530
Mennyi pénzből éltek havonta egyedül vagy párral, családdal?
-
#90 gts útbemondós? aha xDD -
n3whous3 #89 illetve hónapok óta nem tudja kiadni és inkább kiadja olcsón és fél év múlva emel a lakbéren. -
#88 Elég szégyen, ha uzsorával csak 1 milla jön be havonta. Írásmódodból ítélve valami ilyesféle réteghez tartozhattok. -
#87 Nem kellett sok, tényleg nagyon jól sikerült:) 3 napig hagymát ettünk hagymával:D -
weine #86 Öcsémék keresenk SOS albérletet, emrta mostanit el akarja adni a tulaj. Találtak 30 ert egy pamnelt, elég szar állapotban, elkezdtek számolgatni, hogy felújítás, szépítgetés mennyibe kerül. Aztán kiderült a rezsi: kerekítve havi 60.
Amikor ez "kiderült", a tulaj magától levitte a lakbért 20 ezerre, de nem mennek oda, az biztos.
Tehát ahol alacsony (gyanúsan) a lakbér, ott a rezsi lesz bazi drága.
-
#85 hi nagymónitoral -
#84 hi, 1 milio, bejőn havónta , menö terepjárronkvan gts utbemondos ,navígátoral legújjabb ,számitógépel tólom a gámékat -
weine #83 gomdolom ehhez nem kevés alkohol is kellett:) -
#82 És a normális embereket sem zavarná, hogy ha kilép egy épületből, elszív 3 doboz cigit, amíg 10 méterrel odébb tud sétálni. -
weine #81 Végigolvastam, mindenki a saját problémáját meséli el. Én eddigi életem során egyetlen hasznos tanácsot kaptam a spórolás témájában: bármennyi pénzt is szerzel bárhonnan, annak a 10 vagy 15%-át tedd félre azonnal, mindenféle megalkuvás nélkül, ha törik, ha szakad.
Amikor van pénzed, ez nem érezhető mennyiség,de amikor nincs, na akkor egy aranybánya.
Gyakorlati megoldást jelent egy olyan számla,amihez nincs kártyád, vagy problémás a lekötött összeget feltörni.
A nehéz ebben a megoldásban azt megítélni, hogy mikor nyúlj a tartalékodhoz, mikor van tényleg szükséged a pénzedre és mikor csak egy átmeneti nehézség az, amiben vagy.
-
Ha van agyon sok hagymád, akkor abból pl tudsz csinálni húst is szinte:D Balatonon voltunk barátokkal, és hagymából lett a bolognai, mindenféle hús nélkül, de a hagymát nem lehetett érezni rajta:D -
#79 Fáj az igazság? ;) -
#78 +1 csak hűtő :D -
#77 újabb hülye fasz aki beugat egy új topikba? -
IXEMGabeo #76 és még lehagytam a Közös költséget, amit állandóan emelnek -
IXEMGabeo #75 maradjunk annyiban, hogy kevésből és kb 65 000 Ft a rezsi, fűtés, meg a gáz, telefon, DIGI együttvéve és akkor még kajáljáááá...fizetés az nem publikus, még tanuló vok ráadásul... -
Freeda Krueger #74 Mit értesz nagy lábon?A "felesleges" kiadásokat?Vagy ? -
#73 Nem mindegy mennyibol, meg szerinted mennyi penzed lenne ha albi+rezsi+kaja?:D vicc -
#72 Újabb felvágós topik? -
#71 2 év alatt 2,5 felet spóroltam össze úgy, hogy vettem új gépet 200k-ért és ruhatár frissítés is volt meg egyéb kiadások. Nem élek nagy lábon. Ennyi. Meg szüleimelle lakom, de már nem sokáig... -
#70 Régen az emberek kaptak lakást, ha igényeltek. Persze egy szar rendszer volt, de ez a része nem volt oltári nagy baromság, hogy az állam az első lakást kiutalja.
És szerinted nem az ilyen jellegű lépésekbe dőlt el a KSGT féle minta? De... -
#69 Azért 30k-s albérlet csak oltári nagy mákkal jöhet össze. A fővárosban 30 m2-es pakányluykért simán elkérnek 50k +rezsit... Az agglomerációban a nyugis környék miatt ennyit, a fővársoban a nyugodt hely az még +20-30k / hó... -
n3whous3 #68 Az eszedbe se jut te csicska, hogy nem szívesen teregeti ki úgy az ember az anyagi helyzetét, hogy esetleg az ismerősei köréből kijutva pletykaként, miszerint jóskapistának telik mindenre, majd jönnek a norvégok és feldúrják a lakásodat. Volt már ilyenre nem egy példa ahol laktam ezelőtt, csak persze ilyenről senki nem hall, csak akkor, amikor kicsit közelebb van ismerősileg az érintetthez és valahogy kitisztul a kép, hogy nem véletlenül lett megcélozva egy-egy lakás. -
#67 Nem új kocsira gondoltam ... Valamint 30k-s albérlet?
