33
  • Chris1781
    #33
    A világ eggyik legnagyob a legjobb és a legfélelmetesbb horrorkalandja.
    Ajánlom mindenkinek,.
  • hitman08
    #32
    Megijedés(Doom,Deadspace) és rettegés(Amnesia) közt jelentős különbség fedezhető fel.
  • Gman2142
    #31
    Mikor máskor menne tönkre a hangszóróm?! Így csak fülessel tudok játszani . Haverom mesélt a játékról, nem gondoltam volna hogy ennyire parás lesz, mondtam is neki " A Dead Spacenél úgy sem lehet semmi félelmetesebb" nagyot tévedtem X)
  • killstorm
    #30
    Szerintem legjobban sikerült horror fps game. Grafika hagy hátra némi kívánnivalót, de nem lett rossz 10/7. Hangeffectek 10/10. Játékélmény 10/10. Gratuláció a készítőknek
  • herlius
    #29
    Én a Doom-on nőttem fel, minden részét rongyosra játszottam, de az Amnesia garantáltan megrezgeti a gatyáját a legkeményebb horror-fps rajongónak is. Elképesztően profin van felépítve a játék nyomasztó hangulata, szinte minden lépésedet garantáltan megfontolod. A scrip-es megjegyzéseddel pedig nem értek egyet, velem többször is előfordult a játék során, hogy miután meghalltam, teljesen más irányból támadt rám a korábbi ellenfelem. A marketing-el kapcsolatban viszont igazad lehet, a mai világban sajnos sokkal többet számít a nagy hírverés, mint a valóban profi, lelkiismeretes munka. Nagy kár lenne a srácokért, mert ez valóban egy remekmű lett.
  • hdo
    #28
    Köszönöm, sejtettem hogy érthető volt amit írtam, #25-ben szépen ki is fejtetted miért nem szabad azokat a játékokat egy lapon említeni ezzel.
  • kissssss
    #27
    én ezzel tisztában vagyok hogy nem lehet egy kategóriába sorolni az amnesia-t a másik 2 játékkal, de ugyan azt a reakciót viszont (ijesztgetés parázás)már el lehet érni csak másmilyen eszközökkel itt nem a harcról és lövöldözésről van szó. :-D

    túl van tárgyalva a téma.


  • armageddon666
    #26
    "A hangsúly meg marhára nem a beszaratáson van, a játék elejétől a végéig be leszel szarva hirtelen ijesztgetős dolgok nélkül is, azt garantálom!"

    Fordítok: nem a hirtelen ijesztgetős jeleneteken van a hangsúly, hanem az atmoszférán. Az atmoszféra miatt fogsz fosni folyamatosan a játék alatt, és nem attól, mert hirtelen megjelenik a monszta.

    (A monszta az csak fokozza. Ha beleéli magát az ember a játékba, akkor nagyon jól meg lehet figyelni mit csinál mikor pánikol.)
  • armageddon666
    #25
    Doom 3 és Dead Space? Abszolút másmilyenek ezek, mint az Amnesia. Doom 3-ban megijedsz, mert a semmiből rád ront hirtelen egy 2 méteres démon, de előveszed a golyószórót, a rakétavetőt, vagy a plazmaágyút, és szétcincálod cafatokra. Dead Space már valamivel közelebb áll, ott nincsenek ilyen durva mordályok. Amnesiában viszont semmid nincs, és az ijesztgetés mellett félelmet is kelt, ha beleéled magad. És bele kell élned magad, erre fel is hívják a figyelmet. Aki nem akarja, hogy megijesszék, azt nem nagyon lehet. Főleg nem egy játékkal.

    Magadra utaltság és atmoszféra. Ezekkel operál az Amnesia.
    Na meg a fejtörőkkel.
  • kissssss
    #24
    Gratulálok a 2 díszmadárnak igazán témához tartozó hozzászólást sikerült összehozni, remélem azért ennél többre is képesek vagytok.

    Elkepesztően mulatságos ez a fajta magatartás, ha nincsen semmi érdemleges gondolat amit hozzálehetne fűzni a témához máris kezdődik a személyeskedés és a másik helyesírásának kritizálása, és ez még csak a trollkodás EGYIK formája.
  • hdo
    #23
    Ha fogalmad sincs róla mi az a műveltetőképző (beszar, beszarat), akkor ne próbálj okoskodni. Aki tudja, az megértette amit írtam.

    emp-vel ellentétben, én nagyon nem nevettem!
  • Hunty
    #22
    + "rá aggathatnánk", ill. a #12 is hemzseg a hasonlóktól ("elő jönni", "ki rakott", "meg jelenni", stb.).
    Teljesen egyetértek. Tényleg mulatságos, amikor olyasvalaki kritizál egy írást, aki az elemiben oktatott, alapvető helyesírási szabályok terén is komoly kihívásokkal küzd.
    És ez csak a jéghegy csúcsa...
  • emp
    #21
    "fel röhögtem ", "le írod ", "végig haladsz", "ki lyukadni" megköszönöm hogy sikerült megnevettetned! :D
  • kissssss
    #20
    hahahahaha fel röhögtem az írásodon először, azt írod hogy nem a félelmen van a hangsúly később mégis csak le írod hogy "játék elejétől a végéig be leszel szarva"

    na most akkor kérlek szépen döntsd már el hogy mit a frász karikát akarsz!

    doom dead space stb stb nem horror, nem volt benne semmi félelmetes??? hahahahaha könyörgöm ne nevettess már akkor ennyi erővel az Amnesiara is rá aggathatnánk hogy nincsen benne semmi félelmetes csak végig haladsz teljes nyugodalommal az előre megírt útvonalon és egy ásítással tudomásul veszed hogy semmi érdemleges nem történik.

