Az első WarCraft IV infók?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó volna ha a WC-WC2-SC-SC2 vonalat vinnék tovább, elfelejtve a WC3 hõsközpontúságát.
morvaigaben
Hogyne, a Blizzard csak a PC-t támogatja. Ezáltal lehetetlen hogy a többi platformra is kijöjjön, fõleg DS-re XD

ASUS X550CC-XO227D, amir?l most ezt írtam :D BattleNet: Gabe#2489

csuszi
tényleg meg akarod magyarázni hogy lehetséges hogy 4% a random faj win rátája?😄
oké...

MJ rulz Pink Team The Only One

Te egy zseniális fickó vagy. Ha valamirõl fogalmad sincs, akkor talán, lehet, megeshet, hogy a véleményed nem feltétlenül tükrözi a valóságot.
Itt a diamond win rate. Diamondosok már megtanulták a játékot használni azért ezt másoltam be.

Win % in Diamond (accounting for player skill)
49.6% win rate for Protoss when fighting Terran.
52.8% win rate for Protoss when fighting Zerg.
49.6% win rate for Terran when fighting Zerg.

Ha nem tetszik a játék, nem veszed meg. Talán lewarezoltad, játszottál kicsit singlebe és azt hiszed ismered a játékot. Engem is érdekelt a történet, de tisztában vagyok vele, hogy ez a játék a multira készült, konkrétan esport-ra lett tervezve. Ha majd játszol is vele, akkor talán ér valamit a véleményed, de így csak szánalmas, hogy szapulsz valamit, amit nem is ismersz. Egyébként sem értem azokat, akik minden hírnél elkezdenek szidni valamit, amit nem is ismernek. Ha a játék darabja ezer dollárba kerülne, de te nem veszed meg, miért fáj, ha mások igen? Egyébként tuti nem lesz 2 éven belül W4. Blizzard nem készít játékot két év alatt, amikor kieget. is min. 1,5 év alatt rak össze. Valamint az sc2 mellett, melyre jön két. kieg, nincs szüksége arra, hogy saját magának csináljon konkurenciát az rts piacon. Ha be is jelentik még legalább 5-6 év mire kiadják. Egyébként biztos véletlen, hogy a blizz játékait a szakma és a játékosok is magasra értékelik.
nr1ranger
Amúgy meg Warcraft4-el azért vannak kétségeim, mert perpill a WoW viszi a Warcraft történetét, és a korábbi Blizzard megszólalások szerint még van jópár kiegészítõre való alapötletük. Szóval ha jön egy WC4 akkor onnantól a wow befejezõdik történetileg, és szépen elfogynának a WoW elõfizetõk, ilyet pedig csak akkor tudok elképzelni, ha az új MMO-juk befut és átáll arra minden WoWos, de az az mmo be sincs jelentve, semmit sem tudunk róla, amúgy meg valami minden eddigitõl független univerzumban fog játszódni elvileg. Másik eshetõség hogy a WC4 feldolgozza a WoW-ban történteket, csak hogy legyen minimális single player, és ezt is kihegyezik multira, bár akkor már egyszerûbb lenne ha multi only lenne a játék.

There is no peace. There is only WAR!

nr1ranger
Más ismerni mind 3 fajt és más játszani vele. A prók napi 18 órában ugyanazzal a fajjal tolják, mert egy valamibõl akarnak jók lenni, nem pedig 3 ból közepesen jók. Versenyeken miért nem látunk random playereket (ha van azis max 1-2, de döntõbe nagyon nagyon nagyon ritkán jutnak)? TLO is béta alatt randomozott, de aztán váltott terranra, mert protossal annyira nem ment neki, hogy ha tournamentbe protossként kellett játszania akkor sokszor bukta volt és emiatt esett ki a versenyrõl.

