65
  • WinG
    #65
    1995 óta van gépem, és azóta a pc lassú haláláról olvasok. Tényleg lassú :)
  • NxBalu
    #64
    Kíváncsi lennék arra a divatirányzatra, ami szerint menő egy minimum 17"-os, 1024*768 pixeles kijelzőjű okos-telefon a farzsebemben, amin simán játszhatnám a legújabb FPS-eket. LOL! Természetesen egér is csatlakoztatható hozzá, mert egy FPS játék esetén, az egérnél nincs jobb célzó eszköz.

    A PC lassú halála, áh, messze van az még! Az nVidiának ehhez először teljesítőképes és egyben alacsony fogyasztású videokártyákat kéne gyártania. De ilyen a 7600GT óta nincs náluk. Aztán erre rá lehetne integrálni a processzort, már ha nagyon muszáj. De nem pont fordítva, mint ahogy most tervezik.

    Ha ezek egy irányba futnának, akár még futóbolondok is lehetnének. Jaj! Ennyi ostobaság, még nekem is fáj.
  • Justil
    #63
    erre írtam, hogy azért, mert sok embernek elég a suzuki, még nem fog minden autógyártó suzukit gyártani.
  • Justil
    #62
    én egyetértek veled, csak azt mondtam, hogy az legalább 1 szempont, hogy most, hogy a számítástechnika betört szinte mindenkihez, talán az orkokat kivéve, most már tényleg rengeteg lett a user, és sokuknak tényleg felesleges egy 4 magos 3ghzes gép bivaly vga-val és 8 giga rammal.
    de azért bőven van, akinek meg nem elég egy cerka fél gigával és 40 megás vinyóval :)
  • e57
    #61
    Az otthoni átlag felhasználónak sem lesz felesleges.
    1.
    A PCnek (Személyi Számítógép) pont az a lényege, hogy nem kell osztoznod senki mással az erőforrásain. Ez a számítási felhő, meg internetes tárolás nem lesz kedvező megoldás. Függeni fogsz az internet szolgáltatótól, a tárhely szolgáltatótól, a kutya füle szolgáltatótól. Csorbul az adatbiztonság.

    2.
    Lehet hogy az okostelefonok pár év múlva elérnek a PCék mai teljesítmény szintjére, de addig a PC sem fog "ácsorogni". Addigra annak is sokkal nagyobb teljesítménye lesz. A felhasználók igényei is nőni fognak. Addigra már excelezni is csak 3D-ben lesz divatos.

    3.
    Egyszerűen módosítható, bővíthető, szabványos gépekre van szükség. Bárki írhasson rá programot, ha kell, speciális bővítőkártyát tehessen bele.
    Ennek az okostelefonok most nem tesznek eleget, és valószínűnek tartom hogy a jövőben sem áll szándékukban. Ha meg mégis olyanok lesznek, hogy pl. kicserélhetem bennük a grafikus modult, beletehetek egy saját tervezésű bővítőt és írhatok rá egy garázskapu vezérlő progranot, akkor juppíííí! A telefongyár feltalálta a személyi okostelefont! Gyorsan szabadalmaztassuk, és legyen a neve mondjuk.....PÉCÉ! :)

    A valahova felcsatlakozó "buta" klienseket meg nem kell a telefongyártóknak, mag az Nvidiának feltalálni, ugyanis már rég feltalálták. A hőskorban így működött a számítástechnika. A nyomai még ma is fellelhetők a UNIX/LINUX/BSD rendszerekben.
    Aki nem hiszi járjon utána.
  • Justil
    #60
    hát jah, meg a bankban sem okostelefonnal fogják a rendszert működtetni.

    najó, de a listát annyiban sántít, hogy itt többen (az értelmesebbje) arra utalt, hogy az átlag, otthoni felhasználó számára kezd feleslegessé válni.

    ebből a szempontból 1 fokkal érthetőbb amit mondanak, de szerintem akkor sem fog még eltűnni, nagyon, nagyon sokáig :)
  • e57
    #59
    A PC sírját nem ássa semmi, és senki, mert ma már nélkülözhetetlen.
    Csak néhány, éppen eszembe jutó dolgot írok ide, amivel az elmúlt 15 évben találkoztam, és biztosan nem lehetne megcsinálni okos telefonnal.
    - telefontközpont adat lekérés, és feldolgozás
    - többvonalas telefonközpont hangrögzítés
    - pénztárgép
    - konfigurálható router és tűzfal tartalomszűrővel, víruskeresővel
    - film vágó/szerkesztő
    - hang vágó/keverő/szintetizátor (professzionális minőségben)
    - biztonsági kamerarendszer felügyelet és rögzítés
    - sok tonnás (teherautó/kamion) mérleg kezelés
    - gépjármű diagnosztika
    - Ártalmatlanító telepen a hulladékprizmának a hőmérséklet szabályozása
    - Kő fűrész irányítása (gránitvágás)
    Hirtelen ennyi jutott eszembe, de a felsorolás sokkal hosszabb is lehetne.
    A fenti feladatokat szabványos PC-ék látták el. Több helyre valami speciális bővítőkártya is kellett. Ezt telefonba szerelni ugye lehetetlen.

