19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• s_andras
    Varys úgy adja elő, mintha egy új, saját bölcsességet fedezett volna fel, pedig a LEGALAPABB szabály: CSAK az alkalmas a jó uralkodásra, aki nem akarja önként elvállalni. Jon ebből a szempontból, és más okokból is azon kevesek között van, akikből a lehető legjobb király válna. Neki nem önmagában a hatalom a cél mint a gonosz pszichopatáknak, hanem ha megkapja, akkor csak eszközként használja arra, hogy rendet és harmóniát teremtsen maga körül.
  • bega82
    Én is nagyon csodálkoztam, hogy semmi simi... ölelgette Tormundot, Sam-et, de még Szegfűt is, erre Szellem meg csak egy odanézést kap!
  • DasIsFuck
    Jó, de azért akadtak ki az emberek pont a 3.résznél a legjobban, mert konkrétan ott vágták el végérvényesen azt a szálat, ami még szinte mindenkiban tartotta a lelket független attól, hogy mennyire tetszett vagy sem neki a legutóbbi pár évad.
    Én pl egy dolgot sem tudnék ezekből az évadokból felidézni ahol a színvonal látványosan esett volna, mert kurvára nem emlékszem semmire:D
    Annyi maradt meg, hogy baromira untam már a királyvári szálat, mert kiherélték teljesen az egészet és nagyon untam már ezekben az évadokban.
    Engem is a mások tartottak bent, de annyi karaktert leépítettek vagy megöltek, hogy Jonon kívül kb csak mások voltak még érdekesek.
  • Palinko
    Egyébként mi miért nem lázadozunk Ghostért? Egyébként nekem is kicsit fájt, csak annyi minden mással nagyobb bajom volt, meg úgy képzeltem hátha még felbukkan, de ha tényleg ez volt az uccsó jelenete.... Meg Arya farkasa sem bukkan fel akkor kicsit csalódott leszek, hogy ennyi volt a búcsúszkodás, legalább egy kis simogatás vagy valami belefért volna, mert oké mellék szereplő mellék szereplőik voltak, de mégis csak kölyök koruk óta a sorozat részei és még Ghost szerepelt a legtöbbet.
  • DasIsFuck
    Ez nagyon jó:D
  • gombabácsi
    ezen a rajzon a ló feje kb olyan komoly mint euron karaktere :D
  • bega82
  • DasIsFuck
    Hát igen, itt azért túl volt tolva az a sebzés amit a nyilak okoztak, bár azért ezeket nem hívnám csatahajóknak, inkább bárkáknak tűntek nekem, bár nem vagyok túlzottan otthon a hajókban:D

• DantesHUN
    Még egy dolog. Ha német légvédelem ilyen lett volna a II. világháborúban megnyerik...
  • DantesHUN
    Na most hogy megnéztem...

Volt benne persze most is pár jó jelenet, sőt pár nagyon jó, de tartom amit mondtam: ah az előző résznél
    hiszti volt, akkor hiszti viharnak hiszti cunaminak kell lennie!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Sansa meg Arya ok hogy bizalmatlanok de ez már túlzás. Nem bízunk a sárkányos királynőben.
    Miért?
    Mert ő idegen
    De hát ide jöt a seregével segíteni !
    De akkor is idegen nyenyenyenyne....baszki bazd meg!

Havas Jon-nak két hétbe kerül oda érni, de ...Szuper Euron, aki lazán kinyír egy sárkányt nem csak teleportál hanem lopakodó flottája van! Arya kutyafasza ehhez képest...annyira irritáló nekem ez a Szuper Euron, és a önelégülten vigyorgó Cersei

Bronn jelenete kurva felesges és gagyi volt, óh én már nem akarok több epizódban szerepelni. -De besétáltam a várba átloztam az őrségen...és...kérek egy saját kastélyt. Kösz

Jamie...csak akkor lehet megbocsájtani ha a végén Cersei ellen fordul. Amúgy...bazdmeg a saját nővére megakarja öletni...végre találhatna magának egy rendes nőt...erre ...haza megy újra Ceresei szoknyája mellé, aki rég lecserélte őt Szuper Euron-ra. Baszkibazdmeg.

