeretném a polcomon tudni, az egyszerűen berakom a kosárba. Megyek tovább, és DVD polc. Nézem a filmet, jéééé tök jó film. Miiii? 990 huf? nosza megy a kosárba. Hmm, ezt a filmet nem ismerem, de 690 forintért megnézzük mit tud...

És ezzel nem én vagyok egyedül, az olcsó DVD pultnál tolonganak.
    A pici modell szemmel láthatóan itthon is működik. Csak ugye túl sokan élnek harácsolásból...
  • Mat666
    Nálunk is megpróbálhatnák.
  • SpecterMATWRZ
    Hát persze. A programozok pedig haljanak éhen,nem?
    Amúgy ezt azt is jelentené,hogy ha veszel egy Photoshop CS5-öt, és alkotsz vele. Amit alkotsz, bármibe is kerül. netán.. játékba vagy programba.
    Az ingyen lesz úgy is,nem? :)
  • [HUN]FaTaL
    És egy árva szoftver sem készülne.
  • AgentKis
    Ingyenes szoftverekkel teljesen meg is szűnne a kalózkodás!
  • MacropusRufus
    "Egy 3d Studio Max ha jól tudom 15, misi körül van... "
    khmm... azért ez baromi sok egy olyan progért mint a 3DStudio...

Egy 3DStudio2011 Design network 918400+ÁFA
    HungaroCAD Kft.

De sztem a professzionális programok árai nem fognak lemenni.
  • G_ArchAngel #9
    Rosszul tudod, 3500 USD-bol megvan...

A magyar fejlesztesu ArchiCAD ellenben 1.2milla:(
    PS CS5-t megvettem, de ilyen arak mellett qrva nehez jogtiszta szoftverekkel dolgozni, masod-harmadvonalas programok meg nem kellenek ertheto okokbol.
  • Dluinet
    Amikor 2006-ban a cFos elkezdte a termékeit adni 2500HUF-ért, Lifetime license-szel, akkor egyszerre vettem egy cFosSpeed-et és egy sima cFos-t is. Ha nekik megérte, akkor másoknak mért nem?
  • koryne
    Spanyolviasz...
  • Shad01
    Mióta 1000-4000 Ft között lehet egy-két éves normális játékot kapni nem kell sokat gondolkodnom, hogy megvegyem-e ha játszani akarok vele.
    Ha megfizethető az ár, sokan meg fogják venni.
  • who am I 7
    Az a szánalmas ugye, hogy nem a nyugat "jött rá erre"...itt még mindig megy a BOSZORKÁNY ÜLDÖZÉS...és az óbégatás, hogy ugyse vennék, ha olcsóbb lenne! Tessék itt az élő példa..a sok ingyen élő jogvédő féreg most köpködhet, hogy hát_hát_hát izé...de mi akkor sem akarunk dolgozni!hanem perlésből akarunk élni, és mondvacsinált jogadókból pöffeszkednI! nehezen tudnom elképzelni, hogy nyugaton is életbe lépne ilyen dolog..másrészt mondjuk, az is igaz, h az amcsi fizetéseket nem nagyon lehet hasonlítani a ferdeszeműekéhez.....de itt euban azért kicsit más a helyzet, főleg a keletebbik régión....(pl.MO) ahol ugye az árak nagyon szexin UNIÓS szinten vannak kb, de a fizetések a békapopója alatt..
  • DrTre
    Erre csak annyit tudok mondani, hogy jéééééééééééé!

Nem hittem volna, hogy olcsóbban többen veszik, létezik ilyen? És ha játékok árait is csökkentenék, akkor mindenhol többen vennék? Áááááá, biztos nem.

Gratulálok, hogy most jöttek rá erre. Most már csak széles körben kéne alkalmazni ezt az üzletpolitikát.
  • Szefmester
    Egy 3d Studio Max ha jól tudom 15, misi körül van... Amúgy ezzel viszont felmerül egy kis gond.. ha én veszek egy kínai Windows7-t majd itthon egy feltelepített win7nek megadom annak a serialját és máris megvan a legális csak olcsóbban.. Vagy max feltelepítem kínaiul és utána megkeresem a magyar nyelvi kiegjét és kész.. Már ha nincs lényegi különbség a két régi win7ese közt és ez megoldható. :)

(Kínai ruházat után jönnek a legális kínai szoftveresek)
  • AgentKis
    Majd amikor az európai bérszinvonal a kínaihoz közelít, azaz Kb. 10-15 év múlva.
  • RecoPhile
    WoW. Nem gondoltam volna, hogy AutoCAD 1millába kerülne. O_O
    Na ez meglepet. Mondjuk örülök, hogy csökkentetették a szoftverjeik árait!
    Kíváncsi vagyok, vajon Europában mikor fognak csökkenni ezekhez hasonló szofverek árai.