13
  • Balumann
    #13
    Hát nyilván attól is függ, hogy milyen egyetemről van szó, én ELTE -n (általános rendszergazda szakon) rengeteg dologra tudom használni. Viszonylag olcsó (60-ért már lehet kapni, én még 70 körül vettem), könnyen hordozható (mivel kocsim nincs, és pénzem is kevés, ezért a laptop nálam gyak. kilőve), viszont szempont volt, hogy legyen billentyűzete a gyorsabb írásokhoz (pl. jegyzetelés, programozás), tudjak használni PC-s programokat (Office, programozó alkalmazások mint Codeblocks, Dreamweaver CS4, hálózati alkalmazások, rendes böngésző legyen Flash Playerrel), meg ilyenek. Nekem a 900HA nagyon jól bevált, szinte állandóan használom, amikor suliban vagyok, de nyaraláskor is nagyon jó szolgáltatot tett például, meg utazáskor is tudom használni simán (olvasás, honlapkészítés gyakorlás). Előadásokon ezen jegyzetelek, vagy követem az órai diát (közben meg netezek, msn, ilyesmi ^^).

    Ráadásul kikapcsolódásra is alkalmas (mégha nem is a legideálisabb eszköz ezekre, de a többi szempontot figyelembe véve jobb mint a semmi), filmnézésre és bizonyos főleg régebbi játékok futtatására. Pl. tegnap olyan jót CS 1.6-oztunk, bár igaz a kijelzőt rákötöttem monitorra (gépterembe benntmaradhattunk, és pont 2 óra szünetünkben nem is volt ott óra ^^).

    Tehát ne mond, hogy nem használható semmire, mert ez NAGYON NEM IGAZ, egyre több ismerősöm választott netbookot, és mindenki egekig dícséri, nagyon jól használható. Ráadásul utóbbi Zeneművészeti egyetemre jár, és még ott is nagyon jól jön neki ^^
  • Ronny
    #12
    Az én időmben még csak laptopok voltak, de már akkor sem értettem, hogy az egyetemi környezetben mire lehet használni, azon kívül, hogy lehúzták egy valag pénzzel a hiszékeny szülőket. A kolesz más téma, de oda sem megfelelő eszköz a netbook.
  • Ferrer
    #11
    Ezek a smartbookok szerintem is felejtősek, viszont a netbook az egyetemisták és főiskolások egyik legjobb eszköze.
  • paraszgyerek
    #10
    Az LCD és az e-ink az más kategória... ilyenen nem fognék bele egy komolyabb könyv olvasásába, az biztos. Persze afféle nagyranőtt mobilként valóban nem tűnik rossznak. A jövő - és már a jelen is - a mobilba belepréselt, cloud computinggal megtámogatott vékony termináloké. Jól jár a felhasználó is és a nagytesó is...
  • ramolito
    #9
    Udvozletem mindenkinek cak pár érdekesség a Tablet PC-krolez van nekem http://www.youtube.com/watch?v=opmIgDNahTA és nagyon meg vagyok elégedve pont kitolti azt az urt amirol itt egyesek beszélnek: a mobilitást és a billentyut amit egyesek hiányolnak. N a most igaz hogy nem olcso mulatság de csak 1X kell megvenni. Na most ami a legjobb benne hogy télleg a mobilitást tartották szemelot.
    Core2 dua processzor van benne ami eleve tullépi a 2Ghz-t igaz csak 160 Gigás HDD-t de pont elég jah eleve 3g-s modem is van benne és erosebb mint egy szokványos Tablet-PC de mégis mobilisabb mint egy Notebook.viszont ez a verzió még nem engedi az ujjal valo használatot ehhez még kell a Stilus toll de az eggyel feljebbi verzióban már ezt is megoldották.
  • barii
    #8
    amúgy én is azt vallom, hogy nagyon sok dologra a virtuális billentyűzet elég. Ha nem a gépelés dominál, akkor simán. Amikor androidos telefont vettem, folyton fekvőre forgattam, hogy nagyobbak legyenek a gombok, de már az sem kell, elég gyorsan tudok írni. Nem esszét, de pl egy ekkora bejegyzést, vagy webcímet a böngészőbe, azt elég gyorsan lehet, és sokkal mobilabb.
  • barii
    #7
    hú mennyi ferdítés:D

