Melyik operációs rendszer nyerhet az okostelefonok versenyében?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudom, hogy itt javáról van szó, csak megemlítettem, hogy mit hallottam. 😊
https://twitter.com/foodlfg
A .net meg red herring, senki sem beszelt rola.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Eddig is volt ilyen... és valszeg most sem változik... 2.x-re is olvasható a minimálisan ajánlott hardverkövetelmény, amit vagy betartanak, vagy nem, most is így lesz.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Felhasznaloi oldalrol nezve ertettem, es szinte ez igy van. Szinte, ha a konkurensekkel hasonlitjuk ossze.
Saor Alba
Most abba bele sem akarok abba menni, hogy manapsag mennyire nem tud a fejlesztok nagyresze optimalizalni es kihasznalni a hardware nyujtotta elonyoket.
Es megegyszer:
Papichulo ma 09:18
"En arra reagaltam, hogy az Android minden kotottsegektol mentes."
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Plusz nem volt olyan ikonikus vezetoje sem, mint Jobs. 😊
Ezt nem ertem, miert ne lenne gyorsabb ugyanazon a hardware-en? Carmack Rage demo-ja elegge ellentmond veled.
Masok vagyunk. En Java-ban nem kinlodnek, ha van C kornyezet is. Nem veletlen, hogy (szinte) az osszes eroforraskritikus alkalmazast C-ben irjak. Hagyjuk most az assembly-t. Ha jol olvastam pont ezert vezettek be az Androidnal is az NDK-t mert a Java az nem optimalis erre. Szoval nem, ebbol a szempontbol nem jobb a Java VM, mint egy native alkalmazas. A memory leak megfelelo programozassal es a mar szinte mindenhol megtalalhato (tudom, iphone-on nem) garbage collection-nel tokeletesen elkerulheto.
Jó teló lehetne az iphone,csak a szokásos apple problémák nelennének rajta, nelenne kegyetlenül túlárazva apple szokás szerint és egy érdemes kamerát is rakhattak volna bele ami legalább nem marad le egy idestova 2 éves Samsung Innov8-tõl fényévekre (fénykép készítésben)...😄
Aki az Obj-C-t es az iOS fejlesztoi kornyezetet szidja (reszben joggal), annak tenyleg ajanlom a Symbian-t es a carbide-C-t! Volt olyan momentum, hogy a telefonnal egyutt az egesz gepet ki akartam dobni az ablakon. Bar jol fizettek erte, de a soha tobbet kategoria!
PC piacon is bõven megélt az 5% körüli piaci részesedésével. Fanatikus hívei vannak, kemény marketingje stb. Vesztes nem lesz.
A lomha Win gyõzi le vagy a több éve foltozgatott többiek?
/*WTF?!*/
"pl. Windows Mobilnál még olyan se volt hogy újabb verzió, azzal rohadt szét a PDA-d, amit a gyárban rábarkácsoltak"
ASUS A696 WM5.0-val jött ki, én már 6.0-val vettem az enyém, természetesen ingyen frissíthetõ volt bárki számára. Ennél nagyobb ugrás volt a HP iPaq 4700 számára kiadott WM5.0 (2003SE-rõl), mivel ott drasztikusan változott az OS (többek között a korábbi "minden RAMban" koncepciót felváltotta a "fájlok a flashen").
WindowsPhone7-nél pedig elvileg azért is van tiltva az OEM-ek számára a módosítás, hogy Windows Updaten keresztül frissíteni lehessen - a hiányzó Copy-Paste pótlása ilyen módon pl 2011 elejére már be van ígérve.
Papichulo: teljesítménykritikus részeket már (ha jól rémlik) 1.5 óta lehet C-ben írni az Android NDK segítségével.
