27
  • willard
    Lassan pusztul csak ez a szar... (IE)
  • intrex
    Azért azt nem gondoltam volna hogy él még a földön olyan ember, mint pl. Rollika, akik még mindig úgy tudja hogy az IE csodás dolog, tud mindent, és még véletlenül sem cseréli le 21. századi megoldásra. Mert hogy a Chrome szar, azt mondta a szakember neki. Ajjaj :D
  • Kabos Dezső
    "...flash plugin folyamatosan crashel..."

nálad ott valami más gond lehet, én a flash plugint kresselni, vagy amiatt böngészőt lefagyni (amúgy más miatt sem) kb. 5 éve nem láttam, de akkor is csak kb. úgy 1x, és az sem biztos, hogy a flash plugin miatt volt, pedig még a Firefox/Minefield béta-teszteket is megcsináltam.
  • hdo
    Hogy konkretizáljam:

Chrome : flash plugin folyamatosan crashel, a beállítások ellenére sem jegyzi meg az ablakokat amivel bezárom, hogy legközelebb azokat nyissa meg. Plugint hiába rakok hozzá fel, mert egy ezreléknyi verziószám változás után a plugin már nem megy.

Firefox: Hiába rejtem el a menüsávot, a kedvenceket, a könyvjelzőket, még mindig a legtöbb helyet foglalja a képernyőn. A külön processként futó plugincontainer-ével a legtöbb memóriát foglalja mindhárom közül, és nagyon rühellem hogy a böngészősávba beírva nem ismeri a g, w stb. kapcsolókat, közvetlenül beírva pedig a google találatok helyett az "i'm feeling lucky" féle google találatot tolja az arcomba, emiatt hatékony keresésre alkalmatlan.

Opera: imádom, jobbára mindig azt csinálja amit és ahogyan azt én akarom, de a lehető leghülyébb helyzetekben képes appcrash-t produkálni, van hogy akkor, mikor nem is használom, lenn van a tálcán, van hogy éppen mikor bezárok egy tab-ot. Indításkor előző session-t folytatva elindít minden flash videót ami csak el tud indulni, amit nagyon rühellek mert hangzavart produkál. Google képtalálatoknál egyedül ez nem ismeri a kizárólag thumbnail nézetet, amit szintén nagyon rühellek, mert gyakran használom.

Tuti van amit kifelejtettem, de később hozzáfűzöm majd, edit gomb hiányában. VIP out of question.
  • hdo
    Mert még én sem szóltam hozzá.

Van egy desktop PC-m Win7-tel, rajta opera, FF, chrome. Van egy netbookom ubuntuval meg winxp-vel, szintúgy mindhárom böngészővel ... DE nem azért, mert ennyire nem érdekel mit használok, hanem azért mert sikerült odáig elérnie a böngészőháborúnak, hogy 1-2 szempontból valamelyik mindenképpen szar, egyik sem döntően jobb a másiknál. Így most 3 böngészőm fut egyszerre, mindegyikben a neki megfelelő weboldallal.
  • Kabos Dezső

• gothmog
    Nem mondjátok, hogy három napos böngészőháborús cikk, és még csak húsz hozzászólás... Elüldöztétek arrakistort, aszt' itt az eredménye. Még egy rendes oprendszer flém se tud beindulni, csak a gyenge, hamvába holt próbálkozások jönnek.
  • sanyicks
    hát azt nem mondanám hogy az veszi el a legkevesebb felületet a tartalomtól, mert nincs így mivel fent van egy üres csík(pazarlás. Operánál oda fel van nyomva a tabsor, így az kevesebb helyet foglal.
  • vasziszdasz
    Legjobb a króm, az veszi el a legkevesebb felületet a megjelenített tartalomból. Meg gyors is.
  • Kabos Dezső
    "50 százalék alá esett az IE piaci részesedése"

Ha rég kihalt volna is már késő lenne
  • B0nFire
    Nem feltétlenül, de a jósolgatást inkább hagyjuk, szerintem. Mert olyan dolgok történnek, amikre pár éve senki nem mert volna fogadni, vagy meg sem tudta volna jósolni. Azt sem, hogy az IE valamikor is 50% alá fog esni, miközben a számítógépek 90%-át uralja.

