19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
suba53 #19295 Ha az is volt a forgatáskor, szerintem tudatosan maradt benne. -
suba53 #19294 Negyven éve ez egy valódi komoly probléma lett volna. Bojkottálták volna a következő olimpiát, stratégiai bombázók cirkáltak volna Hollywood közelében, stb.
Most meg trollkodott egy jót a feltehetően humorérzékkel megáldott funkcionárius. -
suba53 #19293 Az elsőt valamelyik kellékes lenyúlta ereklyének, nem gondolva hogy még kell.
Aztán gyártottak egy másikat, és mafla módon nem nézték meg, hogy nézett ki korábban. -
#19292 Bocsánatkérést követelnek a Trónok harca befejezése miatt az orosz kommunisták
„követők millióit ábrándították ki és feltehetően elsikkasztották a sorozatra szánt, az egyszerű amerikai munkások és az elnyomott négerek adójából származó eszközöket”
:)
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.05.30. 09:00:45 -
#19291 a sorok is máshol vannak törve -
#19290 A Master of Grammar beszólás az szerintetek improvizáció volt?
Egyébként van egy kis hiba a mátrixban. Amikor J. nézte a nagykönyvet, akkor még bal oldalon volt a róla szóló rövid rész. Brienne meg a jobb oldalon kezdett írni. :)
S08E06
S04E10
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.29. 22:12:21 -
Prof William #19289 Megvan még valakinek az a videó, amikor John Show-ot meghívják valami talkshowba és mindenkinek elrontja a kedvét mert csupa depresszív dolgot mond, mert hát Winter is Coming! Az haláli. -
#19288 Kötelező darab! :) -
gsanya21 #19287
Kit Harington az alkoholproblémái és a stressz miatt vonult be rehabilitációra
A Tywin Lannistert játszó Charles Dance is beszólt a Trónok harca befejezésére - Trónok harca - 8. évad
-
bega82 #19286 majd volt még párt havas jelenet...
:
És ott is mindig csak a "Nekem nem kell!" vagy a "Te vagy a királynőm" frázisokkal operált. -
#19285 ez mind marketing..olyanok mint a politikusok,eladják hogy mennyire sokat dolgoznak vele,mennyire jó lesz neked,aztán miután megválasztják őket,valahogy sehogyse az jön ki mint amit igértek.felelősségre meg nem lehet vonni őket sehogy,visszahívni meg pláne -
Prof William #19284 Pont ez az. Kb egy jelenet se volt ahol ne a szereplők pár négyzetméteres környezetét mutatták volna, amikor éppen jött a tél.
Sétálgattak, Deres udvarán a hóban + sétálgattak valami úton a hóban, havasak voltak a fák stb... aztán a csatánál mintha egy havas síkon álltak volna (de ugye sötét volt) majd volt még párt havas jelenet a Királyvárban aztán jött a nyár. :) Na EZT minden további nélkül meg lehetett volna oldani némi műhóval, vagy speciális effekttel. Ne mondják nekem hogy ezért várták meg a telet a forgatással.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2019.05.29. 00:28:55 -
#19283 Érdekes, hogy most ilyen felolvasó estekről van videó, előtte meg az volt, hogy hát még ők sem tudják ki lesz a király, mert annyi verziót forgattak hogy maguk a színészek sem tudták mi kerül majd bele a véglegesbe... Szóval akkor az is kamu volt hogy ne faggassák őket ezek szerint, bár úgy is hiába úgy sem árulhatták volna el.
Amúgy a hóval kapcsolatban meg mindig ez jut eszembe amikor felemlegetik
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ha ez megy már real timeban ne mondja senki hogy egy kis utómunkával ne lehetett volna megoldani bármilyen havat bárhol. Esetleg arra a pár négyzetméterre kellett volna igazi, ahol a szereplők cammogtak benne de az meg nem egy nagy valami megint csak. -
#19282 ilyenből van még több? -
Kingtiger15 #19281 Az első évados Deres előtt is nehéz lett volna... szépen kisimultak azok a dombocskák az utolsó csatára. :) -
suba53 #19280 Az akarás nem pótolja a tehetséget, képességet, mint a példa is mutatja. -
A kulcsszó a "ritkán" ;)
Másik ami eszembe jut, egy közmondás: "Nem akarásnak nyögés a vége." Akarták volna, MEGCSINÁLJÁK, és nem picsognak. Valami más volt a háttérben, Napnál világosabb, csak azt biztos ciki lett volna kihirdetni. -
#19278 Szerintem lehetőleg ne akarj organizátor lenni, mert láthatólag nem értesz hozzá. Bár ahhoz sem, hogy a hóhatár feletti hegyek ritkán adnak olyan terepviszonyt, mint amit a filmben láttál. Az Alpokban nehéz forgatni egy síkvidéki csatát... -
#19277 Kamu szöveg volt ez... Amikor pl a Forma 1 évtizedek óta 1-2 hetente máshová költözteti át magát az idényben, meg a hollywoodi AAA filmeket is mindig ott forgatják ahol a legolcsóbb a bolygón, akkor biztos csak a szegény csóró - ja nem - HBO nem képes felvinni a stábot meg a díszletet egy hegyre bárhol a hóhatár fölött...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.28. 14:38:45 -
#19276 Bevallom ezt már én sem értem. -
Prof William #19275 Jut eszembe annak idején azt mondák hogy azért is kelet az a +1 év mert meg kellett várni a telet a téli jelenetekhez. Ahhoz a télhez, ami el se jött.