Nálunk 40-50k/hó-tól kezdődnek az albérletek (berendezés nélkül ...).
Valamint ha évente 1 millát tudsz megspórolni (De szép is lenne ...) akkor is 10 év albi ... 120* 40k majdnem a fele a lakásnak ...
Abban igazat adok, hogy ezt nagyon keményen meg kell gondolni, meg a válság betett a népeknek rendesen (Meg minden amit a válságra fogtak ...)
De tudni kell mérlegelni ... -
Unreal1942 #66 Mennyi tudós megmondó ember van úgy általában mindenhol, hogy nem kellett volna hitelt felvenni. Mindenki szépen maradjon otthon a szüleivel. Várja meg amíg kihalnak mellőle. Eszébe ne jusson addig családot és önálló életet kezdeni. Majd 40 évesen belecsapunk a lecsóba.
Régen az emberek kaptak lakást, ha igényeltek. Persze egy szar rendszer volt, de ez a része nem volt oltári nagy baromság, hogy az állam az első lakást kiutalja.
Aztán jött egy-két generáció akik már csak úgy jutottak lakáshoz, ha örököltek, vagy hitel! Nagyrészt ez utóbbiból van most a sok eladósodott család!
Illetve vannak az okostojások. Akik még tanulnak a szüleik nyakán élnek. El se tudják képzelni, hogy nekik is szükségük lesz egyszer saját hajlékra, de osztják az észt.
Persze néhányuk van olyan szerencsés helyzetben, hogy megkapják majd, mert a szülők hála istennek megtehetik. Na ők azok akik világ életükben okostojások maradnak és hangosan osszák majd az észt azoknak akik saját erőből kénytelenek boldogulni.
Konkrétan témába vágóan pedig nem szeretnék nyilatkozni. Kevesebből mint azt kényelmesen, normálisan lehetne, de azért köszönöm el vagyok. -
#65 Egy évben 5 - 10 napot töltök max. Bp.-n de nekem mindig az jön le ha itt élnek tuti nem jutna eszembe kocsit venni. -
#64 Szerintem egy "nagyvárosban" élő embernek, ahol jól működik a tömegközlekedés, nem létfontosságú az autó. -
#63 nagy családos ember már talál megbízható,keveset futott,ugyanakkor olcsó kombi autót 2,5-3,0 millióért... -
#62 "De persze 10 millát összespórolni a lakásra az problémamentes ..."
Még mindig jobb, 30k-s albérletben lenni, vagy szülői házban (ha lehet!), mint azon parázni, hogy ha nem adod fel a csekket repülsz a "házadból", ráadásul sokan a szüleik házára fedezetnek jelzálogot vesznek fel. Erre nincs szó... de mégis: felelőtlenség!
A 10 milla spórolása közben nem kell rettegned... egyszerűen vagy megy, vagy nem, de nem lesznek olyan súlyos következményei, mint egy "csődnek".
KOCSIT? Kocsit emlegetsz?
Ki az a barom, aki új kocsit vesz hitelre? Kihozod a szalonból, aznap buktál rakta 500 ezret.
Használt, jó minőségű, keveset futott, szervizkönyves autó a nyerő... azzal sem kell szégyenkezni és még éhen sem döglesz a sok hiteltől. -
#61 koleszban mi? :D -
#60 hát igen,még régebben volt róla szó,hogy esetleg kiköltöznek albérletbe Győrbe,és onnan át akkor ausztriába dolgozni,de így hogy van ez a hitel,így sajnos ide vannak láncolva! amúgy számszerűen elmondom,5 millió forinttal tartozik neki a cég,amit jelenleg ügyvédekkel,meg egyéb úton próbál "behajtani"...azért 5 milla nem kis cash,pláne ott ahol van 2 autó,egy bazinagy ház(jön a fűtési szezon is),no meg a részletek...szar világ van itt na,én csak annak örülök,hogy fateréknak semmin sincs hitel,se autón,se lakáson,csak a hűtőn xD -
#59 Volt olyan időszakom, amikor a heti menü majonézeskenyér volt. -
syberia2 #58 -
#57 Havi 100 ezer Ft-ból ketten, ebből havi 90 (!) a rezsi, fizetnivalók..blabla.
Szerintem nem is kell mást mondanom.. -
#56 Igen, hitelt felvenni problémateremtés ... De persze 10 millát összespórolni a lakásra az problémamentes ...