There is no peace. There is only WAR!

lehet hogy még nem játszottam (eleget) a játékkal (multit pl egy percet sem), az 1. résszel ellenben nagyon sokat toltam, ott még néha multiztam is <#papakacsint>Ellenben azért ha a top100 annyira überPRO, akkor hogy lehet csak egy egy fajjal tud valaki játszani? Pláne ha ahhoz a fajhoz valaki kidolgozott egy általános stratégiát fõleg ha azt is figyelembe vesszük hogy a 100as elitbe bejutás már feltételezi hogy pár meccset letoltak egymás ellen, és sok sok meccsvisszajátszás végigpislogása után már névre megmondod kinek mi a fõ taktikája. Legalábbis ha jól tudom a PRO-SC1 játékosoknál már ez ment.

Szerintem egy játékos sem engedheti meg azt hogy ne ismerje mind3 fajt alaposan ahhoz hogy egy esetleges random-nál ne legyen magabiztos. Vagy netán lehet látni hogy a másik játékos éppen milyen fajt választott ki, és gyorsan az ellen választ amolyan kõ-papír-olló formán?
Rage47
másba nem tudsz belekötni...

ahogy látom, az emberek teljes félretájékozottsága vezet általában az értelmetlen vitákhoz, mint itt is.
pl. azt sem tudják, hogy multiban lehet mind a 3 fajjal játszani, azt hiszik, hogy mindenki terrannal nyomja...
csuszi
az amúgy nem tûnt fel hogy a 4 adat együttesen 100? milyen meglepõ...csak nem azért mert ez a fajválasztás?

csuszi
ez az 1-es leülhetsz nem elcsépelt kicsit? bár akinek nincs önálló stílusa az majmoljon 100 éves lejárt kliséket.
de a dicséreted köszönöm bezsebelem, szerintem is jól beszélek/kommunikálok ékes anyanyelvünkön, a grammar nazit azért félre tehetnéd, amikor egy közösség nyelvezetét kritizálod, logikus hogy amikor sc-rõl van szó, a bevált szavakat használom, használja mindenki, majd ha a katedrán kell szónokolnom más témában, nem fogok olyna szavakat használni ami sérti érzékeny füledet.
de hogy kérdésedre válaszoljak:
az sc2/1ben magában a játékban lehet játszani a többi fajjal.
screenshotozzak?

amúgy pont példa az ilyen félretájékozottság arra, hogy az antihype és a hype hogyan befolyásolja az embereket és terjed a hülyeség, de legalább már ennek fényében nálad nem csodálkozom hogy az 1-es leülhetsz klisét használod.
az is játszik hogy nincs tv-éd x ideje? de ha lenne csak spektrumot és national geographic-ot (elnézés a nem magyar szavakért) nézel? vagy hogy csak nehogy a terroristák kezére kerüljön?

csuszi
random miért felejtõs? mert nem illeszkedik a képedbe?

segítek:
22 of the top 100 players by win % are Zerg
a gyõzelmek 22% zerg által van elkövetve 100ból. most komolyan nehéz elismerni hogy baromságot beszéltél?
A RANDOM SZERINTED 4%ban NYER???? ... nem, csak a top 100-ban 4%választja, hisz ott azért magasabb szinten megy a mûfaj.

a mathcmaking valóban (ahogy írtam is) arra törekszik hogy az adott liga mutatóit hozd, de más adat nem is áll rendelkezésre. pont, mivel minden meccset a matchmaking befolyásol.

taatttaattaam, sc2ranks-et szerinted nem ismerem?

