71
  • narumon
    #71
    "PC World rated the Amiga 1000 as the seventh greatest PC of all time, stating "Years ahead of its time, the Amiga was the world's first multimedia, multitasking personal computer"
  • Ulkesh
    #70
    Nem, nem azt jelenti.

    Az Amiga és a C64 meg nem PC, hanem HC (Home Computer) volt egyébként.
  • narumon
    #69
    Na várjunk már mert kezdtek eltévedni a Pc nem azt jelenti, hogy szabadon konfigurálható meg mindenféle dolgot képes futtatni. Jelzem a C64 és az Amiga is PC volt, pedig a fentiek egyike sem igaz rá.
  • Ulkesh
    #68
    "De ha a statisztikákban elfogadnak egy wines tabletet akkor illene ezt is elfogadni."

    Én eléggé támogatom az Apple-t, de ez szerintem sem állja meg a helyét (mentségükre legyen szólva nem ők akarják PC-nek beszámítani az iPadet, hanem egy statisztikákkal foglalkozó cég).

    Egy tabletPC (Win, vagy Linux alapokkal) önálló számítógép, az iPad egy desktop, vagy notebook gép kiterjesztése.
    Lehet ugyan teljesen önállóan is használni, de ekkor teljesen rá vagy utalva az Apple infrastruktúrára, ami mondjuk az USA-ban nem nagy gond, de itthon ez nem működhet és nem is ez a jellemző felhasználási módja.

    A két eszköztípus (tablet - tabletPC) teljesen más felhasználásra való, más a célközönség, mások az alkalmazások stb.
    (Mondjuk a tabletPC szerintem alapjaiban elrontott megoldás, de ebben a kérdésben ez most mellékes.)
  • Zsoltika 007
    #67
    Teljes mértékben egyetértek! De ha a statisztikákban elfogadnak egy wines tabletet akkor illene ezt is elfogadni. Én kicsit a mac-ekre is értettem amit ott leirtam.
  • Darth Sith
    #66
    "Én speciel 1 éve úgy döntöttem, hogy a Mac Pro-mat leváltom egy Core i7-es konfiggal. Kizárólag márkásnak számító alkatrészeket vásároltam, csak olyat amit a legtöbb fórum kiválónak kiáltott ki.
    Azóta a második alaplapomnál, tápomnál és videó kártyámnál tartok"
    több mint 10 éve szerelgetek gépeket hobbiból, ismerősöknek, magamnak stb.. pár száz darab már átfutott a kezemen, de szerintem 5% alatt van a 3 éven belül meghibásodottak száma, az is mind széria hiba miatt történt. Ergo vagy te csesztél el valamit, vagy széria hibás példányokat fogtál ki. Ez ugyanúgy megeshet az apple termékeknél is, nem egy ismerősöm macbookja, iphone-ja halt be magától, és garanciális csere lett a vége. Bárhol megesik, gyártótól függetlenül. Csak míg pl a lenovo cuccaiból statisztikailag a legkevesebb adja meg magát, addig pl a fujitsu-ból jelentősen több, de mindenhol van hibás termék.
  • Darth Sith
    #65
    "Az hogy ezt nem látják be egyesek, vagy fel sem akarják fogni (Lásd: fotósopp cées 8 nincs rajta meg raj cad 2020-at hiányoló magukat a mainstreamnek képzelő emberkék) az már más kérdés."
    senki nem állította, hogy nincs létjogosultsága a terméknek, csak egy PC-t nem tud kiváltani. Hiába, hogy hardveresen úgy épül fel mint egy pc, cpu, ram, hdd stb... de inkább célhardver mint univerzális. Míg egy Pc, nem köt meg(oké, architektúrából adódó megkötések akadnak), sokkal több a lehetőségem. Ha akarok win-t futtatok, ha akarok linuxot, ha akarok solarist, ha különleges perverzióim vannak akkor mindet egyszerre, egymásból emulálva stb.. Az 1bites júzernek is megtud felelni egyszerü netezésre, film nézésre, zene hallgatásra, meg a professzionális felhasználóknak photoshop, cad, visual studio stb... használatára. Az ember kedve szerint bővíthető, átalakíthatja, ahogy neki tetszik. Míg az ipad, egy zárt rendszerü, zárt hardveres multimédiás célhardver, legalább is szerintem. Valóban nagy általánosságban ugyanarra használja az 1 bites júzer az ipad-t mint amire a pc-t is, ezért nekik elég. De az előbb felsorolt fícsörök miatt (pl. univerzálisan bárkinek megfelel) nem nevezném PC-nek, hanem csak célhardver, mely bizonyos funkciókat kiválthat.

