16
  • MacropusRufus
    alakul. Anno említettem, hogy a Wikileaks el fog tünni a sülyesztőbe.
    Hát úgy néz ki, hogy igazam lesz, szépen lassan de biztosan ki fogják csinálni.
  • hangulati
    ha egyszer hagyjak oket publikalni, akkor fogjak is. biztos vagyok benne, hogy nagyobb cenzura alatt dolgoznak, mint Mi itt egyutt. eszem f.om megall telleg.
  • Asperot
    Elvégre ez egy olyan oldal ami titkokról rántaná le a leplet. Hiába minden ködösítés, azt a tényt hogy manipulálod hogy egy-két kollega eltűnik? Család nem keresi? Vagy ők is eltűnnek? Esetleg eltűnnek a haverjai is? Egy egész iroda? Az okot lehet torzítani, a tényt nem. Akkor úgy kérdezem: volt balesete az oldal munkatársainak? Esett le lépcsőn? Rabolta el UFO?
  • Crane
    Azért a háttérben tuti kemény ügynök munka folyik. Nagyon kellemetelen ez az egész az USA-nak. Az oroszlán bajsza rendesen meg lett rángatva.
    Nehéz azt elfogadni, hogy az egyik legelszántabb aktivista egyik napról a másikra kilép, szinte menekül. Gondolom morcos fekete öltönyös emberkék családi fotókat mutogattak neki... az ő családjáét.
  • morden
    Nekem is az a véleményem, hogy szépen ígérgettek, megzsaroltak embereket, akik inkább visszavonulnak. Remélem nem lesz vége az oldalnak és e hír hallatán sok jóképességű aktivista fog belépni.
    Asperot, el kell fogadnod, hogy sok dologról nincs "autorithy" vagy milyen link a neten.
  • NEXUS6
    Bizonyos szempontból megkönnyítik az amcsi kormányzat dolgát a média, a közvélemény felé, hogy kivonuljanak a közép-keleti konfliktus zónából.
    Csak az a kérdés, hogy mindez mennyire szándékos.
  • amitakartok
    Én per pillanat nem tudom eldönteni, hogy tényleg megunták-e a főnök feltűnési viszketegségét, vagy a "menekül a patkány a süllyedő hajóról" klasszikus esetéről van szó.
  • Zoliz
    A hambizabáló yankieek maradnak a Mátrixban
  • sanyicks
    Ha baja esne ki mondaná el? A híradó? Az már köztudott hogy a hiradó= hazugságok, vagy féligazságok szépen alakított halmaza.
    Ha meg eltüntetik és valaki utána jár gondolod hogy a titkosszolgálatok nem manipulálják a dokumentumokat mintha csak hawaii-ra költözött volna egy zsák pénzzel új néven?
    Amúgy már kreálják a következő vádakat, már belengették az amik hogy kitalálnak valami újat, mert le kell csukniuk :)
  • sanyicks
    Valszeg a dolgozók kapják a visszautasíthatatlan "ajánlatokat" :)
  • Asperot
    Ha valaki tudna említeni egy Wikileaks alkalmazottat akinek bármi baja esett, megköszönném.
    /Az az egy köztörvényes vád kivételével+ már fel is van mentve./
    Egyszerűen nagy mennyiségben nem érdekli az embereket. Kell néha egy-egy dráma amint sopánkodhat a nép, de ezzel vége.
  • Darth Sith
    Minden tiszteletem az övék, hogy egyáltalán eddig csinálták. Tuti tönkre vágják most a kormányok az életüket, az állandó megfigyeléssel, nyomással, talán zsarolással is. Bárki életében lehet olyat találni, amit picit kiszinezve nyilvánosságra hozva, tönkre lehet tenni.. ha meg nem, akkor csinálnak, úgyis a kezükben van a média.
    Ahogy Cat kolléga mondja, ezt csak úgy lehet igazán csinálni, ha valaki egy Rambo szerü, abszolút agglegény, elvetemült magányos harcos, akinek nincs mit vesztenie, a saját életén kívül. Nem lehet családdal, barátnővel, gyerekekkel zsarolni...
    Vicces, hogy azért támadják őket, mert szimplán mert elmondják az igazat, sőt, szimplán a hivatalos dokumentumokat közzé teszik, amit a kormány/kormány megbízásából készült.
  • kvp
    "Biztos vagyok benne, hogy minden tagjuk titkosszolgálati megfigyelés alatt áll,"

Mindenki az alatt al valamilyen szinten, de sok tagjukrol nem tudni, hogy kicsodak. Egy reszuk akar meg ugynok is lehet, de mivel egymast sem ismerik offline, ezert meglehetosen nehez azonositani oket. Csak az irl ismert (cel)szemelyek vannak veszelyben.

A cikkben idezett embernek egyebkent igaza van, tenyleg akkor tud hosszu tavon fennmaradni egy ilyen szervezet, ha minel kevesebben tudnak rola, hogy egyaltalan letezik es ha ki is teregetnek valamit, akkor sem derul ki, hogy ok voltak. Sajnos ez a wikileaks eseten a vezeto jelleme miatt nem megoldhato.
  • Cat #3
    Baromi nagy nyomás helyeződhet rájuk. Biztos vagyok benne, hogy minden tagjuk titkosszolgálati megfigyelés alatt áll, rögzítik a telefonjaikat, stb. Egy idő után felteszi az ember a kérdést, hogy miért csinálja, megéri? Tönkremegy bele az életük, a családjuk, az egzisztenciájuk. Nagyon erős elköteleződés, személyes ok, fanatizmus vagy vízió kell az ilyen munkák hosszú távú végzéséhez.
  • Rotyoka
    Am vicces hogy pl erről a magyar "híradókban" semmi szó sincs, elenben ha megtámadnak egy olyan konvojt amibe van egy magyar akkor már mocskos terrorista mind és erről híreznek 3 hetet
  • passatgt
    szép lassan eltűnnek az ott dolgozók:)