Meg voltak olyan választások, amelyek a második fordulóban fordultak meg, meg vesztettnek hitt focimeccsek, ahol a "tuti" vesztésből fordított a csapat. Még jó, hogy nem tudjuk a jövőt. Bár találgatni nem tilos, én nem foglalkozom vele, mert az élet a legvadabb dolgokra is rácáfol.
  • Madve
    Te nem az a fajta vagy véletlenül, aki nem ért egy adott dologhoz, de hall valami okosnak tünő dolgot vkitől akit hozzáértőnek vél, és aztán terjeszti mindenkinek, hogy okosabbnak látszon? Mert a hsz-edben ez érződik...
  • B0nFire
    Örülök, hogy itt van újra az én Sanyix barátom, hogy beindítsa a flémet. De kivételesen most nem hagyom, mert egyet fogok érteni vele. A FF-nak valóban puritán a felülete, sőt, nálam egy Hide Captions nevezetű kiegészítőnek hála az egész fejléc 27 pixel magas, és alatta máris a tabok jönnek. Még az ablakkeretet is lespórolja, a keresősávot meg kivágtam a rákba.

Van viszont csillogó gomb benne, ami nekem úgy tetszik, mint a ben(t) szülőteknek (Fülig Jimmy után szabadon) az üveggyöngy. Tetszik. A könyvjelző eszköztáramon a mouseoverra a favicon szép glossyvá változik, és ez tetszik. A krómban meg minden olyan, mintha kartonpapírból vágták volna ki. Minden tiszta sík, sehol egy árnyék, sehol egy csillanás. Én így értettem a puritánságot, amit most mindenki majmol. Nekem nem tetszik, hogy visszatérünk a W95-stílushoz, még akkor sem, ha most az a menő, hogy minden kocka W7-esen Aero mellett neki a W95 élmény kell. Hát lelke rajta, de nekem kell a csilivili.
  • roliika
    Ezzel a Linux húzással én 0.8 alát jósolok inkább.
    Mert mondhatjuk, hogy idióta kocka programozó, ki a tökömet érdekel....csak mikor a júzer egy oldalt megnéz.. és jujj..nem küldi el az adatot...jujj nincs titkosítás...jujj szétesik az oldal...jujj érthetetlen hibaüzit kapok....na akkor mi a rák van?

Mert a programozó lekódolta az oladlt, az adott problémára talált megoldást...IE alatt megy... FF alatt okés... Chrome alatt meg semmi...az picit mókás.
  • roliika
    Örülök, hogy örülsz, de a helyzet nem ennyire rózsás.
    Éppen ma voltam egy interjún...vagy inkább nevezzük beszélgetésnek.
    A cégvezető, aki üzleti alkalmazásokat fejleszt, panaszkodott egy keveset éppen pont a Chrome miatt.
    Mert az rendjén van hogy mindegyik böngésző kicsit máshogy működik, hiszen nem ugyanazok az emberek készítik és talán még a koncepció is lehet más.

Ám de, mikor egy alkalmazás úgy egyáltalán nem működik Chrome alatt, vagy épp "beragadnak objektumok" valahol ott benne, az baromira nem frankó dolog ám.

Hangoztatják, hogy ők mennyire gyorsak. És tényleg azok...de milyen áron könyörgöm?!

A böngésző képességei és biztonsága ha csak 50%-a lenne az IE-nek, vagy foxnak, szerintem marhára lehetne neki örülni.

A silverlight (moonlight) is csak nem rég tudott rá elkészülni, és még azis bugzik...triviálisnak tűnő feladatoknál is.

Bocs hogy ennyire lehúztam, de ami szar az szar.
  • sanyicks
    "Én nem kedvelem. Legyen szép a GUI, és teljes mértékben testre szabható."

Ez vicces, mert pont a firefoxnak volt a legrandább gui-ja az utóbbi időkig, pont olyan puritán felülettel mint a króm...
  • Crane
    "Én mondtam előre. Én mondtam. De hallgattatok ti rám? Dehogy hallgattatok, nagyokosok. "Ártalmatlan kis nyuszika" - mondtátok ti, de így van ez mindig. Én mindenkit figyelmeztetek és senki sem..."

