11
-
Rotyoka #11 A Foxit PDF reader 5x jobb mint az Adobe szemete, csak nincs hülyére reklámozva -
bakagaijin #10 fefeex, nem volt kérdés, állítás volt :). S nem nyilvánossá tetté, hanem nyitottá. A kettő nagyon nem ugyanaz.
Az említett pdf-olvasók mindegyike be tud épülni FF-be. Személyesen olyan bajom van Acrobat Reader-rel, hogy iiiiirdatlan nagy, 100+MB, a felhasználók 99%-ának tök feleslegesen, amikor ugyanazt ki lehet hozni tizedéből. Másrészt nem hordozható - pendrive-ról nem fogod futtatni. Valóban, vannak olyan alkalmazások PDF-re, amit nem fogsz nyilvános alternatívával megoldani, de a legtöbben nem találkoznak ilyen PDF-el életük során. Ezért _alternatíva_.
De ne trollkodj, a cikk nem erről szól. Hanem arról, hogy ingyen reklámot adnak az adóból finanszírozott állami intézmények. -
FefeeX #9 Nem a tényekre válaszoltál. WIKI:
"A portable document format (PDF) az Adobe Systems által kifejlesztett bináris fájlformátum."
Nos, akkor Adobe fejlesztette vagy sem? Az, hogy nyilvánossá tették, más kérdés.
Amúgy nem értem mire ez a nagy keménykedés, hogy ki mit reklámoz stb... Nekem megfelel az Adobe Reader, ingyenes!!!, így teszek rá, milyen más free alternatívák vannak. Nálam érdekesmód nem homokórázik, kihasználja a 3D kártya 2D gyorsítását, ami azért néhány esetben jól jön, és általában azonnal dobja a pdf-et. Szeretem, hogy FF-ba beépül. Még ha fizetni kéne érte, de könyörgöm! Nem kell!! -
bakagaijin #8 Jaja, PDF-XChange viewer üt. A Foxit mindenféle piros (!) watermarkokat kezd belepakolni a PDF file-ba ha hozzányúlsz (kommenteket adsz hozzá, szöveget kihúzol, bekarikázol, stb.) A PDF Xchange ingyenes változata nem rondítja el a file-okat :).
Griphons, a PDF mint formátum egy open standard. Wikipedia szerint 2008 július 1-től. -
#7 Ez teljesen nevetséges. Mindenki olyan olvasót használ, amilyet akar. Az hogy ki mit reklámoz, az meg mindenkinek szíve joga. Az Adobénak minden joga megvan azokhoz a "bújtatott reklámokhoz", elvégre ők fejlesztették ki a formátumot.
Én is szeretem az opensource progikat, de azért nem kell átesni a ló másik oldalára. -
Ferrer #6 A Foxit Reader alap. Viszont én feltettem a 7-es Acrobat Readert, amiben még ki lehetett jelölni az összes szöveget, és másolni. Regényeket jobb ebook formátumban olvasni mobilon. -
tproli #5 +1
PDF-XChange Viewer -
galocza #4 ar szabad ugyan, de a telepítője több tucat mega (volt, amikor utoljára, sok éve felraktam, most: 1-200? 8), és homokórázom egy csomót, amíg betölt egy pdf-et.
én a magam részéről átlagfelhasználó vagyok, többnyire vásárlás előtt használati utasításokat töltök le, esteleg steamről játékkézikönyvet és nagy élvezet az ar után, hogy letöltés után 1-sec és a képernyőmön van (a böngészőbe épülést nem szeretem).
na ezt a trükköt csinálja a az ar bármelyik free pdf olvasó után (csinálhatná, ha adobe akarná, de elszaladt velük a ló). -
pulykakakas #3 Én nagyon szeretem a free szoftvereket és sokat használok is. Azzal is egyetértek, hogy nem túl jó, hogy az Adobe Readert ajánlják a legtöbb helyen. DE!
1. Az Adobe Reader is szabadon használható.
2. Az ajánlott listán lévő programok nagyon keveset tudnak. A Sumatrát ismerem, nagyon minimális funkciójú nézegető, az ajánlott Evince-t megnéztem, nem rossz, de sok hiányossága van (nem füles, hanem ablakos, nem jegyzi meg hol jártam legutóbb az adott pdf-ben, mindig kis vacak ablakkal indít, nem lehet vele jegyzetelni). Ezek után a másik kettő már nem is érdekelt.
3. A tényleg jó nézegetők nincsenek a listán, nyilván nem úgy szabadok, ahogy az FSFE elvárná, de free szoftverek. A két legjobb a Foxit Reader (az ismertebb) és a PDFXCView (a még a Foxitnál is jobb).
Szóval ne így próbáljuk a szabad szoftverek használatára rávenni az embereket, ez többet árt mint használ. Megnézik és elkönyvelik, hogy igen, a szabad szoftver az gagyi. Nincs erre szüksége a sok, sokszor a fizetősnél is jobb free programnak. -
galocza #2 aki adobe readert használ az meg is érdemli.
kipróbáltam 3-4 ingyenes olvasót, de én is maradtam a foxitnál. -
trogi #1 Foxit Readert használok. Pokolian gyors és kevés helyet foglal el. Amióta rábukkantam, tojok kettőt az Adóbra.