/*WTF?!*/
"és addig eszem ágában sincs lecserélni"
Akkor jol vigyazz ra, mert sokaig ki kell, hogy tartson! 😊
Tényleg fut rajta és tényleg ingyen tudok vele egész nap pofázni az MSN-Skype-Gtalk trióval... (N95-ön wififel még elõ se kell fizetni azt a nyavajás havi 2ezer forintos GPRS500 csomagot), Nimbuzz és Fring kliensekkel,
FringOut és NimbuzzOuttal az egész világon bárkit elérek néhány eurócentes percdíjért mobilon is...
távvezérelek PC-ket (TSmobiles)
multitaszk (a 200Mhzes procin is) , és van copy-paste ellentétben , szégyenszemre a Windows Mobile 7-tel...
videokamera, akár videofonálásra is alkalmas,
tudományos számológép, PDF olvasó és Offisz csomag, több TÍZEZER profi JAVA MIDP és Symbian alkalmazás
torrent kiens,
mp3-nak is használható, (LCG Jukobox-szal pedig mod-ot, s3m-met , xm-et is lejátszik)
az aksi hozzá 1000Ft és alig nagyobb a hüvelykujjamnál, tehát 3 tartalékaksi is elfér a kotonzsebembe hozzá,
Flash lejátszó,
Youtube player,
Divx lejátszó,
bõvíthetõ SD kártyával,
N95-ön SkyFire böngészõ,
Aki ennél több lényegi fícsört tud mondani 15ezer forintos árkategória mellett annak itt fogom kinyalni a popóját vasmacskán és trapézon !
Saor Alba
Saor Alba
Naés a frissítés: lehet hogy az Androidot se tákolgatják rá a végtelenségig az oldschool modellekre, de pl. Windows Mobilnál még olyan se volt hogy újabb verzió, azzal rohadt szét a PDA-d, amit a gyárban rábarkácsoltak. Persze patchelgetni lehetett, de ettõl nem lett újabb verzió, ahogy XP-bõl se lesz Win7.
Egyértelmûen az Android nyert.
Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Android eszközök
Nem hinnem hogy felhasznalo a Google-ra haragszana a kinai sz@rjaval kapcsolatban, de ez nyilvanvalova valik szamodra is ha elolvasod a vegfelhasznaloi feedback-et az adott termekkel foglalkozo xy honlapon.
Saor Alba
Nem hardverigényre gondoltam, hanem hardver követelményre.
A 2.2-t is boldog-boldogtalan felhasználhatja bármilyen hardveren, ha emiatt a filléres kacatra telepített rendszer miatt a felhasználó elküldi melegebb éghajlatra a Google-t, mert "lassú szar a rendszer", akkor ez a Google-nak veszteség, nem a kínai dzsunkagyárosnak.
Ezért a 3.0-tól lesz minimum hardverkövetelmény, mint a WP7-nél és ha a vas ezt nem teljesíti, akkor nem kap a gyártó engedélyt a rendszer felhasználására.
"Szerintem ebben a versenyben nem lehet gyõztest kikiáltani"
Szerintem sem, semmi szukseg ra, mindenki talalja meg a szamara megfelelot a monopolia egy elb*szott dolog. Amugy nem lesz soha, elbir a piac tobb mobil operacios rendszert is. Ahogy eddig is. A cim igy eleg blikk-szeru...
<#rolleyes>#rolleyes>
Saor Alba
A MeeGo lényegében egy kis képernyõre optimalizált Linux, ezért már az elsõ telefonok megjelenésekor sok program elérhetõ rá, és sok fejlesztõnek ismerõs.
A Bada-t pedig eleve úgy készítették, hogy az alsó kategoriás telefonokra is ezt telepítheti a Samsung, így ha valaki smartphone-ra szeretne váltani, nem kell új felülettel megismerkednie, szóval mindig lesz egy réteg ami a Bada-t fogja keresni smartphone-ban.
https://twitter.com/foodlfg
Én speciel a symbiant semírnám le...
Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.
Ezen a téren az iPhone a nyertes, hiába van a Bada esetében minden egy kézben.
"Az Iphone G4-et mellbeverõ hardvere van a Wave S8500-nak."
Nincs olyan, hogy G4, csak simán 4-es.
Ugyanaz a SOC van mindkettõben (csak az A4-ben van némi Apple optimalizálás is), szóval nem igazán ver az semmit mellbe.
A többiben egyet értünk 😄
Ez azonban akkor is így van, ha "csak egy marad" csak éppen akkor nem tûnik fel, mert a rivális rendszerek és velük jó néhány pozitív tulajdonság egyszerûen kihal.
