74
  • fargo81
    #74
    1. felejtsük már el örökre ezt a "melyik film melyiket nyúlta, mi mire hatott" témát! arra ott a Filmvilág, lehet (és kell is) okosodni. a filmeket önmagukban kell értékelni: ha olyan lett, amilyennek szerinted látszani akar, akkor vlszeg jól sikerült. az eredet esetében a többség így gondolja - ergo a film hozzátett valamit a popkultúrához, amire szinte mindenki vevő. ezt hívjuk hype-nak. az nyilván szubjektív, hogy ki szerint milyen akar lenni egy film, ezért is értelmetlen tovább bonyolítani az összehasonlítgatásokkal. a te alapfilmed nem biztos, h másnak is az.

    2. egy tag elkezdte fikázni a trópusi vihart, megkérdeztem tőle, melyik volt az utóbbi 10 év legviccesebb komédiája szerinte. válasz: sztárom a párom. hát így. ez is egy szempont. neked melyik scifi-akció-dráma verte történetben, látványban, hangulatban... úgy alle zusammen az eredetet? ugye. műfajaiban ez a film hasít, amiben sok szakmai dolog közrejátszik és nem a véletlenek.

    3. a fanyalgók (és a "nem volt rossz, de jobbat vártam"-osok) gondolják át, hány évesek voltak a mátrix, pláne a dark city idején... hova magasztalták volna akkoriban az eredetet...?! a holdig. minden tizenhuszonéves generációnak jár egy-két midcult mozi, amin el lehet dumálni a osztályfőnökin, meg két zh között is akár, meg a vörös szőnyegen - meg itt is.

    ne fanyalogj, ha bódog a nép

    eddig évfilmje
  • szemuge11
    #73
    Egész egyszerűen az emberek megjegyezték Christper Nolan nevét. A kiváló munkánál jobb kampány nem kell. Híre ment a Mementónak, a Tökéletes trükknek, a Batman pedig tarolt...már csak elég volt megemlíteni, hogy a sötét lovag rendezőjétől és garantálni lehetett a pénztárak megtelését.
    Igy nem volt csoda a hatalmas hypnak ami körülvette, hiszen a trailer is nagyon hatásosan volt összerakva de ez is a profizmus és nem a pénz kérdése elsősorban.

    Az más kérdés, hogy már nekem sem lett életem legmeghatározóbb filmje, de hozta az elvárható szintet és ez a lényeg. De a minden idők legjobb filmjétől igen messze van :)
  • Etinger
    #72
    De hivatalos statisztikákat is megnézhetsz ki mennyit költött a kampányokra. Persze összeesküvés elméleteket gyártani mindig egyszerűbb :)
  • Etinger
    #71
    "...vagy mi pénzeljük az összes gyökeret..."

    Amúgy pedig a 2009, EP választások előtt ha emlékszel az SZDSZ kampányára (egész városok voltak elárasztva a harmadik erő bla bla bla plakátokkal), mégis buktak egy szép nagyot.

    Ergo ez az állítás -> "egy valasztason az gyoz (...) aki a legtobbet kolti kampanyra" NEM IGAZ.

    Ennyi.
  • cateran
    #70
    :d mintha belelatnal a politikai meccsekbe...nyilvan kened vagod melyik partot melyik ceg tamogatja kozvetlenul,kozvetve vagy eppen....titokban.....ki kinek lobbizik,kinek a haverja,lekotelezettje,adosa...ki kit vett meg vagy eppen ki kit/mit adott el a masiknak....van 1 olyan sanda gyanum hogy halvany lila fingod sincs az egeszrol..(nekem se mondjuk...de lassuk be..a hatalom es penz a politikai eletben altalaban kez a kezben jarnak...)
    Hiszen nyilvanvaloan csak mindenhol mashol csalnak a politikusok,de a szavazasok..azok tisztak es becsuletesek...csakugy mint a kampanyok....hopp...vagy megsem?:D
  • Etinger
    #69
    "Nos, nem igaz amit a kiscsako irt, de azert van egyenesaranyu osszefugges."