    Ahogy a többiek hozzászólásaiban is olvastam, főleg ez a bajuk nekik is, nem az, hogy valaki vesz e iPad-et, vagy sem. Én is próbálgattam, nem rossz kütyü, de nem igazán tudtam rájönni mire való. Fotelban ülve nekem nem volt kényelmes a tartása, asztalra letéve meg már nem az igazi. Pl. olyan esetben tudom elképzelni, mint egy pincér egy étteremben azzal veszi fel a rendelést és wifin keresztül az egyből látszódik benn a konyhán, ott számláz vele, interaktív étlap stb... De ez már más téma.
  • narumon
    #64
    Azért nem mindenki tud nagykerben vásárolni... a boltok többségében meg sajnos ez a helyzet, főleg vidéken.
  • sathinel
    #63
    Érdekes helyeken vásárolsz. Nagykerekben vettem az alkatrészeim nagyrészét ami otthon vettem és 1 hét volt a max idő a papírok szerint amíg megnézik, javítják. Ha addig nem történt semmi akkor is kötelesek kicserélni.

    Nem kéne piacon vásárolni és talán jó is lenne. Vagy nem tom milyen noob boltostól vetted.
  • Ulkesh
    #62
    Majd 1 hónap volt az alaplapcsere, úgyhogy a 2 hétnek én örültem volna :D
    (Pestre felküldeni, ott bevizsgálják, nem javítható, új lap megrendel, mert persze raktáron semmit nem tartanak, várakozás, megérkezik, elkeverik, megtalálják, futár kihozza.)
    Én már kínomban csak röhögtem az egészen.

    Itthon még brand PC-nél is csoda a kiszálló szerviz… :(
    (Legalábbis akkor, ha home user vagy és nem egész gépparkot vásárolsz..)
  • sathinel
    #61
    Ja nekem az volt gáz hogy 2 hét volt mire javították míg pc nagykerbe 1 hét max és ha addig nem nézték meg automatikusan csere.

    Ok csak akarnak i7 mac-et de a lényeget érted abba is kerülhet fos. Még akkor is ha jobban ellenörzik.

    Egyébként idekinn pl ha pc-t veszek amit én válogatok össze azt is a házamban cserélik úgy hogy köv munkanap megérkezik a szakember a házhoz és ott azonnal javítja vagy cseréli. Tehát garancia normál pc-re is van. Ez nem csak Dell de más online boltoknál is menő idekinn.
  • narumon
    #60
    Én megértem őket is csak ne akarja összehasonlítani...
  • Ulkesh
    #59
    Van akinek csak a számok a fontosak, szép kövér feature lista, minél nagyobb számokkal.
    A többi teljesen mellékes. :D
  • Ulkesh
    #58
    Egy meghibásodásnál ez még igaz is, de zsinórban 2-3 hónap eltéréssel 3 fő alkatrész megy tönkre, az eléggé gáz.

    "Jaj várj i7 is lehet hibás pedig az van a mac-ben is…"

    Ilyen nincs.
    A noteszekben és az iMac-ben kis fogyasztású van, a Mac Pro-ban meg Xeon :D :D
    (ha ezt most komolyan lereagálod, lehülyézlek :D)
  • narumon
    #57
    " Egy apple cuccnál OTT is és ITTHON is sokkal jobbat kapsz annyiért,"

    Ezt annyiszor írtátok már de még soha nem sikerült bizonyítani. Ilyenkor jön mindig az, hogy csak hasonlót raktok mellé. (lásd másik forum ahol egy sima notebookot rak valaki egy macbook proval szemben csak mert ugyanolyan proci és ugyanannyi memória van benne - ettől még fényévekre lesz egymástól a két gép)
  • sathinel
    #56
    evga vagy más jó gyártó és kicsit náznél. De elárulom hogy ezeknél is lehet hibás valami... mint ahogy mac minit, is vittem vissza mert 1 hét után szar lett.