Mondtam én, ez szándokos trollkodás, direkt nevetséges marhaságokat találnak ki

Amiben még bízok hogy jó lehet: Arya és a Véreb. Na ez még fasza lehet, Clegane tesók meccs, Arya vs...bárki?

Egy másik általános dolog. Folyamatosan azon nyavajogtak az előző évadokban is, hogy jaj ne harcoljunk meg háború jujuj, akkor ártatlanok halnak meg. Ez volt amikor Daenerys a rabszolgákat szabadította fel. Ez amikor a 7 évad elején lerohanhatta volna Királyvárat.

Én minden háború ellen vagyok, de nincs háború úgy hogy ártatlanok ne halljanak meg! A háborúban ártatlanok halnak meg! És kemény döntéseket kell hozni! Meg kell ölni másokat! Van hogy városoknak kell pusztulniuk ,van hogy sok ártatlant kell megölni! Kegyetlenkedni kell! Ölni kell! feláldozni másokat!
    Ilyen a háború!
    Aki ártatlanok halála nélkül ,és kegyetlenség nélkül akar háborúzni az olyan min at szüzességért baszni!
  • Kingtiger15
    Vagy egyszerűen csak gombostűfejnyire zsugorították a sereg felét, ők végig biztonságban voltak Sam belső zsebében.
  • AnuluWork #17507
  • Konyigery
    Hagyjuk már :D Cerseit hol érdekli a civilizáció ezen a ponton??
  • AnuluWork #17505
    Gondolkozott már azon, hogy a Denerisz nevet adja a gyerekének? Akkor örülhet!
  • AnuluWork #17504

Kb. mint 10:30nál! :)
  • Isthy
    Mindkét szereplő tekintetében egyetértek. Azután nehogy odáig jussanak, hogy a korona is Sansa fejére kerüljön. Pedig sajnos benne van.
  • molnibalage83
    Amiért a tárgyalásokon résztvevő hadviselő felek sem ölik meg egymást. Ezért létezik civilizáció.
  • Konyigery
    Vicé versa. Tyironék miből gondolták hogy nem pontosan ezt fogja tenni, amikor oda mentek 80 emberrel anélkül hogy bármi biztosítékuk lett volna arra hogy ne ölje meg őket ott a helyszínen. De komolyan.Csak egy mondattal tértek volna ki rá hogy miért nem teszi. Tesóságból. Gondolom.
  • Jim Morrison
    ah, és tényleg, csak 2 rész van hátra. gyorsan elment ez is
  • Caliph
    és egy észrevétel az indexes cikkből ,ami igencsak elgondolkodtató :D :

És Cersei miért nem nyilazza le azt a száz katonát, Daeneryst és az egy maradék sárkányt, amikor ott van az esélye a várnál? Van valamiféle diplomáciai gát, ami Cersei-t ebben megakadályozza – azok után, hogy egyszer már átverte őket? Vagy hogy több száz ártatlan embert robbantott fel a főváros szívében? Kinek a bosszújától fél?

by index-hu
  • Konyigery
    :DDDD
  • Montanosz
    a csatás videot feljavitva megnéztem megint, igy hogy láttam mi történik már logikusabb volt az egész

a dothrakik támadtak aztán kettéválva kétirányba menekülve a várháta mögé huzodtak, a zombik csak egy irányból támadtak
    az északiak is amikor visszavonultak jó részük megmenekült, ők is a hátsó kapun mehettek ki a várból, csak kis egység+a főszereplők persze maradt védeni a várat, gondolom a harcviseltebbek meg a katonák, nők és gyerekek csak a csata elején szerepeltek.
    A vár alaprajzábol is ez következik és betörve a várba gondolom az éjkirály parancsára bran tartozkodási helye fele kanyarodott a többség
    Szoval arya elég hamar ledöfte és sokan életben maradtak még.
    A halhatatlan által tartott védvonalbol viszont nem tudtak visszavonulni, így azok a vár zombik felőli oldalán mind meghalhattak.
  • Palinko
    Azért komolyabb munka folyik itt, de kb hasonló volt jah, mondták legyen "cool" azt megcsinálta "cool" ra csak elfelejtették hogy maradhat valami hihető és attól még kurva látványos lehet.