Azonban, ha sokfajta rendszer van a porondon a vásárlónak mindig van lehetõsége, hogy egy viszonylag optimális gépet válasszon a saját igényei szerint.
A magam részérõl legutóbb a Samu Bada-ra szavaztam. Ha nem telót, hanem netbookot, vagy táblaPC-t akarok venni, akkor talán más OS is szóba jöhet. De szerintem ez van most a legjobban a hardverhez optimalizálva, és ez jön a legjobb hardverrel is a a maga kategóriájában. Annyira nem is zárt az OS, szóval jönnek rá fejlesztések, viszont java/flash is csont nélkül megy rajta, ami pl a IPhone-ról nem mondható el. Az Iphone G4-et mellbeverõ hardvere van a Wave S8500-nak. Nem igazi nagyon komoly OS a droidhoz, winhez képest, de egy telónak szerintem bõven elég. Nem atomháborút akarok rajta nyerni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
http://www.hwsw.hu/hirek/45491/google-android-3-0-tablet-operacios-rendszer-apple-ipad.html
Armin & Ayu fan
szerk.: Hiába az Apple meg Microsoft régebbi cég.. de a Google-nek olyan komoly erõforrásai és támogatottsága van, hogy nehéz fogást találni rajtuk...
Armin & Ayu fan
Aztán a win7 fon jön majd.
Utána meg az AlmaFan-ok.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Ami ha a hírek igazak, akkor a 3.0-tól megváltozik. Itt is életbe lép a minimális hardverkövetelmény és az OEM-ek megrendszabályozása. Az, hogy a felhasználó szabadságát mennyiben fogják korlátozni, az még a jövõ zenéje. A Google kettévágja az Android piacát, az olcsó szegmensben megtartják a 2.1-es, 2.2-es rendszereket, a felsõ és prémium kategóriában, nomeg a tabletek területén a 3.0-t ajánlják. Ezzel, és az új rendszerek piacra dobásának lassításával (évente csak 1 új verzió), megpróbálják a most meglévõ hardveres és szoftveres fregmentációt csökkenteni és idõvel megszüntetni.
"Egy félig nyitott platformként értékelhetõ, amely komoly kötöttségekkel érkezik a hardveres téren, ám szabad kezet enged az OEM-gyártóknak a felület egyénire szabását illetõen. "
Ez nem igaz, a Microsoft semmiféle módosítást nem engedélyez az OEM-ek számára, a HTC is csak egy saját HUB-ot helyezhetett el.
--
Lesz a piacon még pár játékos, amivel érdemes számolni.
A legígéretesebb a Nokia-Intel összefogásból érkezõ MeeGo, ami egész konkrétan a Google letörésére készül egy olyan rendszerrel, ami netbookoktól a tableteken és TV-ken át a mobilokig minden hardveren mûködni fog, ha az Intel segítségével sikerül a Nokiának átlépnie az elmúlt évek impotens piaci és technológiai mûködését, akkor ezzel a rendszerrel nagyon komolyan megzavarhatják a kialakult piaci felállást.
A HP által felvásárolt WebOS sem halt ki, rövidesen bemutatásra kerülnek a HP új tablet és smartphone eszközei, amik erre a rendszerre alapoznak.
A Samsung Bada-ja is szépen csendben fejlõdik, szemmel láthatólag bár más rendszereket is támogat a Samsung, de gõzerõvel fejleszti saját platformját is.
No és nem szabad elfelejtkezni a Symbian-rõl sem, mert ugyan ma már nem számít igazán modern megoldásnak, de az alsó és közép kategóriás smartphone-ok legtöbbjén ez a rendszer fut és ezzel a rendszerrel adják el a legtöbb mobilt még ma is.
--
Szerintem ebben a versenyben nem lehet gyõztest kikiáltani, mert az eredmény mindig attól fog változni, hogy mit nézünk.
Eladási számokat? Tudást? Támogatást? Stabilitást? Alkalmazások számát, minõségét? Bármit veszünk alapul, mindig más lesz a nyertes és igazából a verseny még el sem kezdõdött.
Én úgy gondolom, hogy a smartphone rendszerek igazából csak jövõre fognak komolyan megmérkõzni a vásárlók kegyeiért (érdekes és e-téren izgalmas évnek nézünk elébe).