    Aki azt hiszi, hogy egy PC csak internetezni, játszani, esetleg excelezni kell, az igen szűklátókörű.
    Elég nyitott szemmel járni a világban, és máris olyan helyeken, feladatkörökben látunk PC-ket, amire nem is számítunk.
  • Justil
    #58
    1) az enyémnek semmi hangja nincs, ja, hogy nem 5 rugós dzsunka tescos házba kéne tenni? fogyasztása sem vészes, ha nem terhelem. nem kell fermit bele tenni.

    2) hahah, akkor ha jól értem, a szokásos "mivel a szutyuki elég lenne a városlakók 90%-ának, tiltsuk be a béemvét" képzavarral küszködsz.
  • AgentKis
    #57
    A PC a múlté:

    1. indokolatlanul nagy hangja van és sok villanyt zabál.
    2. indokolatlan teljesítményű a felhasználók 90%-ának.

    De a perifériákat örökölnie kell valaminek, mert rendes billentyű és egér nélkül nem lehet ellenni.
  • AgentKis
    #56
    A legtöbb felhasználó, csak néhány dolgot szeretne csinálni vele. Egy word vagy excel egy sima mobiltelcsin is elfut, ha nincs benne a csicsás gem géza...
  • AgentKis
    #55
    Ha 4-5 éves játékokkal meg tudsz elégedni, akkor elég a 130 körüli netbook is...
  • Merces
    #54
    ...a pc túl sok mindenre jó ki kell irtani ,mer a sok faa...fogyasztó nem veszi a szaros kütyüjeinket..........tisztelettel
  • Szefmester
    #53
    Azok akik Gamer notebookaot vesznek csak simán idióták, apuci veszi meg mert a 3cm vastag aranynyaklánc helyett azt kért a kis Ronáldócska.. Aki GAMER és ért a gépekhez az nem foglalkozik notival..

    1. Megveszed ugyanazt a teljesítményt 1,5x-2x annyiért
    2. Ha kezd csökkenni a teljesítmény akkor gyakorlatilag vehetsz egy teljesen új gépet ismét sokszoros áron.
    3. Csak a kábelrengeteg miatt venni notit szintén blődség. Ha jól el van helyezve a gép akkor a kábelt észre sem veszed max akkor ha...
    4. Lan partira menni könnyebb menni a notival mert könnyebben hordozható. És ez minden előnye.