Alig pár jelenet volt az egész évadban ahol hó volt és azoknak a 90%-át meg lehetett oldani stúdióban. Milyen télre vártak ezek? -
#19274 -
gsanya21 #19273 -
gsanya21 #19272 14:30 körül kezdődik, addig valami technikai problémájuk volt.
-
gsanya21 #19271
-
gsanya21 #19270 Még mielőtt kérdés lesz megint: Nem fizet nekem az IGN. :P
A Trónok harca legutolsó évadát sok kritika érte - az újraforgatást követelő petíció szövege szerint „David Benioff és D.B. Weiss bebizonyította, hogy iszonyúan amatőr írók, ha nincs alapanyag (azaz a regények), amiből dolgozhatnának”. Ezzel vitatkozhat az, akinek tetszett az utolsó néhány epizód, azonban egy dologban biztosan jelentősen megváltozott a forgatókönyvírás: a nyolcadik évadban már nagyon keveset beszéltek a szereplők.
Az egyes epizódok feliratait vizsgálták meg az OpenSubtitles.org-on, és ezek alapján megállapították, hogy a sorozat előrehaladtával folyamatosan csökkent az egy perc alatt elhangzó szavak száma. A legtöbb szöveg az első évad közepén volt az egyik részben, míg a legkevesebbet valamikor a nyolcadik évad közepén.
Trónok harca: Nem volt még olyan évad, amiben átlagosan olyan kevés dialógus lett volna, mint az utolsóban - Trónok harca - 8. évad -
#19269 Daario a legneccesebb, mert neki arakhja van (és egy tőr). De nem tudom, ki lehet más ezzel a két tőrrel... -
#19268 Nincs mit! :) Jó volt megfejteni, mert nekem sem volt minden egyértelmű (és még mindig lehet hogy valami hiba van benne). Az segített nagyon sokszor, hogy legtöbbször olyan párokban/csoportokban vannak, akik vagy rokonok, vagy qrvára kinyírta az egyik a másikat/többieket -
#19267 Köszi, akkor így már tiszta. -
#19266 Igaz! Köszi. Nem ismertem fel a vállán a címert. Bár nem tudom, hogy ők ketten mikor találkoztak, de az stimmel hogy a leszbinek tetszhet a hercegnő. Bár a haja sem ilyen sötét... Euronban is a haja meg a szakálla miatt kételkedtem, de ha ezt ilyen lazán kezelik, akkor ő is jó lehet.
https://imgur.com/DwuURb2
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.27. 13:25:15 -
NonameMan #19265 Yara -
#19264 Az én megfejtésem, béta változat:
https://imgur.com/2tQswem
Daario, Euron nem biztos, és nem tudom ki ölelgeti Margaery... mondjuk derekát kis jóindulattal. Ha lesz rá tipp, és kapok javításokat, meglesz a 100%-os is.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.27. 13:07:46 -
#19263 Kb. a szereplők negyedét nem tudom felismerni...
Van lelkes jelentkező a kép feliratozására?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.27. 11:10:33 -
#19262 teljesen jogos. ezért sajnálom hogy összecsapták ebben a 6 részben a történéseket. -
#19261 Azért kicsit más az amikor az elitkatonák vezéreként átlag ellenségeket gyilkol, és más amikor a saját oldalunkon álló főemberrel kéne bajszot akasztani, aki egyébként csak helyrebillentette a dolgokat. Féreg kicsit visszahőkölt, és talán el is indult a gyógyulás útján. Mélyen belül érzi hogy mi a helyes, és később nagyon bánni fogja a gonosz tetteit. Azon is elgondolkozhatott, hogy Sorkány miért nem ölte meg Jont: "Ha ő megkímélte, annak talán van valami jelentősége, ki vagyok én hogy megtegyem azt amit a gyermeke nem tett meg, akinek az elsődleges joga lett volna a bosszúhoz"...
Más: https://9gag.com/gag/aQRK222
(Nem, nem kapok pénzt a 9gag-től, csak nagyon viccesek )
Különben milyen érdekes, hogy a vége után sokkal kisebb a forgalom itt is meg minden fórumon, mint korábban.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.27. 10:24:46 -
#19260 nézem greyworm és misandei párosát, belegondolok hogy mennyire szerették egymást. és bakker pl. az is mennyire életszerűtlen már, hogy vérszemet kapva ölik a megadott lannister katonákat a bosszú miatt, majd hideg fejjel követik az eseményeket hogy mi lesz a királynőjük halála után. kb. jont 5 mp alatt koncolták volna fel, ha greyworm POV-jából nézhetnénk az eseményeket, ő nem hezitált volna azon hogy leölje a gecibe. furcsa, vagy csak nekem jutott eszembe ez? -
gsanya21 #19259 -
gsanya21 #19258 -
#19257 Volt az a kürt amivel ledönthető a fal -
Prof William #19256 Meg lehetett volna oldani máshogy is. Teszem azt Bran átjövetele meggyengíti a falat. De akár pár zombióriást is megkérhetett volna a NK, hogy nyissa ki valamelyik kaput.