43
  • 3LVW
    #43
    amúgy: http://index.hu/tech/biztonsag/2010/09/20/kitort_a_kiberhaboru_a_torrentezok_es_a_szerzoi_jogvedok_kozott/
  • nickwearby
    #42
    Én már voltam úgy, hogy letöltöttem egy filmet és megnéztem utána moziban is,
    mert tetszett.

    Letöltés nélkül egyáltalán nem mentem volna el moziba.

    Mondjuk hozzátartozik, hogy a moziélmény csalódás volt,
    mert a feliratot olyan durván pontatlanul fordították, hogy aki ott látta először, annak maradt a film után némi fehér folt, hogy most miért és hogyan...

    Szívesebben járnék moziba, ha lenne olyan opció, hogy eredeti hang mellé eredeti feliratot tesznek (angolul, mert az megy ilyen szinten),
    de ha illúzióim lennének azt mondanám, hogy ha idegen nyelven normálisan tudók fordítanák a feliratokat :S
  • Tetsuo
    #41
    Nos, egy bankarcsalad sarja vok, meg fel kell vasarolnom nehany magyar foldet.. aztan mienk a vilag! ;)
  • Reg5
    #40
    Mmint számoltok.
  • Reg5
    #39
    Fele ennyibe kerülne "csak". De miért az 5-6 évvel ezelőtti árakkal száltok?
  • who am I 7
    #38
    Micsoda építőjellegű hozzászolás
  • Rotyoka
    #37
    Ti agyhalott faszkalapok, mindenhol zsidóztok? ... Istenem netharcos hülyegyerek mind
  • 3LVW
    #36
    te vettél már meg így filmet/játékot? hány ilyen ismerősöd van?
  • kanduhr
    #35
    "viszont a _letölöm_és_ha_tetszik_megveszem_ tényleg szar kamu..."

    Akkor neked is leírom: ne magadból indulj ki.
  • FoodLFG
    #34
    Akkor sem veszem meg, ha ingyen adják! ><
    :DD
  • La Koma
    #33
    "...és akkor felébredtél és akkor láttad csak hogy bilibe lógott a fejed..."
  • 3LVW
    #32
    @Julius Caesar: gratulálok, már hiányoltam a zsidókat a hsz-okból.

    a moziba menni, játékot és filmet venni tényleg nehézkes ilyen átlagkereset mellett, viszont a _letölöm_és_ha_tetszik_megveszem_ tényleg szar kamu...
  • atomkrumpli
    #31
    elég ha az usában hoznak egy olyan törvényt ami befenyíti a nagyobb isp-ket és sittre vágnak néhány cégvezetőt, az eu egyből átvenné ész nélkül. Onnantól kezdve a szolgáltatók önként és dalolva szűrni fognak minden sz@rt, lekapcsolás, feketelista stb. baxhatjuk a titkosított csilivili protokolokat.

    Julius Caesar: anarchista nincs csak hazudós ember vagy kő buta
  • keysersoze
    #30
    Te melyik fajta zsidó vagy?
  • Justil
    #29
    én egyetértek veled, de azért tegyük hozzá, hogy az átlag magyar fiatal nem ennyit kb naponta warezol le. najó, talán nem, akkor hetente. azok akik havi 3-4 filmet és 1 játékot töltenek, nem az átlag, hanem a kisebbség.
  • Tetsuo
    #28
    A cionista zsidokat az anticionista zsidok sem kedvelik, de legjobban a gojokat utaljak, foleg a kornyezetukben eloket. Ez megfigyelheto a magyar zsidosagnal is.
  • TreDoR
    #27
    Erre jön az, hogy minek akar valaki lakásban élni, mikor az luxuscikk, ahelyett, hogy az utcán lakna.
  • Julius Caesar
    #26
    AZ istenem itt egyfajta töltelék szó, mivel nem hsizek semmiféle istenben, kőateista vagyok. Jó, ez így túlzás, mondjuk úgy, hogy nagyon erős szkeptikus.

    Amíg nem bizonyítják istent, addig nekem nincs.

