Hét év tavasz köszönt a Titánra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
...rám is köszönthetne hét év tavasz, utána meg húsz év nyár...
" Ezzel szemben az a ciklus, amit a Földön napnak nevezünk, az amennyit idõ alatt a Föld megkerüli a saját tengelyét, ami persze a sarkok irányába a tengelyferdeség miatt eltolódik."
Mi tolódik el? Attól függetlenül, hogy hat hónapig van éjszaka, illetve nappal a sarkokon, a nap hossza ugyan annyi mint az egyenlítõknél.
Mi tolódik el? Attól függetlenül, hogy hat hónapig van éjszaka, illetve nappal a sarkokon, a nap hossza ugyan annyi mint az egyenlítõknél.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Apró javítás:
"amennyit idõ alatt a Föld megkerüli a saját tengelyét"
Nem megkerüli a tengelyét, hanem körbefordul körülötte.
!!NO OFFENSE!!
"amennyit idõ alatt a Föld megkerüli a saját tengelyét"
Nem megkerüli a tengelyét, hanem körbefordul körülötte.
!!NO OFFENSE!!
Na, látod ezt élveztem, de kérlek mindig említsd meg e téma kapcsán azt is, hogy én írtam le elõször, hogy a Vénusz lelkes vegyészeknek egy igazi aranybánya, ott tényleg kiélhetik minden perverz vágyukat.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
7 év tavasz? Költözzünk oda!
Egy kis kiegészítés , mivel a Vénusz retrográd forgású , az év hossza 224 földi nap, míg a Vénuszi nap hossza, tehát a Nap látszólagos keringési ideje a talajról nézve kb. 116 földi nap, és retrográd forgás miatt az egyenlítõjén nyugatról keletre halad a Nap. Ezzel szemben az a ciklus, amit a Földön napnak nevezünk, az amennyit idõ alatt a Föld megkerüli a saját tengelyét, ami persze a sarkok irányába a tengelyferdeség miatt eltolódik. A Vénusz viszont 243 nap földi nap alatt fordul meg saját tengelye körül, visszafele, ami miatt lesz 233 földi nap az az idõ amennyi idõ alatt a Nap körbejár a horizontján a sark-körein illetve a 2 delelés között eltelt idõ a 2,6º foktól az egyenlítõjéig terjedõ zónákban.
Üvegházhatás egy hiberbolikus görbén játszódó, pozitív visszacsatolásos cselekménysorozat (dominoeffektus) , exponenciálisan skálázódik..
/Csak mellékesen az ultraexponenciálisok (vagy ultraexponenciális faktoriálisok) a következõk:
2!^ = 2 ^ 2 ( = ∞ )
3!^ = 3 ^ 3 ^ 3
4'^ = 4 ^ 4 ^ 4 ^ 4
.
.
.
n!^ = ∞
/
Viszont az antiüvegházhatás a hiberbolikus skála reciproka. Ilyenformán terraformálható a Vénusz, mintegy ~100ezer éves szemét"bombázás" után a légkörében .Izzás elõtt lélegzõ földi heterotróf baktérium tenyészetek oxigént lélegeznek ki egy kevés ideig míg "elégnek" a Vénusz bolygó 100 km-es magassága környékén. Mivel a Vénusz jelenlegi légköre szén-dioxid, az égést mint tudjuk nem táplálja, ezért az extremofil baktériumok (különösen az ismert gyors automutációs = evolúciós ciklususuk miatt az egysejtûek nagyon hamar hozzá is szoknának a Vénuszi forró klímához, de még ha nem , akkor is, a Vénusz felsõlégkörében lévõ-létrejövõ , -egyre több- oxigén , a nap erõs sugarainak hatására, (amelyek a Vénusz bolygõ övezetében 220C-fokkal világítanak ) azonnal ózonná alakul amely meggátolja az alatta lévõ újabb oxigén molekulák ózonná alakulását. A folyamat nagyon lassan indul be, de a domino elv szerint , ha egy holtponton átbillen a folyamat már láncreakciót indít be és már szándékosan is nehéz lenne visszafordítani, magyarul a Vénusz légköre automatikusan egy ózonpajzs által védett, túlnyomórészt oxigénbõl és kevesebbrészt széndioxidbõl álló légkörrel rendelkezne. Amelyben valamiféle ún. fõldön kívüli (de mégis földi eredetû) lélegzõ bioszféra jöhetne létre. A kérdés hogy a ~ 120 napos Vénuszi nap alatt milyen klíma és persze hogy milyen flóra és fauna jönne létre. De nem tartom kizártnak hogy a távol jövõben terraformálni fogjuk a Vénuszt és a sarokpontjain 30 km sugarú körben , egy 180km-t egy Vénuszi nap (243nap) megtevõ, giganagy kõr-sinpályán haladó Vénuszbázis fog épülni, ami biztonsági okokból mindig a terminátor-vonalon halad a szürkületi zónában ahol a Nap csak kikandikálgat néha a látóhatár felett.. (tengelyferdeség: 2,6º😉
Ajánlott olvasmány még :
http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/hzoltan83&page=/bolygok/venusz/venus2.html
Hajrá Magyarország ! Hajrá Vénusz terraformáló projekt !