Hat a szovegertelmezes valoban nem megy..no lassuk csak:
Gyozelmek %-a alapjan..ez az 1. lista: 22 vs 43 vs 31 (random felejtos)
vagyis a 100 top playerbol (a gyozelemei alapjan )43 human...
pontok alapjan..ez a 2. lista: 27 vs 36 vs 26...(same as above)
A matchmaking fecskeszart se szamit,hisz igyekszik ugy osszesorsolni az ellenfeleket,hogy kijojjon az 50-50-50....
Amugy nem en talaltam ki a listat,hanem...tatatatam az SC2 jatekosok😛
Már a Red Alert 2-ben alig volt olyan egység, ami hasonlított volna a másikra, a 3. részben pedig teljesen eltért egymástól a 3 nemzet. Szóval ezt a franchise-t jobb lenne kihagyni ilyen téren. (sõt a Blizzard, csak 98-ban, az SC-vel tudott a C&C nyomába érni egységek tekintetében...)
Ez még nem magyaráz semmit. Már a szerzõdés megkötése után jöttek hírek arról, hogy nem pofáznak bele egymás dolgaiba.
IMYke2.0.0.0
Szépen beszélsz magyarul - egyes, leülhetsz.
Legalább azt használnád magyarul, aminek <és mindegyik "szakszónak" van magyar jelentése> van értelmes megfelelõje...

A SC2/1-ben hol játszhatsz Zerg/Protoss fajokkal?!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Nuclearity
megzavarsz, akkor most a wings of libertyben játszhatsz midn3 fajjal? 😊

csuszi
ennél sokkal nagyobb a különbség a fajok részérõl - nem red alert szindróma, ez kezd ahhoz hasonlítani hogy mi a 10millió szöv. kap. országa vagyunk. legalább halvány fogalmad lenne a játékról és úgy mondanál véleményt, nem ezt hívják trollkodásnak?
zerg, viszonylag olcsó, massolható, hirtelen rengeteg, más spellek, terjeszkedés a mapon, kezdõ egység melee, no aa, regen., épület regen is, gyors mozgás, harass típus.
terra: középút árban, hp-ban, def faj, lassan haladva megy elõre, más spellek, gyógyítás egységgel, repair egységgel, kezdõ egység range
prot: legdrágább faj, legerõsebb, közepes terjeszkedés, kezdõ egység melee, pajsz egységeknél (leverhetõ emp-vel), no harass egység, más spellek.

a nem számolom meg de közel 50 egységbõl találomra:
reaper (úgyis nagy téma fórumokon) cliffen ugrál, igazi parasztgyilkos, lassan épül, fejl. nélkül lassan mozog, drága, de ha hamar hozod a gazdaságát az ellennek kinyírod, védekezés ellene armored egységekkel könnyû, semmit nem sebez rájuk szinte, de a light-okat leszedi secc pecc. NINCS ILYENHEZ HASONLÓ sem a többinél. és ez az összes egységre leírható, mindegyik másra jó, mindegyiknek más az erõssége, más az ellenszere, más helyzetben alkalmazható. pont az összetettség a játékban akulcs arra, hogy
1. mindenki ért hozzá ez csak egy gógyjáték, gondolom sakkozni is mindenki polgár szinten tud.
2. mindenki 6 paraszttal indul, és mégis a meccs egy diamond és egy bronz-silver játékos között az elsõ másodpercben eldõlt...

eszem megáll, a 3 faj ugyanolyan. hogyne. legalább logikád lenne, ha ugyanolyan akkor hogy van balance kérdés amit te vetettél fel?

amiben igazad van:
ha te nem vagy multis, akkor ez nem a te játékod. ha neked zavaró a realizmus hiánya, szintén nem, ez szíved joga. az is, hogy hülyeségeket beszélj, de nem igényesebb olyanhoz hozzászólni amihez halvány fogalmad van?

csuszi
akkor tanuljunk meg szövetet értelmezni:
22% zerggel osztja az észt a top playerek között.
vagy szerinted a randomosok 4%ban nyernek? használd már az eszed, ehhez még angol sem kell.