    "I am an atti-Christ
    I am an anarchist"
  • Hamed
    #25
    [i] Aki letölt az nem azért tölt le mert nincs pénze rá hanem azért mert ha ingyen is megkaphatja nem látja értelmét annak hogy fizessen érte[i]

    Jo akkor nezzuk:

    - mondjuk havi 5 letoltott film ha nincs semmi a tv-ben: 20-25k ha dvd-n megveszed
    - havi 1 letoltott premierfilm: 3-4k ha moziban nezed a csajoddal
    - havi 1 letoltott uj jatek: 10-15k

    Ez igy 30-40ezer huf havonta. Vannak sokan akik keresnek netto 100-120ezret es abbol fizetnek alberletet, netet, stb. Az szerinted meg tudja engedni maganak, hogy a fizetese 25-30%-at arra koltse, hogy hetkoznap estenkent elfoglalja magat valamivel a baratok kozt helyett? Siman ki tudna fizetni, csak azert tolti mer ingye van?
    Es ne jojjon senki azzal, hogy ez mekkora luxus, direkt nem olyan nagysagrendu warezt irtam ami mar tulzas, hanem egy atlagos fiatal igenyeit.
  • La Koma
    #24
    Melyik istened? a hasas bankó, vagy a hórihorgas orrú? esetleg Jupiter?


    l300d:

    nincsen semmiféle szerver, majdnem egy dekádja vannak decentralizált hálózatok, amelyek között titkosítva, szerver nélkül közlekednek az adatok...

    ha pedig arra a többtízezer feltöltő oldalra gondolsz amelyek egytől-egyig igen erős lobbik által van üzemeltetve, azt már csak azért sem fogják beszüntetni, mert ott suska is van a reklámok mögött és nem fogják hagyni az üzemeltetők, ha pedig arra tíztrillió magánftp szerverre gondolsz ami a világban üzemel ahhoz sok sikert kívánok a bezárásukhoz, amíg be nem vezetnek mindenhol sftp-t vagy ftps-t !
  • keysersoze
    #23
    A felhasználók is csak áldozatok, a kiadómaffia pofátlan rablásának áldozatai.
  • Julius Caesar
    #22
    Amúgy sztem a rapidsharenek igaza van. Ez kb, oylan mintha az autópálya építtetőt perelnék, mert gyorsan hajtanak a sztrádán. Fenének kell olyan sok sáv meg sima aszfalt :D

    Rapidshare próbálja szűrni, ekkora mennyiségnél ez nehéz. Pont.
  • duke
    #21
    Emlekszem 10 eve meg a szolgaltatok uldoztek a warezolokat, orba szajba toroltek a nagynehezen feltoltott anyagokat, mert feltettek a savszeleseguket. Mostanra meg eljutotunk oda, hogy van eleg savszeleseg, es mar ok kinaljak magukat warezolasra :) valtozik a vilag.
  • kanduhr
    #20
    Ne magadból indulj ki, és ne saját magad alapján általánosíts.
  • Julius Caesar
    #19
    Én tudtam hogy a cionista zsidók állnak a rapishare mögött is. Sőt, előre megmondom, hogy a 2020-ban előforduló problémák mögött is a zsidók fognak állni (a cionista zsidók!). És hogy a cionisták miatt van minden. A cionisták miatt. A zsidók miatt. Mert mindenről ők tehetnek, amiről meg ne, arról is!

    Szép kis nép ez a magyar. Hagyományunk: lopni, csalni, hazudni! És mi szerencsére hagyományőrző nép vagyunk.
    Magyarok faszságaitól ment meg minket istenem...
  • Gamecube86
    #18
    "A kalózkodást nem fogják megállítani, amíg ilyen fizetések vannak..."
    Amíg a szórakozás ilyen formája "luxus" addig azt hiszem senkinek semmi joga annak árát felróni bárkinek is. Aki letölt az nem azért tölt le mert nincs pénze rá hanem azért mert ha ingyen is megkaphatja nem látja értelmét annak hogy fizessen érte. Erről nincs értelme vitatkozni. Hiába mondják azt egyesek hogy letöltik hogy kipróbálhassák/megnézhessék és ha tetszik megveszik. Mind tudjuk hogy ez egy olyan hazugság amivel saját magukat áltatják.
  • sanyicks
    #17
    soha ne becsüld alá egy hdd-kkel megrakott autó sávszélességét :))
  • Tetsuo
    #16
    Nem teljesen a warezra gondolok, hanem pl. a wikin sem jelenhetnek bizonyos infok soha es egyre inkabb, a politikai torekvesek eredmenyekepp, csak ido kerdese es a netet azonositoval kell hasznalni..
  • Adamul
    #15
    Hát azért az jelentősen lelassítaná a tartalmak terjedését ha mobilrackezgetni kéne...
  • KP27
    #14
    És akkor mivan ha szétverik az összes kalóz szervert? (Ami mellesleg nem fog megtörténni). Akkor újra az lesz, mint a net korszak előtt. Minden gépbe 2-3 mobil rack, és haveri körön belül szépen összegyűlünk egy szobába, mindenki hozza a vinyóját, vagy kettőt :D minden városrészre lesz minimum egy ember akihez lehet menni dvd-t iratni stb.

