530
Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
  • Molnibalage
    Vagy albérlet. Csak azért gyereket nevelni abban nem az igazi...
  • Molnibalage
    Reálértéken számolva mi 5-en kb. nettó 230-250-beől éltünk mikor én és két tesóm egyszerre jártunk egyetemre vagy főiskolára...
  • vg
    Prohardver fórumon van egy ilyen topic évek óta, de persze ott átlagos a 600ezer-1milliós fizetés(kamu). Mit is várna az ember, mindenki szereti magát fényezni, főleg ha sok éves juzerről van szó. Maradjunk annyiban, hogy egy 4 fős családnak elég a havi nettó 300.000 forint. Persze nem mindegy, hogy naponta hány kiló Pick téliszalámit etet az ember a gyerekkel, amikor van Tescós szalámi is negyedéért(nem kell szó szerint érteni)...
  • Zoliz
    Havi 75K -ből kijövök és még eredeti játékra is telik.
  • SötétBarom
    Muter is így vett laptopot, szintén árgépen néztem, annyiba került részletre, mint mindenhol máshol, ahol kp-re vette volna.
  • Tinman #45
    Anno mikor vettem megnéztem argep-en.
    Az ár az első 5-el simán versenyképes volt. 12 hónap alatt persze ment le az ára, de csak 15k-t, szóval annyira nem volt rossz bolt, meg meg sem érzem, hogy vonják, akkor viszont megéreztem volna durván az árát egybe.
  • shad0w
    a 0% thm-es cuccoknál a kamattal növelt összeg az eredeti árként feltűntetett, általában az akció lejárta után igen rövid időn belül már a kamatmentes eredeti áron vihetők. ez olyan mint amikor az ember inkább azt a cuccot választja ami eredetileg 2000ft, de most akciósan féláron megkapja, és nem azt ami eredetileg 1000ft. ennek ellenére persze van amikor pont jól jön ez a dolog, pl mint anno ugye vb előtt a nagy tv vásárlások :D
  • Tinman #43
    Előre leszögezem, hogy NEM BÁNTANI akarlak, egyszerűen kérdezni szeretnék.

Kérdéseim:

1. Lakáshitelre kellett a bank pénze?
    2. Sehogy nem tudtátok volna megoldni, hogy NE kelljen hitelt felvenni?
    3. Valamelyik családtag nem tud külföldön munkát vállalni?

Véleményem:

Hitelt felvenni nem megoldás, hanem problémateremtés!

Nem, nem érted.

Leültünk párommal és kiszámoltuk, hogy jelenlegi fizetés, belekalkulálva évente minimális emelés mellett SEM bevállalható egy lakáshitel. Svájci frank alapú hitelmánia IDEJÉN SEM VOLT AZ!

Nem voltam matekból sohasem zseni, de annyi azért megy, hogy osztani, szorozni, összeadni és %-ot számolni tudjak. Ennek köszönhetően kijött az, hogy jó eséllyel halott leszek, mire a törlesztés alatt álló lakás a tulajdonomba kerülne.

Innentől fogva nincs kérdés. Másképp kell megoldani... vagy külföldi munka, vagy beletörődés, hogy szülői házban vénültök meg a pároddal.

Magyarország 2010.

Ja és VAN hitelem! 0%-os THM-re egy LCD TV. Egyben is megtudtam volna venni, de 12 hónap és 0%, simán bevállalható, sőt még hitelbiztosításom is van rá, ha ne adja ég kollektíve mindenki lebénulna és segélyből kellene kijönni. Így is lehet. Ésszel.

Még annyit, hogy lincselést emlegettél... jogos... én is megyek lincselni, ha az ÉN pénzemből akarják kifizetni a devizahitelesek problémáit!
  • bakkerman
    külön élnek a szülőktől,saját pénz megy cigire,bulira,egyéb dolgokra,mutermoéktól kapok kaját/vagy kajára pénzt,utalványt,végülis 1edül élek,meg nem is :D
  • Svx
    A vállakozások számára kötelezővé tett alkalmazottak számától függetlenül legalább 2 alkalmazott utáni adó és járulékfizetésről, mondván "minden vállakozás letagad legalább 1 feketemunkást".

Nálunk csupán azért volt ez a vállakozás, mert a fővállakozó cég nem volt hajlandó üzletkőtői munkára alkalmazottként foglalkozni az érintett családtagomat, csak ugye sokszor a havi bevétel csak 50000 forint volt, abból meg nehéz volt befizetni 60000 adót és járulékot...

Most nem mennék bele abba, hogy még akkor is be kelett ezt az összeget fizetni, ha a havi bevétel az 0 forint volt, mert ilyen is volt.