    Na akkor én nem veszek fos apple terméket mert az 1 hét alatt vihettem vissza és ők meg azt mondták soha nem lehet vele gond.... Mennyire parasztok és átvertek tehát soha nem veszek többet........

    te kb az az ember vagy mint ami a videómban van amit lent belinkeltem.

    Jaj várj i7 is lehet hibás pedig az van a mac-ben is... Vagy senki nem látott még itt intel procit tönkremenni?
  • Ulkesh
    #55
    "Egy apple cuccnál OTT is és ITTHON is sokkal jobbat kapsz annyiért, vagy ugyan azt jóval olcsóbban, tehát a többihez képest túlárazott, MINDENHOL"

    Hát igen, teljesen igazad van.
    A most bemutatott Air-hez képest is csak 2x annyiba kerül a Sony hasonló készüléke és mint láthattuk a túlárazott iPadnál is meglepő módon drágábbak a hasonló tabletek.

    Persze a szart lehet olcsóbban is beszerezni, már ha neked az megfelel (gondolok itt a csoda kínai utánzatokra).

    " (lást meizu jobb telefont csinált feleannyiért mint a szifon, és rányomták a kamuszabadalmi pert)."

    Ne haragudj, ha kiröhöglek, de az Miezu készüléke bár a maga nemében tényleg kiemelkedett a kínai tucathamisítványok sorából, de az iPhone-hoz nem igen merném hasonlítani, nem hogy jobbnak kikiáltani.

    " nálam egy almácska logó nem számít extrának"

    Nálam sem. Nálam a könnyű kezelhetőség, stabil és villámgyors működés, hosszú rendelkezésre állás és értékállóság sokkal fontosabb.

    Én speciel 1 éve úgy döntöttem, hogy a Mac Pro-mat leváltom egy Core i7-es konfiggal. Kizárólag márkásnak számító alkatrészeket vásároltam, csak olyat amit a legtöbb fórum kiválónak kiáltott ki.
    Azóta a második alaplapomnál, tápomnál és videó kártyámnál tartok, a Mac Pro 3 éves korában lett eladva és soha semmi probléma nem volt vele. Nekem ez is sokat jelent, ezért, ha később gépet veszek, garantáltan nem fogok ismét legoPC-vel szarakodni.
  • Zsoltika 007
    #54
    Szerintem inkább a Nokiát kéne bántanod :D
  • Zsoltika 007
    #53
    Nem mondta senki hogy a szegény ember pc-je az Apple. :)
    "mert a túlárazottság nem függ a fizetésektől." De ha sokat keresel lesz'rod.

    "És az epl-nek bizony a kurva anyját, és nem azért mert iqlight embereknek divatcuccokat gyártanak drágán, hanem pl azért mert rászállnak arra aki nem olyan geci mint ők (lást meizu jobb telefont csinált feleannyiért mint a szifon, és rányomták a kamuszabadalmi pert)."
    Nem tudom mennyire vagy tájékozott a kérdésben de ez mára bevett szokás a mobil iparban. Úgyanúgy majdnem mindenki sáros. BIZONY! CSÚNYA ROSSZ EPL!
  • sanyicks
    #52
    Neked arra kéne ráébredned, hogy uncsi már ez az "itt csórók vagyunk nekünk drága" hozzállás.

    Tökmindegy mennyit keres valaki és melyik országban. Egy apple cuccnál OTT is és ITTHON is sokkal jobbat kapsz annyiért, vagy ugyan azt jóval olcsóbban, tehát a többihez képest túlárazott, MINDENHOL mert a túlárazottság nem függ a fizetésektől.
    Ha pl xy nyugati országban 5000 eur/hó fizetésem lenne, akkor is kiesne az epl mert ugyan azon összegért vagy sokkal jobbat kapok, vagy ugyanazt olcsóbbért, és teljesen mindegy mennyi pénzem van, csak extráért fizetek, és nálam egy almácska logó nem számít extrának. És a legtöbben így vannak, még emellett is, hogy minden filmben az epl fizetett hirdetéseit láthatjuk, és mindenhol azt sugallják ez a menő.
    És az epl-nek bizony a kurva anyját, és nem azért mert iqlight embereknek divatcuccokat gyártanak drágán, hanem pl azért mert rászállnak arra aki nem olyan geci mint ők (lást meizu jobb telefont csinált feleannyiért mint a szifon, és rányomták a kamuszabadalmi pert).
  • narumon
    #51
    Tökéletesen egyetértek ezzel amit írsz!
  • Zsoltika 007
    #50
    Látom a divatfika megint kezdődik kibontakozni hogy "így nem kell", meg "úgy szar". De remélem azt látjátok hogy széllel szemben hugyoztok. :)

