8
  • TellerHutt
    #8
    Én is segítek: a cikkben emberekről van szó nem cégekről. DE!
    Ha már itt tartunk, akkor ki is az idióta, mikor egy cég ugye TÖBB embert tartalmaz, az átjárók pedig nem NÖVELIK hanem CSÖKKENTIK a szükséges IP-k számát.
    Ezek miatt az APRÓ tények miatt és amiatt hogy a Föld lakosságának a fele még harmadik világbeli körülmények között él, analfabéta és nemhogy internete, de még a napi betevője és a vize sincs meg, még azt sem hiszem el, hogy 2 milliárd lenne ez a szám. Én maximum 1,5 milliárdra teszem az összes internet felhasználó számát, cégestül mindenestül, és persze ezek nem egyidejűleg vannak online. Emiatt a kiosztható összes 4.2 milliárd IPv4 cím közel nem fogyhatott el, mint azt már a beharangozták 10 éve is, vészjósló cikkek közepette.
  • morden
    #7
    A fejlett régióban az 1,6 %-os emelkedés csalóka, olyan ez mint mint pl a német GDP növekedés 2%-os a magyar meg 10%os akkor ugye az 5x nagyobb növekedés csakhogy, a német 1% a magyar 200%nak felel meg ( dúrva számok) szóval nem kell temetni az európai piacot se még.
  • [HUN]FaTaL
    #6
    Szerinted emberre osztják az ip címeket te idióta? Segítek: NEM. Ott vannak még a cégek, átjárók stb. Annyi eszed van, mint egy marék műanyaglepkének.
  • SajtosRantotta
    #5
    2 milliárd internetező ???

    akkor most jön a beugratós kérdés: mi lett a maradék 2 milliárd IPv4 címmel, ami állítólag mindjárt elfogy csaknem tíz éve??? ugyanis akárhogy számolom 2 a haminckettediken az 4.2 milliárd, minusz a két SUBNET tartomány , nevezetesen a 192.168.x.x és a 10.0.x.x összesen minusz ~130ezer = ráhagyással, kerekítéssel, jóindulattal, durván cirka, saccperkábé min. 4 millárd IP(v4) cím...

    elvitte a cica? vagy inkább lefoglalta néhány hórihorgas orrú VíÁjPís emberke?

    (ja és akkor még szót se említettünk a NATolásokról , IPv6-okról és egyéb megosztásokról ami tovább csökkenti az elméletileg hűde fogyatkozó IPv4 tartomány csökkenésének ütemét...
  • Zoliz
    #4
    Lehet éljenezni, mekkora haladás a semmibe.
  • kanduhr
    #3
    1,2: Nem kell a kamu rinya. Ez most tényleg érdekes hír.
  • MsUser
    #2
    "Föld lakosságának egyharmada fog rendelkezni internet-hozzáféréssel."
    Persze nem fogja mind használni, pláne nem minden mobilról ami képes NET kapcsolatra! És most ez probléma vagy jó hír "adat" teljesen mindegy a NET-et használó átlag embernek hogy még mennyien csatlakoztak. Az már lényegesebb hogy olcsó legyen és gyors!
  • willcox
    #1
    Internetezésről szól a cikk, a benne lévő képen a fazon nem éppen internetezik, hanem telefonál. Nem kéne összemosni a mobiltelefonálást a mobilinternetezéssel (mert eleve az egyszerűbb telefonok nem is képesek rá), másrészt telefonálni vezetékes telefonról is lehet.
    Ha valakinek van internet elérése, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy állandóan használja is, az meg az embereket teljesen hidegen hagyja, hogy rajtuk kívül még mennyien vannak felkapcsolódva. Ez is csak egy buta bulvár meghasalásos képzelgés.