182
Csak komolyan!
  • Airbus A380
    #182
    Igen, megjelent a könyve, úgy gondolom sokaknak példaképp lehet és nem csak mozgássérülteknek.
  • chhaya #181
    Mosolyka messzire hajítja a kerekesszéket
  • Airbus A380
    #180
    Szerintem sokaknak példamutató lehet ennek a csajnak az életszemlélete és a kitartása...
  • DarkHorSe
    #179
    dehogy
  • Airbus A380
    #178
    Mosolyka blog :)


    Aki úgy érzi gondolkodjon el....
  • YMan
    #177
    Én őt ismerem személyesen. Imádni való csaj :)
  • Airbus A380
    #176
    Bulizni is eljár a kerekesszékes lány...
  • Hajnalcat
    #175
    Link




  • Airbus A380
    #174
    :)
  • eddaniel
    #173
    naná, ingyen parkolhatnánk
  • YMan
    #172
    nézd meg a kép címét és látod hogy az van ott hogy COLOR BLIND, tehát színvak és nem vak...

    Én mentem már el randizni mozgáskorlátozott csajjal aki előtte tolókocsis volt, aztán meg két bottal járt, és most csak "iszonyat csámpásan" de bot nélkül... keményen tolta a rehabot.. nagyon becsültem érte, és semennyire nem zavart a fogyatéka, nálam ez csak előny volt mert ez plusz volt a többiekhez képest. Tök fura hogy ezen gond nélkül át tudtam lépni, az viszont iszonyúan zavart hogy olyan göndör haja volt mint egy pulikutya :))) mert ez az amit soha nem szerettem :)) a hullámosat és az egyeneset igen de a göndör optikailag idegesít :)))
    Ismerek olyan mozgássérült lányt kettőt is, akik annyira meg tudtak maradni nőiesnek hogy szabályosan ráindultam amikor megláttam.. Mellette az egyik személyiségileg is olyan hogy tudom hogy ha nem lenne párkapcsolatom akkor nem biztos hogy megúsztam volna a belezúgást :)
  • Airbus A380
    #171
    nagyon viccesnek érzed?
  • Különc
    #170
    Biztos előtte leveszed róla a pelenkát is
  • qetuol
    #169
  • veszelka
    #168
    gondoljatok arra, hogy aki deréktől lefelé lebénult, mindig "kapható" az análra.
  • Airbus A380
    #167
    http://sportgeza.hu/sport/2011/06/16/labbal_vezet_a_kar_nelkuli_versenyzo/

    Lábbal vezet a kar nélküli autóversenyző
  • Airbus A380
    #166
    ez most, hogy is jön ide?
  • adamboro
    #165
    Michael Newton: Lelkünk útja
  • Airbus A380
    #164
    Vagy nem tudta hogy van ilyen lehetőség.
  • Sadist
    #163
    1/2 m*v^2 = m*g*h
    Szívesen.
  • Airbus A380
    #162
    1 külön topikba válaszolok ha gondolod . De itt nem.
  • Airbus A380
    #161
    Nem nem folytatom külön kértelek hogy ne offolj.... (moderátori segítség kérés lesz a következő)
  • Balumann
    #160
    Annyira nem hiszem, hogy ez off lenne, kapcsolódik erősen a kérdéshez, ráadásul te is folytatod !! :D

    Logikus? Nézzünk meg jónéhány tényt. Az ember idős korára egyre több dolgot elfelejt, illetve nem is tud megjegyezni (még az agykontroll sem segít ezt a folyamatot visszafordítani, biológiailag is megfigyelhető). Ha az agy megsérül, szintén kiaalkulhat pl. amnézia. Ma már sikeresen végeznek állatokon is emlékezettörlést (ha jól emlékszem még itt SG -n is volt cikk az egeresről). Akkor az előző hsz-ben leírt dolgok. Amúgy meg mitől őrülnének bele, ha megmaradna jónéhány emlék, és a számos megjelenő probléma mellett mi értelme van ilyenre gondolni. Valóban, tényleg nem is tudom hogy juthat más eszembe, minthogy ez mindent megmagyaráz?! :D
  • Airbus A380
    #159
    Ha lehet az ilyet külön topikban tárgyaljátok meg. Ha gondolod nyiss neki 1-et.