    Nincs.
  • Etinger
    #68
    Bele lehet kötni sok mindenbe, de baromságot mondott 'hangulati'. Elég csak az EP. választásokat nézni, 2009-ben.
  • Tetsuo
    #67
    Nos, nem igaz amit a kiscsako irt, de azert van egyenesaranyu osszefugges.
    Alabb vannak nagyobb ostobasagok is, mar toled is olvastunk ilyet. ;)
  • WoodrowWilson
    #66
    Ha esetleg a cikket is elolvastad volna, és nem csak egy fikagép lennél, akkor tudnád, hogy mi az alap.
  • Padawan88
    #65
    winnieke...te mindig megmondod, h ki milyen ostobaságokat ír, meg h milyen szar az ízlése/véleménye. Bár a te üzeneteiddel is ugyanígy vannak a többiek. A kérdés az, h ezt tudod -e? :D
  • winnie
    #64
    "egy valasztason az gyoz, akinek a legtobb penze van."

    határtalan nagy ostobaságot mondtál. a kérdés, hogy ezt tudod-e?
  • hangulati
    #63
    egy valasztason az gyoz, akinek a legtobb penze van. pontosabban, aki a legtobbet kolti kampanyra. esetleg valaki mas kolti ra. ennyi.igy szokas.
  • hangulati
    #62
    ez milyen mar... a negyedik legjobb film. lehet, ezert nem is erdekelnek a filmek. mi az alap? nezoszam? dollarbevetel? vagy mi? es egyaltalan...ora indul, startpisztoly durran.
    elso,masodik, harmadik. eddig emlekszunk. egy ilyen negyedikkel mit akarnak? eszem megall. csinaljak meg a LEGJOBB filmet, akkor legalabb nem kell ezekre a semmirevalo faszsagokra kiadni es odafigyelni rajuk. akkor meglesz a LEGJOBB, azt cso. hagyjatok mar beken.tokomet erdekli. foglalkozna mindenki inkabb azzal, ami a dolga. ha estleg megis unatkozna, akkor se ezzel foglalkozzon. felhaborito!
  • fv
    #61
    Szerintem meg egy pillanatig sem játszódott a valóságban a film. És az egész "heist"-nak az volt a lényege, hogy elhitessék a főszereplővel, hogy mindez igaz, vagy legalábbis ne foglalkozzon vele. Szerintem a feleség volt az egyetlen, aki próbálta felébreszteni.

    Így már elgondolkodtatóbb?
  • gothmog
    #60
    Ó te szegény mártír.
  • Axlkenobi
    #59
    Az én véleményem az, hogy az Eredet nagyszerűen sikerült, kiváló mozi. A Mátrix-szal, vagy a Dark City-vel való összehasonlítás pedig úgy gondolom nem feltétlenül állja meg a helyét, mert az Eredet alapvetően egy "heist film", tehát egy rablós-üldözéses sztori, amihez jön az a plusz, hogy egyrészt itt most nem elvenni, hanem berakni kell valamit, valamint az elménk a tett helyszíne.

    Ehhez jön még, hogy Nolan nem lazsált és tökéletesen felépítette a saját kis világának a szabályrendszerét. Veszi a fáradságot, hogy meg is magyarázza a dolgokat, ne csak úgy tessék-lássék ott legyenek. Ehhez jön még a ragyogó rendezés, a remek színészek és az egész film magával ragadó atmoszférája.

    Úgyhogy azt hiszem, a saját műfajában, mint sci-fibe oltott heist film, egész egyszerűen zseniális és újszerű darab.

    És, hogy az Eredet a világ 4. legjobb filmje? Ez meg tökéletesen szubjektív, mindenki eldönti maga, hogy mennyire szereti.
  • multispeed
    #58
    ez azért van, mert még nincs jó minőségű xvid.
    nemsokára beindul a sok házimozi és lehúzza a nép a filmet. :)

