Game of Thrones (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Konyigery, 2019.05.01. 11:58:01
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Teszem azt Arya hasba szúrja, amitől beindul a jegesedés de nem hal bele. Ezt követi egy rajtaütés -pl Havas túlélő sárkánya lefújja az egész terepet, ami a NK kivitelével kinyírja a "tábornokait"- aztán egy kb 30 másodperces kardozás után Jon és a kicsaj pár szúrással végül megölik a Night Kinget. De így? Semmi katarzis.
Csórikámnak még csak ideje sem volt felfogni, hogy vesztett, máris ment a levesbe. Pedig nézők bagy rész katarzist akar. Pár éve bejött ez a vonal hogy nagy felvezetés után pikpakk kinyírják az ellent, mert ez olyan meglepő stb... de pár ilyen után már inkább frusztráló és unalmas.
Én nagy leszámolást akarok! 7 kibaszott évnyi misztikum után a NK megérdemelt volna egy normálisabb véget.
Ami meg engem elgondolkodtatott még az az istenek szerepe mert még mindig csak a tűz urát láttuk megnyílvánulni és nem értem a többi isten miért van ennyire rejtve a sorozatban pedig a vallási szál a egyik legjobban kitalált meg egyedibb dolog az egészben.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Dorne szárazföldi seregei még érintetlenek, és elvileg elkötelezték magukat Deny mellett. A Tully háznak is van sok embere, meg a kisebb északi házaknak is. A Tarly maradék behódolt Danynek, egyébként is most már Sam a ház feje. A Tyrell ház ugyan elbukott, de sok hűbéresük gondolom inkább Dany mellé áll. A völgynek is van még elég embere. Az az ellenérzés, hogy Dany essosi seregekkel jött meghódítani Westerost most már eliminálódik, miután a zombik ezt megoldották elég hatékonyan. <#vigyor0>#vigyor0>
Akárhogy is nézzük, jócskán van még a hátországban hadrafogható sereg. Lesz egy kis szervező munka, meg logisztika, és elsöprik Cerseit az arany kompániával és a Euron féle vasflottával együtt.
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

De sajnos hallgatott -a forgatókönyvírók által teljesen idiótává tett Tyrionra- és így képes volt egy túlerejű sereggel és 3 sárkánnyal a háta mögött vert helyzetbe manőverezni magát.
Ayra bezzeg kinyírhatná Cerseit az egész sleppjével egyetemben de ezt biztos elfejtik és megpróbálják, majd valami más módon lenyomni.
Avengers, Star Wars és most már a Game of Thrones is teljesen erre a klisére épül, nem lehet véletlen.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.04.30. 23:37:19
Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Szerintem:
"Super Arya, First of Her Name, Mary Sue of the Seven Kingdoms saves the day with her super powers of invisibility, super speed"
Cerceinek esélye se lesz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Amúgy
Jah és vagy 4-5 spin off? Felejtsék el, én biztos elfelejtem és ezek után soha semmit nem akarok a GoT- al csak végig szenvedem még ezt a maradél 3 epizódat, igaz ebben az évadban még minden részbe bele kellett tekernem annyira szuperhős film feeling volt végig bugyuta beszélgetés effektek stb. Mondjuk már 7. óta rendszeresen belehúzok. De ezt már kibirom.
Ez volt a csavar a sorozatban, hogy az Éjkirály egy Snoke szint? Szóval az igazi gonosz Cersei... Mindenki várta itt az apokalipszist, de jó klisésen kellett itt az utolsó pillanatos megmenekülés a teljes pusztulástól, miközben a sok ezer hullának 2 perc alatt el kellett volna árasztania az egész kócerájt úgy, hogy senki ne maradjon életbe.
Nem az fáj, hogy ki ölte meg az Éjkirályt, meg hogyan, mer legyen ez a csavar, elfogadom.. De számomra szar volt a forgatókönyv most is, szar volt az operatőri munka, kellett a sötét a gyenge CGI miatt gondolom, papírmasé karakterek vannak már jó ideje..
