19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Hoz_Hun #273 Őszintén? Fogalmam sincs. -
#272 új-zélandi hakát.... -
#271 temér vagy úgy rákattanva erre a lányra? xD -
Hoz_Hun #270 Na ezt kapjátok ki; az Arya-t játszó csaj 14 éves. Jó ha 10-11 évesnek kinéz. Most vagy ennyire visszamaradott, vagy kurva jó munkát végeztek a ruhákkal, sminkel meg a fényképezéssel. -
#269 lentebb van egy interjú amiben említette is h úgy ment be castingra, hogy valami barbár "népitáncot" adott elő és ott helyben megkapta mindkét szerepet. -
MaRee #268 OFF:
Khal Drogo az új Conan, úgylátom bejöttek neki az ilyen barbáros félpucéros kardozós szerepek
-
#267 Ki? Hol? Miért? Merre?
HUN fansite -
G_ArchAngel #266 Katedralisra meg nem volt idom, Borgias-szal el vagyok maradva, de a zene meghallgatasa utan inkabb olvasom a Game of Thrones-t:) -
Hoz_Hun #265 Jó ez is, csakhogy a "The Pillars Of The Earth" (A Katedrális) nyitózenéjét semmi sem űbereli. :)
Most kapcsolok, hogy a törpének mintha azt mondták volna, hogy mit sem érnek a szavak, ha "csakhogy" követi őket. :DD -
#264 http://comment.blog.hu/2011/05/05/tronok_harca_metalban -
Hoz_Hun #263 Én egy ilyet találtam.
Gyakorolgasson csak. :D
Én remélem végig megtartják. -
Hoz_Hun #262 Nagyon találó kép. -
sztem kitellik tőle :D -
Hoz_Hun #260 Neten kicsit megnéztem és ebből a csajból (Arya) egy vérengző vadállat lesz. Ha jól vettem ki még valami listát is csinál, hogy kiket nyírjon ki. Egyiket hasba szúrja a másiknak elvágja a torkát, stb... jó sorozat lesz ez. :D
Bár gyanítom, hogy ezt nem ezzel a kis színésszel fogják eljátszatni, mert fura lenne. -
#259 gondolom valami pépes vacakkal.. nem részletezte a regény, hogy hogyan...mittomén lehet mint a libákat, cső le a torokba, oszt beöntötték a kaját... -
G_ArchAngel #258 Konyvben ezt is leirjak, hogy miert mondogatjak. Ez nem jott at meg a filmbol, de talan majd... -
#257 nem is az a durva hanem az egy emberöltőig tartó éjszaka(??) elég gyökér bolygón játszódhat :D északisark feeling -
Hoz_Hun #256 A harmadik részből leszűrtem a lényeget: "The winter is comming!" :DD
Ezt annyiszor elmondták, hogy megtetszett. Bele kéne írnom a mottómba. :D
Amúgy furcsák itt az évszakok. 9 évig volt nyár? Ezért nem értettem, mikor a faterj azt mondta a kislánynak, hogy még ő (a kislány) nem is látott telet. Akkor azt hittem, hogy igazi kemény telet nem látott még. Aztán Deresben laknak. -
MaRee #255 Kössünk bele mindenbe -
#254 "például Bran ha jól rémlik hetekig, hónapokig eszméletlen volt a zuhanás után..."
...és közben intravénásan táplálták? -
#253 persze, a király hónapokig utazott deresbe.
btw nekem a 3. részben a falas részek tetszettek a legjobban. szerintem az brutálisan jó lesz ^^ alig várom.
más - lehet megrendelem én is a könyveket... egyben az összeset nem lehet valahol? -
mindero #252 Remélem viszont hogy a 4-5. könyv egy évad lesz, vagy legalábbis párhuzamosan történnek majd a dolgok. -
#251 Pf, az nagyon messze van még ... legjobb esetben a kövi évad egy év múlva lesz. -
#250 nah igen, most is voltak "ugrások" az időben, csak így sorozatban nem olyan feltűnő... például Bran ha jól rémlik hetekig, hónapokig eszméletlen volt a zuhanás után...
mondjuk arra, hogy azért eltelt X idő, arra a legutóbbi részben (is) volt utalás
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!miszerint Daenerys már legalább 2 hónapja terhes Khal Dorgo-tól
viszont mivel a második rész közepén járok, így én sem tudom, hogy kb mennyi idő telik el mondjuk az első és a 4. kötet között..
mert ha megéri a sorozat a 4. kötet feldolgozását, az legalább az 5. évad lesz (G.R.R.Martin interjúban volt róla szó emlékeim szerint, hogy a 3. kötetet 2 évadban szeretné leadatni) és 4-5 év alatt a gyerekszínészek elég sokat tudnak változni/nőni..a végén nem túl fiatalok lennének a szerepre, hanem túl öregek... -
#249 Alexandrába kb 25én érkezik új szállítmány a könyvből ha valaki rendelni akar! Iszonyat durva hogy kifogyott mindenhol a készlet! Látszik hogy sikeres ez a történet!
Link -
#248 olyan 5 évvel később nem lesz, de ugye a technika nélkül lassabban zajlik az élet, ezért néha kimarad 2-6 hét:D
A rémfarkasok amugy is gyorsan nőnek:D de a Deresből Királyvárba tartó Túra az kb 1 hónap volt. -
Hoz_Hun #247 Ja tényleg, az furcsa is volt. -
G_ArchAngel #246 eddig is volt benne: farkaskolykok igen hamar megnottek:) -
Hoz_Hun #245 Még annyit áruljatok el, hogy lesz benne "időugrás"? Azaz egy későbbi időpontban folytatódik a történet (pl 5 évvel később vagy valami ilyesmi). Csak azért kérdem, hogy várható-e, hogy az Arya-t játszó kiscsajt lecserélik-e, mert ez a mostani nagyon jó? -
simon7108 #244 mivel a könyv történéseit követi ezért nem ugorhatnak rögtön a közepébe.
szerintem pont jól megy így ahogy van.Nincs harc de attól még izgalmas volt szerintem az összes rész. -
G_ArchAngel #243 nem azert, de mindig vmi aszott, halalmadar rangert/koszat jatszottam:) -
#242 gyors végigjátszás lenne xD -
G_ArchAngel #241 Ha meg jatsznaek vmi fantasy rpg-vel, akkor nekem Benjen Stark karaktere lenne a legmegfelelobb:) -
#240 Ha már kedvencek: Ned és a felesége...elképesztően jól játszanak. Lehet olvasni az arcukról még ha nem is beszélnek.
Másik nagy kedvenc a mélynövésű Lannister, tetszik ahogy szembefordul házával, látva azok mocskosságát és ezt kitűnő játékkal adja elő. -
Hoz_Hun #239 -
#238 jaj, de jó...[unatkozva rágózik] -
mindero #237 Nekem Bran, Arya, Tyron a kedvencem, ebben a sorrendben. Valahogy a sárkánykirálynő nem fogott meg se a könyvben, se itt. Sansa meg egyenesen irritál, nem bírom az ilyen úri -
#236 Nekem Daenerys Targaryen a best :) hihetetlen a kiscsaj, és 2. évadtól a képernyőnek is kedvezni fog a szereplése:D De Catelyn jelleme is meglepően bonyolult egy Tullyhoz képest xD na persza Arya a kis Stark és szegény Sansa:S na ő sokat fog változni (és kiábrándulni)
szóval a buli még csak most kezdődött el. -
#235 már nem tudom ki mondta a bannert sok hozzászólással ezelőtt, de akkor felrakod? -
Pettersson #234 Nekem a nővére. Minden szempontból. :D