/Csak mellékesen az ultraexponenciálisok (vagy ultraexponenciális faktoriálisok) a következõk:
2!^ = 2 ^ 2 ( = ∞ )
3!^ = 3 ^ 3 ^ 3
4'^ = 4 ^ 4 ^ 4 ^ 4
.
.
.
n!^ = ∞
/
Viszont az antiüvegházhatás a hiberbolikus skála reciproka. Ilyenformán terraformálható a Vénusz, mintegy ~100ezer éves szemét"bombázás" után a légkörében .Izzás elõtt lélegzõ földi heterotróf baktérium tenyészetek oxigént lélegeznek ki egy kevés ideig míg "elégnek" a Vénusz bolygó 100 km-es magassága környékén. Mivel a Vénusz jelenlegi légköre szén-dioxid, az égést mint tudjuk nem táplálja, ezért az extremofil baktériumok (különösen az ismert gyors automutációs = evolúciós ciklususuk miatt az egysejtûek nagyon hamar hozzá is szoknának a Vénuszi forró klímához, de még ha nem , akkor is, a Vénusz felsõlégkörében lévõ-létrejövõ , -egyre több- oxigén , a nap erõs sugarainak hatására, (amelyek a Vénusz bolygõ övezetében 220C-fokkal világítanak ) azonnal ózonná alakul amely meggátolja az alatta lévõ újabb oxigén molekulák ózonná alakulását. A folyamat nagyon lassan indul be, de a domino elv szerint , ha egy holtponton átbillen a folyamat már láncreakciót indít be és már szándékosan is nehéz lenne visszafordítani, magyarul a Vénusz légköre automatikusan egy ózonpajzs által védett, túlnyomórészt oxigénbõl és kevesebbrészt széndioxidbõl álló légkörrel rendelkezne. Amelyben valamiféle ún. fõldön kívüli (de mégis földi eredetû) lélegzõ bioszféra jöhetne létre. A kérdés hogy a ~ 120 napos Vénuszi nap alatt milyen klíma és persze hogy milyen flóra és fauna jönne létre. De nem tartom kizártnak hogy a távol jövõben terraformálni fogjuk a Vénuszt és a sarokpontjain 30 km sugarú körben , egy 180km-t egy Vénuszi nap (243nap) megtevõ, giganagy kõr-sinpályán haladó Vénuszbázis fog épülni, ami biztonsági okokból mindig a terminátor-vonalon halad a szürkületi zónában ahol a Nap csak kikandikálgat néha a látóhatár felett.. (tengelyferdeség: 2,6º😉
Ajánlott olvasmány még :
http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/hzoltan83&page=/bolygok/venusz/venus2.html
Hajrá Magyarország ! Hajrá Vénusz terraformáló projekt !
a bizonyítás kiegészítése és vonzatai:
∉ ∉ ∞ (!!!!!)
tehát
≠ ∉ ∞
valamint nem szabad elfelejteni az sem hogy
≠ ≠ =
∉ ∉ ∞ (!!!!!)
tehát
≠ ∉ ∞
valamint nem szabad elfelejteni az sem hogy
≠ ≠ =
ezzenel bevezetem az ultramatematika fogalmát , amely tömören így fejezi ki, hogy matematika nem ér egy kalap sz*rt sem. Íme a bizonyítás:
közelít, de annyival ki kell egészíteni, hogy
0 = ∞
0 ≡ ∞
0 ≣ ∞
0 ∈ ∞
0 ∩ ∞ = ∞
0 ∪ ∞ = ∞
1 / ∞ = ∞
∞ / 1 = ∞
∞ / ∞ = ∞ = 1 (!)
.
.
.
1 = 4
5782 = 15
193848625782637562376725652 = 1224353
.
.
.
0 = ∞
0 ≡ ∞
0 ≣ ∞
0 ∈ ∞
0 ∩ ∞ = ∞
0 ∪ ∞ = ∞
1 / ∞ = ∞
∞ / 1 = ∞
∞ / ∞ = ∞ = 1 (!)
.
.
.
1 = 4
5782 = 15
193848625782637562376725652 = 1224353
.
.
.
Szépek a képek.
Ezt a "... érkezõ foton emitterek" kifejezést nem értem. (Buuta vagyok)
Valahogy úgy képzeltem, hogy a fotonok érkeznek a Nap felõl, és egy részük visszverõdik a világûrbe, más részük elnyelõdik a légkörben és a talajfelszínen.
Természetesen a bolygó is sugároz a világûrbe, amennyire én tudom, elsõsorban a felszín.
Ha jól értem, akkor valami "negatív üvegházhatás" vagy mi mûködik a Titánon.
(és a Földön is, ha jól értem a hozzászólásod utolsó elõtti bekezdését)
Ezt a "... érkezõ foton emitterek" kifejezést nem értem. (Buuta vagyok)
Valahogy úgy képzeltem, hogy a fotonok érkeznek a Nap felõl, és egy részük visszverõdik a világûrbe, más részük elnyelõdik a légkörben és a talajfelszínen.
