24
-
harcu #24 LOL, mielőtt "leteszkózod" az Acert és az Asust, még előtte kiröhöglek, utána meg megnézheted, hogy mely "gyártók" gyártanak tényleg, és melyek azok, amelyek csak csomagolnak kész belsőt saját külsőbe. Merthogy elég kevés olyan cég van, aki képes komplett notebook gyártására, talán 3 van a világon, és abból kettő az Acer és az Asus. Na vajon ki a harmadik? Van még röhögni? -
lapaleves #23 nem írtam olyat, hogy ez kategória. ahogy én értem a mb air azért született, hogy elmondhassák "miénk a legvékonyabb noti". szerintem ez kimeríti a technológiai demonstráció fogalmát.
pont ugyanez történt x300 kapcsán, ahol is "csináljuk meg ugyanezt, csak rakjunk bele ODD-t" volt a parancs. a maga nemében figyelemre méltó mérnöki teljesítmény mindkettő, de nem magamutogatási célokra egyik se a legjobb választás. -
#22 Szerencsére Ötvös Tibor nem akar kihalni. tudom, hogy ezt nem ő írta, de akkor is :D Az ő cikkei a legbaróabbak. -
avman #21 ez a prémium techdemo kategóriát hogyan szülted meg? -
FoodLFG #20 Itt van egy hozzászólás ezzel kapcsolatban:
http://logout.hu/tema/re_notebook_korkep_karacsony_elott/hsz_84-84.html
a 3. vélemény. -
matatom #19 @vasziszdasz: Mindamellett, hogy én is azt mondom vigyázni kell az olcsó dolgokkal, mert az olcsóság sokszor a minőség kárára megy, azért az Acer és Asus neveket Tescosként emlegetni kissé merész dolognak tartom. Mindkét cég nagyon széles palettában gyárt hordozható számítógépeket, így valóban van occó szinte tacskós széria (dettó a fent említett két márkánál), de minőségi 300k ár felett mozgó cucc is. Amúgy a Dellről nemrég derült ki, hogy éveken át átkúrta a vevőit az elhallgatott széria hibákról (Katt ide!). Viszont az én 2,5 éves Acer Aspire 5920G-m anno 250 körül volt olyan 3 éves garival, ami csak az LCD sérülésére nem volt teljes értékű, de minden egyéb, többek között fizikai sérülésre igyen. Például ha leejted vagy ráesik a kalapács ;) teljesen ingyenes javíttatást biztosít, sőt jobb helyeken (kissé nyugatabbra) még viszik-hozzák is ingyenesen. Ilyet anno nem sok cég kínált, sőt 3 évet sem. És még annyit, hogy 2,5 év alatt annyi baja volt a cuccnak, hogy egyik sarkánál alul fél centi hosszan megrepedt a műanyag borítás egy év után (lehet odaütöttem valamihez). Fostam is, hogy tovább reped, de azóta az ég adta világon semmi változás, a gép tökéletes, pedig átlag napi 4-5 órát gyűröm minimum. Szóval Acer, Asus nem szar, ha a minőségi szériát veszed, és vice versa. -
#18 Mostanában az SG-n minden ki akar halni. Múltkor a netbookok, előtte az RSS... :) -
lapaleves #17 elárulod mi olyan vicces? a mb air meg az x301 nem business class, hanem prémium techdemo. az x301 eleve csak presztízscélokat szolgált, miszerint van benne odd. emellett nem sok mindenre használható (hdd vagy plusz akksi nem megy bele, 1,8" drive, dokk nincs, displayport nem ad ki hangot - mondjuk többinél se stb.).
a business class az x201/s/t. abból is gyártottak SU cpuval mint ami az x300-301-ben van, bár ritka. azzal gondolom még 10-15%-kal több üzemidő érhető el.
egyébként ez az SU cpu van egyes (13") edge-ekben is. amiben sok jó dolog van (hdmi, tapi, jó bill), csak az 1366x768 már nagyon kevéske függőlegesen. és az se business class, mielőtt valaki megszakérti ezt is.
"10-11 órát lightos használattal bír, ha vmi komolyat csinálsz vele, közel se annyi." - igen, ezt senki se gondolta volna míg ki nem nyilatkoztattad. -
hegege #16 Vki olvas is v csak irogat? Most jelent meg a Toshiba R700 (szept elején) I3 I5-ös cpuval 13,3as kijelzövel 4-8 gb memmel 8 óra üzemidövel dvd iróval 1,4 kg-al magnézium házzal..Szeretnék ilyen kihalóban lévö gépet megkapni ..:) -
vasziszdasz #15 A 13" egy öszvér volt a 12" és a 14" közt. Akinek kicsi kell, annak ez túl nagy, inkább 12". Akinek meg nem szempont a méret, az vesz 14"-est, olcsóbban. A 14"-esek előnye a beépített dvd volt régen, de mostmár erre nincs szükség, a pendrive kisebb, gyorsabb, nagyobb kapacitású. Még oprendszer installra se kell, hiszen rejtett partícióról történik, 1 gombnyomásra, a dvd-nek beleszólása nincs. A 13"-el azokat próbálták megcélozni akiknek kell a dvd, de mégis kisebbet akarnak a 14"-nél, csak közben kihalt alóla a dvd, mint létszükséglet, így nincs semmi oka hogy miért ne egyből 12"-est vegyen az ember. -
vasziszdasz #14 10-11 órát lightos használattal bír, ha vmi komolyat csinálsz vele, közel se annyi. Viszont a teszkós cuccon is csak 1 óra marad az elvi 2-ből, tehát még mindig fényévekkel jobb. -
vasziszdasz #13 egyébként valószínűleg a prémiumokat hagyják csak abba, mert senkinek se kellenek
LOL! Ezek business class gépek, amit nem olcsójános panelproliknak készítettek. Épp ezért nincs belőlük kispórolva az anyag mint a teszkós acerekből, asusokból. Ezek 10 év múlva is használható eszközök maradnak, az aksi nemcsak dísznek van bennük, hanem valóban mobilitást biztosítanak. Akinek notebook kell, az meg tudja fizetni, aki meg csak a suliban akar villogni vele (régen bunkofon, most kamu "notebook"), az vesz vmi teszkós szart olcsóért. Aztán csodálkozik hogy 2 hét múlva miért kell vinni a szervízbe. -
lapaleves #12 thinkpad x300 már nem van egy ideje, x301 van, amit abbahagynak.
