54
-
gforce9 #54 "Na jó, mostmár elég közel jártok, úgyhogy elmondom."
Magyarul, leereszkedsz a pórnéphez?
Ilyen seggfej módon, hogy lehet egy hozzászólást elkezdeni? -
Sir Ny #53 Láttál te már autistát?
Mert nekem van autista osztálytársam, és elárulom neked, hogy őrült. -
AbyssLord #52 Fú, ezt a földönkívüli uralkodóink és teremtőink építették belénk, hogy véletlenül se tudjuk túlszárnyalni őket. :)
-
#51 Szerintem sem kéne génesdit játszani, még a végén Homérokká válunk :) azon csodálkozok hogy az egerek élve maradtak, bár tudjuk ők sok mindent kibírnak. :) -
#50 Valszeg az a gén nem véletlenül van ott. Szerintem nem kéne zargatni ezeket a területeket. -
stremix #49 Kösz, ez jól esett! Amúgy a barátnőm volt a témám alanya, vagyis ő volt a hab a tortán (nem az eszéért szeretem, egy hisztis picxa), de talán te is ráismertél a tiédre???? -
WilliamMcKinley #48 Hogy ebben neked mennyire igazad van basszus :D 1 millió pont
akárki akármit mond ez így van, nem mindenkinél, de így van -
#47 [URL=http://i.imgur.com/5Evtk.jpg]lehet, h. egy picit off, mindenki döntse el maga ^^[/URL] -
stremix #46 A nőknél pont ugyanez van. (Elsőre durvának tűnik de tényleg így van)
A nők sokkal jobban bemagolnak bármit, akkor is ha a tizedét sem értik az anyagnak. A férfiak mindenbe jobban belegondolnak és sokszor kötekedésnek is veszik mások (pl a tanárok) amiért a teljességet akarják érteni, igaz, kevesebbet tudnak tanulni. A nők ráadásul annyira nem vitatkoznak egy már megtanult dolgon, hogy ha azt egyszer helyesnek gondolták (és tök mindegy, hogy mennyire hülyeség), később akkor is ahhoz fognak ragaszkodni, és ha ellent mondok nekik, akkor azt hiszik, hogy ő ellenük lázadok, pedig csak az helytelen amit megtanultak. És simán lehülyéznek olyasmiért, amit ők csak tanultak, én meg már gyakorlatból tudom évek óta.
...bocs csajok, de ez tapasztalat...
ui: A hülyeséget a férfiak is pillanatok alatt megtanulják! -
#45 "Ebből arra következtethetünk, hogy a módosított egerek talán nem felejtik el olyan könnyen a dolgokat, mint más egerek, ugyanakkor megváltozhat társadalmi magatartásuk, vagy érzékenyebbé válhatnak a rohamokra"
Szerintem, meg nagyjából itt lehet az eb elhantolva.
Az emlősök általában kisebb nagyobb közösségekben élnek. Ezeknek a közösségeknek a jellemzője, hogy rangsor szerint alá-fölé rendelődnek az egyedek, ami leginkább a szaporodáshoz való viszonyukat jelzi. A valamilyen szempontból rátermettebbek, magasabb pozícióban levők nagyobb eséllyel tudnak szaporodni, génjeiket tovább adni, és az erőforrásokhoz is jobban hozzáférnek. A kevésbé rátermetteket viszont befékezi a természet, csökkenti a szexuális aktivitásukat, kezdeményezőképességüket, és az életüket is rövidíti.
Ebbe a logikába beleillik ez a gén is.
Ha kevésbé rátermett vagy bebutulsz és így csökken a közösségen belüli harc, kevésbé veszélyezteted az alfákat.
A stressz IQ csökkentő hatását már bizonyították, már csak összefüggést kéne találni ennek a génnek az aktivizálódása és a stressz között. -
Zabber #44 lehet, hogy ha kikapcsolnák ezt a gént, akkor meghegyesedne az emberek füle és mindenki úgy köszönne, hogy "Hosszú, hasznos életet!" -
amitriptilin #43 így van, a halálraítéltek nem kellően homogén társaság, persze ha egypetéjű ikrek lennének, akkor már igen, de az nürnberg óta amúgy is tilos...
a patkányok meg ugyebár mind testvérek... -
Zulu12 #42 hopp ez a 37# -nek ment -
Zulu12 #41 "Na és azt honnon tudják meg előre, hogy melyik petesejtből lesz halálra ítélt?"
Én a kisérletezésekre értettem (nem csak génmanikulációs kísérletek vannak). -
#40 "Hát végülis egy halálraiélt és egy patkány között sincs túl sok különbség..."