    De

    nincs de
  • bmw
    #57
    Jo a cim csak nem igaz....
    Legalabbis szerintem, nekem nem nagyon jott be a film eleg unalmas volt...
  • sandor8206
    #56
    átlag amcsi nem tudom milyen, de volt szerencsém együtt dolgozni egy diplomással
    volt egyszer, hogy egy hiba okát arra feltételezte ( műanyag kisebb alkatrész letörés), hogy egy munkadarabot beljebb csúsztattak egy lyukon így elért egy fémrészt és az törte le, persze az tudni kell a lyuk kb. 13 cm széles, a munkadarab 15 cm :-)
    én meg fapovával néztem, hogy nem fogja fel agyilag, hogy a faszát nem tudja bedugni egy kulcslyukba és csak magyarázta,magyarázta. Leakarta fényképezni, megkért rá, hogy tartsam oda az alkatrészt, hogy lefényképezze és még akkor se esett le neki, beszélt, hogy vakuval csinálja vagy nem, hogy tartsam hogy látható legyen stb. meg lesz akcióterv stb. áttervezik stb.
    itthon meséltem ismerőseimnek (szakmunkások) tehát nem is látták a cuccot, be se fejeztem a lényeget de már röhögtek és vágták, hogy mi van
    ok, egyszeri eset volt egy emberrel de az nagyon fájt :-)
    bocs a kis OFF-lásért, de nekem az amcsik tök hülyék
  • Bibike85
    #55
    Ja és ami még tetszett az a Paris Je't aime!
    Az az epizód amikor a nő lehajol a kulcsért és a háttérből jazz zene szól...a kapualljban meg a pofozkodás és csók...és a párbeszéd!! Na az igazi művészi alkotás...azt a részt vagy 20x megnéztem!
  • Bibike85
    #54
    És szerintem is az IMDB csak egy nagyjábóli értéket mutat...legalább is nekem!
    Ha épp nem tudok semmit a filmről akkor elolvasom mielött megnézném,hogy egyáltalán érdemes e megnézni vagy sem!
    És mindenkinek legyen saját véleménye és ha ugy érzed,hogy a film átlagos akkor ne hype-old vagy érezd úgy,hogy többet kellene érezned és ezért biztos te vagy a hülye...mert nem érzed azt a plusz amitól jónak tartanád...
  • Bibike85
    #53
    Én rengeteg filmet nézek és szeretem az igényes filmeket...Hát ez az alkotás nagyon be volt harangozva és én épp ezért többet vártam töle!
    Szerintem a reális pontszám az IMDB-n valahol 7.0 és 7.4 közé tehető.
    Egy egész jó film ami leköt arra az idöre amíg nézed de semmiképp sem a legjobb 10 között a helye! Ahhoz azért gyengusz...
    Avatar...nagyon túl van lihegve...1x nézhető film!
    Nekem egy filmben a sztori számít és nem az akciójelenetek miatt lesz egy film jó vagy sem...hanem amit érzel,gondolsz miután megnézted...megváltoztatott-e benned valamit? Megvan-e az az érzés,hogy ledöbbentél...gondolkodsz rajta sokáig miután megnézted...a hatása alatt vagy!
    Ennél a két filmnél nálam nem sok ilyesmiben volt részem miután láttam őket!

    A közelmúltból ami tetszett nekem az a Priceless, City in Heat,The Road , Lovely Bones , The Last King of Scotland , My One and Only , Miss Pettigrew lives for a day....
  • Blasta
    #52
    LOL, ez mennyire igaz
  • Griphons
    #51
    AZ eredet nekem is középkategóriás film. Nincs benne sem eredeti ötlet sem nagy durranás. Élvezhető film, de azért azt nem merném leírni, hogy minden idők legjobb filmjei között van. Intelligenciában és eredetiségben kb az Avatár szintjén van. Az is jó film volt, de hogy bekerültek volna a történelembe? Azt kétlem.
  • Yany
    #50
    Hát... részemről magasan a Prestige (Tökéletes trükk) vezeti a Nolan-listát, és utána a sokat istenített Dark Knight-tal ellentétben az _első_ Batmanus jön be. A tibeti felvezető egyszerűen zseniális lett. A többi ezek után jön.
  • A1274815
    #49
    Meghát a 23-as Megazóna is jó jött alapozásnak, meg sok egyébb nyugati és keleti mű. Egyszer érdemes rá keresni arra is, hogy honnan vették az ötelteket a Mátrixhoz.
  • grebber
    #48
    Aggyák már ki blue Ray-en is a rák egye ki a veséjüket!
  • winnie
    #47
    "Minden országban vannak buta emberek."

