42
  • Sliderx
    #42
    Pont erre gondoltam én is.
  • JASON13
    #41
    Ebből csak az következik hogy megugrik majd a díja és választható lesz hogy rtl és tv2 is legyen-e a csomagban. 100% hogy nem fogok rájuk igényt tartani.
  • bippo
    #40
    Én úgy tudom, hogy csak a kábeltévés "forgalmazás" lesz fizetős a szolgáltatók számára, a többi marad ingyenes.
  • bakagaijin
    #39
    AH Rt és RTL Klub szerződés DVB-T-ről.
  • bakagaijin
    #38
    Hmm, csakhogy az RTL klubot lehet fogni "tyúkbéllel" is, nem kell hozzá kábeltv előfizetés. Ezt vajh megszüntetik, vagy ott továbbra is ingyenes lesz? (Most a DVB-T-től függetlenül kérdezem, abban elvileg ingyenesen benne lesznek.)
  • bippo
    #37
    Senki nem mondta, hogy le lesz kódolva. Senki nem mondta, hogy a néző szempontjából is fizetős lesz a csatorna.
    Egyszerűen csak annyi, hogy a kábelszolgáltatóknak fizetni kell érte, ha be akarják tenni a csomagba. És mivel a szolgáltatós is az előfizetőből él, az rtl-t meg sokan nézik, be fogja tenni a csomagba.
    A néző csak annyit fog látni, hogy valamennyit drágult a csomag. De az rtl-ért külön nem kell fizetni.
  • immovable
    #36
    Semmi gond. A tv nézők 2/3-a 60-as IQ szinttel rendelkezik, vagy kisnyugdíjas. Ők szívesen fizetnek is a szennyért. Én is nézek TV-t, csak nem csatornákat, hanem dvd megy rajta. Ha csak alapzajt akarok, akkor vmi szitkom. De ilyen konzumidióta moslékot meghagyom másnak.
  • redfish
    #35
    Nem értem!...
    A kereskedelmi televíziózás pont attól más, mint a közszolgálati, hogy ők égbe-világba reklámokat nyomathatnak, ebből szedik be a millióikat, tehát eltartják magukat, sőt nyereségesek is! (Induláskor tudták, hogy így lesz!)
    Namármost, ahhoz, hogy a reklámperceket milliókért tudják eladni, ahhoz nézett (minél nagyobb nézőszámú) műsorokat kell adniuk...

    Lehet, én hülye vagyok, de azt hittem eddig, hogy érdekes műsorokkal+ingyenességgel lehet minél nagyobb nézőszámot produkálni.

    Én jelen pillanatban ingyen sem nézem a Retekklub és a TV2 műsorait, olyan mérhetetlen szenny ömlik belőlük, hogy köcce, nem kérek belőle...
    Nézem a HBO-t, Univerzum Channelt, Spectrumot, és a többi normális adót a kábelTV kínálatomban (vagy 40 csatorna)...

    Felőlem nyugodtan lekódolhatják ezt a két Kanálist, én tuti nem fizetek majd elő rájuk, viszont a HBO-csatornákra most is és a jövőben is, gondolkodás nélkül fizetek!

    Kellene javasolni Szalai Annamáriának, hogy vezessenek be kódolást erre a két Kanálisra, akkor nem is kell többé törnie a fejét, hogyan vessen véget a színvonaltalan mocsári kultúra terjesztésének!
  • Etinger
    #34
    Oké, értelek, csak Neked meg azt kell megértened, hogy élő sportesemények esetén egyszerűen manapság megkerülhetetlen a TV, pláne ha szeretnél hozzá magyar kommentárt, mert hát valljuk be, többnyire úgy hangulatosabb (már ha épp nem élőben nézed, mert ugye az a legjobb).
  • Broafka
    #33
    pl most megy a Tőzsdecápák, töltsd le, ha szerencséd van akkor nem a vágott verziót töltöd le, mint az Alien 2-nél ami folyamatosan csak az volt fönt mindenütt amit az RTL is leadott.