    Tudom mert van egy gamer gépem, bár már öregszik, és van notim... (eszembe nem jutna játszani rajta flashes cuccokon kívül) amit csak páromnak vettem az egyetemre.
  • faber
    #52
    Hülyeség. Az okostelefon, tablet, de még a notik 80%-a se képes nyújtani azt az ár/teljesítmény arányt, amire egy gamernek, komolyabb számítógépes munkát végző grafikusnak vagy egyébb informatikusnak szüksége van, a cégek meg nem fogják a legtöbb irodai munkára a notit preferálni.
    Ásta már a sok konzol, noti is a pc sírját, mégsem sikerült kiásniuk. Nekem mindig is pc-m lesz, meg esetleg egy noti mellé, ha utazok ide-oda. De a táblát meg a többi szirszart feltolhatják pont oda...igaz a telefonom Nokia 5800, de semi olyat nem csinálok vele (film nézésen kívül, mert még nincs notim), amit a pc-vel...csak GPS miatt van ez is...
  • Molnibalage
    #51
    És ki az a mindenki? Rohadtul nincs ingerenciám notit használni a nevetségesen kis képernyőjével és touchpadjával. Az touchpad megoldható, a képernyő is, de minek vegyek meg kétszer valamit, ha van asztali gépem is? A noti soha nem éri el egy asztali gép tejesítményét.
  • bertino
    #50
    dehogy ássa.
  • AgentKis
    #49
    Viszont ha egy szabványos(!) dokkolóval PC-s perifériákat is kezelhetne, mobil is maradna, a megfelelő számítási teljesítménye és tároló kapacitása is meglenne a legtöbb alkalmazáshoz (na nem meteorológiai előre jelzéshez) akkor kiütné a PC-t. Szerintem ez irányba mennek a dolgok, ha lassan is. Az is igaz, hogy a PC is rendületlenül fejlődik, de a felhasználók igényei akkora ütemben nem. Nem akarnak 110 hang csatornás videókat 5 méteres monitoron nézegetni gondolom 5 év múlva sem, nem nagyon fognak akarni gigabájtnyi képeket sem (mert minek), bár lehet lesz olyan marketing ami erre kergeti őket. Elfogadható, használható minőséget, sebességet akarnak, amit ha egy mobilba beleraknak és ezzel zsebben hordozhatóvá teszik, az nagy szívesség. Lehet, hogy igény is lenne rá...
  • kiskapucska
    #48
    Én azért nehezen tudom elképzelni, hogy - elsősorban a mérete okán - komolyan megszorongassák az okostelefonok a pc-t. Nézegetni még csak lehet rajta, de komolyabb levelezéshez, irodai, szövegszerkesztési munkához mindigis alkalmatlanok lesznek. Ha akkora billentyűzet lenne hozzá, amin rendesen lehet gépelni, akkor meg már nem is lenne annyira praktikus... A gamerbookok meg meglehetősen drágák, ami érthető is, mert a mai játékok követelményeinek megfelelő konfigurációt nem kis mutatvány összegyömöszölni akkora helyre...
    Szóval én nem temetném a pc-t, mégha játékban már én is konzolban gondolkodom (csak kéne hozzá egér, meg billentyűzet, meg jó rts-ek :))
  • Magnum PI
    #47
    És én sem kapcsolom már be a gépet vagy a notebookot csak, hogy netezzek egy kicsit meg, hogy megnézzem a legújabb híreket mert a telefonom teljes mértékben elegendő számomra ehhez (HD2 Rulez).
  • Magnum PI
    #46
    Szerintem nem arról szól ez a dolog, hogy el fog tűnni a világból a PC, hanem, hogy a hétköznapi ember nem fog PC-t venni. Ma is már mindenki notebookot vesz. A játékososk között is egyre többen vesznek gamerbookot. Természetes, hogy mindig is lesznek célspecifikus alkalmazások amiket PC-n kell futtatni (pl. 3D tervezés), de idővel ezt meg átveszi a clouding computing és akkor már tényleg nem lesz PC csak egy monitor meg egy terminál és kész.
  • Justil
    #45
    "Nekem ráadásul feleslegesen gyors."

    Ugye te is érzed, hogy ez egy elég gyenge érv :)
  • Justil
    #44
    Ja, a noti viszont zúgni fog, fujtatni, idővel kontaktos lesz a képernyője, ha sokat hajtogatod ki-be, nomeg ugyanannyi teljesítményért 1,5-szeres pénzt fizetsz.
  • zola2000
    #43
    AZ asztli pct inkabb hagyjuk, alig varom hogy meg tudjak venni egy rendes notebookot, es elltunjon a kabelrengeteg a lakasbol.
  • paraszgyerek
    #42
    Pedig a növekvő sávszéllel és számítási felhőkkel már nem vagyunk messze attól, hogy egy okostelefonra kötött monitorral és billentyűzettel is lehessen akár CAD-ezni is - és lassan de biztosan megoldódik a távolról futtatott direct3d probléma is, mert a sima RDP ehhez még nem elég.
  • ozdimorgo
    #41
    "Az androidos telefonom ellenben már lassan egy netbook sebességével megy de alig fogyaszt, kicsi, van benne iránytű, fényszenzor, közelség szenzor, gps, wifi, 3g, bluetooth, mikrofon, kamera, USB csatlakozó, hosszú üzemidő, és ha akarom teljes ubuntu linuxot is futtathatok rajta."
    Miért is kéne egy asztali PC-re iránytű, GPS, meg hasonló marhaság? Arra viszont befizetnék, amikor CAD progikat használsz az "okos" telódon...
  • Kindred Blades
    #40
    Amikor el akarják adni a legújabb Zanussi mosógépet, akkor azt fogják bizonygatni, mennyivel jobb, mint a PC, mert lehet vele mosni is.

    Ezt már a konzoloknál sem vettem be, s azoknak legalább tényleg van olyan előnye, hogy lehet óriástévén és kanapéról játszani, még ha kisebb teljesítménnyel és kényelmetlenebb kezeléssel fizetünk is érte.
  • FoodLFG
    #39
    Még nem olvastam el, de a második szó: nVidia...
    Szóval nem is fogom. xD
  • paraszgyerek
    #38
    Ha nagy, órmótlan, sok helyet foglal: microATX/HTPC ház megoldja
    zajos: egy jó táppal és vízhűtéssel még annyi hangja sem lesz mint egy notinak.