Pedig óriási a különbség. Egy patkány semmivel nem érdemelte ki, hogy kísérletezgessenek rajta.
Ebből azért senki ne gondolja azt, hogy az egész ellen vagyok. Az lenne a legtutibb, ha ezt a gént magunk tudnánk ki-be kapcsolgatni. -
Svx #39 Ja sry 2 dolog kimaradt:
-A jelenlegi világban ezt nem fogja senki hivatalosan elismerni teljes mértékben, mert úgynevezett faji kérdéseket vethet fel(pedig valójában egyedekkel kapcsolatos, mert minden fajnál jelen vannak ezek az egyedek), ami egy elég kényes téma mostanában.
-Az evolúcióval kapcsolatos részhez hozzá tartozik még egy kis magyarázat: a szűretlen információbeáramlásnak köszönhetően az egyed képes minden rejtett veszélyt időben érzékelni, így túlélési esélyei rendkívüli mértékben megnőnek, és itt jön képbe ugye a természetes kiválasztódás, ami az evolúció egy meghatározó tényezője. De az is hozzátartozik, hogy az emberiség technológiai fejlettsége mára minimalizálta a természetes kiválasztódás jelentőségét az evolúcióban, emiatt az emberi fajnál jelenleg szabályozatlan(kaotikus) evolúció zajlik, de az újra-megszabályozása szintén nagyon komoly elvi kérdésekbe ütközne, így ennek a témának szigorúan az elméleti síkon kell maradnia.
Magyarul ez van, de nem szabad ezt felhasználni jelenleg semmire, mert felborulna az érzékeny egyensúly, úgyhogy mindenki üljön nyugodtan a helyén, aztán majd ha egyszer nagy bajok lesznek, akkor már legalább tudni fogjuk merre felé kell keresni a megoldást. -
Svx #38 Na jó, mostmár elég közel jártok, úgyhogy elmondom.
Kicsit félreértették a dolgot, nem a memóriába érkező információk szűrésért felelős ez a gén, hanem az idegrendszerbe érkezőkért. A memóriába is több jut persze emiatt, de oda már csak az jut, amit az idegrendszer hasznosnak talál, viszont emiatt több mindenből tud válogatni, így több hasznos infot talál, aki keres talál alapon.
Tehát a túlterhelés is lehetséges, de az sem a memóriát érinti, hanem az idegrendszert, így memóriamegtelés veszélye nem fenyeget(meg az amúgy is lehetetlen a korábban említett holografikus(multidimenzionális) tárolási módszer miatt, ugyanis az információk mennyiségének növekedésével a dimenziók száma nő, az információk nem törlődnek, nem íródnak felül, csak nezezebbé válik az elérésük, mert bonyolódik az információkhoz vezető asszociációs pálya).
Megfelelő kapacitású idegrendszer esetén pedig az idegi túlterhelés sem túl vészes, és nem okoz maradandó károsodást, max a puffer(rövidtávú)memória éppen adott tartalma korruptálódhat. Nem elegendő kapacitású idegrendszer esetén viszont fennt állhat a tartós idegi károsodás esélye, ezért veszélyes eltávolítani utólag a gént, mert nem lehet tudni elbírja -e majd az eddig szűrt információáramláshoz szokott idegrendszer az újonnan keletkező információtöbbletet.
Hogy valós példával éljek 4-5 napja nem aludtam eleget(8-10 órához vagyok szokva, és most csak 4-6 óra volt), és már érzem, hogy néha kicsit sok, és ha 2 dologra kell figyelnem egyszerre az már kellemetlen érzéseket kelt. De elég pár perc csönd, és pihenés, és újabb 1-2 órát bírok probléma nélkül. Sokkal inkább problémásak az előre nem tervezett a jövőre nagy kihatással lévő szituációk, mert olyankor hirtelen órák, napok, néha hetek és hónapok már előre kigondolt előjelzései válnak érvénytelenné, és hirtelen mindent újra kell gondolnom, és olyankor nincs választás, addig nem tudok koncentrálni a külvilágra, amíg meg nem alkottam magamban a képet a megváltozott körülmények alapján a belátható jövőről.
A probléma ugye az, hogy ez normális esetben folytonosan, fokozatosan történik, viszont ha borulnak a dolgok, percek alatt kell újragondolni azt, amire előtte napjaim voltak, és több részben tudtam megtenni, észrevétlenül.
Igen, megfelelően magas IQ is kell az információk megfelelő kiértékeléséhez, ha az nincs meg egy idő után megőrülne az ember, és vannak akik meg is őrülnek.