    Először is mivel smartbookon és tableten ugyanazok az operációs rendszerek tudnak futni, tökéletesen megélhetnek egymás mellett, mert a programok ugyanazok lesznek rájuk, és gyakorlatilag a kettő ugyanaz, csak az egyik billentyűzettel, másik anélkül, kinek ez kell, kinek az

    A másik, hogy tablet fronton sem a windows domivál, főleg nem az asztali. Ha asztali win7-et akarnak bele rakni, akkor eleve ahhoz kell egy atom processzor legalább, ahhoz meg hűtés, és egy tablet nehogy már ventilátort tartalmazzon.

    Arról van szó, hogy milyen árakat akartak, de hogy aztán mi lett belőle, arról nem

    A Toshiba tetszik. 10' pont jó, Tegra, HDMI, Android. Majd csak lesz rá 3.0, és akkora felbontás már nem gond, és kizárt, hogy előbb utóbb ne legyen benne 3G, és akkot tökéletes
  • hodobaj
    #6
    Ha valaki netezni és olvasni szeretne egy Tablet tökéletes választás. Egy képernyő mire másra lenne szükség aki meg alkotni akar az vegyen Notebook-ot vagy üljön le a Desktop elé. Igaz elég spanyol viaszos a szegmens mert az iPad előtt senkit nem érdekelt a dolog, de nagyon is sok lehetőség van.
  • hdo
    #5
    Engem egyetlen eszköz sem érdekel aminek nincs fizikai billentyűzete. Ha nincs a gomboknak tapintása, akkor felejtős, ugyanis nem vagyok hajlandó visszaesni arra a szintre, mikor a billentyűgombok lesésével vagyok elfoglalva - ami nem mellesleg marha idegesítő módon elfoglalja a fél képernyőt.
  • Tetsuo
    #4
    Hat engem ez a kategoria soha nem erdekelt es nem is fog, felolem hivhatjak smartbooknak, netbooknak, tabla pc-nek...
    Van egy asztali gepem, egy laptopom es egy mobilom, egy audio lejatszom meg kenyszerusegbol egy e-olvasom amik lefedik az igenyelt kozvetlen IT-kapcsolatomat. :)
  • Balumann
    #3
    Én a netbookomat simán tudom használni az ölemben, ha már le tudok ülni, akkor nincs gond. Bár 1-2 levél megnézését még állva is el tudom végezni, meg olvasgatni is. Persze a tablet/ipad -ben jó, hogy bármikor állva is tudod rendesen használni, nekem mondjuk ez utolsó szempont lenne (és fontosabb a billentyűzet).
  • bigjoe
    #2
    Egy ideig én is azt hittem, hogy semmire sem jó az Ipad..
    Aztán vettem egyet és meglepően hasznos.
    Csak abba gondolj bele, hogy hiába van kicsi laptopod (Nekem lenovo x200s van)a használatához le kell tenni valahová..

  • GABOR16
    #1
    Kár.. bár nem tudom mire számítanak, lényegében kapni se lehetett.. pedig vettem volna egyet még az én szegényes anyagi helyzetemmel is... viszont tábla izé nekem aztán nem kell.. az egy baromság..
    Ez tipikus példája annak, hogy hogy adjunk el valami haszontalant hasznosként és "menőként"... de attól még ez a tábla izé haszontalan.. (legalábbis hétköznapi használatban... raktározáshoz egy ipad és replikái meg nevetségesek lennének és egyébként is arra a területre ilyen eszközök már évek óta léteztek...)