19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Laza
    Mindenkit kinyír? :)
    Mondjuk a koncepció nélküli folytatósdit nem szeretem. Azért jó lenne ha nagy vonalakban már meglenne a főbb szálak iránya és befejezése, és nem az írás közben találná ki.
  • Kata
    Na de már évekkel ezelőtt nagy csinnadrattával beharangozta, hogy nézne ki ha most egy könyvvel befejezné. Meg is lincselnék.
  • G_ArchAngel #1511
    Ha unna, akkor egy konyvben be tudna fejezni. Szerintem.
  • QuippeR
    egyszer azt nyilatkozta, hogy ha nem sikerül befejeznie a könyvsorozatot, akkor nem szeretné, ha más megtenné helyette.
  • Kata
    Ha ennyi időt akar szánni a két hátralévő kötetre, akkor valószínűleg még maga sem tudja kivel mit csináljon, merre menjen a történet meg a szálak... Néha kicsit olyan érzésem van, hogy már unja.
  • Laza
    Ahhoz meg pár levél cavinton, hogy emlékezzen az előzményekre :D
  • gulyasandras
    Három és fél évben gondolkozik könyvenként, ez még beleférhet, persze a minőség a kora miatt esni fog. Sokan úgy vélik, hogy kelleni fog még egy könyv.
  • Belkar
    Hát ilyen tempóval nem túl valószínű hogy valaha is befejezi de talán valaki majd befejezi helyette még ha kevésbé minőségi is lesz legalább le lesz zárva a történet.
  • Laza
    Ezeket most találtam:

George R. R. Martin interjú
    [URL=http://www.origo.hu/teve/20110502-interju-peter-dinklage-szinesszel-a-tronok-harca-torpejevel.html]"Tyrion Lannister" interjú[/URL]

Elég régi darab már az öreg, nem fogja már befejezni a maradék két könyvet :)

• Blacksheep333
    meg a sárkányokon!

Kérdezték a készítőktől, hogy mit fognak csinálni, hisz a sárkányok nagyobb szerepet kapnak, és nem lesznek olcsók
    Erre ők: Hát igen, sok lesz a füst...

:DD
  • Palinko
    majd csatákon kispórolják nyugi :D
  • Blacksheep333
    A következő évadban a rémfarkasok is normális kutyák lesznek, de immár CGI-val felturbózva, szal nem kell félni (csak a költségvetéstől!). :)
  • MaRee
    Na igen ezen én is elgondolkodtam, meg a Targaryenek is generációk óta egymással házasodnak, hogy tiszta legyen a vérvonal :D Nem véletlenül volt kattant az utolsó király meg Viserys sem :D
  • Láma!
    jóhát ehhez hasonlók és logikai buktatók vannak a sorozatban...:D
    gondolok itt pl a Lannister utódokra...:) (vagy tele kéne lenniük genetikai betegségekkel, vagy nem szőke mind, a kettő együtt nem jön össze:D )

de ez csak szőrszál hasogatás, és ez egy fantasy, szal bármi lehet:D
  • Belkar
    Ja igen a CGI-t nem írtam de te magad mondtad hogy azzal nem akartak vesződni meg biztos túl drága is lett volna de amúgy ejthetnénk már ezt a témát? :D
  • MaRee
    Jó hát sárkányok sem léteznek, mégis vannak a sorozatban :D :D
  • Belkar
    De én most a sorozatról beszélek azt mindenki tudja hogy nem rémfarkasok vannak benne mivel azok nem léteznek tehát vagy sima farkasokat tesznek bele vagy pedig valamilyen kutyákat ezért mondtam hogy nem "sima" farkasok.
  • Laza
    ... ami képi formában ...
  • Laza
    Az alkotó vizuális képességemmel sincs semmi baj ... sőt. De ami formában is elérhető, szememmel látható, azt szeretem úgy magamévá tenni.
    Mint a szép női mell :) Nem olvasni szeretek róla, hanem látni ésss ... fogni :)
  • Láma!
    mert ö a fattyúé aki szintén "kevesebb" mint a tesók:)
  • Laza
    Mondjuk a fehér farkas kisebbnek tűnik a tesókhoz képest :)
  • MaRee
    Amúgy sem sima farkasok, hanem direwolfok(rémfarkas), amik akkorára nőnek mint egy kisebb póni. :) Ekkora kutyákat azért nehéz lett volna találni, cgi-vel meg gondolom nem akartak vesződni.
  • Belkar
    Oké Northern Inuit a fajtájuk de a lényeg az hogy nem valódi farkasok.
  • Zomil
    ráadásul mostmár még egyszerübb, h a sorozat alapján, a legtöbb szereplöt már "láttad" :)
  • G_ArchAngel #1489
    Ezt most nem ertem...
    Ha vizualis vagy, akkor jobban kellene szeretned olvasni, hiszen alapbol is jobb es az olvasas altal meg jobba valo kepzeloerovel birhatsz.

Mondjuk, ha csak a 'befogado' oldalon vagy vizualis, tehat alkotni nem tudsz, akkor nem szoltam.
  • Andr0
    metropol-ban cikk a sorozatról
  • Laza
    Bocs, az a hozzászólás kimaradt :)
  • BlackWolf
    Arya elküldi az övét , de Sansa farkasa viszont kapóra jött ott volt az udvaron . Ezért Cercei erősködött Robertnél , hogy majdnem nyomorék lett a fiad bla bla nem maradhat megtorlás nélkül bla bla így Nednek azt kellett levágni Nymeria helyett.
  • MaRee
    Most írtam, hogy azért Sansa kutyáját ölik meg, mert Arya elzavarta a sajátját, hogy ne azt büntessék meg.
  • ForzaInter
    hát azok nem husky kutyák..
  • Laza
    Az is kiderült, hogy miért a másikat vágja le?
  • Belkar
    Ennyi név között könnyű nem eligazodni de hidd el jól megoldották majd ha másodjára nézed le fog esni és a fejedre csapsz :D
  • Laza
    Sötét volt az a jelenet :)
  • Laza
    Pf, ezt a rész újra fogom nézni, mert ez nem derült ki akkor számomra a filmből.
  • Laza
    Most akarom megvenni a könyveket ... de csak az elsőt akarom elolvasni. Nem szeretek úgy filmet nézni, hogy már ismerem a történetet, s mivel vizuális alkat vagyok, a filmet akarom előbb átélni.
  • Belkar
    Sansa farkasát öli meg Ned. Egyébként még szép hogy kutyának láttad mivel a sorozatban husky kutyák vannak nem farkasok :D
  • MaRee
    Őt ölte meg Ned Nymeria(Arya farkasa) helyett, mivel Nymeriát Arya elzavarta, hogy ne öljék meg.
  • Laza
    És akkor hol van Sansa farkasa? :)
  • Kata
    A filmben jóval kevesebb szerepet kaptak a farkasok mint a könyvben. Olvasd el a könyve(ke)t.
  • kovi04
    Arya farkasa támadta meg Joffreyt az 1x02-ben.