19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#1473 Na, akkor ezért volt nekem fura hogy miért csak ennyit mutogatnak. Aryaét nem is tudom mutatták e valamikor, nem rémlik, hogy volt szerepe. A legkisebbik gyerkőcnek a farkasa meg a 10. részben is szerepelt, de azt valamiért kutyának láttam/gondoltam :) -
kovi04 #1472 Natalie Dormer ---> Margaery Tyrell
Én már nagyon várom, hogy bejelentsék, ki játssza Stannist és Davost. -
G_ArchAngel #1471 hat farkas van/volt, kihagytad Shaggy Dog-ot, ami egy kicsit vad, de nagyon vedi a legkisebb Stark-ot
Sansa-e elhunyt, Arya-e... hmmm, meglatjuk:) -
#1470 6 kölyköt találtak, pont minden gyereknek egyet (Robb - Szürke Szél(Grey Wind), Bran - Nyár(Summer), Rickon - Borzaskutya(Shaggydog), Arya - Nymeria, Sansa - Lady és Jon - Szellem(Ghost)). -
#1469 Tegnap hazafelé a kocsiban elmélkedtem azon, hogy ugye talán 4 darab farkaskölyköt találtak, abból ment egy-egy a három fiúnak (Bran, Snow, Robb), egy pedig Sansának/Aryanak ... és mindegyiknek megvolt már a fontos főszerepe. Kettő megvédte a gazdáját, kettő pedig megvédett valakit, aki 'közel áll' a gazdihoz ... és egyet kivéve (amelyik már meghalt) mindhárom kivívta már a maga elismerését.
Kíváncsi leszek mennyi és milyen szerep jut még a kölyköknek :) -
#1468 ledaráltam a 4. részt is:) kurvára tetszik, tesómékkal nézzük (mondjuk annak örülök hogy nincs annyi pőreség mint az első 2 részben emiatt)
ha figyel az ember akkor valóban kilehet számítani hogy milesz (pl. most volt a kovácsfiú)
minden dialógus nagyon fontos mert különben az ember csak kapkodja a fejét.
-
#1467 magyarban is -
Belkar #1466 A Bikafejnek kinéző sisakról rájöttem de azért kösz. -
G_ArchAngel #1465 az angol konyvben Bull a srac beceneve, igy igencsak nem lehet szarvas, mert akkor Stag lenne :) -
Belkar #1464 Ja értem akkor félreértettem :) De egyébként az egy bikafej ha érdekel :) -
#1463 Mármint nem a szarvasra gondoltam (mint állat), hanem szarvas, tehát olyan, amin van szarv :)
De lehet, hogy az amiből készült szintén szar-vas :D -
MaRee #1462 Százszor jobb, mint a sorozat ;) -
#1461 elkezdtem olvasni a könyvet, és teljesen máshogy kezdődik, teljesen máshogy képzelem el az egészet, mint ahogy a sorozatban láttam, pedig már 2x láttam a trailert, és 2x az első részt
jónak ígérkezik -
Belkar #1460 Inkább Bika mint szarvas :) Egyébként biztos vagyok benne hogy még látni fogjuk ahogy harc közben viseli. (ez nem Spoiler nem olvastam csak az első könyvet még) -
#1459 Az utolsó részben Robert zabigyekere nagyon látványosan cipelte magával a szarvas sisakját ... mondjuk más páncélja nem is volt. Legalább van bukósisak a lóhoz ... bár lova sincs :) -
#1458 Nekem ez, Neked meg ...... más :) -
#1457 A böngésző felét, azért van más is a képen :) -
#1456 Szörnyű nagy gondjaid vannak. -
MaRee #1455 2011-ben azért már nem sok embernek foglalja el egy 400 x 380-as kép a monitorja felét :D -
#1454 Néha még vicces is lenne, ha sok retardált nem ezzel szórakozna :)
Egy másik topicban kb 12 éves színvonalon lévő gyerek minden szaron trollkodik, miközben mindenkire ő linkeli a troll képet. Ez kimeríti a szánalmas kategóriát.
Egyébként miért nem kisebbek ezek a képek? A facepalm-os is elviszi a böngészőm felületének 85%-át egy 17"-os moncsin. A madaras csak a felét :) -
#1453 Dehogy, addig begépeljük ide a négy kötetet. :) -
Hoz_Hun #1452 Én először a 4chan-en láttam. Kb az a szint ahova való. Ott még vicces, máshol szánalmas. -
#1451 amerikai :'D
ez már kb világméretű, és sajnos ez most menőnek számít úgyhogy ennél csak egyre gyakrabban fogsz találkozni vele -
G_ArchAngel #1450 Kerjel hazigazda jogot, aztan tudod torolni estenkent, ami felesleges :)
Bar mondjuk most fog leulni a topic egy evre... -
Hoz_Hun #1449 Elég hülye amerikai szokás. Nem örülnék ha begyűrűzne ide. -
Belkar #1448 Ok -
G_ArchAngel #1447 Jah, es mig Katae betalalt, mert ertette a celomat, addig a tied kicsit eltevedt...
-
Belkar #1446 Ez egy fórumos szokás hogy egy egy képpel kifejezzük a véleményünket egy fórumozóról vagy épp a képpel válaszolunk mert az többet ér száz szónál :) -
#1445 Akkor már megérte! xD -
zorovpeter #1444 Hogy rákommentelj. -
#1443 ezeket a baromira nem idevágó képeket minek basszátok be? -
#1442 Gyakorlatilag ami ezen a térképen látszik annyi szerepel a könyvekben, a többi, durván köré rajzolt rész mind csak fantazmagória. A könyv nem ad még csak érzékletes leírást sem a többi részről a keleti meg annak a déli kontinensnek, a kiterjedései sem ismeretesek. Lehet, majd idővel kiderül, vagy ha nincs szükség a történet szempontjából azokra a területekre, akkor nem.
-
Belkar #1441
Te aztán nem vagy semmi. -
#1440 ott van Izland is ha jobban figyelsz :D -
#1439 szerintem is jobb így, mint egye nagy üres semmi :D -
G_ArchAngel #1438 Westeros olyan, mint egy elcseszett Brit Szigetek, a keleti blokk meg 90fokkal elforditott Skandinav-felsziget. -
#1437 néztem a térképet és a keleti csücsökben ott van Asshai, úgy rémlik meg volt említve, de nem jut eszembe hol...nemtudjátok esetleg?:D -
#1436 Ezer fórumon taglalják, már én is megtaláltam ezt a térképet és utánanéztem. -
Hoz_Hun #1435 Alig találok térképet, amin egyáltalán valami is látszik belőle. A legtöbbön még Braavos sincs rajta. -
Belkar #1434 Hát lehet hogy nem hiteles de a könyvekben található információkból ennél jobbat nem hiszem hogy bárki csinálhatna végül is a semmitől jobb csak kár hogy pdf-ben van :S