Gondolkodjatok egy picit: Ha nem az alföldön éltek egy zsákfaluban, és a szüleitek nem tudnak benneteket támogatni, akkor kicsi az esélye annak, hogy saját szebből kipengettek egy lakást ... Vagy egy kocsit ...
Ésszel kell felvenni a hitelt: Mi párommal összeültünk (Úgy ahogy mondjátok ...) megnéztük melyik hónapban a legrosszabb a fizetésünk, azt elfeleztük és úgy vettünk fel hitelt, hogy ez a max a törlesztőre és a rezsire ... Megnéztük mennyivel drágább a lakástörtlesztés mint a havi albérlet, és arra jutottunk, hogy érdemes belevágni ...
14 éves korom óta nem élek otthon, elég messze élek a szüleimtől, a zsebpénzem, majd utána a fizetésem nagy része mindig albérletre ment el ... Öcsém viszont a környékünkön dolgozik, ő mindig is otthon élt, adott ugyan haza pénzt, de az nem ugyanaz ... Hasonló fizetésből ő szépen tartalékolt, én meg egyszerűen nem tudtam ...
Szóval az összeg nem minden a körülmények a fontosak ...
300k egy négyfős családnak elég lehet ha van saját lakás és autó ... ha ezeken van hitel akkor az igen-igen szűkös ...
-
#55 egyedül 28ezerből, amiből 14 a rezsi, azaz durván napi 500forintból. -
#54 Egyedül élek, csekkek az első azt feladom, aztán nagy baj nem lehet.
A többi pénzt pedig beosztom. Ez elég arra h a kaját megvegyem magamnak havonta 1 - 2 alkalommal elmegyünk étterem, illetve hogy évente egyszer elmenjünk nyaralni. Kb. Ennyiből :-) -
#53 hogy egy munkát ha megcsinál,akkor kb annyi pénzt kap,mint egy átlag hétközi dolgozó ember 1 év alatt keres meg
Ikertesóm építész. Szó nincs ekkora fizetésekről és ő is "bajba" került - még azért nem súlyos a helyzet - mert a 4-es metróba dolgoztak be. Csak éppen 1 éve (!) nem fizettek semmit a cégnek. A megrendelő fizetett a fővállalkozó meg nem. A számlákat küldte ami után az áfá-t persze meg ki kellett fizetni a cégnek. Ez magyarország baszod. Igen, kisebetűvel. Egy olyan ország, ahol meg lehet tenni, hogy 1 évnyi munkáért nem fizet egy cég... -
#52 Egyszóval kösz mindenkinek, aki ebben a népnyomorításban részt vett, sikeresen lenulláztatok a családommal együtt, csak arra gondoljatok majd, hogy amikor magatehetetlen nyugdíjasok lesztek, akkor bizony a mi fizetésünkből fognak titeket eltartani, és a mi korosztályunk hoz majd feletettek törvényeket, szóval sok jóra ne számítsatok :)
Ez most mi is akar lenni? Skizofrénia határát súroló poszt. Azok akik elkúrták azok nem szorulnak a te nyugdíjadra...
Ez van, most 1 vagyunk a bankok által csövességre ítélt többszázezer család közűl... Csak aztán abban ne reménykedjenek, hogy majd éhendöglünk az utcán, mert a végén még ölbetett kézzel fognak meglepődni, ahogy hirtelen 1 millió csövessé vált ember rohamozza meg a központi épületüket, és veszi vissza az elrabolt milliárdokat.
Technikailag úgy szeretném ezt látni, hogy elektronikus pénzt te hogyan sajtolsz ki a pénzintézetekből erőszakkal.
Elhiszem, hogy szar az életed, de ettől még azért ilyeneket írni... -
#51 Hitelt felvenni nem megoldás, hanem problémateremtés!
ez milyen igaz,sajnos faterom testvére ebbe a hibába esett bele...
épitész mérnök/tervező,2008 májusán házasodott meg,rögtön azután vettek is egy házat hitelre,számot nem mondok,kiszámolták,minden,akkor nagyon jól ment neki,amíg be nem jött a tényleges válság,és már nem tudott tervezni,nem jöttek megrendelések...azért aki abban a szakmában van,az tudja,hogy egy munkát ha megcsinál,akkor kb annyi pénzt kap,mint egy átlag hétközi dolgozó ember 1 év alatt keres meg! Motor,két autó,ebből ugyan egyiken se volt hitel,de mégis csak a benzint fizetni kell stb...már egy jó ideje úgymond visszafogottan élnek,persze nincsenek óriási bajban,mert nem maradnak el a törlesztővel,csak a régi életszínvonalról lejjebb kellett vennie...dolgozni nem dolgozik most,ugyanis tartozik neki egy cég,akinek dolgozott pár hónapja,nem is kevés pénzzel. tanúlságos történet,és szerintem elrettentő is!