19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• ddany7
    Színészi teljesítménybe nekem is ő a kedvencem, meg Tyrion.
  • Laza
    Jon Snow egyenesen frenetikusan játszik ahhoz képest, hogy ez élete első szerepe!
  • ProGabe #1516
    most fejeztem be az évadot, egymás után néztem a két utolsót és ez... ez... hát csesszék meg ez pofátlanul jó!

könyv-sorozatokba nem szeretek úgy belekezdeni, hogy tudom, még nincs vége a szériának, de ezúttal kivételt kéne tennem :\

ez a cliffhanger! MOST akarom tudni, hogy mi lesz.

nem mellesleg a Khaleesi-t alakító csaj részről részre egyre szebb lett. ráadásul nem valami csont és bőr kifutószökevény, és még mindennek tetejében nem kevés tehetség is szorult belé. persze az egész cast nagyon jó, tényleg senkire sem lehet panasz. egyikük-másikuk néha elveszti a fejét, de hát mit lehet tenni :D
  • Belkar
    Ha jól tudom Northern Inuitok vannak benne de ezt már egyszer leírtam meg nem is ez a lényeg csak azt akartam mondani ezzel hogy a sorozatban kutyák vannak és nem farkasok de már lassan kezdem unni ezt a témát...
  • xem
    Nem husky blöki az, nézd meg jobban. Husky-t és nézd meg a szlovák farkast, nagy hasonlóság van közöttük, de a husky kicsit kisebb, zömökebb mint a szlovák farkas. Ebből azért nem kell vitát nyitni
  • Laza
    Mindenkit kinyír? :)
    Mondjuk a koncepció nélküli folytatósdit nem szeretem. Azért jó lenne ha nagy vonalakban már meglenne a főbb szálak iránya és befejezése, és nem az írás közben találná ki.
  • Kata
    Na de már évekkel ezelőtt nagy csinnadrattával beharangozta, hogy nézne ki ha most egy könyvvel befejezné. Meg is lincselnék.
  • G_ArchAngel #1511
    Ha unna, akkor egy konyvben be tudna fejezni. Szerintem.
  • QuippeR
    egyszer azt nyilatkozta, hogy ha nem sikerül befejeznie a könyvsorozatot, akkor nem szeretné, ha más megtenné helyette.
  • Kata
    Ha ennyi időt akar szánni a két hátralévő kötetre, akkor valószínűleg még maga sem tudja kivel mit csináljon, merre menjen a történet meg a szálak... Néha kicsit olyan érzésem van, hogy már unja.
  • Laza
    Ahhoz meg pár levél cavinton, hogy emlékezzen az előzményekre :D
  • gulyasandras
    Három és fél évben gondolkozik könyvenként, ez még beleférhet, persze a minőség a kora miatt esni fog. Sokan úgy vélik, hogy kelleni fog még egy könyv.
  • Belkar
    Hát ilyen tempóval nem túl valószínű hogy valaha is befejezi de talán valaki majd befejezi helyette még ha kevésbé minőségi is lesz legalább le lesz zárva a történet.
  • Laza
    Ezeket most találtam:

George R. R. Martin interjú
    [URL=http://www.origo.hu/teve/20110502-interju-peter-dinklage-szinesszel-a-tronok-harca-torpejevel.html]"Tyrion Lannister" interjú[/URL]

Elég régi darab már az öreg, nem fogja már befejezni a maradék két könyvet :)

• Blacksheep333
    meg a sárkányokon!

Kérdezték a készítőktől, hogy mit fognak csinálni, hisz a sárkányok nagyobb szerepet kapnak, és nem lesznek olcsók
    Erre ők: Hát igen, sok lesz a füst...