Természetesen a bolygó is sugároz a világûrbe, amennyire én tudom, elsõsorban a felszín.
Ha jól értem, akkor valami "negatív üvegházhatás" vagy mi mûködik a Titánon.
(és a Földön is, ha jól értem a hozzászólásod utolsó elõtti bekezdését)
A Föld mögül, 100ezer km-rõl, a Holdtól 548ezer km-re ekkorának látszik a telehold:
Szemléltetésképpen , hogy kb. mekkorának látszik a Szaturnusz rendszerbõl a Nap.
(még a halo-jával együtt sincs akkora, mint a fél-telehold
http://hu.wikipedia.org/wiki/Halojelens%C3%A9g )
/a képek az Orbiterrel készültek http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/
A Titán-ra érkezõ foton emitterek energiája az ûrben kb. 120 Kelvin fok (kb. -150 Celsius fok) viszont a Titán sûrû (1.5 atm nyomású ) nitrogén légkörébe belépõ foton emitterek nagy része elveszíti az energiáját és visszaverõdik, emiatt a viszonylag nagy albedó. Ezért a felszínén viszonylag hidegebb van, mint amennyi energiát eredetileg a Naptól kapna. Ez a jelenség itt a Föld közelében is jelen van. A Föld közelében a Naptól 150 millió km-re a foton emitterek energiája kb. 400 K = 120 C fok, és a Földet megvédõ felsõ-ózonréteg miatt nem sülünk meg tulajdonképpen a tengerszint magasságában a Napsütötte oldalon, és a légkör energiatároló képessége miatt nem fagyunk meg a dermesztõ hidegben (-270 C fok) a sötét , árnyékos oldalon.
A Titán felszínén a Nap távolsága, a vastag légkör és a metán-felhõk a nap"sütötte" oldalán is nagyon halvány ambient fényerõ van, mint itt a földön egy borongós õszi szürkületi délutánon, a Napot, és Szaturnuszt a felszínrõl közvetlenül szinte soha, vagy csak nagyon haloványan lehet látni.
Szemléltetésképpen , hogy kb. mekkorának látszik a Szaturnusz rendszerbõl a Nap.
(még a halo-jával együtt sincs akkora, mint a fél-telehold
http://hu.wikipedia.org/wiki/Halojelens%C3%A9g )
/a képek az Orbiterrel készültek http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/
A Titán-ra érkezõ foton emitterek energiája az ûrben kb. 120 Kelvin fok (kb. -150 Celsius fok) viszont a Titán sûrû (1.5 atm nyomású ) nitrogén légkörébe belépõ foton emitterek nagy része elveszíti az energiáját és visszaverõdik, emiatt a viszonylag nagy albedó. Ezért a felszínén viszonylag hidegebb van, mint amennyi energiát eredetileg a Naptól kapna. Ez a jelenség itt a Föld közelében is jelen van. A Föld közelében a Naptól 150 millió km-re a foton emitterek energiája kb. 400 K = 120 C fok, és a Földet megvédõ felsõ-ózonréteg miatt nem sülünk meg tulajdonképpen a tengerszint magasságában a Napsütötte oldalon, és a légkör energiatároló képessége miatt nem fagyunk meg a dermesztõ hidegben (-270 C fok) a sötét , árnyékos oldalon.
A Titán felszínén a Nap távolsága, a vastag légkör és a metán-felhõk a nap"sütötte" oldalán is nagyon halvány ambient fényerõ van, mint itt a földön egy borongós õszi szürkületi délutánon, a Napot, és Szaturnuszt a felszínrõl közvetlenül szinte soha, vagy csak nagyon haloványan lehet látni.
Ez az oroszok területe, gyak földgáz. Építhetnének oda is vezetéket, amit elzárogathatnának mert valaki csúnyán nézett rájuk.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Már nem azért,de ezek a cikkek legalább érdekesen vannak megírva és én szeretem õket olvasni. Viszont aki a dvd,mozi és tv cikkek részlegén is szokott olvasni és ismer egy bizonyos Szekeres Viktor urat akkor inkább ott fikázzon mint itt😊
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
<#szomoru1>#szomoru1>
Sajnos több realitás alapja van annak, amit mond, mint gondolnád!
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ha értelmes hozzászólás nem megy, minek vagy itt egyáltalán? Az egy dolog, hogy a cikkíró gárda amatõr módon van kezelve, de nektek mindig kell valamit fikázni meg idióta módon kommentálni? Maradjon ez meg a fórumnak...
púúúúú
"A Titán átlagos felszíni hõmérséklete -179 Celsius fok. A hold vastag, nitrogénben gazdag légkörrel rendelkezik, felszíni jegyeit a folyékony szénhidrogének vájták ki."
Attyaúristen csak nehogy az amerikaiak megtudják!
Kitalálják, hogy atomfegyvert fejlesztenek a titánon, oszt annyi!
Attyaúristen csak nehogy az amerikaiak megtudják!
Kitalálják, hogy atomfegyvert fejlesztenek a titánon, oszt annyi!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs