13
  • toto66
    #13
    "titkosított kapcsolatokon át lehet csak belépni."
    Akkor tehát te vagy kívül.
  • roliika
    #12
    Áááááááá....
    titkosított kapcsolatokon át lehet csak belépni.
  • toto66
    #11
    "kívülről próbálj hozzáférni"
    No akkor arra válaszolj!
    A felhőalakalmazáskor ki van kívűl? Te vagy a rendszer?
  • roliika
    #10
    Csinálj a gépeden egy virtuális gépet, és kívülről próbálj hozzáférni...sok sikert...
  • toto66
    #9
    Ha te kifejlesztesz egy szuper titkosító algoritmust. Ugyan nem hagyod meg magadnak azt a lehetőséget, hogy ha mások használják te akkor is vissza tudd fejteni?
    Magyarán, ha azt akarom, hogy minden adatodat lássam, elhitetem veled, hogy nálam senki nem láthatja, még én sem.
  • roliika
    #8
    Ha van egy virtuális géped raid 5-ben.... az Isten meg nem mondja, hogy fizikailag az adataid hol vannak, és mivel virtuális gépben fut, rajtad kívül más nem tud hozzáférni.
  • toto66
    #7
    És még, példa arra milyen naivak ez emberek:
    http://www.origo.hu/techbazis/20101004-pedofil-oldalt-jelentett-be-lefoglaltak-a-szamitogepet.html
    Sok fuj pedofil, fuj terrorista cikket olvasott. He-he!
  • toto66
    #6
    Nem érdemes olyan helyre rakni a dokumentumainkat, ahol más is láthatja. Még akkor sem, ha nem vagyunk bűnözők. Ugyanis mások lehetnek azok.
    Tehát, kell a fenének a felhőalapú izéjük!
    Egyébként Iwiw, Facebook és egyéb ilyen marhaság ellenes vagyok. De hát mindenkinek a lelke rajta, tőlem azt csinál amit akar.
  • roliika
    #5
    Letartóztatás.
    (Amúgy mutatja, hogy eeeeeekkora a felhőőőő)
    Én voltam a hazai Azure technológia bemutatásán és egyáltalán nem győzött meg.
    Nem a technológiával van baj, de még csak nem is a biztonsággal.
    Hanem az árral.
    Persze, hogy ennyire el akarják adni...
    Egy rövidke ismertetőt leírok, miről van szó egész pontosan és érthetően.

    Ugye, ha vásárolsz itthon tárhelyet a weblapodnak, vagy szolgáltatásodnak, akkor 90%ban egy itthoni szerverfarm egy számítógépére kerül amit sok esetben 18 év körüliek működtetnek zsebpénz szerzés céljából.

    Viszont néha az informatikai ismereteik erősen hiányosak ezeknek a "szolgáltatóknak", így eshet meg, hogy tesco pc-t tolnak be szervernek..raid nélkül.. és ha elszáll a vinyó akkor mindennek annyi...vagy ha raid meg is van, a dupla cserélhető redundáns táp meg nincs...ha meg mégis akkor meg nincs hozzá rendszergazda.

    Nos a felhő rendszerek pont ezt küszöbölik ki.
    Vesznek iszonyú sok SZERVERT, aminek mindegyikre redundáns, összekötik őket, és rendes ilyen kamion méretű konténerekbe teszik őket...előre bekonfigolva..tehát a szabad ég alatt is elvan egy táppal meg egy hálókábellel az egész kóceráj.

    Több száz vagy ezer gép van egy ilyen konténerben, és csak akkor cserélik ki a full konténert ha minden gép megdöglött benne...ugyanis mint mondtam redundáns a teljes rendszer...1 adatod 3 példányban van meg a világon elosztva ilyen konténerekben, tehát a nemzetközi sávszélesség garantált...ami itthon a szolgáltatókról nem mondható el.

    A szolgáltatás vásárlása úgy néz ki, hogy megmondod mi kell.. pl kell neked egy Javas, php-s ASP.netes gép, 50 giga tárhellyel és 10 giga adatbázissal meg 16 giga rammal...10 perc alatt belövik a virtuális gépet ami a redundáns rendszereken fut, és uhhu már kapásból használhatod is..és tutira mindíg elérhető lesz.

    Viszont...hogy mennyibe kerül az a nem mindegy.
    Ha egy alap virt gépet kérsz és nem is használod, az havi 11 000 Ft, tehát éves szinten 120 000 ft... egy komolyabb amit már lehet is használni és van adatforgalmad, az havi 60 000 ft... tehát éves szinten 720 000 ft... és ugye nem kell mondanom hogy ennyi pénzért saját szervered is lehetne...

    http://www.microsoft.com/windowsazure/offers/popup/popup.aspx?lang=en&locale=en-US&offer=MS-AZR-0003P itt vannak az árak..nézzétek át.

    Mindenért fizetsz.. a gép indításától az adatforgalmon át hogy hány processzor, hogy van e hozzá adatbázis.. az adatbázis forgalomért...mindenért.
  • Andr0
    #4
    igen a cloud dolgoknak valóban van előnye, én is használom a google féle dolgokat. De pl nekem kell az, hogy legalább 1 példányban meglegyenek a filmjeim meg sorozataim, zenéim és persze a dokumentumok(de pl a doksik fent vannak cloudon is, nem tudni mikor hol kell...) A másik meg hogy SSD valóban, ha egyszer elterjed akkor nehéz lesz a cloudot is nyomni... mert az SSD kicsi könnyű, gyors és energiatakarékos.
  • coolbboy83
    #3
    Valóban irritáló, meg a viselkedése is.... de 17 milliárd körüli USD. vagyonnal azt csinál amit akar...
    valamit csak tudhat.....
    A Microsoft az utóbbi időben összeszedhetné magát - a lopkodásokon kívül.
    Ez a WinMobil 7 is későn jön, de persze ettől lehet majd sikeres.... viszont kell a tökömnek az iPhone vagy Android mellé még ez is.... mi a fasznak ennyi szar ? nem vágom.... miért nincs 1 - 2 jó azt hali.

    Cloud alapú dolgoknak az egyik lényege, hogy teljesen lássák - mit csinálnak az emberek.... nem kell köszönöm !!!
  • opeca
    #2
    Ennek a steve ballmernek annyira irritáló feje van, legszívesebben nekifutásból belerúgnék.
  • Ferrer
    #1
    Szeretem és használom a Google felhős cuccait, már ha annak számítanak (docs, gmail, gtalk), de nem hinném, hogy az emberek többségének tetszene az ötlet, hogy a zenéiket, fotóikat, filmjeiket csak a neten érhessék el. Lásd MÁV. Felhő van, net az nincs. Az SSD elterjedése várhatóan megold majd itt is minden dilemmát.

    Egybk. első kép wtf? :DD