Azt hiszem ez alapján már világos, hogy a gerinces élőlények, többek között az emberek egyedeinek körülbelül 15%-ából hiányzik ez a gén, vagy nem működik aktívan. Ezt nem tudom, de a kettő közűl valamelyik.
Ezt a 15%-ot nevezték az idők során többezer féleképpen, tulajdonították rendkívül pozitív, és rendkívül negatív dolognak is, de soha nem találtak rá magyarázatot, talán most sikerült megtalálni végre. Mindenesetre nem lehet ezt elmagyarázni teljesen, de aki tudja miről van szó, az nem szükséges, hogy megértse :)
Sajnálatos módon a 15% között vannak azok is, akiknek túl alacsony kapacitású az idegrendszerük, vagy nem rendelkeznek elegendő intelligenciával az információk megfelelő kiétékeléséhez, tehát csak a 15% egy kis része képes teljes életet élni ezzel az adottsággal, de az abba a kis részébe tartozó egyedek maguk az evolúció irányának meghatározói, ez bizonyított tény, utána lehet nézni, akár wikipedian is, én asszem ott láttam. Aki képes ezt megérteni, bizonyára már régen tudja mi az a sok címszó, ami alatt megtalálja ezt a neten, vagy akárhol. Mert mint mondtam sok kifejezés létezik, de valójában mind ugynazt jelenti. -
toto66 #37 Na és azt honnon tudják meg előre, hogy melyik petesejtből lesz halálra ítélt?
Mert, hát génmanipulációt, nem felnőtt embereken végeznek... -
#36 Elegen vagyunk a bolygón, ember is bőven lenne rá, simán nyomhatnák, szerintem. -
Zulu12 #35 Egyébként van benne valami, lehet amúgy, hogy titokban végeznek is ilyesmiket. -
Zulu12 #34 Hát végülis egy halálraiélt és egy patkány között sincs túl sok különbség, viszont a kisérletek száma szeritem túl sok, ahhoz hogy mindent embereken végezzenek, ha ezt a logikát követjük. -
Szefmester #33 Én emberbarát vagyok bizonyos fokig, de hiszem hogy a nagyobb egész érdekében szükségesek a drasztikusabb kísérletek is, mint pl az emberkísérletek az ismeretlen megismerése érdekében. Jelenkezni önkéntes alapon lehetne a halálraítélt bűnözők között büntetéscsökkentés fejében. Ha túléli... -
Szefmester #32 A tévében volt egy autista fazonról egy műsor, ahol bemutatták hogy a memóriája messze átlagon felüli, bármi ami könyvet eddig olvasott életében megjegyezte. És a könyvespolcán nem egy-két gyerekmese szerepelt, hanem lexikonok regények, komoly művek, szótárak stb.. Egy gondja volt mindössze.. nagy részüket nem tudta értelmes egésszé tenni. Szóval megvan minden információja, de nem tud vele mit kezdeni. Elmenne egy egyetemre minden magolós vizsgán simán átmenne hibátlanul, de egy saját szakdolgozatot már nem bírna megírni. Lehet neki is ez a gén sérült meg, bár mintha neki az agyában hiányozna a "grand kanyon" a két félteke közt.. -
Zulu12 #31 Egyébként elhiszem, hogy humánbarát vagy meg minden, de azt remélem megérted, hogy a kutatásoknak is megvannak a bizonyos lécsőfokai. Ezek nem biztos hogy tetsző dolgok viszont a következő ugródeszkához lehet hogy nélkülözhetetlenek.
-
Zulu12 #30 Neked is aztán egyedi logikád van... -
kvp #29 "egy év alatt "betelne" az agyunk és megőrülnénk a sok feleslegesen megjegyzett baromságtól"
Nem orulnenk meg. Az autistak egy reszenel pont igy van, es nem tartjuk oket orulteknek. Egyszeruen egy ido utan informacio tulterhelest okoz az agynal ha minden megjegyzunk, ami joreszt blokkolja a tudatos tevekenysegek egy reszet, mert az informaciofeldolgozas kozben nem marad ra eroforras. A legrosszabb esetben is csak autistava valnanak az emberek, ami nem biztos, hogy egy jo otlet...
ps: mernoki szempontbol nezve a gond az, hogy egy fifo buffer-t nem jo otlet write once read many rendszeruve atallitani -
nagylzs #28 > ha nem a kisérletezésből fogják megérteni az agyat akkor miből mert, hogy nem fognak kapásból elsőre egy tökéletest létrehozni az is tutifix.
