530
Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
-
n3whous3 #410 Úgy mondod ezt, mintha csodálkozni kéne rajta. -
#409 Jó kis téma ez a ki mennyiből él. Én 2005 óta dolgozom és saját pénzből élek. Azóta egy Excel táblázatban vezetem minden kiadásomat (lakásrezsi, utazás, kaja stb). Nagyon tanulságos és hasznos. Így hónapról hónapra össze tudom hasonlítani, mikor mi mennyibe kerül, hol lehet és érdemes spórolni esetleg stb.
Azokon az embereken csodálkozom inkább, akik ehhez hasonló módon nem vezetik valahogy legalább a fontosabb kiadásaikat.
Konrkét számadatot nem írnék, de 6 jegyű az összeg és nem 1-essel kezdődik. Ebből a zs-ből ketten egy lakásban 1 autóval, hitel nélkül kényelmesen élünk, de eszetlen költekezések nélkül. -
#408 igen, sajnos :(( -
vg #407 Hülyeséget beszélsz a közös költséggel kapcsolatban... a jó közös képviselő szépen jelzálogot tetet a nem fizető ingatlanjára és végrehajtót küld, aki levon, tilt, majd árverez. Nem kell a 8 lakónak a másik 22 tartozását kifizetni, ez nonszensz, bagatell. Amúgy az adócsalással igazad van. -
TDantes #406 De ez demagógia, és nagyon rosszul gondolkodsz. Nem, nem elég ennyi. És nem azért nem elég, mert elsikkasztják, hanem mert túl kevés adózó, tart el túl sok nem adózót.
És már bocsánat, de az összes rohadt tetű adócsalót legszívesebben úgy vágnám orrba, hogy összes szarja magát! Nem igaz, milyen dolog már, megmagyarázod te is, hogy miért lopsz? Mert adót csalni is lopás. Ugyanúgy lopás, mintha a kenyeret lopnád!
Ez olyan dolog, hogy mondjuk van egy 5 emeletes ház, van benne 30 lakás. Lakásonként, mondjuk 5000 forint a közös költség havonta. De, a 30 lakásból, csak 8-an fizetik be, mert a többi úgy gondolja neki ez túl drága, nincs kedve, nem akarja, minek, felesleges, a közösképviselő úgyis csak ellopja. Oké.
Csak aztán a házban mondjuk lesz valami probléma, mondjuk újra kell vakolni az utca fronton, mert tönkre ment az évek folyamán.
Mivel 22-en nem fizették a közös költséget, így ennek a 8 lakásnak kell többszörös pénzt befizetni, hogy le lehessen odakint vakolni, ami ügye közös érdeke minden ott lakónak.
És ez így szerinted is rendben volna? Ügye? Csak gondold tovább a történetet, mert mondjuk a 8 becsületes tulaj, meg a közös képviselő megbeszélik, hogy aki nem fizet, azon behajtják máshogy a pénzt. Na, és akkor mi lenne?
Hm? Mi lenne, ha elkapnák az adócsaló töködet, és megszorongatná az állam, hogy ugyan miért is nem fizetsz?
Akkor mit szólnál?
Előadnád a sirámaidat? -
#405 Egyetértek veled !
A vásárláson az élelmiszer üzletben nagyon sokat lehet spórolni. A lényeg tényleg abban rejlik hogy megnézed az egységárat kg-t és tudod hogy hányadán is állsz. Továbbá nem muszáj plázában venni a legmenőbbnek mondott helyeken, hanem ha az ember rendesen körülnéz , nem kapkodja el dolgokat, akkor a vaterán vagy a tesz veszen is talál teljesen normális cuccokat. Én a ruháim 80 % át ott vettem és teljesen elégedett vagyok ! Van egy hagyományos képcsöves tv-m, fullhd meg hasonló tvre szükségem nincs, nem is tervezem. Egy egyszerű nokia - 6300- telefont használok, nincs szükségem hiper szuper okosnak nevezet telefonokra.