    De egyébként tényleg rondán vannak megvágva helyenként ami elég kiborító valóban.
  • Myers
    #32
    De megjött az étvágya a mocsok RTL-nek! Úgy csinálnak, mintha veszteségesek lettek volna idáig.

    Szalai Annamarika meg nem aprózza. Gondolom ezért nem kevés zsetont fog zsebre vágni amellett, hogy 9 évre!!! beválasztották ennek a testületnek az élére. Ilyen a világon nincs, hogy valakit 9 évre választanak. A 9 évről nem tehet, mert nem ő találta ki, hogy ennyi legyen, de gondolom nincs ellenére. Kedves Annamária, inkább arról tessék nyilatkozni, hogy mi a véleménye a retekklub népbutitó műsorairól?

    Ők (RTL, TV2) mikor fogják megfizetni azt a mérhetetlen erkölcsi kárt, amit a magyar lakosság szellemi színvonalának lezüllesztésével okoztak?! Persze, lehet mondani, hogy nem kell nézni. De vannak bizonyos dolgok, amit nem lenne szabad az embereknek mutogatni (valóságsók, mónikasók, szenzációhajhász műsorok, amelyek mások szerencsétlenségéből kovácsolnak tőkét, interjú gyilkosokkal (Sztojka), Tansádi maffiózó szerepeltetése főzőműsorban, stb. ). Pénzért minden kapható? Na erről tessék nyilatkozni, kedves RTL!!!

    Azt kellene csinálni, hogy a TV2-t, meg az RTL-t kipakolni egy külön pakkaba, mint a hbo pakkot, aztán kérjenek érte 2000-t. Akinek kell, az fizessen érte!
  • emile zola
    #31
    pedig tényleg jobban illik rá a hogy retekklub, sőt szerintem még csak nem is kispistik találták ki a nevet...
    ja és tényleg nem vagy egy "sz.rf.szu barom", csupán igénytelen, ha neked ez jó amit a 2 kertv-n adnak
    ja és néha nézek tv-t, szóval nem vagyok intellektuel:)
  • emile zola
    #30
    ezzel semmi bajom nincs, csak akkor legyen a 2 kereskedelmi csatorna külön csomagban, és aki érdekel az fizessen elő rá, de másra ne erőltessék rá ezt a 2 f*stalicska adót
  • Szefmester
    #29
    Hát nem lenne rosz egy olyan szolgáltató ahol én magam választom ki mely csatornákat nézem. Kiszámolhatják hogy egy mai 50adós előfizetés mennyibe kerül, ezt szépen leosztják csatornánként. Gondolom ők is így veszik meg. Majd fizetek annyit amennyit nézek. Itthon van majd 60 csatorna, ebből én nézek max 30at, (viszonylagos rendszerességgel) faterom meg további 4-5 csatornát amiket én nem. Akárhogy is nézem kevesebből kijönnénk mint most.

    Nem mellesleg pedig pontosabb képet lehetne kapni a nézettségről. Lehet a vége az lenne hogy bizonyos csatornákat a kutya se néz (max azok nézik jelenleg akiknél bent van a kis mérődoboz).

