13
  • bagdadigiliszta
    #13
    Pedig ezek véleményem szerint nagyon fontos emberi jogok. Az, hogy mindenki elmondhatja amit gondol (persze azért egymás véleményét tiszteletben tartva, és a jó ízlés keretein belül)nagyon fontos, és az ember egyik legfontosabb kifejezőeszköze. Sajnos a bíróságok nem szentelnek véleményem szerinte elég hangsúlyt ennek a kérdésnek. Sokszor figyelmen kívül hagyják. Bár a tele vagyunk joghézaggal, a jogszabályaink is elavultak, és a jogrendszerünk sem működik megfelelően. Évekig húzódnak a perek, és ez emberek jogainak csorbulását, és jogbizonytalanságot idézhet elő. Ennek kiküszöbölésére sajnos magyar lépések nem nagyon születnek, de egy nemzetközi szervezet aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy emberi jogok sérülése esetén, ha valaki a magyar bíróságtól nem kap megfelelő jogorvoslatot, az külföldi bírósághoz fordulhasson. Belegondolva egy fejlettebb jogrendszer igénybevételének lehetősége engem felvillanyoz. Ezt talán a magyar bíróságokat is arra sarkallná, hogy jobban végezzék a munkájukat. Remélem sor kerül arra, hogy elég aláírást gyűjt a nemzetközi szervezet (Amnesty International), és lehetőségünk nyílik igénybe venni egy fejlettebb állam igazságszolgáltatását.
  • manoszey
    #12
    Azért, mert sajnos ezt is csak akkor veszi észre az ember, mikor elveszíti, mint oly sok más természetesnek tűnő dolgot az életünkben. Azt gondoljuk ez egy adottság, ami nem változhat, ha pedig mégis változik, akkor nem tudunk mit kezdeni vele... Ahelyett, hogy valamit tennénk azért, hogy így is maradjon, csak homokba dugjuk a fejünket és nem veszünk tudomást arról, hogy a háttérben milyen erők munkálkodnak azért, hogy elvegyék ezt a tulajdonságát, pedig a legtöbb mai diktatúrában is az egyetlen olyan eszköz, amivel a külvilág számára elérhetővé tudnak tenni információt az elnyomottak az pont az internet...
    Közben meg nálunk is abba az irányba tendálnak a dolgok, hogy már szóbakerült a blogok regisztráltatása is, amit hál'Istennek végül elvetettek, bár nem tudom, hogyan tervezték volna végrehajtani, ha átmegy. Mindenesetre komoly veszélyek fenyegetik több irányból az internet szabadságát, és mint a szabad véleménynyilvánítás egyik bástyáját, minden erővel meg kéne őrizni ezt is, mert a szabályozása a szólásszabadság súlyos csorbulását vonná maga után...
  • Cyrrus
    #11
    Ennek a cikknek a "nagyságát", talán leginkább pont az adja, hogy valaki (aki ráadásul talán elismertebb) ezt megfogalmazta, leírta. Mert kétnaponta jelennek meg ennek szembemenő, a szabályozást növelő cikkek, intézkedési javaslatok, miközben ilyenek nem, vagy csak elenyésző számban.
  • Ferrer
    #10
    Erről beszéltem...
  • Kabos Dezső
    #9
    Ha nem tetszik akkor van két szép hei még számodra:

  • kisemlős
    #8
    Pont ez a szabad vélemény nyilvánítás szépsége. Ha nem tetszik, nem kötelező meghallgatnod.
  • kzoard
    #7
    Megvan ellenük a védekezési módszer, ha meg egymással elvannak, az engem nem zavar.
  • Ferrer
    #6
    Most nem leszek itt túlságosan népszerű, de szerintem meg kellene rendszabályozni az internetet. Azért az mégiscsak szégyen, hogy neonáci csoportok szabadon fröcsöghetnek ott, ahol éppen kedvük támad.
  • Zoliz
    #5
    Szerintem ez az írástudó értelmiségi könyvtáros most jár ECDL tanfolymra, mert irígykedik, hogy az onokái, jobban kezelik a goggle-t és a szexoldalakat mint őmaga.
  • Robcuskilla
    #4
    egyik legnagyobb hátránya pedig az, hogy sok pszicho majom a látszólagos arctalanságba bújva mocskos okádékságokat is tud művelni ( személyesen is érintett voltam, remélem csak voltam ilyen támadásokban... ) ez persze vele jár és akad rá sok megoldás, szűrők letiltások a mélfiókban stb. stb.
    de pár ilyet ip alapján már megbüntetett az mádzsár igazságszolgáltatás is, úgyhogy csak óvatosan :D ezt tanácsolom, egyébként szép és jóóóóó, hollári hóóó
  • masika
    #3
    Ha amerika tudná szabályozni az internetet akkor már rég megtette volna. Nem hiszem, h csak most kezdtek el azon gondolkodni, hogy túl sok információ jut el az emberekhez a mocskos háborúikról. Nekik igazából ez nem lényeg, mert a médián keresztül tudják manipulálni az embereket, és azt etetnek be nekik amit akarnak. Ugyh az internetet meg fogják hagyni ilyen" szabadnak". Legalábbis szerény véleményem szerint... :)
  • Balazs127
    #2
    Szőrszálhasogatás on:
    A szövegben rosszul vannak kódolva az ő betűk. Elég feltűnő, hogy-hogy nem vette észre a kedves cikkíró.
  • sanyicks
    #1
    szeeenzációóós felfedezés! Eddig senki sem sejtette ezt.