18
  • kiskapucska
    #18
    Az biztos, hogy az automatizálással és az energiatakarékossággal is költséget lehet megspórolni. Nyilván itt is felmerült ez, mint motiváló tényező a váltásban, valószínűleg többet spórolnak a munkabéren, mint amennyi a támogató informatikai rendszer fogyasztása. Ugyanakkor teljesen igazad van, érdemes megragadni az ilyen lehetőségeket a fogyasztás csökkentésére, mert az nemcsak környezetbarát, de gazdaságos megoldás is.
  • morleone
    #17
    Így van, azért mondom, hogy van ok arra, hogy miért kellene az infos dolgokat energiatakarékossá tenni. :)
  • blazsa
    #16
    Kínaiak nem gyengén fejlődnek. Annyi laptopt csinálnak, hogy hip-hop (boys) kap minden kis sárga srác egy laptopot. Ahhoz aztán kéne 10 millió paks, hogy azt fel tudja tartani.
  • morleone
    #15
    Nem pontosan ilyen, de elveiben megegyezik: azt hiszem Wales-ben történt, hogy a szervereiket virtualizálták - és a céljuk az, hogy az informatikai célú energiafogyasztás 20%-kal csökkenjen. Szerintem ha lehet valahogy az energiával takarékoskodni, azt feltétlen ki kell használni, hiszen gondoljatok bele, hogy mennyi lesz a világ energiafelhasználása, ha mondjuk a kínaiaknál, (csak!) megduplázódik a számítógépek száma. Ami őszintén szólva nem irreális kijelentés. :)
  • Megtörhetetlen
    #14
    honnan veszed hogy olcsóbb megoldás? a kiépítési költsége tuti hogy sokkal, de sokkal drágább mint egy már meglévő fenttartása, csak ez nem éppen felhasználó központú és ez az ami zavar...
  • joki5
    #13
    Bizony bizony! Miért ne alkalmazna egy multicég olcsóbb és egyszerűbb megoldást ha egyszer megteheti. Az nem az ő hibája, hogy Magyarországon az átlag ember egy internet Explorer bekapcsolásától megijed. Az viszont az ő felelőssége, ha már ilyen rendszert alkalmaz abban a legkevesebb hiba legyen, vagy ha teheti optimalizálja az elvárásokhoz.
  • morleone
    #12
    Minek kellene egy ember ahhoz hogy felvegye a telefont, és hogy utána még egy ember felvegye a telefont? Hát nem egyszerűbb végighallgatni a menüt és utána egyből a területhez kapcsolódó szakértőt kapcsolni? Vegyél egy céget, aztán rájössz, hogy nem mindegy hány embernek adsz fizetést. Ha meg tudsz spórolni egyet, már az meglátszik!
    Ez nagyon jól tud működni, inkább a felhasználókkal kell kezdeni valamit, mert vagy 80%-uk az iwiw, facebook és az sms-en kívül semmit sem tudnak az informatika/távközlésről.
  • Megtörhetetlen
    #11
    Ez is azért tipikus magyar hozzászólás hogy csak a fikázás megy, esetleg valakinek van valami konkrét ötlete?
    Például én inkább több humán erőforrást alkalmaznék jól betanítva és ők vennék fel automatikusan a telefont és azonnal kapcsolnák a megfelelő osztályra ahol már szakértők tudnának segíteni a probléma megoldásában!

    Sokkal egyszerűbb és inkább továbbképeznék ilyen help centereket hogy minél több területen tudjanak segíteni így egy kialakult létszámmal kezelhetőek lennének a problémák, mert hiába az intelligens rendszer azt mind ki kell várni, esetleg felkínálnám a lehetőséget hogy használja az intelligenset, ami ingyenes de ha gyors megoldás kell akkor fizesse a percdíjat amiből tudják finanszírozni a helpes emberek fizetését! Ennyi
  • kiskapucska
    #10
    Általában arra van pénz, amire akarják, hogy legyen. Csak valami nagy problémának kell történnie, hogy kiderüljön: "Nahát, mégis van pénz"
    Jó volna, ha ilyen durva figyelmeztető jelzések nélkül is sikerülne megtalálni a prioritásokat. Ez az "eső után köpönyeg" megoldás annyira jellemző - pedig a költségek nem csökkennek általa, csak a károk nőnek...
  • etmanuk
    #9
    Nem értem miért várnak bizonyos dolgokkal eddig...a technika adott, a megvalósítás gyors, a beüzemelése már nem méreg drága. Akkor hopp beugrik, hogy most vagy hülyének néznek minket, vagy tényleg azok is lennénk? Fizessük csak a percdíjakat meg a plusz szolgáltatásokat, úgyis mindenki dúskál a pénzbe a GDP meg szárnyal. De bezzeg arcfelismerőre van pénz mert a foci az fontos! Csak a civil szférában vannak gondok...