    Emellett pedig jöhetnek az extrák a csatornákhoz mint a feliratozás (ha van több nyelv akkor választható) és szinkronválasztás. pl az előző szolgáltatónknál a BBC magyar felirattal ment és simán néztem a jó kis vígjátéksorozatokat, most meg semmi, de helyette a "kedves" banda szlovák/lengyel vagy mittudomén milyen nyelvű felirattal és reklámokkal boldogít pár csatornán. Folyamatosan..
  • Crane
    #28
    A mobiltelefon elterjedéséhez mennyi idő kellett? Segítek: A válra kaszthatós böhöm modellektől a zsebrevegáható filléres modelekig mindössze 5-6 év, mindzet úgy, hogy közben kiépítették hozzá a hálózatot is.
    Az új TV készülékek is már inkább kijelzők, mint TV-k. Mindegyik fel van készítve hogy bármikor egy LAN eszköz lehessen rá tolni, hogy széllessávú neten keresztül te azt nézhess, amit akarsz. Jó kezdeményezés erre a GoogleTV-is.
    Továbbá: Nem akarok belemenni a részletekbe, mert semmi közöd hozzá, de egy nagyobb LCD tévé árából kijön a teljes házimozi cucc (projector, 5.1), és még marad a DVD-kre is. Ne gondolj semmi spéci cuccra, csak olyanra, ami bérházban, szobába bőven elég. Persze nyilván ez nem arról szól, hogy egész nap megy és kattintgatják mint a bolond, hanem arról, hogy este megnézem mondjuk a Jurassic Park 1-et n+1X is, mert nekem nagyon tetszik, és újra, meg újra befosok, mikor a tirex rám ordít a szoba falról. :D
  • daninet
    #27
    Nemértetted. Az emberek azt várják, hogy mint az étlapon minden csatornának legyen ára, és azt összeállíthassák maguknak. Ezzel tönkremenne a kábeles csatornák 60% tehát erre elég kicsi az esély, esetleg ha csomagokban adják, pl Discovery mellé kapod a Reflektor tv-t (csak mondtam egy okádék szutykot random)
  • Crane
    #26
    Engem nem érdekel a foci. És nem vagyok ász, csak mert másképp szórakozok, mint a többség. Csupán megosztottam veled egy alternatívát. Ha nem tetszik, vagy nem megfelelő számodra nem kell követned. Ennyi.
    (Mellesleg pl a foci VB-t is közvetítették az Interneten.)
  • enkido
    #25
    Csak azt nem értem, hogy sokan aszongyák: Inkább fizetek 7-8 csatornáért ugyanannyit, mint a jelenlegi 50-ért! Holott ez az 50 csatorna is tartalmazza azt a 7-8-at, amit nézne a barma... De legalább jól megmondja. Basszus, állítsd be az első 7-8-nak, a többit meg szard le. És képzeljétek, vannak olyan kretén barmok, akik még 2010-ben is néznek tv-t. Pedig van internetjük, dvd sőt neaggy'sten blue-ray lejátszójuk, torrenteznek meg mittomén... De mekkora barom is az aki rtl klub-ot (pistikék szerint retekklub) néz. A nemnormális! Mé nem nézel diszkóverit?? He? Hülye-e vagy? Meg násöneldzseografikot, attól nem hülyülsz! Okosodsz! Bamme!

    Vérlázító, hogy meló után egy bögre kávé mellett nem Dzsingiszkán életére, Az amerikai favágókra és egyéb agytágító műsorokra vagyok kíváncsi, hanem egyszerűen csak szeretnék valamit nézni. Mongyuk tv2-t, rtl klub-ot. Szerintem egy sz.rf.szu barom vagyok. De legalább jól érzem magam...

    Más. A soha nem tévéző olvasóközönségnek üzenem, hogy mások meg tévéznek. Sokan. És képzeljétek, vannak olyanok is akiket a tv5 vagy a rai1 érdekel. Más meg lehet nem. Mégse mondja, hogy te barom vagy, mert csak a NG, Discovery X és egyéb műtudományos csatornákat nézed. És egyébként tök jó,hogy egyesek ettől érzik magukat intelligensebbnek.
  • daninet
    #24
    Forma1 van streamelve a neten is (igaz nem magyarul), szvsz aki csak azt nézi nyugodtan leadhatja.
    Én is csatlakozom a kiválogatható csatornákhoz! Továbbá tartok tőle, hogy az árakat nem viszik fel, csak éppen kiveszik a Discovery-t és még valami más nézhetőt (ahogy a Fibernet csinálta Bács-Kiskun megyében pfejj mocsok banda)
  • winnie
    #23
    "Komplett csatornák csak sorozatokat adtak, mint pl.: Star Trek. Band of Brothers, Bonanza vagy régi filmek, westernek. Ha véget ért, akkor újra kezdték."