És igazából az még egy dolog, hogy azóta adósságból adósságba megyünk, de azt nem vagyok hajlandó megbocsájtani a felelősöknek, hogy azóta ha együtt van a család, csak a vitatkozás a pénz miatt, 1-2 óránál tovább sosincs jó hangulat, mindenki megbetegedett a stressz miatt, én konkrétan csontsovány vagyok, ha épp tudok zabálok, de az sem segít, csak egyre fogyok, a fogaim teljesen szétmentek(pedig a családból a legjobbakat örököltem, még ez a szerencsém, mert csúnyán néznek ki nagyon, de rágni tökéletesen tudok még velük, és fájni is max 1 napig szoktak csak), rendszeresen emésztőrendszeri panaszaim vannak, akárkinek mondom mindenki azt mondja ez bizony a stressz.

Idegileg nagyon erős ember vagyok, ezért van még meg az ép eszem, de sajnos az utóbbi években olyan sokat kaptam idegileg, hogy érzelmeim már abszolút nincsenek, max félni szoktam néha, meg dühös lenni, de semmi olyan, ami jó érzés lenne. Régen ha valamit nem tudtam feldolgozni sírtam, és megkönnyebbültem, már azt sem tudok, csak nyelek és nyelek.

Egyszóval teljesen tönkretett minket ez az utóbbi 4-6 év, néha már úgy érzem a szüleim kezdenek bekattanni, az ép eszük nekik is megvan még, de a látószögük kezd rettenetesen beszűkülni, csak azzal foglalkoznak már, ami szerintük szükséges ahhoz, hogy túléljük ezt, és nem veszik már észre azokat a dolgokat, amikre régen nagyon figyeltek, és emiatt egy nagyon boldog család voltunk.

Párkapcsolatom nincs, mert úgy érzem ezek közé a körülmények közé most nem fér bele, pedig mindenki szerint az segítene, és én is úgy érzem, hogy akkor talán újra emberként tudnám magam érezni, de sajnos nekem nem felel meg akárki, sőt... Épp ezért úgy vagyok, hogy ha meg is találom akit keresek, most csak elrontanék mindent.

Egyszóval kösz mindenkinek, aki ebben a népnyomorításban részt vett, sikeresen lenulláztatok a családommal együtt, csak arra gondoljatok majd, hogy amikor magatehetetlen nyugdíjasok lesztek, akkor bizony a mi fizetésünkből fognak titeket eltartani, és a mi korosztályunk hoz majd feletettek törvényeket, szóval sok jóra ne számítsatok :)

Talán még annyi, hogy magasról jött a családom, nagyon magasról, csak nem volt hajlandó behódolni(elvek ugye...) egykor, és most ide jutottunk.
  • Mr_no_NaMe
    A:SDas lehet, hogy ott a pont xD
  • Ronny
    "Hát azért, mert egyrészt egykor hoztak egy kollektív bűnösség elvén alapuló(nemzetközi egyezményeket súlyosan sértő) törvényt"

Miről is van szó pontosan?
  • Svx
    Figy... Aki nem szívesen teregeti ki, az bizonyára a nemrégi rendszer szemétségeinek köszönhetően gazdag, tisztelet a kívételnek. Aki tisztességesen keresi a pénzét, azoknak a 90%-a most nagyon nagy szarban van, szóval nem szégyen ezt elismerni. Inkább az a szégyen manapság, ha valaki jól él, mondom, tisztelet a kívételnek, akik annyira nagyot alkottak, hogy nem tudták őket elnyomni.

Ez van, a birkák csak azt tudják mondani, hogy "külföldi érdekek miatt úgy sem változik semmi", de akinek van esze megmondta, hogy tarthatatlan ez az állapot, és ha az állam nem lép, vagy a gazdasági támadók nem lépnek vissza, akkor a magyarok akkorát basznak majd oda, hogy beleremeg az egész bolygó.

Hozzáteszem, ezt úgy mondom, hogy abszolút közép beállítottságú vagyok politikailag, nem ítélek el senkit a származása miatt, vannak kisebbségbe tartozó haverjaim(akik ráadásul ugyanúgy vélekednek, mint én!), illetve nagy befolyású külföldi(kívételesen tisztességes) ismerőseim, de ez objektív szemszögből is vérlázító, ami itt folyt évekig, és amibe most bele fog dögleni a nemzet, ha nem változik sürgősen a helyzet.
  • vegicsek
    kollegista élet powa : )
  • Svx
    Annyiból, hogy majdnem éhen döglünk épp, mert a havi bevételünk felét a bankok rabolják el. Egy nagyképű geci most biztos azt kérdezné: Minek vettetek fel hitelt? Hát azért, mert egyrészt egykor hoztak egy kollektív bűnösség elvén alapuló(nemzetközi egyezményeket súlyosan sértő) törvényt, minek köszönhetően úgy eladósodtunk, hogy kénytelenek voltunk hitelt felvenni, majd pedig devizahitel mellett döntöttünk, mivel az akkori kormány azt ígérte, hogy pár év múlva EURO, és akkor kisujjból ki lehet majd rázni a devizahiteleket.