A tudásnak van másik forrása is. ;-)
> "Miért van az, hogy az orvosok még mindig úgy látják az élőlényeket, mint egy jól szervezett gépezetet?" Talán azért, mert azok is!
Igen, persze. Lehet úgy tekinteni az emberekre mint gépekre. Szabadon megteheted, és később levonhatod belőle a tapasztalataidat. :-)
> "Etikátlan gusztustalan természetellenes" Ha te gusztustalannak hívod őket, akkor téged pedig lehet tudatlannak vagy pedig földhözragattnak nevezni ahogyan jobban tetszik.
Igen, persze. Ezt is lehet. ;-)
-
#27 -
remark #26 "egy év alatt "betelne" az agyunk és megőrülnénk a sok feleslegesen megjegyzett baromságtól"
Akkor viszont követelem hogy azonnal kapcsolják ki ezt a gént minden emberi készülékben! Kevés a világban az őrült... -
Turmoil #25 Sokaknak így is problémát jelent a rengeteg információ feldolgozása, ami nap mint nap éri.
Első tippre ez a gén a fék, ami csak akkor engedi egyes információmorzsák elraktározását, ha az tényleg fontos, az illető meg akarja tanulni. E nélkül lehet, hogy minden elhangzott mondatot, látott képet, ízt, tapintást és szagot azonnal megjegyeznénk, viszont kb. egy év alatt "betelne" az agyunk és megőrülnénk a sok feleslegesen megjegyzett baromságtól. -
Gascan #24 nekem ebből a cikkből egy mondat is elég lett volna, hogy a lényeget megértsem :D -
remark #23 A nemzet adóforintját az kapja meg, aki sokat tett a nemzetért. Most már csak a nemzetet kellene definiálni, no meg azt, hogy "sokat tett", és akkor minden világos lenne mindenkinek. -
who am I 7 #22 'miért gondolod hogy az emberi agy több mint 1 hihetetlenül bonyolult gépezet'
Miből gondolod, h nem? -
grmindenyssa #21 Olvassátok el a Virágot Algernonnak című könyvet, ötven évvel ezelőtt ezt a témát dolgozta fel. -
gombabácsi #20 az ember és a világ is egy hihetetlenül bonyolult gép
az ember ott követi el a hibát, hogy nem érti meg a "bonyolult" kifejezés jelentőségét -
#19 En meg inkabb megtartom magamnak. -
#18 off:
Én szívesebben látom az adóforintjaimat pl Haumann Péter zsebében, mint a hiperhasznos politikusaink zsebében. -
Svx #17 #1 Nem, így született meg a "buta" ember.
#2 Miért pont cápák? :)
#3 Halálraítélten... Nem érted te ezt úgy látom.
#4 dwtdui :)
#5 Szakállas módszer...
#6 Na igen, ez történne, ha nem lenne ez a gén :)
#7 Nem fogják érteni... Nem lenne egyszerűbb... Á hagyjuk inkább.
#8 Létrehozni? Minek? Agyátültetést, meg ilyen hülyeségeket felejtsd el, holodimenzionális a memória és a tudat, nem lehet 100%-os konzisztenciával replikálni, maximum realtime reexperienciálással, az meg szintén kivitelezhetetlen fizikai korlátok miatt. Mesterséges agy? Azt is felejtsd el túl sok kockázattal járna.
#12 Pontpontpont forever :D Hiába értik, hogy azt jelenti következtesd ki, ha egyszer ott az a fránya gén :)
#13 Azért csak színész van, mert a színészek sokszor "nemes" khmkhmhmhkhkmm... célokat látnak el...
#14 Hidd el minél könnyebb valami, annál nehezebb tökéletes eredményt elérni. És tudod sokszor csak a tökéletes az elfogadható.
#15 Ha ezt is csinálják, biztos máshogyan. Halálraítéltek? Mondom hülyeség.
#16 A keresés is alsóbbrendű funkció. A találás primitív, elavult módszere.
Igen, ennyire unatkoztam, hogy válaszoltam minden hozzászólásra :) -
HM #16 "akkor téged pedig lehet tudatlannak vagy pedig földhözragattnak nevezni ahogyan jobban tetszik. "
inkább primitív alsóbbrendű lény, akiből hiányzik a megértés keresésének a képessége
ezenkívül mivel nem barlangban lakik még álszent is -
#15 Kínába lehet ezt csinálják:)
vagy Iránba:)
vagy az usába....
Amúgy jó ötlet, aztán lehet pozitív utóhatása lenne.