:DD
  • Palinko
    majd csatákon kispórolják nyugi :D
  • Blacksheep333
    A következő évadban a rémfarkasok is normális kutyák lesznek, de immár CGI-val felturbózva, szal nem kell félni (csak a költségvetéstől!). :)
  • MaRee
    Na igen ezen én is elgondolkodtam, meg a Targaryenek is generációk óta egymással házasodnak, hogy tiszta legyen a vérvonal :D Nem véletlenül volt kattant az utolsó király meg Viserys sem :D
  • Láma!
    jóhát ehhez hasonlók és logikai buktatók vannak a sorozatban...:D
    gondolok itt pl a Lannister utódokra...:) (vagy tele kéne lenniük genetikai betegségekkel, vagy nem szőke mind, a kettő együtt nem jön össze:D )

de ez csak szőrszál hasogatás, és ez egy fantasy, szal bármi lehet:D
  • Belkar
    Ja igen a CGI-t nem írtam de te magad mondtad hogy azzal nem akartak vesződni meg biztos túl drága is lett volna de amúgy ejthetnénk már ezt a témát? :D
  • MaRee
    Jó hát sárkányok sem léteznek, mégis vannak a sorozatban :D :D
  • Belkar
    De én most a sorozatról beszélek azt mindenki tudja hogy nem rémfarkasok vannak benne mivel azok nem léteznek tehát vagy sima farkasokat tesznek bele vagy pedig valamilyen kutyákat ezért mondtam hogy nem "sima" farkasok.
  • Laza
    ... ami képi formában ...
  • Laza
    Az alkotó vizuális képességemmel sincs semmi baj ... sőt. De ami formában is elérhető, szememmel látható, azt szeretem úgy magamévá tenni.
    Mint a szép női mell :) Nem olvasni szeretek róla, hanem látni ésss ... fogni :)
  • Láma!
    mert ö a fattyúé aki szintén "kevesebb" mint a tesók:)
  • Laza
    Mondjuk a fehér farkas kisebbnek tűnik a tesókhoz képest :)
  • MaRee
    Amúgy sem sima farkasok, hanem direwolfok(rémfarkas), amik akkorára nőnek mint egy kisebb póni. :) Ekkora kutyákat azért nehéz lett volna találni, cgi-vel meg gondolom nem akartak vesződni.
  • Belkar
    Oké Northern Inuit a fajtájuk de a lényeg az hogy nem valódi farkasok.
  • Zomil
    ráadásul mostmár még egyszerübb, h a sorozat alapján, a legtöbb szereplöt már "láttad" :)
  • G_ArchAngel #1489
    Ezt most nem ertem...
    Ha vizualis vagy, akkor jobban kellene szeretned olvasni, hiszen alapbol is jobb es az olvasas altal meg jobba valo kepzeloerovel birhatsz.

Mondjuk, ha csak a 'befogado' oldalon vagy vizualis, tehat alkotni nem tudsz, akkor nem szoltam.
  • Andr0
    metropol-ban cikk a sorozatról
  • Laza
    Bocs, az a hozzászólás kimaradt :)
  • BlackWolf
    Arya elküldi az övét , de Sansa farkasa viszont kapóra jött ott volt az udvaron . Ezért Cercei erősködött Robertnél , hogy majdnem nyomorék lett a fiad bla bla nem maradhat megtorlás nélkül bla bla így Nednek azt kellett levágni Nymeria helyett.
  • MaRee
    Most írtam, hogy azért Sansa kutyáját ölik meg, mert Arya elzavarta a sajátját, hogy ne azt büntessék meg.
  • ForzaInter
    hát azok nem husky kutyák..
  • Laza
    Az is kiderült, hogy miért a másikat vágja le?
  • Belkar
    Ennyi név között könnyű nem eligazodni de hidd el jól megoldották majd ha másodjára nézed le fog esni és a fejedre csapsz :D
  • Laza
    Sötét volt az a jelenet :)
  • Laza
    Pf, ezt a rész újra fogom nézni, mert ez nem derült ki akkor számomra a filmből.
  • Laza
    Most akarom megvenni a könyveket ... de csak az elsőt akarom elolvasni. Nem szeretek úgy filmet nézni, hogy már ismerem a történetet, s mivel vizuális alkat vagyok, a filmet akarom előbb átélni.