    Nem mondta senki hogy holnaptól csak ilyet lehet venni.. Kb a fele banda úgy nyafog mintha kötelező lenne apple cuccokat használni.

    Ők megtették azt amit a sok be szűkült látókörű ember(mondhatjuk hogy a teljes iparág) azt hitte hogy lehetetlen: elhozták az informatikát az 1.0 usereknek úgy hogy ne tartson évekig megtanulni hogyan működik a gépe, csak leüljön és használja. (anélkül hogy ott legyen egy Pistike a szomszédból hogy fogja a kezét) Az hogy ezt nem látják be egyesek, vagy fel sem akarják fogni (Lásd: fotósopp cées 8 nincs rajta meg raj cad 2020-at hiányoló magukat a mainstreamnek képzelő emberkék) az már más kérdés. Ráadásul mindezt úgy érték el hogy esztétikus szép és minőségi termékeket csináltak. Van egy geek réteg aki azt hiszi róla szól az informatika. Csakhogy azt nem akarják észrevenni hogy ez már régen nem így működik, más is van rajtuk kívül akiknek nem arról szól a napja hogy tervez egy bevásárló központot vagy montázsolja magát a ferrari volánjához hogy dagadjon a melle a facebookon. Van akinek annyi az össz igénye hogy böngészik, emailezik, közösségi portálon lóg, filmet néz, zenét hallgat, esetleg játszik valami casual játékkal. Nekik tökéletes megoldást jelentenek ezek a készülékek.
    Ez az egész a pénzről szól! És ebben van az igazán nagy pénz! A microsoft is ezzel kezdte és letarolta a világot. Csakhogy ők a csúcson elfelejtették hogy mi tette őket igazán naggyá. Az egyszerűség. Anno a windows igazi megváltás volt hiszen a grafikus felületével egyszerűbben elérhetővé tette bárki számára a számítástechnikát. De megálltak gondolván hogy jóvan ez így is, jön a lé. Itt a remek példa a Windows Mobile. hatalmas pénznyelő és bukás lett belőle. Azért mert ezt a geek felfogást akarta a hétköznapokba bevinni. Nekem is egy winmobile 6.5 készülékem van és szeretem. De én informatikus vagyok. Nekem más a felfogásom és ugyanaz a szemlélet megy itt is mint az asztali windowsban amit ismerek. (bár néha én se értem hogy miért kellett így vagy úgy vmit megcsavarni benne). De egy hétköznapi embernek ezt nem lehet lenyomni a torkán. Most jöttek rá ők is mit rontottak el. A legújabb 7 verzió mindenkinek tetszik aki kipróbálta. Mert végre egyszerű!

    Arra is rá kéne már ébredni hogy nem a mi pöcegödrünket veszik alapul mikor x km-rel odébb megszabják az árakat. És ezen a nyafogás se fog soha változtatni.
  • narumon
    #49
    Szia! Nem is ismerlek, de még az ismerőseimnek sem veszek, szóval nem kell izgulnod. Te viszont vehetsz nekem notebookot mert én jól el tudom adni ám :)
  • [HUN]FaTaL
    #48
    "Van az Apple és van a PC"

