19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Hoz_Hun
    Ez eddig a legjobb rész. Nem véletlenül. Maga Georg R.R. Martin írta meg a hozzá a forgatókönyvet ezuttal.
  • Shiwo
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    kérdésedre már kaptál választ, tehát a regényből sem derül ki pontosan, hogy meghalt-e, de valószínűsíthető...amúgy valószínűleg azért nem vette fel az acélkardot, mert ő a rapier mestere, ahhoz van szokva, egy lényegesen nehezebb lovagi karddal, melynek más az egyensúlya, sokkal ügyetlenebb lett volna, mint akár a fa gyakorló karddal...mondjuk lehet, hogy Miyamoto Musashi ihlette meg a szerzőt, egy híres szamuráj, ki több párbajban győzött fakarddal úgy, hogy az ellenfélnél acélkard volt (sőt, állítólag egyszer lapáttal győzött le valakit)
  • Hoz_Hun
    Sose tudjuk meg. Valószínüleg meghalt. Nekem úgy jött le a könyvben nem is volt nagyon lehetősége arra, hogy kardot ragadjon ezért küzd a fakardal, de így is kinyír vagy kettőt közülük.
  • zorovpeter
    Van viszont egy kérdésem azokhoz akik már mindent elolvastak:

Mi van akkor a "tánc tanárral"? Meghalt szegény? Hülye volt, hogy nem kapta fel az igazi kardot, mikor lecsapta a legelső katonát...
  • Hoz_Hun
    Nyahaa, benne volt az a rész amit vártam. :)
  • Belkar
    Ez a Spoilerezés elég nagy g*ciség mert hiába hogy odaírja valaki hogy Spoiler a kíváncsisága az embereknek túl nagy és azért is elolvassák (hiszen tudjuk hogy a tiltott gyümölcs a legédesebb :) Nem olvastam el zorovpeter spoilerét tehát ezt nem neki írom de tegnap youtubon olyan spoilerbe futottam bele amiről csak remélni tudom hogy nem igaz.
  • zorovpeter
    Igazából, pont ezért írtam oda elé. De ha ez ennyire zavarja azt aki nem tudja mi lesz, akkor töröljük.

Azért aki elolvas egy spoilert, az valószínűleg tudja mit csinál.
  • Shiwo
    ennyi erővel tényleg kellene nyitni egy spoiler-mentes GoT topikot azoknak, akik már olvasták a könyvet
  • G_ArchAngel #745
    Szerintem toroltesd, ez spoilerben is nagyon eros.
    Engem nem erdekel, mert olvastam, de sokan kivancsisaguk aldozatava valhatnak es ennel az infonal mar csak 2 durvabb lesz.
  • KaBuTo666
    lol
  • zorovpeter
    "Figyelem! Ne olvasd el amit írtam, nem véletlenül van spoilerbe."

De hiszen ott van előtte...
  • MaRee
    NE OLVASSÁTOK EL!!!!!!
  • zorovpeter
    Figyelem! Ne olvasd el amit írtam, nem véletlenül van spoilerbe.

Szerintem írjunk levelet a HBO-nak, hogy ne végezzék ki Stark-bácsit és térjenek el a könyvtől. Olyan szimpatikus a fazon. Drogonak se kéne meghalnia. Lazán lezúzta a saját emberét, mondjuk szerintem nem lehet ilyen könnyen kitépni valaki nyelvét... Biztos a gyakorlat teszi.

Amúgy az eleje (8. rész) nagyon gyorsan elszállt, de aztán nagyon belassult és unalmas lett a vége. Ja, és az imp is nagy király :D
  • Palinko
    Nymeria végleg elveszett? :(
  • Frosty01
    szerintem már nem nagyon számítana, mivel tudják a várban már mindannyian
  • Palinko
    Brannek nem fog eszébe jutni hogy a zuhanása előtt mit hallott-látott? mert a varjú azt mondta nem akkor van arra szükség, de még mindég nem emlékezik semmire :(
  • Kandurex
    így 7. részig eljutva azt kell, hogy mondjam egyre jobban tetszik
  • Belkar
    Na megnéztem a 8. részt hát jó kis rész lett talán ez volt az első az évadban amit 10 percesnek éreztem :)
  • MaRee
    Annál jobb :)
  • G_ArchAngel #734
    nem, a 3. konyvet mar 2 evadra szeretnek bontani...
  • MaRee
    Az első kötet az a mostani első 10 rész, ha jól tévedek. Minden évad egy kötet lesz, én úgy tom.
  • Neoncsoves
    köszi! közben utánanéztem. ez a Tűz és Jég dala valami 4 részes kötet, az egyik a Trónok harca. kiváncsi vagyok a többiből is fognak-e sorozatot csinálni, vagy a Trónok Harca című kötetet vesézik ki ameddig csak tudják...