    Én nem tudom hogy te mégis mire akartál ki lyukadni ezzel az ellentmondásokkal teli írásoddal de így utólag megköszönöm hogy sikerült megnevettetned.

    végezetül pedig eléggé nézőpont kérdése kinek mi a félelmetes és horrorisztikus maradjunk ennyiben.
  • Hegi90
    #19
    Akkor már inkább az Amnesia
  • Zoliz
    #18
    Horror mán a Mónika show is ha így vesszük, mert az erőszakról szól, igaz nincs benne bél.
  • wednes
    #17
    A Fear az horror játék? :D
    Akkor már inkább Dead Space.
  • Jimmyke
    #16
    Olyan világban élünk ahol a Saw és a Resident Evil horrornak számít
  • Hegi90
    #15
    DOOM 3? Dead Space? Azok horrorjátékok? :D

    Akkor már inkább fear. Most pedig ezt is ki kell próbálnom :D
  • hdo
    #14
    Ja, és sötétben játszani, sötétben!
  • hdo
    #13
    Doom 3? Dead Space? Viccelsz ember?

    Már ha csak abból indulok ki, hogy azokban általában volt az ember - játékos - kezében fegyver amivel el tudta tenni az ellent a láb alól, és nem 3 alap ütésből halt a kari, már úgy nem félelmetesebbek. A hangsúly meg marhára nem a beszaratáson van, a játék elejétől a végéig be leszel szarva hirtelen ijesztgetős dolgok nélkül is, azt garantálom!

    Ez a játék nyújtotta nekem az eddigi legtökéletesebb para élményt, pedig nem az első ilyen játékom!

    Mazochistáknak, acélidegzetűeknek a füles és a 0,7-es gamma kötelező!
  • kissssss
    #12
    A gond az hogy ez egy ritka réteg játék, a fő hangsúly a besszaratáson van márpedig a legtöbb doom 3 és dead space-en nevelkedett rutinosabb játékosnak már nem nyújt akkora félelmet, sokkal inkább azoknak van kitalálva ez a játék akik még csak most ismerkednek a horror játékokkal és szeretik is az ijesztgetést.

    De ez csak az egyik probléma volt, van még 2 de igazából csak 1 probléma ami jelentősebb ez pedig az előre scriptelt események, ennél a játéknál is elkövették ugyan azt a problémát mint a doom 3-nál mivel ott is mindig ugyan úgy esett le a lépcső vagy mindig ugyan arról a helyről fog elő jönni a pedomaci ahányszor csak újabb játékot kezdesz, új meglepetések nem fognak érni.

    a 2 probléma pedig az hogy nem volt túl nagy dobra verve a játék, minden főbb játék oldal ki rakott egy nyúlfarknyi cikket hogy mikor fog meg jelenni és milyen stílusú a program azt ennyi semmi reklám vagy valami.
  • patiang
    #11
    Végignéztem egy 4 perces videot. Franko, csak az a baj, hogy túl sötét. Bár lehet, hogy pont ez a lényeg.
  • Daell Drow
    #10
    Ma en is kiprobaltam steamen a demojat, nagyon bejott.
    Gondolkodom a beszerzesen.
  • Voltan
    #9
    Azt a tarkónvert sírásóját neki!
    Erről a cuccról még csak nem is hallottam. Muszáj beszereznem.
  • SpecterMATWRZ
    #8
    Aki esetleg érdeklődik a cucc iránt és nézne gameplayt,vagy akár egész végigjátszást azoknak ajánlom ezt: http://www.gameanyone.com/game/PC/7313.html

    A srác kommentárja nagyon feldobja az egészet. főleg mikor parázik :DD Iszonyatos hangulat. érdemes végiglesni :)
  • Attila1234
    #7
    Óriási ez a játék, csak vágni kell az angolt az igazi élvezethez a sok apró történet miatt. Érdemes kipróbálni, bár a para megvan. :)
  • Derapo
    #6
    Ez igazán remek játék..most kezdtem neki.Félelmetes..pedig még nem is láttam semmiféle ellent.A hangok elképesztően.Főleg azok félelmetesek.
  • PetiX87
    #5
    bezony ez egy jó játék, megéri a pénzt, legalábbis nekem nagyon bejött
  • Seth
    #4
    Nincs. Ez a mondat vmi sablonból kerülhetett ide :)
  • kri555
    #3
    "de az igazi élményt egyértelműen a többjátékos mód nyújtja"
    van többjátékos mód?
  • RecoPhile
    #2
    Én még erről játékról nem is hallottam. Most olvasok először róla.
  • Lunki88
    #1
    Elég szomorú hogy a fejlesztők anyagi gondokkal küszködnek, miután kiadtak egy ilyen remek játékot. A hivatalos blogon legalábbis azt írják hiába kapott mindenhol jó értékeléseket a játék, az eladások sajnos nem ezt tükrözik.