8
-
levente68 #8 Az ELMŰ egykori reklámszlogenje volt: Ha áram van, minden van...
Már akkor fenyegetésként vettem...
A plakáton meg egy pilótafülkéből nézett leszállópályát lehetett látni...
Könnyű megbénítani egy egész nagy régiót áramszünettel, ez az urbanizáció mellékterméke, Jancsi bácsi viszont simán feji a tehenet tovább a tanyán és röhög rajtunk.
ROM-BIOS, faja, és áram nélkül? -
#7 Ez olyan minta Die Hard valamelyik részében, mikor laptopon keresztül megbénult egész amerika :D -
#6 Vannak, akik erre képesek, de sajnos kontraszelekció van.
Én is pl. csak egyéni vállalkozóként tudok érvényesülni, és természetesen magyar közbeszerzési pályázatokon semmi esélyem.
A dologban az a röhej, hogy az ilyen pályázatokat elnyerő dörzsölt vállalkozások alvállalkozójaként már semmi gond nincs velem. Persze, az ember be kell, hogy fogja a pofáját, mert egyébként hamar megbélyegeznek. -
jebela #5 Kara kán: a rom megoldás jó lenne, ha a mai programozók tudnának stabil és hibamentes kódot írni... -
jebela #4 Idő kérdése. A normálisabb helyeken lévő rendszergazdák túlterheltek, alkalmas utánpótlás elvétve, a felhasználók pedig egyre katasztrofálisabban egoizálódnak. Ráadásul mindenhol csak leépítés, hisz a felsőbb réteg csak azt látja ha nem jó valami, elég 1 ember több száz gépre, de az is felesleges igazából szerintük. Majd lassan mindenhol automatizálnak mindent és akkor jöhet a buli...
Pl. áramszünet idején már sok boltba nem is tudsz bemenni és vásárolni...
De ezek a dolgok teljesen mellékesek ma már... -
#3 A megoldás egyszerű: ROM-BIOS és ROHDD. -
morden #2 Szerintem is érdemes lenne odafigyelni, mert néhány jól képzett cracker milliárd dolláros rendszereket is képesek megbénítani. ( a magyar kormányzati gépek állapotába bele se merek gondolni). -
kiskapucska #1 Nem lenne butaság, figyelembe véve, hogy már szinte mindent számítógéppel vezérelnek. Ha sikerül a védelmi rendszerekbe, vagy csupán az infrastruktúrát működtető vezérlőkbe eljuttatni egy ilyen férget, azzal egy országot bombázás nélkül is térdre lehet kényszeríteni akár - leállíthatják az energiaellátást, a kifizetéseket, telekommunikációs hálózatokat - belegondolni is rossz...