    24" képátlóra: beszerezhető

    "az e-könyv olvasók elterjedt 6"-os kijelző mérete is kicsi" - ez szerintem a hordozhatóság miatt lehet, nekem nem kényelmetlen a lapozás de idővel, és az e-ink elterjedésével biztosan a nagyobb képátlók is megjelennek.



  • gromgotth
    #37
    ez úgy hülyeség ahogy van.
  • hypno
    #36
    Nem bánnám, ha a pc-nek lassan vége lenne.

    Nagy, órmótlan, sok helyet foglal, zajos. Nekem ráadásul feleslegesen gyors.

    Viszont szükségem van legalább 24" képátlóra. Az annál kisebb kijelzőt kényelmetlennek érzem.

    Miként az e-könyv olvasók elterjedt 6"-os kijelző mérete is kicsi.

    Egy telefonért meg nem adok 20K-nál többet akármilyen okos is.
  • Justil
    #35
    Felületesen közelíted meg a témát. A pc rohadtul nem állt meg a fejlődésben, fejlődik az ugyanúgy mint a mobil, csak a mobil piacon most könnyebb mindent eladni, mert...na miért? Mert divatos.
    Hogy a rákba állt volna már meg a desktop szegmens fejlődése? Ugyan hasonlíts már össze grafikailag egy 2005-ös játékot egy maival? Na? Komoly grafikai, tervező programok? Vagy pl tudományos kutatást mikor fogsz te smartphoneon végezni?
    Te, és akik ezt szajkózzák, értsétek már meg, hogy bár az átlagembernek netezni, zenét hallgatni, miegymás már MA is elég egy jobb okostelefon, vannak, és mindig is lesznek feladatok, amikre soha nem lesz elég, mert a desktop szegmens mindig 5 lépéssel előrébb fog járni teljesítményben. Egyszerűen ilyen a fizika, nagyobb helyen, ha nem kell mindent zsugorítani, többet ki lehet hozni a cuccból.
    Csak hogy a legtriviálisabb példánál maradjunk, ahogy irta már vki: az okostelefonodon futó OS-t is egy pc-n írták, nem pedig egy másik okostelefonon, és ez még nagyon-nagyon sokáig így lesz.

    Mindemellett van egy SGS-em, és nagyon bírom, de NEM arra való, hogy kiváltsa a pc-t.
  • sedward
    #34
    Pont a PC-k azok amelyek lassan már csak játékra kellenek a gyerekeknek. Leginkább a gyerekek és a fiatalok játszanak "a fejlesztők által teljes pompájában megálmodott" játékokkal, nagy monitorokon, méretes vezérlőkkel. Persze profi grafikai munkára, számításigényes alkalmazásokra továbbra is munkaállomások kellenek továbbra is, de ezeknek a feladatoknak is jó részét átveszik a távoli szerverek. A PC alig fejlődik, megállt, egy helyben toporog.

    Most megint remekelt az android nálam a hétvégén, két géphez kellett volna 3g internet, de csak egy modem volt, igaz a legjobb minőségű, de így is belassult mindig a hálózat térerő hiányában. Andoidon egy érintéssel belőttem a netmegosztást 3g-ről Wifi-re és teljes sebességgel elindult minden a két gépen - ugyanazzal a SIM kártyával. Mivel egy ilyen teló sebessége lassan már egy netbook szintjén van, arra gondolok minek hurcoljam azt a 10x akkora netbookot táppal, amikor komoly munkára a netbook is alkalmatlan. 95%-ban elég lenne ha be tudnám dokkolni a telefont, tökéletes böngésző flash támogatással és millió fajta alkalmazás fut rajta, ha akarom még egy (k)ubuntu is a háttérben - ráadásul jelenleg egy árban van egy netbookkal (de hamarosan töredékébe fog kerülni). A tablet és a telefon között pedig csupán a kijelző mérete a különbség, belül ugyanazok. Igaz hamarosan jönnek az új TV-k, amelyekben szintén android rendszer lesz, és mivel ezek állandóan a netre vannak kötve és szinkronizálnak még dokkolni sem kell, ugyanazok a beállítások lesznek ott is...
  • Line
    #33
    Van a faszságokból fájdalmas kategória és amit megmosolyog az ember. Ez kurvára fájdalmas...
  • VoneOut
    #32
    Most már értem miért az ATI a vezető VGA gyártó...:)
  • morden
    #31
    Az nvidia inkább fejlesszen!! A hatalmas versenyelőnye és a nem tisztességes eszközei ellenére is simán lekörözte az AMD.
  • Willenbrock
    #30
    Így van.Nekem soha nem kéne "okostelefon" -tulajdonképpen felesleges és drága vackok,csecsebecse gyerekeknek.Ha telefonálni akarok arra jó a rendes telefon,zenére van mp-3 lejátszó,de legjobb az asztali pc-ről hallgatni egy normális fülessel.Filmet meg szintén az asztali pc-vel nézek,egy nagy LCD-TV-t rákapcsolok és annyi.A játék szintén a nagy LCD-n a legnagyobb élmény,ezek a telefonok egyszerűen nem említhetőek egy lapon egy normális asztali pc lehetőségeivel.Mindkettő másra való,fából nem lesz vaskarika,telefonból nem lesz számítógép.Ingyen is csak azért kéne egy ilyen telefon hogy eladjam.
  • Frank99
    #29
    ?
    a csúcsjátékokat olyan kevesen igénylik? (Nézz már utána öreg, miről is beszélsz, hányan vásárolnak játékot, is mire? (pl. egyre többen online, Steam, stb..., ja és kurvára nem mobilra....)