A megdöglésről jut eszembe:

Na de legalább az uccsó sárkányt megtudjuk mire használták:

Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.07. 20:25:10
  • Montanosz
    1241-1242 telén asszem esztergomnál használtak ilyet ahol a tatárokat lovasostúl átnyársalta
    Utoljára szerkesztette: Montanosz, 2019.05.07. 20:06:41
  • gombabácsi
    szerintem itt az történt, hogy egyik 3d grafikus poénból csinált egy ilyet jelenetet, megmutatta a rendezőknek, és azok röhögve elfogadták :D
    mégiscsak unalmas lett volna ha csak a sárkányok ellen használják :D egy sárkány megdöglése már súlytalan ebben a sorozatban :D
  • Palinko
    A ballisztát használták egyébként a mi történelmünkben is hajók ellen, meg hajító gépeket stb. Persze nem ment így át, sőt kutakodtam és igazából az ágyú sem ment át. Még a nagy 42 fontos ágyúk sem lőtték így keresztbe a hajót, hiába volt akár több mint egy méter átütő erejük fán, ugye a távolsággal csökkent az átütő erő is a hajóknak meg több fenekű oldala volt 60-100cm is lehetett ez és ugye két ilyen oldalon kellett volna hogy átmenjen, meg még a két oldal között ki tudja miben akad el szóval esélytelen. Persze, biztos volt olyan ágyú ami keresztülvitt valamilyen hajót, de csatahajót normál esetben nem. Utána kellett már nézzek mert annyi kalózos filmet láttam és ott sem szokták ennyire szénné lőni a hajókat mint itt a balliszták és már kíváncsi voltam :D
  • DasIsFuck
    Nyilván a balliszta=ágyú,ahogy a páncélt is azzal döfik át amivel épp kedvük tartja.

De ezek az átlag nézőt nem zavarják/érdeklik sajnos vagy nem.
  • Kingtiger15
    Előző részben még Podrickról is lepattant volna.
  • Palinko
    De hisz a páncél úgy működik ahogy a történetírás megkívánja szóval vagy mindent vivő lesz vagy semmit nem ér.
  • gombabácsi
    páncél? mit számítana egy olyan óriás nyílpuska ellen, ami konkrétan hajokat vitt ketté? :D
  • Caliph
    a keleti világrész is jól el lett felejtve,azon kívül hogy megjött az arany kompánia. ezzel az erővel befuthat dario is egy sereggel,elefántokkal,arcnélküli gyilkosokkal,(egy csatában sok ajándékot ki lehet osztani,és lesz bőr a képükön is :D ) tűzvarázslókkal(jobbal mint melissandre :D

továbbá lesz e páncélba bújt drogon a kövi részben ? :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.07. 18:19:20
  • Palinko
    Jah bár egy kínai stílusú kötél lándzsa kijött volna belőle vagy valami :D
  • Montanosz
    á ugyis megakarom nézni mert ledaráltam a sorit megint
  • DasIsFuck
    Biztos valamelyik nő lesz a trónon!
  • gombabácsi
    ja, ez is úgy lett felvezetve, mintha valami nagy trükkös és egyedi fegyvert csináltatna, aztán csak egy bot amit ketté lehet szedni :D
  • Jim Morrison
    biztos nem láttad elég jól mert sötét volt
  • bega82
    Ja hogy szétszedte, nem eltört... Leülök, egyes. :D
  • Malakai
    Amikor először elkezd harcolni a falon, akkor párat lekaszabol vele, egyszer kettészedi, amikor felmegy egy lépcsőn és kb ennyi. Igazából annak még némi értelme is van, szálfegyver, amikor több a hely, amikor szűkebb helyre megy, akkor kettészedi.
  • Palinko
    Uhh akkor sajnállak, hogy ezzel kell kínoznod magad, de megpróbállak megmenteni mert szerintem meg a 2. részben volt az a pillanat, hogy hát itt van a fegyód elkészült. 41:30 nál ha az én verzióm van meg neked is.
  • M2 #17479
    Mondjuk igaz, úgyis Jon ül a végén trónra, mert a GoT mára egy termék lett. Az HBO-nak pontos kimutatásai lehetnek arról, hogy melyik végkifejlet hozza a legtöbb nézőt a jövőben.