19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#1393 itt nincs negativ/pozitiv szerplö csak árnyalatok :D
amugy a végéböl itélve kb. a lannisterek a stark-ok ellen a többiek meg nagyjábol semlegesek...meg persze a tuloldalt dany :) -
#1392 azt valaki feltudja sorolni, hogy most akkor melyik hazak vannak szovetsegben kik ellen? valamint a torpe lannister az negativ szereplo-e? mert szerintem o kilog a sorbol...nem? -
sandor8206 #1391 így letudva az első évadot, remek sorozat
minden tökéletes, egy dolog ami nem tetszett, hogy nem elég "monumentális", itt nem a nagy csatákat, hanem hogy sokszor beszélnek 10-20-30 ezer emberről, de mindig vagy 20-at ha mutatnak
ez kicsit zavaró számomra (én elviselném a sorozat CG minőséget is)
pl: a 10.rész végén amikor Dany mutatják távolodik el a kamera a messziségbe, sárkányok, epic zene meg minden és letérdel elé 20 ember, komolyan mondom nevettem
ok szétszéledt a horda, de 100-200 ember csak maradt vele (vagy ha nem így csináltam volna, ha úgy is változtattak a könyvön)
egyszerűen poénos volt az EPIC pillanat -
#1390 Nem tudom, szerintem egész jók a magyarra fordított helységnevek, érzékeltetik ugyanazt, amit az angol név akar mondani. És ha van "jelentése" a helységnévnek, miért ne lehetne lefordítani. Aminek nincs jelentéshordozása, azt úgysem fordították le, pl. Harrenhal, Pyke, Karhold, Lys stb. -
#1389 Jah, ok ... egy smile azért odafért volna :D -
mindero #1388 Akkor olvasd/nézd angolul. Szerintem semmi baj nincs a nevekkel. -
G_ArchAngel #1387 Az meg gunyolodo megjegyzes volt a korabbi lovag-temakor miatt, mert ugye a bloodrider minden, csak nem (ver)lovag. -
#1386 "Tokig pancelban, kodexbe vesett etikett szerint harcolnak es elik mindennapjaikat."
Most Te kikről beszélsz? :)
A bloodriderek azok, akik az életüket/vérüket adják a Khal szolgálatába. Ezekről nem mondanám, hogy tökig páncélban vannak illetve hogy bármilyen etikett szerint harcolnának :) -
#1385 jah az jó lenne, talán még a nyelvtudás is fejlődne -
G_ArchAngel #1384 Oke, akkor elolrol: nem tetszik a magyar, eroltetett forditasa a neveknek. Se konyvben, se a sorozatban.
Ezen nem fog megvaltozni, de remelem elfogadod, hogy mas a velemenyem. Tudod, en vagyok a csunya fekete barany, aki nem a nyajjal beget, hanem a pulival ugat.
(kieg: amugy ez meg kevesbe rossz, mintahogy nehany hollywood-i produkciot szinkronizalnak, illetve magyar cimmel latnak el, orulnek nagyon a skandinav rendszernek: minden 'nem magyar' film angolul, valaszthato felirattal) -
G_ArchAngel #1383 Ertem, ha valakinek nem az a velemenye, mint neked, akkor troll.
Egyre egyszerubb ez a vilag... -
#1382 A keleti kontinensről viszont nem találok jó térképet (ahol Dany meg a lovasok története játszódik), csak skicceket meg részleteket. -
Hoz_Hun #1381 -
MaRee #1380 Hagyjad, csak trollkodik.
Egyébként nagyon jó a térkép -
simon7108 #1379 ugyan ugy van minden fordítva mint ahogy a konyvben.nem értem mi a bajod vele...
ha tudsz jobbat akkor írd meg a felirat készítőknek de nem hiszem,hogy ezeknek van jobb fordítása. -
#1378 uhh de jo térkép :) -
#1377 -
#1376 Dreadfort - Rémvár
Karhold - Karhold
Winterfell - Deres
Ramsgate - Koskapu
Widow's Watch - Özvegyfok
White Harbor - Fehérrév
Greywater Watch - Zavarosrév
The Twins - Ikrek
Seagard - Tengerszem
The Eyrie - Sasfészek
Riverrun - Zúgó
Fairmarket - Jóvásár
Strongsong - Bátordal
Coldwater - Hűspatak
Sunkenwood - Láperdő
Runestone - Rovottkő
Gulltown - Sirályváros
Antlers - Agancsos
Pinkmaiden - Rózsaszűzvár
King's Landing - Királyvár
Highgarden - Égikert
és így tovább.... -
G_ArchAngel #1375 Egy nagy csoda ez a verlovag csorda:D
Tokig pancelban, kodexbe vesett etikett szerint harcolnak es elik mindennapjaikat.