Gondoljátok végig. Lehet járni gyalog, vagy bringával, kifizetni a rezsit, a többit meg beosztani. Ha van lehetőségetek munka mellett menjetek maszekolni, picit pluszban dolgozni, és akkor lesz majd némi zsebpénzetek is. Na kb. ennyi.... -
reszcsi #404 Megosztanék veletek egy olvasmányt, hogy miért is nem akar adózni egy csomó ember.
http://allatfarm.blog.hu/2008/02/26/kinek_dolgozom
Igaz 2008-as számítás, de a lényeg marad. Jelenleg magyarországon aki nem csal adót, az nem tud megélni vagy igen nehezen. Adócsalás az is ha nem kérsz számlát a szerelőtől, blokkot a boltban (bár azt ma már úgyis beütik), megcsinálod az ismerős számítógépét pici pénzért, stb.
Én 2 éve kiléptem a mókuskerékből, miután 20 évet ledolgoztam és leadóztam tisztességgel. Kifizetem a TB-met havonta és hagyjanak békén. Lecsökkentettem a kiadásaimat olyan szintre, hogy havi 50 rongy simán elég (5mb net, nagytv csomag, villany, gáz, víz, stb), beeső maszek melóból élek, amit haverom számláz és neki fizetek 20%-ot. Egy normális adórendszerben ezt örömmel leadóznám ha ezzel minden kötelezettséget letudnék, de nem abban amit a fenti számítás mutat.
Ha kiváltanám a vállalkozóit a havi járulékok elvinnék azt a kb. 50-100e pénzt amit keresek, amiből most megélek.
Ez úgy jön össze, hogy egyrészt nincs semmi hitel, másrészt a rezsit megosztom a b.nővel, harmadrészt nem dőlök be a fogyasztói társadalomnak. Példa. Minap néztem a téli surranóm egy 12 évvel ezelőtti fotón szerepel (akkor se volt új), még mindig úgy néz ki mintha új lenne. Valódi bőr, tél után leápolva elrakom, vigyázok rá. Csomó ruhámról elmondható ugyanez, egyik se kinyúlt, kopott stb. Jó minőség amire vigyázva van. Egyszer kell jót venni, és az nem feltétlenül a drágát jelenti.
Ha valami elromlik igyekszem megjavítani, telefonom nokia 6100 nem negyed millás ájfón négy, tudja valaki mikor gyártották? 5-6 éve, több? TV-m egy 16:9-es 100hz-ez ámde mezei SD, hová vennék fullHD plazma 3D szörnyet, a digiTV-nek?
Apróságok. Teljes kiőrlésű minőségi kenyeret eszek, simán 3-4 napig frankó, pirítósnak tovább is, és még egészséges is. 400 ft-os valódi vajat kenek rá igaz, de nem újnyi vastagon, majd egy hónapig kitart egy 250gr. Felvágottnak, sajnak, bárminek az árát nézed vagy a kilónkénti árát? Bedőlsz a nagyobb kiszerelés olcsóbbnak, vagy megnézed az kilóárat? Fizetsz a csilivili csomagolásért, vagy megnézed a saját márkás cuccot ki gyártja majd megveszed ugyanazt féláron? Ezer dolog van, amit ha az ember ésszel végig gondol erősen olcsósítani lehet minőségromlás nélkül.
Szóval mennyiből élek? Kb. 50e, per hó. Fél rezsi, zaba. Hogy rosszul élek-e? Nem, sőt. Csak ésszel.
Végül még egy apró megjegyzés azoknak, aki azon hőbörögnek, hogy XY nem fizet adót, és tőle lopja a pénzt. Igazad van, de gondold csak végig. Mennyi az ÁFA ma magyarországon? 25% Mit jelent ez? MINDEN elköltött 5 forintból (leadózott, lopott, csalt, sikkasztott, egykutya) 1 az államé. Elnézést kérek, de ennek elégnek kellene lennie mindenre, ha az állam is úgy gondolkozna ahogy én, és nem úgy, hogy a közpénz = enyém, tehát lapátolhatom a saját és haverok zsebébe. És ez nem demagógia. A 20 évből 12-t állami szerveknél húztam le külsős bérinformatikusként. Én saját szememmel láttam azt amit a többség sejt. Tovább nem folytatom mert az már polidili lenne :)
Szóval ha az állam úgy gondolkozna ahogy kéne, nem kellene adót fizetni a 25%-os áfán felül. -
multi13 #403 ez az, ideje volt rendet tenni itt -
#402 a személyeskedést lehet abbahagyni, mostantól a másiknak beszólókat válogatás nélkül büntetőpontokkal jutalmazom (nincs "csak még utoljára").
