19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
xem #793 Hát erre a mondatra azért kiváncsi vagyok: Nem ma, cimbora, nem ma... -
#792 Jóarc, utolsó válasz, kérdés másik színészhez odab*sz. :DDDD -
#791 Interjú Syrio Forellel (csak az olvassa el aki látta a 8. részt) -
Hoz_Hun #790 Valóban jó csak azon sajna nincs rajta a nyugaton fekvő földrész, ahol Dorgoék kóricálnak, meg Braavos ahonnan Syrio mester is származik. -
#789 vigyázat könyves
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!csak épp a levelet elfogják! -
Hoz_Hun #788 Most már remélem, hogy ez nem fog bekövetkezni. A második szezon forgatása asszem köv honapban kezdődik is.
Amúgy korai az örömöd, mert az író még csak most fogja megjelentetni az 5. könyvet és még kettőt tervez. Marha lassan ír és már nem fiatal... -
#787 Mondjuk annak örülök, hogy ez egy olyan sorozat, amit ha véletlenül a nézettség csökkenése vagy spórolás miatt abbahagynak, még el tudom olvasni a végét :) -
#786 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja, tényleg ....
A kiscsaj tanítóján pedig a nyugdíjazott őrségparancsnokot értettem ... reméltem, hogy nem ugrik neki a katonáknak, túl egyszerű vég lett volna. -
#785 Szerintem jobb ami itt van a bal felső ficakban -
#784 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A 7. részben mielőtt Baelish bejött volna a szobájába, átadta az infókat az egyik katonájának hogy irány Stannis vára :) -
Hoz_Hun #783 Találtam egy egész jó térképet: Térkép -
#782 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mikor üzent neki? Arra nem is emlékszem.
Arra tippelnék, hogy vagy beáll valamelyik csapatba, vagy a kiscsajt ő fogja kitanítani. Persze ha valaki tudja a választ meg ne mondja :)
Nekem az a legnagyobb bajom, hogy pont akkor lesz vége az évadnak, mire az igazi cselekmény elkezdődik. -
#781 filmes (8.rész)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!erős egy fakardja volt sylvionak :D
Robb eléggé elhamarkodta a dolgokat :S
Jó pár csatatér alakul ki lassan a végére:
Mások<->Mindenki
Starkok és szövetségesei (talán későbbiekben a Völgy is<->Lannisterék
Dothrakiak<->Mindenki
de igazából mindenki mindenki ellen :D
kíváncsi vagyok hol lesz az első nagyobb csetepaté
remélem a lovag akit nyugdíjaztak még tesz valami jóságot :D
Stannis megkapja Ned üzenetét? Mert az gyökerestül felforgatna mindent -
karajjj #780 tényleg eléggé hülyén nézett ki -
Hoz_Hun #779 Filmes spoiler (8 rész)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Annak ellenére hogy vártam és örülök, hogy beletették mikor Arya kinyírja a lovászfiút, az egyik legszarabbul megrendezett jelenet volt eddig a sorozatban. A lovászfiú szimplán pocsék volt abban a pár másodperces jelenetben és a vágás (filmé) katasztrófális. Magát a szúrást nem is látjuk. Ráadásul a filmben úgy néz ki mintha véletlenül történne. A könyvben Arya szánt szándékkal szúrja le. Csak az jut eszébe, amit Havas Jon mondott "Szúrj a hegyes végével!" A srác hátán meg kijön a penge és még azt mondja a csajnak, hogy "vedd ki". Arya kihúzza és már holtan esik össze a csávó. Kár azért a jelenetért, nem kellet volna elkapkodni. -
#778 Kint van a link, már csak használni kell. -
#777 Pont akkor lesz vége, mire beindul az igazi banzáj :( -
#776 Na ez jó rész volt, várom a következőt. :D -
Hoz_Hun #775 :) -
simon7108 #774 thx a tel számokat.az elsőt amit hívtam az árkádi volt és van is nekik.félre rakattam egyet:) -
karajjj #773 válasszunk házigazdát? -
G_ArchAngel #772 Nem kell tullihegni, ez a lenyeg: "Itt max az aktuális rész erejéig szabadna sztorizni."
Sokszor az olvasok tudnak segiteni az erthetetlen reszletekben, de tulszaladni nem szabadna. -
#771 Na, felkerült a magyar felírat a Hosszupuskára. -
#770 Már kértem. -
#769 Akinek nem a sorozattal kapcsolatos kérdési vannak, tegye fel odaát. -
#768 A könyv olvasók menjenek a könyv topicjába beszélgetni! Azért nem jövök már Én sem ide, mert állandóan olyanok irkálnak, akik már jóval előrébb tartanak a sztoriban. Itt max az aktuális rész erejéig szabadna sztorizni. Ne nekünk kelljen már lavírozni az ide nem illő infók között. Aki meg többet akar tudni, majd ott megkérdezi. -
Hoz_Hun #767 Szerintem igen. -
mindero #766 Azt ki tudja megcsinálni? -
#765 mondjuk ha valaki olyan kérdést tesz fel, amire az eddigi könyvek között nem volt válasz, tehát senki nem tud rá érdemileg megfelelni éppen ezen okból, az könyv-spoilernek számít ? :) -
Hoz_Hun #764 Azt hiszem én is egyetértek ezzel a könyv spoiler dologgal. Tényleg nem lehet tudni, hogy sorozat spoiler vagy könyv spoiler. Ha nincs külön forum akkor mindenki, aki könyv spoilert nyom, elötte ezt piros szinnel jelezze. Ez a minimum. -
karajjj #763 banner alá linket akkor és meg van oldva -
mindero #762 Van amúgy már egy Tűz és Jég Dala topik, oda kéne mindenfélét írdogálni.
-
karajjj #761 nyitni kell neki általánosban egy topikot, aztán hagyszóljon, de nem itt kéne kiélni az egészet -
#760 általában oda szokták írni. én olvastam a könyveket, de szerintem is hülyeség az azokban történtekről írni itt. ez egy TV-s topik, szemétség szétspoilerezni a sorozatot. -
#759 sztem odaérnek majd a lovasok -
#758 sztem csak ki kéne emelni hogy könyves és hanyadik spoiler. -
simon7108 #757 és,hogy írjak valamit a részről is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó rész volt.Kíváncsi vagyok mi lesz ezzel a háborúval.Remélem a Starkok jól el bánnak a Lannisterekkel és "feldugják a kardukat Tywin Lannister segge lyukába":D
és nehogy leírja valaki,hogy mi fog történni mert annak én is feldugok valamit a segge lyukába....még csak utalást se! -
simon7108 #756 tényleg jó volna ha nem spoilereznétek tele az egész topicot a könyvel...
az oké,hogy spoilerban van de most honnan kellene tudnom,hogy az aktuális részről szól e a spoiler vagy netán egy fontos eseményről vagy fordulatról ami a könyv szerint csak később lesz? -
mindero #755 Ráadásul nem lehet tudni hogy a spoiler most ennek a résznek szól, az első könyvnek, vagy netán a negyediknek.
De kb egy hete volt róla szó hogy ne spoilerezzük szét a topikot a könyvekre tett utalásokkal, csak az aktuális részt tárgyaljuk ki.
-
G_ArchAngel #754 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kicsit összemosódik, de később - vagy az első könyv végén vagy a második elején - van róla egy félmondat, hogy elég sok gonddal járt a semlegesítése. Amúgy nekem tetszik, hogy mindenki esendő és figyelembe vették, hogy túlerő ellen a legjobb sem győzhet