:)
  • god25
    A statisztikai adatoknál figyelembe véve a növekedés ütemét: "Komoly mértékben javult viszont a Chrome helyzete, hiszen a tavaszi 7,17 százalék helyett már 11,54 százalékon áll." írtam, hogy 1%. Lehet, hogy optimusta számítás. Egyébként teljesen mind1 számomra, h mennyien használják.Sokáig Én is a rókát használtam, de észrevettem, hogy a króm jobban használja a java-t és sokkal gyorsabban töltődnek be az általám látogatott lapok, ill. kényelmesebb, átláthatóbb a könyvjelzők használata.
  • tproli
    Hála a jó Istennek.
  • Chris05
    Nem rossz az az Ubuntu, sőt (ha nem játszol).
  • B0nFire
    De biztosra veszed azt az 1%-ot! Bár tényleg akörül mozog a Linux-használók tábora, egyáltalán nem kézenfekvő, hogy mostantól kezdve mindenki automatikusan vált Chromra. Ha nem tetszik neki, vagy jobban szereti a rókát, akkor marad az.

Mondjuk nekem ezután még úgyse kéne Linux. Ha arany dobozba csomagolnák se...
  • tmisi
    Hajrá Firefox!!!
  • god25
    A 2 nap múlva megjelenő linux disztribúcióban a firefox helyett a Chromium lesz az alapértelmezett. így megint hozzá lehet adni legalább 1%-ot. :D
  • B0nFire
    ...miért nem lehet egy szerkeszt gombot ide betenni...? Költői kérdés volt, tudom, hogy a VIP-nek van... Most olvasom, hogy úgy írtam, mint valami papagáj.

Egyébként: FLAME ON!
  • B0nFire
    Ó, istenem! Hova szarjak, el ne lopják?! Az EU meg azt csak úgy hiszi, hogy az ő böngészőválasztó képernyője váltotta meg a világot. Egyszerű evolúciós folyamat. Az XP piacra kerülésekor még a FF, az Opera és a Chrome a fasorban sem volt. Azóta eltelt egy évtized. Lettek versenytársak. Több ember csatlakozott az internetre. Így többen vagyunk, és válogatósabbak is.

Magyarország meg mindig is kuriózum volt, amit semmiféle kaptafába nem lehet belegyömöszölni. Mi az "akkorse" és az "akkoris" népe vagyunk. Mi mindent másképp csinálunk, mint mások. Talán a különleges nyelvünk miatt más logikai úton járunk. Egyáltalán nem lepett meg, hogy itthon többségben van a FF. Az egy jó böngi. Opera egyszer volt fenn a gépemen (jó régen, mielőtt nekiállna valaki flémelni...), de nem tetszett (az akkori Opera) tudása, így többet nem is kísérleteztem vele. A Chrommal egyészen a 4-esig próbálkoztam. Irgalmatlanul fapadosnak találtam (ahogy minden Google-alkalmazást), és a 4-esig ezt nem tudta leküzdeni. Tovább én nem próbálkozom vele, még akkor sem, ha azóta már csilivili, meg mindent tud. De nem hinném, hogy a Google kompletten arculatot váltana, hiszen akkor pont azok fordulnának el tőle, akik pont a puritánsága miatt kedvelik. Én nem kedvelem. Legyen szép a GUI, és teljes mértékben testre szabható. Majd akkor jöhet a Chrome. Csak sajnos azt én már nem fogom látni, hiszen nem is kísérletezem az újabb verziókkal, hacsak be nem csap a ménkű, és a 4-es Fox olyan kibírhatatlanra sikerül, hogy kénytelen leszek váltani. De Chrome és IE akkor sem kell. Akkor már inkább újra kipróbálom az Operát, ha xar lesz a 4-es Fox. Utálom, hogy ma mindenki a Chrome-ot akarja majmolni. Szerencsére az Opera eddig kimaradt ebből a divathullámból, úgyhogy ha átnyergelek, elsőnek az Operát fogom kipróbálni mint alternatívát.
  • caprocorno
    Sajna a 9-estől nem várhatják a fordítást szerintem, mivel az XP-n nem megy, és így sokkal kevesebben tudják csak használni. Amúgy szerintem a Chrome simán az élre fog törni nem túl távoli jövőben. Nekem úgy tűnik, az utóbbi időben töretlenül annak a legintenzívebb a növekedése.
  • Doktor Kotász
    Nem mindegy, hogy az ingyenes szoftverek közül hány százalékot nem ad el egy-egy gyártó?