    Az Apple gépek is PC-k. Még a régi PowerPC procival szereltek is.
  • FoodLFG
    #47
    Helyes! Örülj!
    De azért nekem ne vegyél ájpedet meg netbúkot sem. Kösz.
  • narumon
    #46
    Minden kívánságod így teljesüljön:
    https://www.for-max.hu/850-apple-ipad-tartozekok/apple-ipad-autos-tarto-bolcso-+-kar-utangyartott.html
  • acdc
    #45
    Vannak emberek akik nehezen tudjak feldolgozni az ujdonsagokat.Pl magyarorszagon amikor megjelentek az elso mobilok bunkofonnak hivtak az irigyek es a szocializmus ideologian elbutitott emberek nem tudtak hova tenni.Ma mar mindennapos.
    En az Ipaddel ugy vagyok,hogy nem en vagyok a celcsoport ezert nem erint nem is erdekel de amire kitalaltak arra a messzemenoleg a legjobb megoldas.(hozzateszem ha lenne valami jo kis autostarto hozza mar csak gps-nek megerne,ami premiumkategorias gps van pl garmin 5 collos kijelzovel,vagy kamionosoknak azok 150-200k )
  • narumon
    #44
    Ez a hozzászólás nagyon unalmas.
    Egy notebook számomra már túlságosan ormótlan. Örülök hogy van netbook.
  • narumon
    #43
    Senki nem mondta hogy nincs alternativa... de ha nem jön ki az iphone akkor vajon most ilyen telefonjaink lennének-e? Kétlem. Ha nem jön ki az ipad, akkor vajon lenne-e most választék tabletből? Kétlem.
  • narumon
    #42
    Most ezzel pont azt igazoltad amit írtam...
  • FoodLFG
    #41
    Ez a cikk nagyon unalmas.

    A netbookok számomra már túlságosan korlátozottak. Az ilyen apple bohóckodásokról már nem is beszélve...
  • zobor
    #40
    Alternatíva mindig van. Ha majd jövőre (reméljük) olcsóbbak lesznek a tablet-ek, én is be szeretnék magamnak újítani egyet de biztos nem iPad-et mert a szívemhez most az android áll közelebb. De attól hogy a konkurencia utólag jobb termékeket hoz elő, nem kisebbíti annak az érdemeit, aki először merte megtenni a nagy lépést. Gondoljunk csak bele: ha az iPad bukás lett volna, az óriási anyagi és presztizs veszteséget okoz, amit még egy ekkora cég is komolyan megérez. Tehát mondhatjuk azt, hogy a konkurens cégek megláttva a piaci igényeket mertek csak pályára lépni :)
  • sathinel
    #39
    Én mondjuk nem látom ekkora reformnak ezeket de lehet mert én gépen nőttem fel.
    De ha alternatíva kell akkor van.

    Iphone vs Galaxy S

    Vagy a tablettek

    ha már hordozhatóság, egyszerűség, csatlakoztathatóság a lényeg.
  • zobor
    #38
    Előre jelzem: nem vagyok Apple fan, mielőtt bárki is el kezd trollkodni.

    1.: Mostanra már nyílvánvaló népjelenséggé vált, hogy bármilyen hír is röppen fel az Apple háza tájáról, rögtön megjelennek a fújolók, mert most ez a "trendi". A többség a fórumozók közül valószínűleg fiatalabb nálam, ezért talán már nem is emlékeznek arra, hogy a 90-es években ugyanez ment, csak a Microsoft volt a célpont, mert ők voltak a csúcson. Lehet az Apple termékeit túlárazottnak, használhatatlannak, gagyinak nevezni, de ez mit sem változtat az eredményeiken, ugyanis meg lehet nézni, hogy a 35 éve létező cég abszolút csúcson van most. Lehet utálni Steve Jobs-ot is, de ha ő és persze Bill Gates és a többiek, akiket trendi volt mindig is fikázni nem mernek nagyot álmodni és nem áldozzák arra az életüket hogy megreformálják a számítástechnikát, biztosan nem tartanánk ott ahol. Ezek az emberek nagy úttörők voltak és az élet őket igazolja, függetlenül attól, mennyire divat éppen fikázni őket.

    2.: Az Apple az elmúlt tíz év alatt megreformálta a zeneipart, a mobilipart és most a tablet sikerre vitelével a hordozható számítástechnikát is.