    csak sorozatot? itthon is van 10-12 csatorna, amin nonstop sorozat van.
  • Etinger
    #22
    Sorry, 'tudjam nézni' kimaradt :)
  • Etinger
    #21
    Okés, figyu, ah ennyire nagy ász vagy, old már meg nekem, hogy az Arsenal mérkőzéseket itthon, ahol nincs DIGI kiépítve, tányért meg nem tudok felrakni, de élőben szeretném nézni, minden 7végén! :) Mit kellene tennem érte? :);) A választ előre is köszi, már ha nem valami akadós arab streamet ajánlasz....
  • tgunda
    #20
    Jómagam már egy ideje csak egy alapcsomagot fizetek, azonkívül egy angol iptv szolgáltatónak, hogy a kedvenc, főleg brit csatornáimat láthassam. Ez nem kerül többe, mintha az itthoni szolgáltatómnál megvettem volna a max csomagot egy csomó sohasem nézett csatornával. Legfeljebb akkor térnék vissza, ha igazi digi korszakhoz méltóan nem egy adott választékot eröltetnek rám, hanem kiválaszthatom az engem érdeklő párat, bevezetnék a választható nyelvet, ahol van, és aszerint fizettetnének (az RTL Klub biztos nem lesz köztük).
  • boomsly
    #19
    Egyszer sikerült kijutnom az USA-ba jó néhány évvel ezelőtt. Akkor ideiglenesen megszálltam egy tipikus útszéli motelben, ahol volt kábeles szoba össz 2 dollár felárért. Elfoglaltam a szobát, bekapcsoltam a TV-t és leroskadtam az ágy szélére.
    Kapcsolgattam egy darabig, hogy találjak valami "zajt", amíg dobok egy zuhanyt... este 11-kor ocsúdtam fel, hogy elment az idő.
    Több mint 500 csatorna!
    Komplett csatornák csak sorozatokat adtak, mint pl.: Star Trek. Band of Brothers, Bonanza vagy régi filmek, westernek. Ha véget ért, akkor újra kezdték.
    Borzalmas végig szenvedni akár egy Ophra showt is, nem hogy az összes évadot egy csatornán!!
    Bőven megelégednék 1, azaz egy darab csatornával is, amin napközben dokumentum filmek, sorozatok, főző showk, este pedig egy jó film menne le.
  • kanduhr
    #18
    4-5 év szerinted elég rá, hogy az összes kisvárosba, faluba bevezessenek egy új szolgáltatást? Internet elérése még mindig túl kevés embernek van az országbab, ráadásul itt a válság, ami hátráltatja a terjedést.
    Másrészt neked megéri dvd-ézni, de sokan nem tudják megfizetni a 2-4-6 ezer forintos új filmeket, ahogyan házimozijuk sincsen. Ja, hogy te letorrentezed, amit akarsz, aztán bevágod a lejátszóba - csak abból senkinek sincs semmi haszna.

    Én inkább azt mondanám, hogy ez a régi műsorkészítés fog eltűnni, és a helyét átveszi a "bármikor pausálhatok" típusú adás. De a reklámokat ugyanúgy nézni kell majd, vagy fizethetsz 3-4ezer forintot egy csatornáért, mint mondjuk az HBO.
  • Crane
    #17
    Több mint két éve nincs TV-m, így persze előfizetés sincs. Van viszont házimozi, egy tonna DVD, meg Internet. Azt nézek amit akarok, és akkor, amikor időm van rá, meg kedvem. Reklám zéró. Megállítható, visszatekerhető, meg ilyesmi. :D Nincs megvágva. Ha akarom eredeti hanggal nézem, ha akarom szinkronnal.

    És mindez kevesebbe kerül mint egy TV és a hozzá tartozó előfizetés.