Mondjuk most nezem, hogy Winterfell-bol meg Deres lett, igy aztan inkabb mar nem is kattogok rajta tovabb, csodalom, ha a tortenet legalabb fedi valamennyire az eredetit... -
#1374 Csodára az egész 'társadalmukat' értettem :) -
#1373 Már a 9. rész előtt fejtegettem magamban, hogy ha esetleg kiszabadítják, akkor mivel folytatják a sztorit ... de így egyértelmű volt, hogy innentől nincs béke tárgyalás, semmi, az egyik bandának halnia kell :) -
MaRee #1372 A könyv alapján íródott, nem a gonosz forgatókönyvíró fejeztette le :D
Ezt értsétek meg, hogy a könyvben nem igazán volt ő úgymond főszereplő, meg senki más sem volt. Valakinek a nevével el kellett adni a sorozatot meg kicsit köré építeni, de ettől még nem térhettek el ennyiben a regénytől, hiszen a folytatás nagyrésze az ő halála körül forog.
Laza
A második könyvben már kicsit kezdenek beindulni jobban az események, de annak is sok még az intrika meg ilyesmik az elején, az első az teljesen arról szólt szinte.
A vérlovagok pedig nincsenek csordában, mert összesen talán négy van belőlük. -
#1371 Gondolom a következő 10 rész is ebből fakadóan elindul majd valamilyen lagymatag bevezetéssel ... és hogy utána mi lesz, kíváncsian várom. -
#1370 Én is ezt éreztem, nem történt semmi epikus ... még egy bemutatott csata sem volt :) -
#1369 véreshurka -
zorovpeter #1368 Nagyon hárdkórok vagytok, hogy ilyeneken vitáztok.
Jobban belegondolva ez a tizedik rész olyan mint egy tökvakarás, jó meg minden de mégis olyan semmilyen.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Semmi lényeges nem volt a történet haladásában (kivéve a gyíkokat), csak árnyalták a karaktereket. -
#1367 Most néztem meg a 9. részt is, bevártam a 10.-et.
Inkább spoilerbe teszem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem tudom miért kellett lefejezni szegény Sean-t ... az egyik kedvenc figurám volt, rá illet a szerep. Miután lefejezték nem tudtam volna mondani egy olyan központi figurát, aki köre el tudnám képzelni az egész sorozat folytatását ... tőle indult, de a helyét nem vette át senki.
A Lanister törpe nekem majdhogynem még szimpatikus is, el tudom képzelni, hogy a familia ellen fog fordulni, vagy valami hasonló ... aztán ki tudja ... nem tűnik 'gonosz' figurának ... -
#1366 miért nem lett mondjuk vérpisti -
#1365 De ezek nem voltak lovagok, csak lovasok ... és a vérlovas sem hangzik rosszul egy 'csorda' esetében ;) -
#1364 Fatökű lepkevadásznak. :) -
MaRee #1363 De igen. -
G_ArchAngel #1362 Ezt ugye nem komolyan kerdezed? -
MaRee #1361 A könyvben is így van. Miért, te minek fordítottad volna? A rider az lovast jelent, a vérlovag pedig jobban hangzik, mint a vérlovas. -
G_ArchAngel #1360 Ezt a bloodrider-t melyik anyaszomorito forditotta verlovagnak? -
MaRee #1359 Hát van egy-két elferdített dolog, én sem értem miért így van, tényleg valami káromkodásként v meglepődésként hangzik :D -
#1358 Mondjuk azt nemtudom miért a fickó mondta a sorozatban, igy inkabb csak mint ""aztabüdusk.eget" ként lehetett érteni:D -
simon7108 #1357 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!akkor gondolom neki is még lesz szerepe:) vagy csak megemlítették:D -
G_ArchAngel #1356 Igen, de mar nem szamit jatekosnak. -
MaRee #1355 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ő is az, de erről nagyon kevesen tudnak. -
simon7108 #1354 jó kérdés erre én is kíváncsi vagyok.
viszont:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a 9. rész szerint nem Dany az utolsó Targaryen mert a falon az a vak öreg csávó is az nem?vagy valamit félreértettem?