    IGEN SOK időnek kell eltelnie (és a technológiának igen sokat fejlődnie) , hogy MOBIL utolérje a PC-t...

    sztem induljunk ki a Crysisből, nemsoká' jön a Crysis 2.

    Alig várom, hogy olyan minőségben, olyan felbontásban adja egy OKOStelefon, ahogy adja a PC-m... ráadásul tudjam úgy kezelni, irányatani.. hahaha...

    még valami: nemrég barátom -aki nem mai kakas, 40 felé jár- telefont akart cserélni, majdnem magvadult, mert CSAK olyat akart, amivel TELEFONÁLNI tud. ÉS alig talált. Maradjunk már a telefonnál, ha teflonyálni akarunk, válasszunk egy arra valót, ha játszani -legyen PC, xbox vagy ps - ki nem xarja le- de ne akarjuk már a telefont olyan szintű játékra használni, mint pl. Crysis 2 lesz...

    aki meg Pacman 8-at akar játszani, legyen....

    hát, én nem vok' nagyvárosi, és elhiszem, hogy hazafelé a metrón nyomják a sokan a csocsót, de nem igazán hiszem, hogy a MINŐSÉGI jétékoknak ez konkurencia lenne. aki meg úgy gondolja, hogy ez az élet, az nézzen át néha a metrón a másik oldalra, és ha van ott egy jó csaj, inkább szólitsa' meg, kacsintson rá, mert ez vicc, hogy erről szól a fáma..
  • monzta
    #28
    ennyi.
  • zola2000
    #27
    Azt simán elképzelhetőnek tartom, hogy majd lassan mindenki dokkolható okostelefont használ munkára és netezésre/filmnézésre stb (most már kétmagos telefonprocikat is gyártanak), az a csúcsjátékokon kívül "mindenre" jó (a csúcsjátékokat meg olyan durva szinten kevés ember igényli).
  • obe
    #26
    soha nem fogsz játszani normális ( a fejlesztők által teljes pompájában megálmodott) játékkal okostelón, netezni is csak korlátozottan, pláne a jobb weblapok 1280 x vagy mégnagyobb felbontásban pompáznak, filmnézés : nem kell kommentálnom a különbséget...tulképpen még telefonra sincs szükségem, neten ételt, ruhát, bármit rendelek telefon nélkül, a berátaim ismerőseimet is fillér költség nélkül elérem...

    tehát nem értem hogy áll pariban a pc az okostelóval...ha meg úton vagyok nálam van az 5 ezer forintos 3 éves butatelefonom, utazáskor a papiralapú olvasnivalót favorizálom, ne vedd magadra, nem személyeskedés, de megvan a véleményem a buszon, vonaton, rendelőben a telfonjukkal babráló, urambocsá kihangosítva "zenét hallható idiótákról

    még véletlenül sem féltem a pc-t, különben meg bátran lehet a jövő felőlem az, hogy egyre kisebbek legyenek a gépek, felőlem lehet telefon méretű is, csak képes legyen arra amit egy csúcs pc tud- tudhat, a perifériák mérete nem kell változzon, mehet rá a 24-es moitor, fogadjon külső vinyókat, legalább 4 usb, külső hangkártya, stb, stb...és persze keveset egyen, és ne melegedjen, és a legfontosabb minden cserélhető legyen, upgradelhető...aztán felőlem robot robinak is hivhatják:)