    Ez a jövő. A TV, de legalább is a televíziós műsorszolgáltatás halott! Kb. 4-5 éve van még hátra... de lehet annyi se.
  • Ferrer
    #16
    Mekkora epic fail, hogy itt jópáran a híradón kívül szennynek tartják az RTL-t / TV2-t, miközben a híradók kb. az egyik legnagyobb ilyen szenzációhajhász szarok.
  • CaptainRumi
    #15
    NA! Én nézem őket - jó az túlzás; nézek egy-két műsort-, bár magam sem tudom, hogy miért. Ezzel a döntéssel csak az én helyzetemet egyszerűsítik le, mert nincs az az isten, hogy én fizessek értük. Ennyi. Nem fikázom őket, mert jól csinálják, amit csinálnak, az már más kérdés, hogy szar az amit csinálnak...
  • neoG
    #14
    Elég sokan nézik külföldi adókon a forma-1-et, mert nem bírják elviselni a közvetítést.Filmekkel kapcsolatban saját tapasztalatból tudok nyilatkozni: ha esetleg tudomásomra jut, hogy lesz valami jó film, akkor letöltöm (tudom, tudom, pokolra jutok :( ). Kevesen kíváncsiak a megvágott filmekre, és a reklámokra
  • bobi64
    #13
    "annyira imádom az ilyen RTL KLUB meg TV2 fikázókat, hogy ők soha sem nézik ezeket a csatornákat, meg hogy mekkora szar, meg fúúúj."
    Természetesen még az 1200 ft-os digi előfizetésemet is visszamondom, ha fizettet az rtl klub valamit. 95%-ban nézhetetlen a tv2 és rtlklub műsora számomra. ami meg marad azt nem sajnálom. amennyi reklámot adnak abból gazdálkodjanak. a közszolgálatiságban pedig amúgy sem jeleskednek semmivel, pár hiradót leszámítva. egy nagy felfújt hulladékzsák az egész.
  • galocza
    #12
    nem szidni kell ezeket a csatornákat, hanem nem nézni.
    az én tv-m még bedugva sincs, utoljára akkor volt, amikor vendégem volt.
    amikor még néztem tévét is alig tudtam 1 héten egy (zoknipározós) filmet kinézni ami érdekelt volna és akkor is agybajt kaptam a reklámdömping és az össze-vissza vagdosás miatt.
    kb másfél havi előfizetési díjért meg meg lehet venni az indiana jones tetralógiát vagy a vissza a jövőbe trilógiát dvd-n és akkor nézem amikor akarom.
    1részt értem, hogy a vezető csatornák nagyobb szeletet akarnak a tortából, ha már több alapanyagot vittek hozzá, másrészt azért kereskedelmi csatorna, hogy tartsa el magát. ez nem a néző dolga, az ő dolga, hogy kimenjen bagózni/klotyóra/akárhova vagy kattintgasson amíg a rohadt reklámok mennek s ebből a csatornát reklámbevételhez juttassa...
  • Etinger
    #11
    Hagyjuk már ezt dumát, nem tudod (ahogy én se), hogy az RTL Klubot kritizálók közül ki mennyit nézi a csatornát. Attól meg, hogy van 1 jó műsoruk (ami miatt kifizették a jogdíjat) és ezért nézem, nem lesz jobb csatorna az RTL. Meg vették a F1 közvetítési jogokat. Oké. Ha a Viasaton lenne ott lesném. Attól még az RTL talicskázza a szart mellette, ugyanúgy. Ami meg az esti filmeket illeti, sejtem Téged nem zavar, hogy 23 helyen meg van vágva az adott film, sok esetben akár még a mondat közepén is, és valami hihetetlen barbár kontár módon sikerül a reklámokat is beszúrni.. mert hát minek is a jelenet végét megvárni. Erre meg egy szó van: IGÉNYTELENSÉG.
  • Broafka
    #10
    annyira imádom az ilyen RTL KLUB meg TV2 fikázókat, hogy ők soha sem nézik ezeket a csatornákat, meg hogy mekkora szar, meg fúúúj.
    De amikor az RTL leadja a forma 1-et akkor mindig ott ül, amikor híradó megy akkor is nézi, amikor van egy olyan film amit rég nem látott, és jó (mondjuk Vissza a Jövőbe, vagy Indiana Jones) akkor azt is leül megnézni, itt meg agyon fikázza az egészet...