ha fájásotok van egymással kapcsolatban, próbáljátok ki a privát üzenet gombot. -
#401 Szerintem kezd eldurvulni a helyzet,olyan magyarmódra. -
#400 A troll kifejezésnél megálltál a fejlődésben vagy mi a fasz? Amikor megnyitották ezt a topikot, rinyáltál, hogy minek, most meg állandóan jársz ide és osztod a népet.Úgy csinálsz mintha te mindent tudnál az életről, pedig lószart sem tudsz.Ha te olyan kurva jó vagy és mindent tudsz akkor mit keresel még mindég itt ebbe az országba vagy miért nem vagy politikus meg milliárdos.De te is csak egy hülye surmák vagy aki csak neten keresztül prédikál a való életbe pedig csak egy faszcimpáló szardarab vagy akit leszarnak és nem hagynak érvényesülni. -
rumkola #399 tényleg este jössz már végre a kaszinóba? rég voltál bakker
kis póker meg iszogatás jó lenne már -
rumkola #398 :ÐÐÐÐ -
n3whous3 #397 hát a kurva anyád meg rumkolának is -
#396 ejj ejj római te nem tanulsz sosem :DDDDD -
#395 Mégis mit szarsz te le, még mindig itt vagy :D Figyeleméhes troll vagy, nem több. -
karajjj #394 íme a kommunizmus :D -
High end PC #393 Szerintem ez az emberi társadalom csak azért működik, mert egymásra vagyunk utalva, a társadalom széthullana, ha mindenki színtiszta önérdekből élne. Kőműves nélkül senki sem tudná felhúzni a falakat, orvos nélkül senki se tudná a népet gyógyítani, informatikusok nélkül számítógépein sem lennének, földművesek nélkül meg ennivalónk sem, mert ugye bár a pénz meg nem ehető, meg nem iható önmagában. -
#392 le is szarom. :D jót mulatok rajtad pistike :DDDD -
#391 Nem személyeskedés, tények. Örülök, hogy rögtön a "jaj személyeskedés" című lemezt vetted elő, mert ebből tökéletesen látszik, hogy mind igaz, amit írtam, ha nem volna igaz, leszarnád :) -
TDantes #390 AZ Yoda -
DaniellT #389 jah arról nem is beszélve ha valami baleset érné, kíváncsi vagyok mit mondana, amikor nem megy ki a mentő, mondván, hogy leszarja... :D
-
#388 :D örülök a személyeskedésednek. ez engem igazol. :D ahogy joda mester mondaná, az irigység haragot szül. :DDD
többieknek meg. azt hisztek amit akartok. :D -
DaniellT #387 Te milliárdos vagy? Akár mikor vehetsz többszáz millás villát Hawaii-on, meg többszáz millás Bugatti Veyront kocsit, amikor csak akarsz? Mert ha nem, messze vagy te a gazdagságtól, messzebb, sokkal messzebb, mint amennyire mi tőled... Te "kisember" :) -
TDantes #386 Talán. De nagyon sokan gondolkodnak úgy mint ők. -
#385 Félre ne érsd én biztos, hogy nem irigyellek, sőt..
"le van szarva a közösség. csak az érdekel, hogy nekem jó legyen. :D "
Erre pedig csak azt tudom mondani, hogy ez téged minősít. Több százezer, millió emberről mondtál véleményt. Csak gratulálni tudok.