    Hosszan lehetne fejtegetni pl az agy mért nem emlékszikk-et. itt most legyen elég annyi hogy születéskor minden törlődik mert bele őrülnél több életnyi emlékbe. Ha belegondolsz ez is logikus...
  • Balumann
    #158
    Az a rossz, hogy gyakorlatilag mindenről (kezde földönkívüli inteligenciától a legnagyobb hülyeségig) lehet találni olyan cikket, tanulmányt, állítólagos (legalábbis olyan, amit nem lehet bizonyítani, hogy nem hamis, bár ilyen vszínűleg nincs is) kutatást, ami úgy tűnik bizonyítja az adott elméletet ill. állítást. Azt kell logikusan végiggondolni racionálisan, reálisan, hogy ez mennyire tapasztalható a mindenapokban. Ha lehetne emlékezni előző életre, nem lenne teli a világ ilyen pszichológussal, akikhez bármikor elmehetsz akár te is, én is, és egyértelműen elő tudnának hozni emlékeket arról? "Egy amerikai pszihológus...?" Egyáltalán ha lenne lélek, hogyan lehetne emlékezni, mikor az agyunk tárol mindent, az érzékeszervek fogják fel egyáltalán a világot.

    Az élet értelmét is lehet keresni, de soha nem lesz. Saját életünknek értelmet mi adhatunk, de a legegyszerűbb azt mondani, hogy éljünk, másokkal együtt a lehető legboldogabban, és csináljuk minél többet azt, amit szeretünk.

    "Sokszor hallottam már azt is, hogy az ember akkor szeretne legjobban élni mikor a halál kapujában áll, ez elég szomorú és morbid is. Miért tudjuk olyan könnyen elfelejteni, hogy az Élet milyen csodálatos dolog?"

    Mire érted azt, hogy elfelejteni? Az ember is mint minden élőlény, ösztönösen fél a haláltól (ez is előny a term. szelekcióban), kűzd az ellen elég sokáig. Még az is, aki leginkább utálja az életét, az is fél a haláltól, kivéve azok, akik tudatosan azt gyakorolják, hogy ezt elnyomják (pl. harcművészek). Az életnek amúgy van szép, és van rossz oldala is, van aki viszont nem találja a szépet.
  • Tarajos Sül
    #157
    Köszi a videót,ezt már láttam,csak nem magyarul,és amikor nem magyar volt,akkor is nagyon érdekesnek találtam,most tuti végignézem ill olvasom.
  • Tarajos Sül
    #156
    persze ez mellé még jönne a 90%-os támogatottságú utazási összeg is,de az közel se olyan sok, mint amire nincs kedvezmény.
    Bár Te tudod.
    Lehet,hogy nem is veszed igénybe a vonatközlekedést.
  • Tarajos Sül
    #155
    Az igen.

    Akyyy!
    Akkor ragadd meg a lehetőséget,mert csak nekem, kedvezmény nélkül 1 hónapra,és kb 30-40 km vonatútra, 30 ezer a bérlet.
    Neked meg évente is kevesebb,mint nekem havonta.
    Most nem azt mondom,hogy jól jártál,hogy a hallássérültek közé kerültél,de így valamivel tudnád magad kárpótolni.
  • Muttley
    #154
    Nem eresztetted bő lére az introt :))
    Na, de:

    Ez egy rohadt nehéz kérdés!
    Ha a kisebb rosszat nézzük, kvázi meggyógyul a csaj, akkor naná. :)
    Ha azonban tartós mozgássérült csajról beszélünk és MAGAMBÓL indulok ki, helyből biztosan nem.
    Az ember általában olyan párt választ magának, akivel van néhány közös vonása.
    Érdekemberek és idióták persze kivéve.
    Én állandóan izgek-mozgok, csinálok vmit, sportolok, játszom, új dolgokat keresek, intézkedem. Ebben egy mozgássérült ember biztosan nem tudna partner lenni. Ez persze a barátságot nem zárja ki, mindamellett hogy szerintem férfi és nő között igazi barátság nem létezik. Az egyik mindig többet akar. Jellemzően a csávó.
    Még mielőtt szót emeltek, h 1-2-3 csajjal tök jó haverok vagytok: AZ NEM BARÁTSÁG, amikor beültök egy pubba és hatalmasakat dumáltok. Különben is, egy egészséges nő a külsőségek és az ész köré csoportosítja a beszédtémáját, míg egy férfi a hatalom, az erő és a pénz köré. NAGY ÁTLAGBAN persze. Közös téma, így akkor akad, ha az egyik enged, nyit a másik felé, érdekli a másik.
    Mi faszik első körben látunk egy arcot, egy alakot és egy p.nát. Tecccccccik, nem teccccik így van. :) Aztán jön a többi: szeretet, hűség, stb. A nőknél bizonyos kor után "legyen egy fokkal szebb az ördögnél" (jónéhányan megkísértik mégis ezt a határt) ÉS A LEGFONTOSABB: nyújtson neki erkölcsi és anyagi biztonságot.
    Egy nő részéről tehát a barátságnál több "vonzalom" kialakulhat egy mozgássérült ember iránt. Ebből azonban csak hamar sajnálat lesz, így megette azt is a fene.
    Nálunk férfiaknál azonban nagyon ritkán. Kivéve, ha a csávó mártír, önértékelési gondjai vannak és cölibátust fogad.
    Mondom ezt úgy, hogy minden tiszteletem azoké a mozgássérülteké, akik hátrányosnak mondott helyzetük ellenére aktív és példamutató életet élnek.
    DE
    Más üzletet kötni, más ismerősi viszonyt ápolni, más barátságot kötni és nagyon más EGÉSZSÉGES párkapcsolatban lenni egy mozgássérült emberrel.
  • Airbus A380
    #153
    Na ezzel nagyon is 1-et értek.

