19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#1513 Mindenkit kinyír? :)
Mondjuk a koncepció nélküli folytatósdit nem szeretem. Azért jó lenne ha nagy vonalakban már meglenne a főbb szálak iránya és befejezése, és nem az írás közben találná ki. -
#1512 Na de már évekkel ezelőtt nagy csinnadrattával beharangozta, hogy nézne ki ha most egy könyvvel befejezné. Meg is lincselnék. -
G_ArchAngel #1511 Ha unna, akkor egy konyvben be tudna fejezni. Szerintem. -
#1510 egyszer azt nyilatkozta, hogy ha nem sikerül befejeznie a könyvsorozatot, akkor nem szeretné, ha más megtenné helyette. -
#1509 Ha ennyi időt akar szánni a két hátralévő kötetre, akkor valószínűleg még maga sem tudja kivel mit csináljon, merre menjen a történet meg a szálak... Néha kicsit olyan érzésem van, hogy már unja. -
#1508 Ahhoz meg pár levél cavinton, hogy emlékezzen az előzményekre :D -
gulyasandras #1507 Három és fél évben gondolkozik könyvenként, ez még beleférhet, persze a minőség a kora miatt esni fog. Sokan úgy vélik, hogy kelleni fog még egy könyv. -
Belkar #1506 Hát ilyen tempóval nem túl valószínű hogy valaha is befejezi de talán valaki majd befejezi helyette még ha kevésbé minőségi is lesz legalább le lesz zárva a történet. -
#1505 Ezeket most találtam:
George R. R. Martin interjú
[URL=http://www.origo.hu/teve/20110502-interju-peter-dinklage-szinesszel-a-tronok-harca-torpejevel.html]"Tyrion Lannister" interjú[/URL]
Elég régi darab már az öreg, nem fogja már befejezni a maradék két könyvet :)
-
#1504 meg a sárkányokon!
Kérdezték a készítőktől, hogy mit fognak csinálni, hisz a sárkányok nagyobb szerepet kapnak, és nem lesznek olcsók
Erre ők: Hát igen, sok lesz a füst...
:DD -
#1503 majd csatákon kispórolják nyugi :D -
#1502 A következő évadban a rémfarkasok is normális kutyák lesznek, de immár CGI-val felturbózva, szal nem kell félni (csak a költségvetéstől!). :) -
MaRee #1501 Na igen ezen én is elgondolkodtam, meg a Targaryenek is generációk óta egymással házasodnak, hogy tiszta legyen a vérvonal :D Nem véletlenül volt kattant az utolsó király meg Viserys sem :D -
#1500 jóhát ehhez hasonlók és logikai buktatók vannak a sorozatban...:D
gondolok itt pl a Lannister utódokra...:) (vagy tele kéne lenniük genetikai betegségekkel, vagy nem szőke mind, a kettő együtt nem jön össze:D )
de ez csak szőrszál hasogatás, és ez egy fantasy, szal bármi lehet:D -
Belkar #1499 Ja igen a CGI-t nem írtam de te magad mondtad hogy azzal nem akartak vesződni meg biztos túl drága is lett volna de amúgy ejthetnénk már ezt a témát? :D -
MaRee #1498 Jó hát sárkányok sem léteznek, mégis vannak a sorozatban :D :D -
Belkar #1497 De én most a sorozatról beszélek azt mindenki tudja hogy nem rémfarkasok vannak benne mivel azok nem léteznek tehát vagy sima farkasokat tesznek bele vagy pedig valamilyen kutyákat ezért mondtam hogy nem "sima" farkasok. -
#1496 ... ami képi formában ... -
#1495 Az alkotó vizuális képességemmel sincs semmi baj ... sőt. De ami formában is elérhető, szememmel látható, azt szeretem úgy magamévá tenni.
Mint a szép női mell :) Nem olvasni szeretek róla, hanem látni ésss ... fogni :) -
#1494 mert ö a fattyúé aki szintén "kevesebb" mint a tesók:) -
#1493 Mondjuk a fehér farkas kisebbnek tűnik a tesókhoz képest :) -
MaRee #1492 Amúgy sem sima farkasok, hanem direwolfok(rémfarkas), amik akkorára nőnek mint egy kisebb póni. :) Ekkora kutyákat azért nehéz lett volna találni, cgi-vel meg gondolom nem akartak vesződni. -
Belkar #1491 Oké Northern Inuit a fajtájuk de a lényeg az hogy nem valódi farkasok. -
#1490 ráadásul mostmár még egyszerübb, h a sorozat alapján, a legtöbb szereplöt már "láttad" :) -
G_ArchAngel #1489 Ezt most nem ertem...
Ha vizualis vagy, akkor jobban kellene szeretned olvasni, hiszen alapbol is jobb es az olvasas altal meg jobba valo kepzeloerovel birhatsz.
Mondjuk, ha csak a 'befogado' oldalon vagy vizualis, tehat alkotni nem tudsz, akkor nem szoltam. -
#1488 metropol-ban cikk a sorozatról -
#1487 Bocs, az a hozzászólás kimaradt :) -
BlackWolf #1486 Arya elküldi az övét , de Sansa farkasa viszont kapóra jött ott volt az udvaron . Ezért Cercei erősködött Robertnél , hogy majdnem nyomorék lett a fiad bla bla nem maradhat megtorlás nélkül bla bla így Nednek azt kellett levágni Nymeria helyett. -
MaRee #1485 Most írtam, hogy azért Sansa kutyáját ölik meg, mert Arya elzavarta a sajátját, hogy ne azt büntessék meg. -
#1484 hát azok nem husky kutyák.. -
#1483 Az is kiderült, hogy miért a másikat vágja le? -
Belkar #1482 Ennyi név között könnyű nem eligazodni de hidd el jól megoldották majd ha másodjára nézed le fog esni és a fejedre csapsz :D -
#1481 Sötét volt az a jelenet :) -
#1480 Pf, ezt a rész újra fogom nézni, mert ez nem derült ki akkor számomra a filmből. -
#1479 Most akarom megvenni a könyveket ... de csak az elsőt akarom elolvasni. Nem szeretek úgy filmet nézni, hogy már ismerem a történetet, s mivel vizuális alkat vagyok, a filmet akarom előbb átélni. -
Belkar #1478 Sansa farkasát öli meg Ned. Egyébként még szép hogy kutyának láttad mivel a sorozatban husky kutyák vannak nem farkasok :D -
MaRee #1477 Őt ölte meg Ned Nymeria(Arya farkasa) helyett, mivel Nymeriát Arya elzavarta, hogy ne öljék meg. -
#1476 És akkor hol van Sansa farkasa? :) -
#1475 A filmben jóval kevesebb szerepet kaptak a farkasok mint a könyvben. Olvasd el a könyve(ke)t. -
kovi04 #1474 Arya farkasa támadta meg Joffreyt az 1x02-ben.