ezt csak "a tényeknek utánanézni is" jeligére.
egyébként valószínűleg a prémiumokat hagyják csak abba, mert senkinek se kellenek. ott a macbook 13" vagy az "thinkpad" edge.
a 12" egyébként elég. amíg 14" notin nyomul az ember azt hiszi a 12" valami vicc. aztán a 12"-on már a 14" vicces.
@bigjoe: neked vagy x200s-ed van, vagy nem L9400 cpu-d. és 9 cellás akksival megcsinálja a 10-11 órát is. -
bigjoe #11 Nekem egy 12"-os Lenovo x200-am van [Intel SSD 4GB ram Intel (L9400) 1,86 GHz -as proci 6 Mbyte L2 cache, virtualizáció.] Nagyon kicsi noti az aksi minimum 6 óráig bírja. Itthon egy 23"-os monitorral használom (+egér + billentyűzet) így simán tudok fejleszteni vele.
Nagyon sokat gondolkoztam, de számomra ez a tökéletes megoldás....
-
kvp #10 Szerintem az idealis munka laptop az A4/letter meretu, ami kb. 14 inch. Ennel kisebb a netbook, ami 10-12 inch kozott szokott lenni. A 13-as tenyleg egy felemas meret, de tobbnyire minden letezo meretben szoktak kijelzot gyartani, kb. negyed inches lepesekben, ezert laptop meretbol is akad egy par fajta. -
avman #9 "Dell és a Lenovo után most újabb nagy név vonja ki a piacról saját 13 hüvelykes megoldását."
LENOVO IdeaPad, thinpad edge, x300?
DELL Vostro 3300?
cikket fordítani könnyű. a tényeknek utánanézni is. meg mesekönyvet olvasgatni is. na akkor erről ennyit... -
BobaFett #8 Aha, DELL leépítette... Na persze, és akkor a Latitude E4310 biztos csak véletlen jelent meg :) (vagy a Latitude 13/Vostro 13) -
Digitman #7 Mondod Te, mert neked nincs rá szükséged. Nekünk például kellett egy 13.3" környéki laptop, amiben azért van szufla, de ne legyen nehéz. Ezért vettünk egy 13,3 Lenovo U350-et. Kétmagos keveset fogyasztó proci, HD képes videokártya és mivel nincs benne DVD-író, ezért könnyű. Pont olyan amilyet kerestünk. Erre egy netbook tökéletesen alkalmatlan. -
NullZ3r0 #6 Igaz, hogy énnekem 14,1-esem van, de alig valamivel nagyobb a 13,3-masoknál. Szerintem igenis van értelme. Miért? Mert nekem kellett egy könnyű, kisebb laptop, amit vihetek egész nap hátizsákban, de ami azért mégis már használható méretű és teljesítményű (nem úgy mint a netbookok). A subnotebook számomra jó kompromisszumnak bizonyult. -
Yutani #5 Toshiba csúcs noti 13.3" kijelzővel, SSD-vel 550e bruttó. Most vett a cég nemrég egyet a főnökömnek. Tényleg kihalóban lenne ez a kategória? -
#4 Érdekes következtetés. Jön a pletyka, hogy a MacBook Air-ből 11" változatot adnak ki (mindezt arra alapozzák, hogy Airt alig lehet kapni - ez tényleg így szokott lenni termékfrissítésnél, ami valóban esedékes Airnél...), emiatt az összes 13.3" gép megy a levesbe (MacBook, MacBook Pro 13 gondolom szintén eltűnik). Nekem ideális méret ez a 13", dolgozni már lehet vele, s mégiscsak könnyebb mindennap hordozni, mint egy 15.4" masinát... -
#3 Ez a 13 col úgyse volt jó semmire. Lemezmeghajtóhoz még mindig túl kicsi - jó, belefért, más hardver kárára -, de sima netbooknak amit csak úgy a hónod alá csapsz és úgy mész vele már túl nagy. -
#2 Notebooknak már a 13 is kicsi nekem, nemhogy 11:o -
#1 macbook pro-ból is van 13 colos, biztos befellegzett neki