amit én mondtam, az valóban matchmaking, de más adat nincs rendelkezésre, pont emiatt. de a 2 közül melyik is áll közelebb ahhoz hogy mennyit nyer egy zerg és egy terra vagy egy protoss? nem az enyém? hisz az valóban azt mutatja, csak torzítja az eredményt a matchmaking ügyessége.
amúgy szeretem hogy mindenki osztja az észt a balance-ról, boldog boldogtalan.
ennél ez sokkal bonyolultabb, nem mindegy a map, az ellenfél, a liga, és a legfontosabb, hogy a meccs melyik szakában járunk, van olyan amikor a zerg az imba elárulom. és ami a legfontosabb, a balance az nem ilyen túlzó, a fajok pár százalékban vannak egymáshoz képest hátrányban.

lolSL
nyilván ezért adták ki már az elõzõ wow kieget is pár hónappal idõ elõtt, sc2-re is bõven ráfért volna még pár komolyabb patch. csak be lett jelentve egy dátum az activision befektetõi konferencián, aztán hoppá sietni kell

Téged a multi izgat fel, engem a történet. Neked az is elég ha mindhárom játszható nép tökugyanazt tudja csak éppen az egyikben ultrahightechenergiapajzsoslények, a msikban emberek, a harmadikban meg bogarak vannak, a lényeg hogy minden karakternek csak a kinézete legyen más, esetleg az egyik kicsit kissebbet sebezzen, ellenben több legyen a HP-ja igaz?

A realizmushoz meg: az 1 emberrel megölök mindenkit sem éppen az, de én nem is hoztam fel ilyen példát. 😊 Másrészt pedig egy reál-fantasy vagy reál-scifi komolyabb hangulattal tud rendelkezni mint egy meseszerû fantasy/scifi. Az hogy most élû ûrhajók vagy repkedõ gyíkok vannak az nem érdekel bõven jó lenne, de az hogy egy kis hydralisk akkorát köp hogy egy battleship is lepottyan.. hát nem igazán ok. Ha a léptéket megnövelnék akkor lenne realizmusa, mert az hogy (asszem) max 200 egységed lehet pl 1000 helyett... Ott legalább lehetne olyan hogy a battleshipbõl le tudsz gyártani max 1-2-t. De hogy 50bogár vs 50 ûrhajó.. nekem egy vicc kb.

A trollkodás pedig a te reszortod amennyire emlékszem a kommentjeidre.
Az Activisonnek nincs beleszólása, hogy a Blizzard mikor-mit jelentet meg.
22 of the top 100 players by win % are Zerg
43 of the top 100 players by win % are Terran
31 of the top 100 players by win % are Protoss
4 of the top 100 players by win % are Random

27 of the top 100 players by points are Zerg
36 of the top 100 players by points are Terran
26 of the top 100 players by points are Protoss
11 of the top 100 players by points are Random

Most hogy mondod...balanced..(a matchmaking systemet ne keverjuk a balance fogalmaval..)
csuszi
akkor tanulmányozd a stat. oldalakat mielõtt baromságot terjesztesz. a win ratio teljesen kocc ugyanaz mind3 fajnál, szinte tized %-ra..
a zerget választják a legkevesebben, 25%. nem kell keverni a szezont a fazonnal.

sigmavirus1
Arra leszek kíváncsi ez mennyiben fogja érinteni a World of Warcraftot. Ugyanis ott minden kiegészítõvel halad elõre a történet is.
Szal ha most jön a 4 ami Thrall szereplése miatt valószínûleg ugyanígy folytatni fogja a story-t akkor érdekes lesz hogy ezt miképpen fogják megoldani, elosztani a két játék között.

Nuclearity: én úgy emlékszem hogy még egy régebbi hírben azt mondták hogy az új MMOjuk egyik létezõ sorozatukhoz sem fog kapcsolódni. Persze azóta lehet már történtek változások.

Viva La Virus1!!!

Nuclearity
de figyeld, megcsinálják, sõt nagy valószinüséggel az ÚJ mmojuk szerintem StarCraftos lesz. csak mig nincs az, addig a 12 millio elöfizetésbõl nem futja a dolgokra, igy kell még mellé kiadni 2 játékot 8 példányban, megmagyarázni az egyszerü embernek, hogy ez az õ érdekük miatt van igy, jól járnak, végülis tök jó lehet 3x ugyanazt megvenni. Majd én is kiprobálom valamikor...

