Hang-zoomolást kaphatnak a sportközvetítések
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ja mar ertem, koszi.
Ez tenyleg regi dolog es nagyon otletes, szerintem. Most ujra feltalaltak.. 😊
Ez tenyleg regi dolog es nagyon otletes, szerintem. Most ujra feltalaltak.. 😊
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
"Szerintem meg pont hogy nem irányított mikrofonokról van szó."
Úgy ám.
"Typically, an array is made up of omnidirectional microphones distributed about the perimeter of a space, linked to a computer that records and interprets the results into a coherent form"
Forrás: Wikipedia - Microphone array (Megjegyzem - mint a wikipedia bejegyzés is tanúsítja - nem annyira új dolog ez)
Vagyis tipikusan gömbkarakterisztikájút használnak.
Úgy ám.
"Typically, an array is made up of omnidirectional microphones distributed about the perimeter of a space, linked to a computer that records and interprets the results into a coherent form"
Forrás: Wikipedia - Microphone array (Megjegyzem - mint a wikipedia bejegyzés is tanúsítja - nem annyira új dolog ez)
Vagyis tipikusan gömbkarakterisztikájút használnak.
Szerintem meg pont hogy nem irányított mikrofonokról van szó.
A fókuszálást nagyjából azon az elven oldják meg, mint a fázisvezérelt antennarácsoknál.
Szerintem nagyon okos ötlet.
A fókuszálást nagyjából azon az elven oldják meg, mint a fázisvezérelt antennarácsoknál.
Szerintem nagyon okos ötlet.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Majd jobban fogjuk hallani miként szidják egymást a játékosok, edzõk, drukkerek. És az eredeti vuvuzela érzéshez hasonlítót is tudunk majd hallani a TV elõtt.
Azért kérdezte a puskát, mert nagy valószínûséggel arról van szó. Ugyanis a puskának van egy olyan jó tulajdonsága, hogy jól fókuszálható az iránykarakterisztikája miatt. Egy gömb- vagy vesekarakterisztikájú mikrofonnal ezt nem lehet megcsinálni, mert minden irányból veszi a nem kívánatos zajt.
Ezért kell puskát alkalmazni. És akkor azt a területet lehet figyelni, amire irányul.
Ezért kell puskát alkalmazni. És akkor azt a területet lehet figyelni, amire irányul.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
TV közvetítés? Üvölt az edzõ de egy szó sem hallatszik a TV-ben... ismerõs?
és ez kinek lenne jó?
cool!
kár hogy nem nézek kosárlabdát.
kár hogy nem nézek kosárlabdát.
https://twitter.com/foodlfg
Csillagászatban már egy ideje használják ezt, csak nem hanggal, hanem elektromágneses hullámokkal. Egy sik felülettel bárhova tudnak az éggömbön fókuszálni a fény terjedési sebességét használva. (És kihasználva a fény hullámtermészetét.)
szerintem nem kizárt hogy lehallgatásoknál már használtak valami hasonlót. bár ott nem lehetett kis munka ezt a sok mikrofont elhelyezni 😄
nem, 300 darab szokványos mikrofon. Mivel a mikrofonok kör alakban helyezkednek el, a kiszemelt területtõl ezek eltérõ távolságra vannak. Az eltérõ távolságból adódóan kihasználják a hang terjedésének alacsony sebességét, így a mikrofonokba különbözõ idõben érkezik be az adott hang. Az idõbeni eltolás alapján erõsítik egymást (a háttér zaj, ami nem a területrõl jön, más idõben érkezik be a mikrofonokba így azok meg kioltják egymást). Vagyis olyan mintha kiháromszögelnének valamit, csak itt több pontból a kapott információkat nem helyzetmeghatározásra használják, hanem az adott területrõl érkezõ hang erõsítésére.
Egyszerûen zseniális az ötlet, nem is értem hogy eddig hogy eddig miért nem találta ki még senki.
Egyszerûen zseniális az ötlet, nem is értem hogy eddig hogy eddig miért nem találta ki még senki.
Olvasd össze ezzel: Fejlõdünk, fejlõdünk - vetette oda egy elrohanó csiga.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Ez most 300db egy pontra nezo puskamikrofon? Vagy mi? Nem vagom. :S
Nincs vmi reszletesebb cikk, mondjuk 10-20 oldalnyi?
Nincs vmi reszletesebb cikk, mondjuk 10-20 oldalnyi?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
LAKERS!! 😊
Hallani, hogy a videó végén a rágógumi pukkanást õk vágták alá. Elég szánalmas...
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
gyorsan jött, gyorsan megy a vuvuzela... 😞