    A kalózkodást nem fogják megállítani, amíg ilyen fizetések vannak...
  • 3LVW
    #13
    @l300d: hidd el, nem lehetne szétverni az összes kalóz szervert. a legfőbb oka ennek a sok-sok jogszabály, amiket ők csináltak és most visszacsapnak... a TPB-t is már mennyi ideje próbálják szétcincálni, egyre nyerik a pereket, és már a svéd parlament szerverterméből nyomják az ipart. néha-néha "lecsapnak", elvisznek 1-2 proxy szervert, két hét, és újra mennek, magyar viszonylatban is. hát még ha egy rapidshare nagyságút próbálnának... a cikk is írja h 1k szerverük van, és nagyon kétlem, hogy egy pincében van az összes.
  • htmm
    #12
    A nemzetközi film- és zenei piac szereplőinek megítélése finoman szólva sem jó a felhasználók körében.
  • l300d
    #11
    La koma szerintem meg rosszul latod a dolgokat. Az internet ingen is teljesen kontrol alatt van es mi mind rabszolgak vagyunk. Egyszeruen arrol van szo hogy hagyjak hogy kicsit kalozkodjunk mert ha mindent megszuntetnenek elvennenek minden szorakozasi lehetoseget a neptol akkor elobb utobb elkergetnek oket ennyi. Hidd el ha azon mulna nagyon hamar szet lehetne verni az osszes kaloz szervert.
  • emp
    #10
    Hát ez olyan nevetséges, mint ha valaki nekiesne a közútkezelőnek, hogy az ő szuper útjain menekülnek a bűnözők, és hogy nagyon gyorsak és akárhova eljuthatnak a közutakon keresztül. ejj-ejj! Ez már kicsit a sarokba szorított vad vinnyogása, vergődése.
  • La Koma
    #9
    "...lesz kontroll"

    vicc az egész... a kalózipar nemhogy orr, de testhosszal vezet a decentralizált titkosítóhálózatokkal, a feltöltőoldalakkal, a megosztórendszerekkel, és egyéb nyalánkságokkal a kontrolláló , cenzúráró karhatalmak előtt

    lesz kontroll.. jah... ezt hallom már 10 éve , oldják meg ! ővék a projekt ! sok sikert hozzá !

    ahogy elkezdenek megfeszülni az egyik megosztórendszer blokkolásának a megpróbálásába úgy jön ki 6 másik megosztórendszer,

    a rapidshareklónokból is van már legalább ezres nagyságrendű oldal a világban.

    elmehetnek a búsborongós , náthás sunyi, p***ába az egész blokkolgatásukkal együtt
  • Ferrer
    #8
    Még mindig nem tudom, mi vesz rá embereket, hogy tudományos szakszavakkal baromságokról kezdjenek el írni. Ez jelenti az igazi és látható veszélyt, nem pedig a "globális diktatúra".
  • Griphons
    #7
    Én egyetértek a RS-rel, és nem értem miért őket piszkálják. Ezzel az erővel a fegyvergyártókat is perelhetnék a terrorizmus meg a fegyveres rablások miatt.
  • DjDano
    #6
    Akárhogy is van az tagadhatatlan, hogy az összes Warez fórum a Direct Download oldalakra tölti fel a megosztani kívánt cuccait! És tapasztalatból mondom, van ami még fél év után is elérhető, tehát nem törlik...
  • Tetsuo
    #5
    Cenzura mar regota van persze, de okosan ki lehet kerulni.
  • Tetsuo
    #4
    A nezopontoddal lehet, h egyetertek, viszont ne áltasd magad! Hamarosan a neten is lesz kontroll..