Nuclearity
félre értesz nem siránkozok, sõt ha valami érdekel, és ugy gondolom, akkor megveszem és fizetek érte, mai napig mmo zok (per pillanat Aionnal ami NCSoft produktum)tehát ami engem leköt és érdekel azt megveszem, minden játék ami eddig érdekelt és lekötött megvettem. Viszont tény ami tény, hogy a magyar emberek átlagban azért síránkoznak mert a mi fizetéseinkhez képest ezeknek igenis van ára (és ne gyertek azzal, hogy meglehet vele lenni) mert 1, ha egy évben egy játékot veszek vegyük 12k-nak akkor abban a honapban már szivok ugye (föleg ha tél) 2 egy játék (SINGLE PLAYER) nem fog lekötni soha az életben 1 évig... erre a nyakamat teszem. mégegyszer mondom ez egy magyar átlag fizetés mellett, nem a bank elnõkeként aki 8 milliot visz haza havonta...

fergusonpapa
multiplayer a lényeg te okos -.-' szted sc1 mitöl volt népszerü??story vagy MP miat??!
rengeteg ideig tesztelték és mert emeber leleményes és ygorsna terjendek a taktikák(youtube, forumok)rájjöttek dolgokra de azért nem anynira durva a helyzet.Sc1nél is volt ilyen.jött párpatch és kész.legalább figyelnek sé fejlesztik javitják nem ugy mint sok cég összetákolják azt csá.

nemralisztiikus??mert többi játék igen??1 emberrel megölsz midenkit...meg hasonlok.kötekedni mindig lehet.de hát ilyen a troll élet.magyarnak lenni jó.<#boxer>

www.icewebhu

lolSL
ha a DS nem lenne a hírben még el is hinném, activisiontõl kitelik hogy elkezdik szarni a blizz gameket is.

Hegi90
- a WarCraft IV elsõ része 2012 végén jelenik meg
- PC mellett X360-ra, PS3-ra és DS-re is megjelenik a játé

év vicce 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Blizzard, hogyan legyünk 3 db játékból multimilliárdosok évtizedeken keresztül 😄 ehhez tényleg jól értenek.
Mivel multizni nem szoktam, az egyszeri végigjátszás nem volt egy nagy durranás. Lehet jó a multi, de azt nem próbáltam, másrészt ahogy olvastam a Zergeket nagyon nem sikerült megfelelõen balanszolni és alig 25% volt a zergeknek gyõztes meccs, a protossok ellen meg még rosszabb.

Ennyit a híres balanszról (azt már csak éppenhogy jegyzem meg hogy illúzióromboló egy pajzsal felszerelt ûrhajót leköpjön a levegõbõl egy bogárszerû izé)
Húúú, ehhez már akkora exisztencia kell...
na igen, ennyi, és szerintem itt bukik meg a fikázás. mert ha csak ülnének a pénzükön akkor magasról tennének arra hogy még egyáltalán játékokat csináljanak a wowon kívül, pláne AAA kategóriás játékokat

nem játszom FPS-ekkel mert szarok, így azt sem tudom mennyi játékóra van bennük. átlagos stratégiákhoz és RPG-khez viszonyítottam, nvm.

Rage47
nem tudom multiztatok-e, de a multis része simán profi szintû a mai játékokhoz képest. ha a Blizzard csinál egy játékot, akkor legalább letesz tényleg valamit az asztalra...
másrészt sztem is kamuhír, csak növeli a oldallátogatók számát
Daffit
"Miért, jó lett az SC2 vagy szar?" Átlagos, "annyi játékóra van az elsõ epizódban mint egy rendes játékban" szerinted; egy FPS-hez képest tényleg jó, egy stratégiához nem.
Igen, akár tetszik akár nem, az eléggé zsidó szokás, hogy egy játékot háromszor adnak el. Én nem siránkozom, már a bejelentés kezdete óta figyeltem a fejlesztést, de a megjelenéskor már annyira csalódtam, hogy nem vettem meg és a warez végigvitele után ez egy okos döntésnek bizonyult...