  • Megtörhetetlen
    #8
    Ez a futballhuliganizmus is áhh sosem értettem miért kell azért ökölharca meg mindent tönkretenni csak azért mert a csapatuk nyer vagy veszít, és a többi sportágnál nincs ilyen???? Meg az hogy benn a stadionban nem történik ilyen attól még jobban feltüzelődnek a szurkolók és az utcát rakják rendbe...
    Az intelligens rendszerekben van a jövő, de ehhez még véleményem szerint sok idő kell, hogy elteljen!
  • Humprey84
    #7
    A rendőrök munkáját valóban segítik ilyen rendszerek, például éppen most a futballhuliganizmus elleni harc hevében eszükbe jutott, hogy nálunk is bevezessenek arcfelismerő rendszereket (persze kérdés, hogy a lelkesedés eltart-e a tényleges bevezetésig, vagy elsikkad, mint a szurkolói kártya, amit már vagy 10 éve folyamatosan bevezetnek, mégis csak egyetlen csapatnál sikerült eddig kiépíteni a rendszert)
    Részemről egyébként üdvözlendő ötletnek tartom, hogy a kellemes, ám kissé kiégett hangú percekig magyarázó magnószöveg helyett dinamikusabb megoldást alkalmaznak végre - minden ilyen hülye ügyfélszolgálatos telefonálás alkalmával hálát adtam eddig, hogy nem 100 000 gomb van a telefonomon, mert tuti mindegyikre ki tudtak volna találni vmit.

    Egyébként ezek a rendszerek mennyire rugalmasak? Úgyértem tájszólásra nézve például? Vagy olyanokat fogunk látni tömegesen, mikor a bácsi üvölt a telefonjával, hogy "Tessík mán mögérteni, az istenit neki!"
  • annabella2
    #6
    Én úgy tudom, hogy hogy az legtöbb ilyen ügyfélszolgálatért fizetni kell, bár vannak kivételek.am olvastátok, hogy ennek az intelligens ügyfélszolgálati rendszernek a nagy részét eu-s támogatásból fizették?
    Idővel biztos biztos fognak más területeken is használni intelligens rendszereket nálunk is. pl van olyan ország,ahol a rendőrök munkáját könnyíti egy hasonló intelligens rendszer, vagy a közművek energiafogyasztását, használatát ellenőrzik ilyennel. :D
  • Megtörhetetlen
    #5
    És a cikk a vodafone-ról szól ^-^"
    Egyébként ha úgy nézem akkor persze igazad van, de egy UPC vagy Digi nem is lhet intelligens mert ott ezerféle probléma merülhet fel és pont úgy neked az olcsóbb ha kapcsolnak valakit míg végigzongorázod a program által felkínált összes lehetőséget, aminek a végén ad egy tippet hogy mi lehet a gond vagy egyből egy helpdeskhez dob...
    Te azt szeretnéd hogy ingyenes legyen, és/vagy ne legyen várakozási idő, de ilyen nincs :)
  • hékásébredj
    #4
    te most pont a kivételt említetted meg....egy mobil szolgáltatónak az ügyfélszolgálata persze,hogy ingyenes hiszen ő tudja neked biztosítani a vonalat....de egy másfajta telekommunikációs cég vagy bármi más már nem ilyen. (Digi,Upc,egyéb közművek...)
  • Megtörhetetlen
    #3
    Már nem azért de ezek az információs ügyfélszolgálati rendszerek nem ingyenesek?? én a tréj mobilossal csevegtem néha azaz hallgattam az tuti hogy ingyenes volt mert a kártyámon pénz nem volt de elértem simán, azt el lehetett nyomni azaz egy részét tehát ennyi :) Meg egy ilyet nem lehet inteligenssé tenni...
  • hékásébredj
    #2
    már itthon is lehetne egy értelmes,okos telefonos ügyfélszolgálati rendszer mindegyik nagy cégnél.....
    kiborító,hogy te fizeted a beszélgetés díját és nem lehet skip-elni a felvezető 5 perces általános információs intro-t
  • Chriss745
    #1
    Nalunk (Irorszagban) mar megy egy ideje, persze angolul konnyebb volt megcsinalni. En kifejezetten szeretem, magyar akcentussal is egesz szepen megert, es tok olyan, mintha egy emberrel beszelgetnek, visszakerdez, meg elnezest is ker.