    3.: Apple túlárazott: javaslom alapul venni egy átlag nyugat-európai minimálbér összegét (kb. 1000 EUR?) Mondjuk egy átlag német munkásnak (havi 3-4000 EUR) mennyit is kell dolgozni hogy tudjon venni egy iPad-et? Akár egy hetet is? Uramisten, megfizethetetlen! :)

    4.: Az Apple sikerének legbiztosabb mutatója a fikázók minden igyekezete ellenére: a legnagyobb gyártók igyekeznek minél hamarabb másolni a termékeiket.
    Kérdem én, ha ezek gagyik, használhatatlanok, miért is?

    5.: A sok ide írogató geek-nek felhomályosításképp: az átlag user a mai világban sem ért ahhoz, hogy milyen OS fut a mobilján, tabletjén, stb. Nem akar rajta photosoppolni, programozni, prezentációkat összeállítani: netezni, zenét hallgatni, filmet nézni, játszani, olvasgatni akar. És a tablet (mindegy melyik gyártóé) pont erre jó, mert az öreganyám is tudná kezelni pár perc gyakorlás után!

    6.: Mindig voltak prémium árazású termékek: akkor kezdjük el fikázni az Adidas-t és a Pumát is, mert amennyivel drágábbak a cipőik, annyival nem érnek többet és nem is bírják tovább.

    7.: Végezetül: magam sem vennék iPad-et, mert nem telik rá. De ezért nem fogom fújolni Steve Jobs-ot és az Apple-t mert Magyarországon nevetségesek a fizetések :)
  • sathinel
    #37
    touchbemutató
  • sathinel
    #36
    Hm tehát az hogy a cégek a képernyőt a billentyűre hajtással kifordítva hozták ki köze sincs a multitouch-hoz. Pedig windows-t elég sokan ismerik, és gépelni is jobb gyorsabb billentyűn mint képernyőn. Ha azt lehagyod, és mutitouch-al jön ki akkor valsz gondolkoznak a nagyobb ikonokon. De így inkább maradt a régi, és ezért mint egérmutató működött leginkább az érintés ami sokszor nehézkessé tette a kezelést. De voltak szép elgondolások már 2006-ban pedig csak felragasztott touchscreen volt, de nem az apple licencelte...



    Ez azért nem annyira esetlen már. Csak hát ez simple touchscreen. Az Iiyama moncsikat is kaphattad touchscreennel. Ennyit jelent ha bespájzolja valaki a fejlesztést, és utánna mint megváltó fényezi magát.
  • b3nnyr4y
    #35
    Sathinel. MsUsernek szántam a hsz-t csak időközben bejött a tied, és neked címezte.
  • Chris05
    #34
    Igen. Ez a kulcs. Egy bites usereknek van. Azt ne felejtsük el, hogy az emberek 99%-a 1 bites. Én informatikával foglalkozom, és - igen - engem is lenyűgöz ez a kicsi gép. Messze használhatóbb, mint bármilyen netbook, ahol 6 percig vársz, hogy az OS betöltődjön és csak a homokórát bámulod. Arra, amire az 1 bites User használja a számítógépet ez is kiváló. Lehet rajta zenét hallgatni, e-mail-ezni, netezni, 25.000 iPad App van az Apple Store-ban, HD videókat nézhetsz, van benne GPS, gyönyörű és nagyon érzékeny a kijelzője, valamint gyors, gyors és még qrva gyors is. Minden benne van naptártól a névjegyzékig, szóval (szerintem) nagyon jól használható eszköz. Csak (nekem) drága.
  • narumon
    #33
    Ne beszéljünk már bele hülyeségeket megint. Soha nem állította senki hogy az apple fedezte fel, de ők hozták le olyan szintre hogy egy 1bites usernek is ragyogó alternatívát kínál. Telefonokkal is így indultak, és elég jól belejöttek.
  • sathinel
    #32
    Liverpoolban vagyok már jóideje. Előfizetéssel elég olcsón jutsz hozzá az okostelefonokhoz.

    http://www.mobile-phones-uk.org.uk/

    de ez csak a mobile. Samsunk tablet, és mások amik tele csatlakozókkal, memóriakártyát rakhatsz bele, stb. Választék az van. Pénz is. Nem azért vásárolnak itt az emberek más telefont mert olcsóbb, mert pont hogy drágább némelyik jó telefon.