De remélem, hogy, nem kerülsz egyszer olyan helyzetbe, hogy a leszart közösség segítségére szorulj valamilyen formában. Mert ez a leszart közösség lehet hogy (jogosan) elfordul tőled. De akkor Te fogsz a leghangosabban sírni, hogy hogy kibasztak veled és mindenki mennyire szemét veled ..... -
#384 szerintem stationix és rumkola csak kamuzik és szórakozik a fórumon, úgyhogy ne vegyétek őket komolyan. hagyjátok rájuk. -
#383 AHAHAHAH, irigyed? :D A lelki szegénységedre, csökött EQ-dra és a szolidaritás teljes hiányára ki a halál irigykedik? -
TDantes #382 Nem a pénzből következik. Hanem abból, hogy aki ilyen segg módjára viselkedik, és leszarik mindent, őt is lefogják szarni, a gyerekei is. -
#381 Mert vagy nem lesznek, vagy ők is ezt a szarok a másokra mentalitást fogják örökölni. -
High end PC #380 Sajnos nekem is kb ennyi eszem volt, mondjuk nem 45, hanem mindössze 18 évesen, amikor alám rakták az A4 Turbo Quattro-t, meg a kertesházat. De aztán otthagytam mindent, fontosabbnak tartottam szellemi jólétet és az egészséget, meg a szeretetet a pénznél, és mennyire jól döntöttem. Persze ez nem jelenti azt, hogy megvetem az anyagiakat, annyiból éldegélek, amiből van ennivaló, innivaló, fejem felett fedél és ruha, egyszóval szűkölködni sem szűkölködök,a pszichológusok szerint amint a létszükségletek kielégítődnek, a még több pénz nem javítja a boldogságot tovább ugyan olyan mértékben, ott már más dolgok is szerephez jutnak, lásd feljebb. Az életnek minden szinten bőségesnek kell lennie.
Az, hogy csak pénzed van, legtöbb dologban lehetsz szegény.
Én például jelenleg szeretetszegény vagyok, be akarok újítani egy rendes barátnőt, a családi és baráti kapcsolataim már rendben vannak.
Gondold át jobban ezt a dolgot, a te érdekedben, ezt nem rossz akarásból mondom. -
#379 nem hát. :) abból csak annyi következik, hogy sok irigyem van, mint azt láthatod is picit lejjebb. :D de inkább legyen egy csomó irigyem, mint egy aki sajnál. :D -
rumkola #378 abból hogy van pénze, hogy következik az, hogy a gyermekei meg az unokái majd leszarják? -
#377 nem kell venni. van. :D örülök, hogy szeretsz. :D -
#376 Ja, majd veszel a sok pénzedből gyerekeket, unokákat akik törődnek veled öregkorodban, ott lesznek az Ikea-ban a konyhabútorok után, csak le kell emelni a polcról.
Komolyan hányinger vagy. -
#375 nem valószínű. annyi pénzem van, hogy lassan szégyellem. :) te pedig csak fizess kisember. :D -
#374 Remélhetőleg a közösség is szarik rád, és egy patkánylyukban, egyedül, magányosan fogsz kipurcanni :) -
TDantes #373 Ez nem a mártírkodásról szól. Éppen ellenkezőleg. Csak akkor élhetünk jól, ha jól működik a közösség. A közösség pedig akkor működik jól, ha nincs tele például adó csalókkal.
Aki gondolkodik, az felfogja, közös érdek nem adócsalónak lenni. Mert ha a többség becsületes, akkor kevesebb adót kell nekem fizetnem, emellett több pénz jut az államkasszába, és több pénz jut mindenre( mint például, nyugdíj, egészségügy, vagy akármi) Ez megintcsak mindenkinek közös érdeke, hiszen nem mindegy mennyi pénzből gazdálkodik a kórház ahol megműtenek.
De ehhez kicsit tovább kéne látni. Nem csak a saját éppen most számító közvetlen előnyünket nézni, hanem hosszú távon kell előre gondolkodni! Mert aki ilyen adócsaló, az hosszú távon magát is megszívatja, mégha ezt most nem is látja be!
Az evolúciót mondod? Na, hát épp miatt maradt fenn az ember. Mert a közösség volt a fontosabb, nem az egyén! Ha az ősembereknél mindenki azt mondta volna, szarok a többiekre, mindenki vadásszon magának amit akar, én csak magammal törődök, akkor rohadt gyorsan kihalt volna az emberiség. -
TDantes #372 Pedig sokan még kevesebből is élnek havonta. Spórolni kell, és meg lehet élni. Tudom, mi is így éltünk-élünk.
Igaz, nincs lakáshitel, igaz nincs autónk, egy biciklink van, az is rossz. -
High end PC #371 Szerintem a világ olyan lesz, amilyenné tesszük. Ha te úgy látod, hogy az a normális, az egy dolog.
Az evolúcióról meg ugyan mit tudsz te? Ha csak nem biológus a szakmád, nem sokat.