Mindenesetre ez a Trónok harca kötet eléggé terjedelmes, kb 500 oldal
  • MaRee
    George R. R. Martin - Trónok Harca c. regényeit fogja feldolgozni, ez az első most a Tűz és Jég dala.
  • Neoncsoves
    most találtam rá erre a sorozatra! Kurvajó! eddig még csak a 3. részig jutottam, de várom a következő részeket. melyik könyv alapján készült a sorozat?
  • Narxis
    OMG jó rész lesz. Hajnali 2-kor már lehet tölteni.
  • MaRee
  • simon7108
    ok thx.
    hétfőn felhívom mind a 3-at hátha szerencsém lesz:)
  • Hoz_Hun
    Neharagudj, hogy csak most válaszolok, csak tegnap levegőtvenni sem volt időm (netre sem jöttem fel).
    A belvárosit nem nagyon lehet eltéveszteni (Győr, Baross G. u. 11-13. - (96)550-448). Javaslom csörög rájuk és ha van nekik tetesd félre a nevedre, akkor nem utazol hiába. Illetve mág felhívhatod azt az Alexandrát, amelyik az Árkádban van (Győr, Budai u. 1. - (96)519-557) az elég nagy hétvégén is nyitva vannak. Esetleg a Plázában lévőt (Győr, Vasvári P. u. 1/a - (96)410-588).
    Nehezen tudom elképzelni, hogy már egyikben se legyen.
  • Belkar
    Oké összekevertem de nem ez a lényeg :D
  • Shiwo
    milyen ikrek ? nekem csak a Lannisterek rémlenek ikreknek (a főbb szereplők közül)
  • Belkar
    Hát A magyar könyvben így van írva:

Aerys Targaryen király, Második ezen a Néven, Jaime Lannister végzett vele Királyvár feldúlásakor
    húga és felesége, (Rhaella királyné), a Targaryen házból, belehalt a szülésbe Sárkánykőn
    gyermekeik:
    (Rhaegar herceg), a Vastrón örököse, Robert Baratheon végzett vele a Három Folyónál
    felesége, (Elia hercegnő), a Martell házból, meggyilkolták Királyvár feldúlásakor
    gyermekeik:
    (Rhaenys hercegnő), kislány, meggyilkolták Királyvár feldúlásakor
    (Aegon herceg), csecsemő, meggyilkolták Királyvár feldúlásakor
    Viserys herceg, Viserynek nevezteti magát, aki Harmadik ezen a Néven és a Hét Királyság Urának, Kolduskirálynak gúnyolják
    Daenerys hercegnő, Viharban Született Daenerysnek nevezik, tizenhárom éves leány

és ez rohadtul összezavart mert nekem könyvből filmből mindehonnan az jött le hogy Aerys az ikrek apja.
  • Shiwo
    és ügye Rhaegar volt, aki elrabolta Lyanna Stark-ot (Eddard "Ned" Stark testvérét, Robert Baratheon szerelmét) és megerőszakolta... ekkor ment először Ned bratyója panpogni a királynak, II. Aerys-nek, aki elfogatta és oda hívatta az apjukat Rickard Stark-ot, majd kivégeztette őket...ekkor indított lázadást Robert Baratheon Ned-del és Jon Arryn-nal

nyah, ennyit az előzmény-lecke mára :)
  • Shiwo
    wikin a köv szerepel:

Aerys II Targaryen az őrült király, őt öli meg Lannister
    elvette a lánytestvérét és 3 gyerekük született:
    Rhaegar, Viserys és Daenerys
  • Shiwo
    nekem meg tök úgy jött le a regényből, hogy a tesójukat Robert nyírta ki, az apjukat meg a királyölő...de ha most az egy ugyanazon személy, akkor valamit félreértelmeztem...
  • G_ArchAngel #719
    nekem az angol konyvben testveruk Rhaegar
  • Belkar
    Én ezt szoktam nézegetni

ezen is Aerys az ikrek apja csak akkor azt nem értem hogy a könyv függelékében miért Rhaegar :S
  • G_ArchAngel #717
    2011-ben a google (es egyeb kereso) es a gondosan megvalasztott kulcsszavak csodakra kepesek...

• Belkar
    Igaz erre nem is gondoltam most már csak azt nem értem hogy akkor miért nevezi az őrült királyt Dany az apjának?
  • zorovpeter
    Zsír, majd mutass be neki.

De mintha kicsit off lenne már mindez.
    Akkor nem is olyan sokára már cserélhetjük le a fenti képet egy újra, nem?
  • Andr0
    nem vagyok őrült csak túl sok House-t nézek xD

Amúgy meg a húgom egy hisztis ribanc... sose venném feleségül.

(megj.: a ribancot szó szerint értem.)

Ja és a találós kérdésre a válasz... Egy srác aki a saját anyjával feküdt össze, aki mellesleg a nővére, és még a saját lányommal is kefélek.

Na ilyen a Targaryen család:) jófejek, nem?:D