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

amúgy szerintem kamu a fenti hír, több okból is. csak növelni akarja a látogatottságát az oldal amelyik megszellõztette

"onnantól kezdve nem a pénzen lenne a hangsulyom, hanem a játék minöségén"

miért, jó lett az SC2 vagy szar? ennyi. amúgy meg annyi játékóra van az elsõ epizódban mint egy rendes játékban. tehát joguk van így kiadni. ha nem tetszik ne vedd meg, de ne siránkozz. bár tudom ez magyar szokás. (meg az is hogy lezsidózod õket)

Az meg a másik, hogy ez gazdaságnak jót tesz, hogy mindig lehúznak ennyi pénzt akiktõl lehet. Ha csak 10-15 %-ban segít ez a Blizzard alkalmazottaknak akkor már megérte. Aki 1x-er kitud fizetni 1 évben 60 dollárt egy játékért az kitudja minden évben, szerintem csak mi szép Magyar nép vesszük ezt ilyen véresen, pedig 90 % Warezol. Ha meg Multizni akarsz majd megveszed 1 év után az elsõt olcsóért és játszol.
Ha egyszer összeszeded az elsõ millió dollárod, rájössz, hogy az milyen kevés is. Ha összeszeded az elsõ milliárdod rájössz, hogy az már nem kevés de nagyon könnyen elvesztheted ha nagyban játszol. (lásd. félmilliárdos Apple bírság) Soha, de soha nem fogod azt mondani, hogy elég pénzed van már nem akarsz még többet olyan gyorsan ahogy lehet. Ha így lenne akkor most is csak annyit költenél, hogy enni tudj meg lakásod legyen, és nem kéne több. De egy rohadt embernek mindig több kell.
Nuclearity
én meg a jewzard üzletpolitikáját, jön a pénz a wowból mint a picsa, kiadják a SC 2 t 8 részbe hogy az ember 8x vegye már meg, de ugylátszik ez sem elég nekik, és most egy másik játékkal ugyanezt csinálják (nem mintha nem lenne elég csak a wowbol bejövö pénz) gusztustalan.
és most jöhetnek a commentek, hogy én is igy csinálnám meg bla bla bla, az igazság az, hogyha én játékfejlesztõ cég lennék, egy wow siker után (ami csupán annyi pénzt hozott az elsõ 2-3 év után is, hogy onnantól az ember unokái is elvoltak életük végéig) akkor onnantól kezdve nem a pénzen lenne a hangsulyom, hanem a játék minöségén, nem azt mondom, hogy adják ingyen, dehogy külön faj és mindér pénzt még ezekután is??....
(ez az én személyes véleményem)

2012 vége? Akkor szerintem mi már nem játszunk vele 😄

Ati

curse
utalom, hogy mindent szarra kell hypeolni... milyen kurva messze van mar 2012 vege? 😄

mondjuk ezek a talalgatasok is erdekesek: nyilvanvalo, hogy thrallt bele kell tenni, nyilvanvalo, hogy az sc2 motorja helyett nem irnak megegy ugyanolyat, nyilvanvalo, hogy arra is rahuzzak az epizodokat. a 2012-ot realisnak tartom, vegulis a motor kesz van, sztori, design, hang oszt' kesz, par honap plusz masfel ev reklamozas es tolthetjuk/vehetjuk is 😊

http://www.kongregate.com/games/curse/sokoban-experts http://www.kongregate.com/games/curse/crypture

Diablo III-at és Blackthornt...WC ráér 😊

Add isten hogy hivatalosan is megerõsítsék.