Persze mi még akkor nem tudtuk, hogy a népünk annyira birka, hogy ha bevezetnének egy minden állampolgárra kötelező érvényű halált előíró törvényt, akkor sem lázadna fel, nem hogy 1000 megszegett kormányígéret miatt. Tehát úgy gondoltuk a kormánynak tartania kell a szavát, már csak azért is, mert különben meglincselnék őket, hát nem így történt.

Ez van, most 1 vagyunk a bankok által csövességre ítélt többszázezer család közűl... Csak aztán abban ne reménykedjenek, hogy majd éhendöglünk az utcán, mert a végén még ölbetett kézzel fognak meglepődni, ahogy hirtelen 1 millió csövessé vált ember rohamozza meg a központi épületüket, és veszi vissza az elrabolt milliárdokat.
  • Vaxi
    ez #23-ra volt válasz.
  • Vaxi
  • Vaxi
    te engeded seggből szájba?
  • Rage47
    300k már jó lenne egy 4 fös családnak sztem
  • erieskrisz
    havi 200-300 kiló munkátol függ szarra sem elég 4 fös családnak csak a rezsi vagy 80 ezer
  • Phat Smoker
    mint topiknyitó kezdhetnéd te mindjárt azzal, hogy mennyi pénzből élsz/hónap ?
  • Pio
    Te nem mr_no_name vagy hanem a lokneszi szörny azt a rossebb!!!!
  • n3whous3
    ja, és gondolom ezért kérdezel rá kerek perec, hogy mennyiből élünk :)
  • EnxTheOne
    Ingyenélő gimis vagyok.
  • Mindenhisztor
    Én nem turkálok senki tárcájában. Pont azt szeretném, ha tudnának segíteni egymásnak...
  • Fresh Duke
    Annyiból megélsz? :D Vagy annyit spórolsz meg?
  • Mr_no_NaMe
    hámúsz
  • Sadist
    A spóroláshoz meg egy tipp:
    Magyarországon az emberek 34%-a rendszeresen dohányzik. Ha leszoknának róla, az havonta több ezer, de akár tízezer forintokat is jelentene. De hát ugye a drog az kell...
  • Alexease
    2-300 Ft-bol sokfele dolgot lehet fozni/kotyvasztani egy hetre:) Persze, az napi 2 eves, kozepes tanyerral (kell elotte nehany nap a hozzaszokashoz):)

Volt amikor 1 hetig ettem 1kg rizst ("B" kategorias, maximalisra fozve, aztatva:P) kakaoporral;) Ha elvonatkoztatsz, majdnem olyan, mint a tejberizs;)
    De eleg olcso a lencse is, 200-bol 1kg plusz talan meg 1 darab kolbasz is kijon belole;) baromi sok lesz;)
    Most pl. sutnivalo-kolbasz-pokoltet csinaltam, ami teljesen tuti cucc, (teszta+sok hagyma+paprika+sok zsir = 245Ft, a kolbasz ingyen volt (:P), amugy olyan 150Ft lehet), de ez utos epegyilkos cucc, 5 napig kitart;))
  • Sadist
    Az emberek nem szeretik, ha a pénztárcájukban turkálnak, úgyhogy ne számíts sok kommentre.
    Nyithattál volna topikot arról is, hogy a barátnő engedi-e seggből szájba, azt előbb kiteregetnék a nyilvánosságnak.
  • Yoda001
  • bardocz
    Arra a tanácsra kíváncsi vagyok!
    Egyszer tutira hasznos lesz:-D
  • Ronny
    Üdvözlet az APEH-es kollégáknak:)
  • Zsolek123
    hab
  • Piloss
    :O
  • byzhouse
    1$ 50cent az én pénzem azt viszont nem írtam,hogy szüleim heti 20ezret adnak
  • Zsolek123
    mÉG A vip IS DRÁGÁBB :ddddddddddd
  • Koppixer
    "K*rvára megy a pénz!!!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más-más hangsúllyal...
  • Piloss
    én ennyiből már halott lennék
  • LaszloLedzenyi
    apeh ellenörzés? egyébként én szerintem mindenkinek a magánügye hogy mennyit keres, mire mennyit költ és mennyi marad a következő fizu elött