    Szerintem nincs ezekkel a csatornákkal semmi baj, van amikor rossz filmeket adnak, de nézzetek külföldi csatornát. 90 perc reklám és 1 film. És én szeretek leülni a családommal vacsora közben megnézni a Széfet vagy épp bosszankodni a híreken.
  • Etinger
    #9
    Ettől én is félek.
  • Etinger
    #8
    Szeretném én is, ha kivághatnánk a csatornák felét... Hmm.. milyen is lenne a saját listám? Eurosport 1-2, Sport 1-2 (+ Digi Sportot bevehetnék a többi szolgáltató listájába), Sport Klub talán, M1 (Híradó + Sportesemények), Comedy Cental (Family Guy, meg ha nagyon unatkoznék, bár ez kihagyható) TV2 (BL miatt, RTL nem kell, mert a F1 nem ér annyit meg már), Discovery, NatGeo, Spektrum, meg talán a TV Paprika Ramsey miatt... That's all. Ez 12. Elég is lenne. Ámen.
    Az RTL Klubot meg pont leszarom :)
  • bmw
    #7
    Retek klubot nemigazan nezem a tv2-n szoktam a hiradot megnezni aztan ennyi...
    Ja meg hetfon az NCIS-t, a tobbit filmet sorozatot pedig maskepp...
  • Bren X
    #6
    Még egy kis plusz pénz a cimbiknek, mielőtt teljesen elterjed a digitális műsorszórás. Amúgy meg csodás! Hülyére keresik magukat a reklámokon és az olcsón ismételhető műsorokon. A "nagy" tévéadóknak nem a torrentesek/varezzolók az ellenségeik, hanem a kábeltársaságok. X-D Szerintem ez szánalmas.
  • KRTuning
    #5
    Én inkább attól félek hogy NEM fogják átteni másik csomagba. Értsd: nem elég hogy tukmálják ránk a szennyet még extra fizetni is kell hogy az értelmes csatornák is megmaradjanak.
  • Teppik Amon
    #4
    "Így a bevételekből csak éppen az a két adó nem részesül, amelyek a legnagyobb szerepet játszották abban, hogy az előfizetők a drágább csomagokat választották."
    Namert pont ez a 2 csatorna van a drágább díjjcsomagban mi? Loller, nekem ugyan nem fognak hiányozni.
  • Komolytalan
    #3
    Ja, és jöhetne már az ip tv, lenne itt meglepetés nézettségi százalékban. Pl nálunk, mondjuk havi szinten:
    M1/M2/Duna: be sincs állítva
    rtlklub 2 óra (f1 közvetítés)
    tv2 0 óra
    Discovery Investigation/Zone Reality: 50 óra (igaz ebből kb 20 órát alszik előtte az asszony, de én akkor is hallom a másik szobában)
    Discovery/Spectrum/Viasat History: 10 óra (én meg ezeket nézem)
    Minimax: 50 óra (gyerek meg ezt nézi)

    Szóval tegyék csak fizetőssé a retek klubot meg a tv2-t, és kerüljönek az opcionális HBO mellé. Amelyik kábeltv szolgáltató ezt meg tudja csinálni a t-tököm/upc/digi közül ahhoz megyünk jövőre, ha lejár a hűségszerződés. HD meg hasonló f.szságok nem érdekelnek - legyenek ezek a csatornák, és ne kerüljön többe mint a jelenleg 50 csatorna.