    Mint írtam az szerintem nem irigység ha az ms pl elgondolja hogy jajj de jó neki mert milyen jó lehet szabadon futkározni, de elgondolta és kész túllépett rajta és nem ezen tépelődik.
  • Dante73
    #150
    Igazad van, mindenki irigy. Azt viszont elfelejted, hogy a szerelem, szeretet nem az. Ha szeret a mozgássérült párod, nem lesz rád irigy. És, ha szereted a mozgássérült párod, Te nem sajnálod. Gondoskodsz arról, hogy megőrizze a maradék méltóságát, és érezze, hogy szükséged van rá, nem teher számodra.
    Gondolj csak bele. Távol élő testvéred, szüleid megnyerik a lottó ötöst. Irigykedsz? Vagy örülsz, hogy jobb lesz nekik ezután? (Mert ha csak annak örülsz, hogy csurran-cseppen neked is, akkor ott baj van!)

    Ez az én véleményem.
  • Zsolek123
    #149
    Csodálatos, dobtam egy könnyet is. :')
  • bigapó
    #148
    elszégyelltem magam a videó nézése közben és persze mélységesen meg is hatódtam. Az jutott megint eszembe, hogy az ember csak akkor értékeli igazán mije van amikor azt elveszítette és akkor tudjuk legjobban értékelni az Életet mikor ilyen kis szelet jut belőle. Sokszor hallottam már azt is, hogy az ember akkor szeretne legjobban élni mikor a halál kapujában áll, ez elég szomorú és morbid is. Miért tudjuk olyan könnyen elfelejteni, hogy az Élet milyen csodálatos dolog?
  • bigapó
    #147
    OFF:

    Linkelni nem hiszem, hogy tudom, könyvet olvastam erről. Egy amerikai pszichológus írta le az eseteit amikor regressziós hipnózissal (az amit a cikkben is írnak), sikerült olyan emlékeket felszínre hozni, amiket elég nehéz kitalálni és úgy elmondani, mint amit nem éltél már át. Több ember által végzett kísérlet-sorozat volt, egymást nem ismerték, mondhatni vegyes csoport mind korban, mind rasszban és minden egyéb dologban tekintve. Nem bizonyítás céljából, csupán leírni a tapasztalatokat, de ezzel egyértelműen bizonyítva is lett a dolog...szerintem legalábbis.
    Egyébként is mindegy hiszel-e benne vagy sem, itt nem erről van szó, csak van akinek ez is segít az Élet értelmét keresni vagy hasonló, mindegy hogy nevezzük. Nem hívőket keresek vagy ilyesmit. Ehhez már előttem sokan tettek megfelelő lépéseket :)

    On:
  • Airbus A380
    #146
    Valaki ezzel érvelt szóba hozta.
  • Airbus A380
    #145
    Mégegyszer én senki ilyet nem ismerek. Az meg hogy megfordul a fejébe hogy de jó lenne az nem irigység mert nem tőle irigyli.
  • TreDoR
    #144
    Csak annyi, hogy a topic nyitó (is) említette.
  • JethroHUN
    #143
    Azt elárulná valaki hogy mi a franc köze van a lélekvándorlásnak a topik nyitója által fel tett kérdéshez?
    Az "ezoterika" tipikusan olyan dolog amit se cáfolni, se megerősíteni nem lehet. Hiába jössz pl vmi cikkel hogy az bizonyít rá 1 nappal lesz olyan ami azt cáfolja. Értelmetlen körforgás.
  • JethroHUN
    #142
    Pedig minden ember irigy csak vannak ugye fokozatok, azért biztos ott van egy MS ember fejében az gondolat, hogy de jó a másiknak, mert pl ő tud járni vagy hasonlók.Még ha nem is akarja elvenni tőle a járást, hogy inkább ő járjon ne a másik, akkor is néha belegondol.
    Az ember meg alapjában véve irigy :D mindig olyan, vagy az kell ami másnak van :) Persze van aki nem elvenni akarja a másiktól azt a valamit, hanem szerez magának, de az irigység vezérelte amikor arra gondolt,hogy Ő is szerez magának olyasmit.
  • TreDoR
    #141
    Akkor be tudnád mutatni a gyakorlati tapasztalatodat kisöcsi?