    különös ismertetőjelük: képesek leírni olyasmit, amit olvastak valahol, pedig semmi alapja, és odabiggyesztik mellé, hogy a "többség azt hiszi". és még el is hiszik:)
  • ZeemanX
    #46
    Nah igen... Köszi, erről van szó.
    (Max annyival lehetne kiegészíteni, hogy nem kell "lemenni falura"...)
  • ZeemanX
    #45
    Te ott élsz? Vagy honnan ez an infó?
    ...
  • kanduhr
    #44
    Minden országban vannak buta emberek. Lemehetsz itthon bármelyik falura, odamész Marika nénihez, és tuti nem fogja tudni, hogy California egy város, vagy állam vagy talán ország.
    Az megint más dolog, hogy pl Észak-Amerikában, mivel élnek ott kb 310 millióan, ott sokkal több buta ember tud kitermelődni.
    Viszont azt se felejtsük el, hogy ott a legtöbben büszkén kirakják a boltjuk el a nemzeti zászlót, vagy épp felveszik magukra, míg itthon leköpnek vagy lehungaristáznak ezért.
  • gothmog
    #43
    "Hogy a "bullet-time"-ot filmen ők használták-e először" beszúr: "azt nem tudom"
  • gothmog
    #42
    Annyiban igaza van hogy sok helyről "merítettek" hozzá. A kinézet a Dark City-ből, a figurák William Gibsontól, a koreográfia a mangákból... Hogy a "bullet-time"-ot filmen ők használták-e először, de az necces, hogy igen.
    Az más kérdés, hogy az összeollózott saláta (plusz a bullet-time) a végén betalált.
  • Rotcsa
    #41
    Nem tudom milyen lehet az átlag amcsi iq, de azt azért le kell szögezni, hogy az általános ismeretük a világról nagyon nagyon kevés...

    azért azt képzelni Európáról, hogy egy ország és mindenki franciául beszél...
    na neee.... pedig ezt hiszi a nagy-többségük.
  • gombabácsi
    #40
    a butyuta sorozatok nézői általában nem neteznek, vagy legalábbis nem szavazgatnak filmekre
    ha tennék, akkor minden jó film lessűllyedne az ezres toplistáról is :D
  • Lecs0
    #39
    Ez a "100IQember"-es, szabályok majmolásos, amcsis téma nagyon ostobán jön ki. Hányingerem van az ilyen majmoktól, akik azért, mert megnéztek 2-2 Menzel meg Fellini filmet, párhuzamot vonnak a popcorn-filmek, az alacsony intelligencia (nevetséges) és az USA között. Na de mindegy, valakinek még a sznobkodás is szarul megy.
    Abban azthiszem egyetértünk, hogy IMDB helyekről nagy faszság beszélni 1-2 éves filmeknél.
  • sandor8206
    #38
    nekem is ez volt a bajom, hogy túl amerikaknak csinálták, fél óráig csak a szabályok majmolása megy, belerágják a pofádba hogy értsed, de az a baj, hogy 100IQember amúgy is érteni, de úgy látszik az amcsik ez alatt vannak, így meg kicsit unalmas volt néha, de igaz jó popcorn film volt, idén a legjobb, mondjuk ez jellemzi a mostani popcorn-filmek színvonalát
    az imdb 4. hely meg nevetséges, de a TDK-nál és a többi ujabb filmnél is, méghogy 4. hely? majd ha lehuzott 10-20-30-40 évet a film és tényleg maradt kult, majd akkor ok a 4. hely. Addig csak a mostani hype és pillanat heve viszi ennyire előre, majd 10 év múlva kösssz :-)
  • sandor8206
    #37
    amit persze ugyancsak wacsovszki tesók csináltak idióta
  • morden
    #36
    Nemtudom ki hogy van vele, de nekem a keresztapa filmek se jöttek be egyáltalán.
  • Rotyoka
    #35
    A mátrixba aztán semmi eredeti sincs mivel KÉPREGÉNY alapján készült.