Akármivel folytatódik, nem hiszek már itt a minőségjavulásban, annyira klisés minden. Biztos lesz még fordulat Királyvárnál, akár még itt Brannel is történhet valami, fene tudja, de szezon fele a közepes szintet csak-csak megüti nálam, ami oltári nagy csalódás. Nyilván a hetedik évad után felkészítettem magam rá, hogy nagy elvárásaim ne legyenek, de ennél én jobbra számítottam 2 éve 3 rész után...
Óriási marhaság biztos amit írok, de jobb lett volna bevárni a könyveket, aztán eljátszani más színészekkel a sorozatot később. 😄DD
Egyébként sok olyat olvastam, hogy a White Walkerek azért maradtak a háttérben, mert ha kinyírták volna őket, a zombik is elpusztulnak. Az meg a másik teória, hogy Arya az Azor Ahai, szóval minden prófécia félre félre lett értelmezve, meg egy fajta fityisz a készítők részéről. Bran meg lehet a Fény Ura akár..
Szerintem egyáltalán nem volt olyan szar. Inkább, csak jobbnak kellet volna lennie. Igen igen, Hollywood-os volt. De most az jobb lett volna ha valami váratlan húzással kiderül Meleg Pite az éjkirály? Vagy a jégzombik levágják Sansa fejét és megdugják?
Színpadias volt, igen
Logika? Arról már évadokkal ezelőtt lemondtam-és nagyon sajnálom hogy van de ez van.
Viszont volt pár tényleg kurva jó jelenet, és momentum. Amikor azt mondtam, na ez igen.
Továbbá: m ilesz most? Szóval az a bajom ,hogy azért lett ez a dothraki sereg sorsa ami: hogy ne legyenek. Még a végén lett volna esély legyőzni Cersei-t is.
Nem az pedig nem lehet. Így hát ki kellet őket húzni.
Most az lesz Cersei egyre jobb startégiai helyzetben van, hőseink egyre reménytelenebben, és Sansa meg Daenerys folytatják a kis hatalmi harcukat egymás ellen, furkálódás, cicaharc, stb. Mert hát valahogy kell még feszültség a hátra lév részekre.
Ja meg Havas trónigénye. Most ezzel fogunk baszakodn
Ahelyett, hogy a hetedik évadban már rég lenyomták volna Királyvárat, aztán jöhettek volna a zombik és kalap kabát. De neeem.
Magáról az epizódról meg:
Utoljára szerkesztette: benõmenõ, 2019.04.30. 22:33:28
Ilyen a demokrácia... kb ez lesz a vége is. Agyatlan, logikátlan katyvasz. Vajon akkor is idáig nőtt volna a sorozat ha ilyen bénán indul? Sose tudjuk meg.
Nem kellett számolniuk lovassággal, íjászokkal, pajzsfallal, hadigépekkel, stb. Ehhez képest a fattyak csatája is lényegesebben bonyolultabb összecsapás volt.
Én ezt az egészet úgy vezényeltem volna le, hogy ásatok jó hosszú és széles árkot (vagy árkokat, attól függően mennyi idő, és anyag volt felkészülni) a vár elé, és telepakoltam volna karókkal. Ez eléggé megfogta és lelassította volna a hordát. Íjászokat a falakra amennyit csak lehet, a sereget meg a vár és az árok közé.
Aztán ha jön a horda, és megtorpan az ároknál, akkor nyílzápor, és sárkánytűz rájuk. 2 sárkány 1-1 rárepüléssel több ezer zombit tudott volna elporlasztani pillanatok alatt.

Párbeszédek is milyen debill szinten voltak már megint? Sőt megkockáztatom a legrosszabb szöveg könyve ennek volt. És ezt kellett 50x napig forgatni? Tegnap reggel mikor néztem tetszett amit látok meg örültem hogy nem jöttek be a leakek de minél többet gondolkodom ezen a részen annál jobban felbaszom magam. Úgy érzem mintha megloptak volna. Arya nem érdemelte meg amit kapott. Neki Cersei lett volna a végzete és joné pedig a Nk. Oké hogy meg akartak lepni de néha a kiszamithato lépés a helyes lépés. Kurva életbe már.